Matchen: Chelsea v Schalke 04       3 - 0    (1 - 0 )

1 Petr Cech; 2 Branislav Ivanovic, 24 Gary Cahill, 26 John Terry (k), 28 Cesar Azpilicueta; 7 Ramires, 12 John Mikel Obi; 22 Willian, 11 Oscar, 14 Andre Schurrle; 29 Samuel Eto'o.

Avb: 23 Mark Schwarzer, 3 Ashley Cole, 4 David Luiz, 8 Frank Lampard, 15 Kevin De Bruyne, 10 Juan Mata, 19 Demba Ba.

SCHALKE 04

Hildebrand; Uchida, Höwedes (k), Matip, Aogo; Jones, Neustatder; Boateng, Draxler, Fuchs; Szalai.

Avb: Fahrmann, Hoogland, Felipe Santana, Kolasinac, Ayhan. Clemens, Meye.

Domare Svein Oddvar Moen från Norge.

 

Första halvlek

   

Andra halvlek

Jag trodde inte alls på ryktena, att både Mata och Hazard skulle petas. Men så blev det. Haz till och med utanför truppen, vilket dock tyder på något annat än ren petning. Förmodligen en skadekänning. Azpi spelar åter vänsterback. Ramires som enligt mig var sämst på plan senast spelar igen, och han är för mycket kvalitet för att vara så usel igen.
     I mina ögon är Schalke idag ett bättre lag, och väldigt mycket bättre balanserat än sist så resultatet i Ruhr kan vi glömma idag. Det här är en helt öppen match, och en vinst skulle betyda väldigt mycket. För oss. För Schalke.

Bra anfall av Chelsea men Schalke rensar. Det ser onekligen ut som om spelarna är lite mer intresserade idag än senast. 3
   Draxler skjuter hårfint utanför, såg inte så farligt ut och Cech reagerade inte särskilt starkt, men det var inte långt borta. 5
   Szalai skjuter lite längre utanför. Vad håller Chelseas försvar på med? 6
   Aktiv inledning på matchen, och just nu är det inte Chelsea som ser ut som vinnare. Slarvigt spel återigen, lite panikartat i delar. Att Schalke skulle starta starkt är ingen överraskning men att Chelsea skulle slarva som de gör är en jättebesvikelse. Mikel ger bort bollen och Fuchs får skottchans. 8 Det är inte godkänt de senaste fem.
    Draxler som var rätt anonym på Veltsin har börjat väldigt bra. Hittills bäst.
   Första kvarten ger jag klart till Schalke. De allra första minuterna var Chelsea ok. De är inte Newcastledåliga, men slarviga, nervösa och lite skärrade faktiskt. Schalke har spelat bättre, aggressivare, viljestarkare och de har 4-0 i målchanser.
    Jag kan inte säga att jag är överens med JM om laguttagningen, men jag hoppas han vet bättre än jag. Jag förstår att vissa spelare blev petade, men inte att de två som var bäst uppe inordväst blev det. Lamps var usel, Ramires var usel, Torres och Eto'o var usla i Newcastle. Två av dem spelar och har mycket att bevisa idag.
    Steaua tog ledningen i Basel. Lite överraskande och bra för oss.
    Gult på Draxler. 19. Han drar i tröjan på Azpi när denne viker inåt plan. Något han tycks göra mer som vänsterback än högerback. Intressant. 19 Hyfsat läge. Oscar vlämnar till Schüürlle och det är i särklass Chelseas bästa målchans. Bra frispark, men målvakten räddar.
    JT diskuterar med Moen, domaren och det är förstås med Boateng so m det handlar om. Dålig hörna av Willian mot första stolpen. 21
    66-34 i bollinnehav, de siffrona känns inte rätt.
   Schürrle skjuter men utanför. 22
    Jag vet inte, men just nu känns det som om JMs enorma förtroende för Iva är lite oförtjänt. Jag tycker absolut inte att han varit duktig de senaste matcherna. Och idag är Azpi bättre i fel position än vad Iva är. Men Iva gör ju mål, Azpi har bara gjort ett ;-)
    Chelsea börjar visa mer av sitt kunnande. Willian kämpar bra. Men det är totalt impotent ännu då Eto'o bara finns med i laguttagningen.
   Jag är kanske fel ute, men enda gången Eto'o har höjt min puls var för 5-6 veckor sedan då han lyckades med konststycket att få sex lyxbilar leverade samtidigt till Cobham. Alla mer värda styck än vad nästan alla som läser detta tjänar på ett par år. Men god smak i urvalet.
   Och när jag skriver det så skjuter målvakten rakt på Eto'o och den går i MÅL. Vilken enorm tavla, och Eto'o ska ha credd för att han var aktiv och attackerade, men... 32. Antingen är jag usel som analytiker eller .. skit samma. Chelsea leder. Tredje jättetavlan av en motståndarmålvakt som gynnar oss. Det jämnar nästan ut Newcastle.
    Willians frispark för nära Hildebrand som tar ned. 41
    

På poäng ger jag första halvlek till Schalke, men ännu en målvaktstavla för att våra spelare pressar målvakterna (bra idé) ger oss ledningen och jag tänker inte klaga. Schalke är dock inte överlägsna.
    

 

 

 

 

Mycket nöjd med resultattavlan - och tänker absolut aldrig diskutera om vi är värda det.

Usch, Schalke var nära att kvittera med ett skott som Cech tivngades rädda till hörna. 52  
     Samuel Eto'o visar för första gången varför han värvades. Oscar satte upp anfallet och Eto'o avslutade kliniskt. MÅL. 54
    Jätteläge för oss. Underbart, härligt.
    Mycket bra skott av Schürrle. Willian inte med på returen. 57
     Clemens in, Draxler ut. Varnad och kanske lite skadad. Men han var väldigt mycket bättre idag än senast. 62
   Chansspel, men det var trevlig när man försökte nå Oscar med en rak boll ned. 65
   Max Meyer in, 18 år och 66 Fuchs ut

Matchen är under kontroll just nu, och inte särdeles intressant.

Och om resultatet i den andra matchen står sig, så är gruppen i princip avgjord. TRIST som fan

Den här matchen är död. Bara en kvart kvar. Schalke tror inte på det och Chelsea är helt klara över att vi vunnit.

Schurrle ut för De Bruyne 78

Demba Ba i jätteläge men bollen rakt i händerna påmålvakten. 79

Ocar av, Lamps in. 81

Härligt även omit tips gick till skogen.

Demba Ba gör MÅL. 83

Matchen är totalt klar. Nu handlar det bara om sista poängen så vi vinner gruppen.

Bra respons till den usla insatsen i lördag.;-)

I LOVE MY CHELS

 

Men, vi hade lite tur idag. Sen var vi bra.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!