csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 11 sp 6 v 3 o 2 f 18 - 10 mål 21 p

11-17 november 2013

CSFC.SE - en motvikt till sportjournalismens perspektiv som är ungefär lika långt och genomtänkt som en bananflugas liv i en bunsenbrännare.

Nyheter v-46


SÖNDAG:
Willian gjorde sitt första landslagsmål, det fjärde målet, i vänskapskampen mot Honduras. 5-0 slutade den rätt ensidiga tillställningen. Han stod också för passningen till Dantes mål. Rami stod för en målgivande passning också. Oscar startade liksom kapten David Luiz.
    Victor Moses gjorde mål när Nigeria kvalificerade sig för VM efter slagit ut Etiopien. Juan Mata hade en assist i en lite mindre imponerande 2-1 vinst mot Ekvatorial Guinea! Spanien ser mindre och mindre ut som en VM-favorit i min ögon. Just nu känns det som om VM kommer att bli en sydamerikansk affär med enda europeiska utmanare, Tyskland.
   Petr Cech räddade en straff i Tjeckiens landskamp

LÖRDAG:
Chelseas ungdomar piskade Arsenals med 3-0 efter ett hattrick av vår lovande fransman Jeremie Boga.

TORSDAG:
I England heter det ju att vinna en cap när man spelar landskamper (och man räknar inte som för Anders Svensson icke-sanktionerade landskamper som officiella, och ger bilar för det). Det här är en mycket gammal vana och det var från början verkligen en cap, en mössa, som gavs till alla som spelade landskamper. Idag ges det en cap i guldfärg när man spelat 100 landskamper vilket tre aktiva landslagslagsspelare gjort (Gerrard och så Chelseas Ashley Cole och Frank Lampard). Lamps gör mot Chile i helgen sin 103:w landskamp och får sin guldcap, och som en extra schysst gest (engelsmän kan ju sådant istället för att orsaka skandal med bilar) delas den ut av hans far, som också var landslagsman (vilket inte är särdeles vanligt trots allt inom fotbollen) och familjens vän, den store hjälten från VM-66, Geoff Hurst. Schysst säger jag och få förtjänar det som Lamps. Lojalare spelare har knappast funnits trots all skit han fått från Chelseahatare genom åren. Och Lampard är förstås kapten, något som i England också betyder oerhört mycket mer, i den här landskampen, vilket också innebär att hans två dötterar får följa honom ut på plan.

ONSDAG:

Det har framkommit att Roberto di Matteo och Chelsea aldrig kom överens när han fick sparken. Vilket har lett till att han tekniskt sett fortfarande är anställd av Chelsea och tjänar 130t pund i veckan! Inte undra på att RdM inte haft någon som helst brådska att hitta någon ny klubb, även om han tillhört de aktuella för flera klubbar. Senast Fulham. Ingen av de klubbar som nämnts i debatten har dock muskler att matcha den lönen. Chelseas förtjusning i att sparka managers har verkligen kostat klubben. Och kostar.

MÅNDAG:
Landslagsuppehåll igen och även om Sverige har en tuff och viktig match känns det onekligen väldigt blått i blues-traditionen blått, inte i vår klubbfärg. Det är väldigt svårt att tända till efter två besvikelser på en vecka även om Schalkematchen var ett utropstecken. Men jag är lite oroad över nonchalansen, ja arrogansen, när vi går upp i ledning och de här spelarna tror de kan spela av matchen som om den är vunnen. Vi har inte den sortens lag idag och har egentligen inte haft sedan 2006.

 

Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG:
Det har blivit mycket snack om Falcao igen. Som sägs vantrivas i Monaco och inte gillar standarden på franska ligan. Oops, vilken överraskning. 60m pund ska han kosta Chelsea, och en lön på 454.000 pund i veckan!!!!!!!!!! för att matcha hans lön. Det innebär att minst 3-7 spelare i Chelseas trupp måste sparkas bara för att klara lönekraven inom FFP-reglerna. Är det verkligen någon som tror på detta?
   Anledningen till att det skulle bli Chelsea är inte bara att våra anfallare underpresterat, för det har de trots allt även om de börjat göra mål, utan enligt medierna är den starkaste orsaken att JM och Falcao har samma agent!

Saido Berahino vägrar skriva kontrakt med WBA vilket känns rätt ynkligt då klubben ställt upp på honom på ett sådant sätt som de gjort. Istället försöker han tydligen tvinga fram en försäljning och som tidigare nämns Chelsea som tänkbar adress, men även Arsenal.

Annars är det de vanliga namnen som nämns, att silly season bara är öppen två gånger om året spelar ju ingen roll längre i en fotbollsvärld som tycks bli alltmer lik dataspelen. Frågan är vem som efterliknar vem.

Vi har redan nämnt en italienare i Holland, som gjorde 27 mål förra året. Graziano Pellè, han nämns allt oftare istället för en spelare som tillhör Chelsea och spelar i samma liga med ungefär lika bra resultat, Lucas Piazon. Det är som alla bara rakt avskriver våra lånespelare, något jag hoppas inte är sant för det är ju onekligen en mycket uttalad strategi Chelsea har med att låna ut spelare för att ge dem speltid. Fast ännu har vi kanske inte dragit så stor nytta av det utan det är inköpen som dominerar. Kevin de Bruyne gjorde stor succé förra året men tycks hamnat i kylboxen och tyvärr har han verkligen inte övertygat alls när han fått chansen. Självklart behöver han fler chanser, men sådana är svåra att få i Chelsea och övertygar man inte direkt så... Livet är tufft på toppen, å andra sidan är de mycket väl kompenserade för det.

LÖRDAG:
Nog för att vi vet att fotbollsspelare har en otroligt inflanterad uppfattning om sig själva, vi såg ju två stycken i fredags underprestera något oerhört och ändå då en av dem gjorde mål handlade det bara om dem. Nu påstås det att Wayne Rooneys fina form i år har lett till att Unite ska öppna förhandlingar om kontraktsförlängning istället, därför att Rooney ska vara sur för att Chelsea bara bjöd typ 24m pund för honom. Något som ska ha gjort Rooney sur för han tyckte han var värd mer!
   Det låter oerhört löjeväckande, men jag är rädd för att det kan ligga någon sanning i det - för det verkar tyvärr som om vissa fotbollsspelare lever i ett parallellt universum till oss fans.
    Rooneys känslor för Chelsea lär knappat ökat då André Schürrle på en direkt fråga klart säger att Rooney knappast skulle platsa i tyska landslaget...
    Uttalanden lär förnekats av Schürrle på twitter, vilket är ännu en spik i kistan på den s k sportjournalistikens altare.

Vi kommer åtminstone slippa höra transferrykten om Sami Khedira till Chelsea för ett tag nu, då tysken oturligt skadat ett korsband och är borta från spel i minst sex månader.

FREDAG:
Mer och fler rykten om JT till Galatasaray. Jag tror inte alls på dem. Inte som JT har spelat i år och med JM kvar vid rodret. Om ett eller två år som karriäravslutning, men inte nu.

JM var utbuad igår när han var och såg Belgien förlora mot Columbia. Anledningen är nog rätt lätt att gissa, det är hans behandling av Kevin de Bruyne som är oerhört populär i Belgien och som i landslaget ofta faktiskt varit bättre än Eden Hazard som ledde till buropen. Sedan vet ju ingen av dem, eller vi, riktigt varför JM vägrar ge de Bruyne chanser. Vad vi vet är att förutom i träningsmatcherna då han var utmärkt, har de Bruyne inte glänst de få tillfällen han spelat för Chelsea. Om det innebär ett lån eller en försäljning i januari vet ingen.
   Den andra anledningen till att JM var där sägs vara för att kolla in Falcao (som gjorde mål) och som Chelsea lät Monaco köpa i somras. Det sägs ju nu att vi tänker betala ännu mer och köpa loss honom i januari i stället. (Priset är dock för högt som jag ser det). Jag tvivlar, men jag har aldrig inte önskat Falcao till Chelsea.

TORSDAG:
Vi har hört det många gånger och nu är det aktuellt igen, dvs vår förre "super-sub" Salomon Kalou är aktuell för Arsenal. Han är ju bättre än Bendtner så.

Han var aktuell innan han som den förste av de stora namnen gick till PSG, Javier Pastore. Nu lär han vara aktuell igen tillsammans med som vi redan nämnt Blaise Matuidi. Tror inte det nej.

Eller blir det Marseilles Giannelli Imbula, också mycket ryktesomgärdad. Tror inte det heller.

Belgiens landslagsmanager Wilmots borde lära sig hålla käften, särskilt som han nu går ut och försöker pusha Kevin de Bruyne att lämna Chelsea. Landslagsmanagers som försöker påverka enskilda spelares karriärer är bland det värsta som finns. Och det är förstås småländer som är allra värst därför deras bästa spelare är sällan bästa spelare i de klubbar de spelar i. I Belgiens fall har de dock fått en sådan generation spelare att till och med en halmdocka hade lyckats ta dem till VM, men sett till väldigt mycket under Wilmots tid som manager, - är det i mina ögon trots sin manager. För konstigare laguttagningar och uppställningar har man sällan sett utanför allsvenskan.

Intressant att notera är att massor av s k sportsajter på webben nu börjar sluta ens låtsas vara objektiva, istället är det Tomtens önskelistor, där varje nisse (för tyvärr är det nästan enbart killar som alltid vet bäst, förutom hon som slickar Z i Sportbladet) skriver om vilken spelare de anser Chelsea ska köpa, oavsett möjlighet, behov eller ens en koppling till verkligheten. Så se upp med sajter som Sqauwka, Sportsvibe, GiveMeSport, Bleechers m fl och tro inte ett ord på dem.

ONSDAG:
Radamel Falcao, åter i ryktena till Chelsea i januari för övrigt, säger att Thibaut Courtois är världens bäste målvakt. Jag vet inte, men att han har potential att bli det är säkert och därför är det ju så viktigt att Chelsea sköter den situationen på rätt sätt. Cech visade ju i lördags att han inte är ofelbar (även om alla målvakter självklart gör tavlor ibland, det viktiga är frekvensen eller brist på frekvens mellan dem).

Besiktas ställer sig i kön för Demba Ba, som lån. Det lär knappast hända om inte Chelsea rätt oväntat köper in ett världsnamn som anfallare i januari. Vi måste se den här säsongen som en bygg-säsong även om jag är övertygad om att vi kan plocka titlar och bucklor ändå. Vi har Lukaku utlånad och inte bara han, utan andra duktiga anfallare som ännu är lite för unga och gröna. Att köpa in mellankvalitet för att täcka upp vad som upplevs som ett problem för tillfället är faktiskt ingen långsiktig lösning - och jag tror alla utom medierna och vissa fans, förstår att Chelsea nu genomför en betydligt mer långsiktig plan än tidigare.

TISDAG:
Som väntat massor med transferrykten den här perioden. Att det är snarare två månader till silly season intresserar inte media. Däremot är det få intressanta rykten, intressantast är väl på sitt sätt att det talas nästan lika mycket om att Chelsea ska sälja som vilka dussin vi ska köpa. Luiz, Mata, Mikel, Ramires, de Bruyne lär sitta väldigt löst. Jag tror fortfarande inte på det scenariot.

Ett helt nytt namn är dock Kelechi Iheanacho, skytteligavinnare i U-17 VM som vanns av hans Nigeria. Fast å andra sidan är nästan varje Premier Leagueklubb knuten till honom och han kallas Afrikas största löfte. Jag vet inte, jag tycker nog Bertrand Traoré är bättre, men Traoré är lite äldre så...

Då är det roligare att notera att två fd Chelseaspelare och nu managers (en även i Chelsea) börjar se ut som toppkandidater till jobbet som manager i lillebror Fulham. Trots att de förstås redan har en manager, men Martin Jol betraktas so dead man walking. På toppen av listan lär Dan Petrescu, nu i Dynamo Moskva, och Roberto di Matteo vara.

MÅNDAG:
Vissa, inte alltför trovärdiga källor hävdar att JM absolut kommer att sälja tre spelare i januari; David Luiz, Kevin de Bruyne och Demba Ba. Jag tror faktiskt inte det.

Men räkna med massor av dubiösa rykten nu när medierna inte har något att skriva om utan fritt hittar på vad de kan för att någon scout med anknytning till Chelsea har synts i närheten av en fotbollsarena någonstans i världen, inkl kycklingburen i Kalmar.

Pga olika orsaker publicerades söndagens rykten enbart på högermenyns artikel, inte huvudartikeln.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop