csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 11 sp 6 v 3 o 2 f 18 - 10 mål 21 p

4 - 10 november 2013

CSFC.SE - en motvikt till sportjournalismens perspektiv som är ungefär lika långt och genomtänkt som en bananflugas liv i en bunsenbrännare.

Nyheter v-45


LÖRDAG:
Två förlorade poäng idag pga nonchalans, även om WBA självklart ska ha överbetyg för sitt försvarsspel. Vi får hoppas den här matchen jämnas ut under säsongen, för de här poängen kan kosta oss massor ovanpå den hemska insatsen i Newcastle. Chelseas novermberform verkar tyvärr vara lika anmärkningsvärt svag som de senaste åren. Usch. Tack Marriner som det blev, men det var inte den värsta domartavla jag sett. Den var mer i nivå med Cechs målvaktstavla i matchen.

FREDAG:
I morgon möts vår legend Steve Clarke och vår legend José mOurinho, hans mentor för första gången som ansvariga. Det är nog en match om bragging rights. Jag är full av beundran för det arbete Clarkie gör i WBA och jag anser fortfarande att han är den bäste assisterande manager Chelsea någonsin haft. Dock hoppas jag mästaren behåller bältet för vi har inte råd med fler magpie-fiaskon. Vi måste sätta press på Arsenal som möter ett United de alltid brukar förlora mot, även om jag kanske ändå hoppas det blir oavgjort för dem. Jag kommer dock inte att se den matchen då jag på söndag är och hämtar Axla Chelsea hem.
   Jösé har ännu inte förlorat en enda ligamatch på Stamford Bridge. Tyvärr har han förlorat några cupmatcher. Detta blir hans 100:e match som manager på SB. Trevligt jubileum hoppas vi. Chelsea är ett bättre lag än WBA, men om inte spelarna visar vilja och motivation hjälper det inte.
   Fernando Torres och van Ginkel är våra enda skador. Hazard är tillbaka efter att tanklöst åkt utomlands för att leka med gamla kompisar i Lille (en annan klubb) utan tillåtelse och dessutom förlorat passet och missat att åka hem i tid. Han är som JM sagt ung och fick betala priset för sin tanklöshet. Bra för truppen, och förmodligen också bra för Hazards framtid. Det visar att talang är inte allt, det gäller att vara människa nog också för sina framgångar. Mer än så är det inte, fast hans rykte har ju tagit lite stryk sista året efter incidenten med bollpojken som vägrade lämna tillbaka bollen och det här. Ibland gör det lite ont att växa upp.

TORSDAG:
Skulle tro att Eden Hazard inte missar träningar, eller att någon annan inte heller gör det efter att blivit placerad på läktaren för matchen igår efter gjort just det. Det är en klyscha men lika sann för det; ingen spelare är större än klubben.


Det blev rätt rörigt efteråt igår och felaktiga och ofärdiga artiklar kom upp. Ber om ursäkt och ger inga ursäkter ;-) även om de kanske finns.

ONSDAG:
Ungdomslaget slog Schalke med 1-0 och är enda lag som vunnit alla matcher, och inte släppt in något mål. Jag tar gärna det resultatet i kväll.

U-16-laget vann en internationell turnering genom att slå Real Madrid i finalen. Det var andra året på raken åldersgruppen vann den turneringen.

Engelska landslagsspelaren Rachel Williams kommer från Birmingham till Chelsea Ladies.

Trevligt fakta, Chelsea har inte förlorat mot tyska lag på Stamford på 47 år, en enda oavgjord mot Stuttgart för nio år sedan. Det blir nog ändå ganska tufft idag. Schalke lär ju sett Newcastlematchen och inser att de har en god chans. De kommer dessutom från en stark vinst själva.

En vinst idag och Chelsea har 100 Europavinster, varav några är viktigare än andra: Champions League 2012, Cupvinnarcupen 1998 och 1971.

För dem som ser onda tecken. Domaren idag är Svein Oddvar Moen, från Norge och senast vi hade en norsk domare på Stamford Bridge var det en av de mest katastrofala domarinsatsen vi någonsin fått uppleva. Jag ryser än när Tom Henning Øvrebøes namn nämns. Moen har dock dömt oss två gånger förut, på bortaplan mot Genk och Köpenhamn på SB.

TISDAG:
Kvartsfinalen i Ligacupen spelas tisdag 17 december, oavsett om det blir resa till Sunderland eller en kortare till sydkustens Southampton (avgörs imorgon).

Senaste skadebeskedet om Torres är att han är borta både mot Schalke och WBA på lördag. Även Ryan Bertrand har dragit på sig en skada, vilket skedde på dagens träning.

Han såg ju inte frisk ut i lördags men det sägs att det var först igår han skadade sig på träning. Fernando Torres har en muskelskada och det antas att han därmed är borta från Schalkematchen. Med tanke på att det är i cupmatcherna han är mest pålitlig och jag ännu är helt o.vertygad om Samuel Eto'o så frå vi ser det som ett avbräck.
   Luiz har fått ta stor del av skulden för den usla insatsen i Newcastle. Det håller jag knappast med om då han inte var sämre än någon annan. Det var däremot Lampard och Ivanovic (defensivt) och de tippas också få lämna plats. För Ivas plats är jag mindre oroad med tanke på hur bra Azpi varnär han spelade mot Arsenal. Spekulanterna är också rätt övertygade om att Mata och/eller Hazard bänkas. Det är svårare att förstå då de väl var de enda som var i närheten av det vi kan kräva.

MÅNDAG:
JM diskuterade lördagens brist på insats med spelarna igår och han är klar och rak i sin kritik. Det lär bli ändringar till Schalkematchen. Den största ändringen är självklart i attityd och vilja - men tydligast lär det synas i laguppställningen. Själv ger jag bara Mata, Hazard, Cech samt möjligen JT och Luiz chansen till att komma ifråga. Mest oroande var ju att både Torres och Eto'o var urusla.

Nu glömmer vi dock det som varit och tittar framåt. Vinst mot Schalke och självförtroendet är återställt och vi har en riktigt bra chans att vinna gruppen. Jag tror däremot att det blir klart tuffare att vinna den här gången. Schalke var ordentligt skadedrabbat framförallt framåt (sedan kan vi ju argumentera att Chelsa behöver inte skador bland anfallare, vi har ändå inga) senast. Szalai var tillbaka i helgen mot Hertha och resten av laget lär vara revanschsugna efter en rätt svag hemmainsats.

Vi har fått ett erbjudande om att köpa returbiljetter till West Hammatchen 22 nov. Kontakta Lars-Göran >>>
"Jag har två biljetter till matchen West Ham mot Chelsea den 22 november och undrar om några av era fans vill köpa dem? 
Jag kan erbjuda er 2 biljetter till priset av en då jag hellre säljer till riktiga fans än går ut på blocket direkt.
Mitt mobilnummer är 0709-667050.
P.S anledningen till att jag säljer är för att jag trodde det skulle vara en söndagsmatch men sedan blev detta ändrat, vilket gör det omöjligt för mig att gå. "


 

Rykten, notiser m m, v-45


SÖNDAG:
MLS i Nordamerika har ju det amerikanska systemet att tinga spelare och tydligen har Samuel Eto'o nu blivit tingad av Toronto - om Chelsea släpper honom när kontraktet går ut till sommaren.

Sevillas Alberto Moreno ska nu ersätta Ashley Cole. 21-åringen ska vara på tapeten för det jobbet, enligt vissa. Varför när vi har både Bertrand och Azpi?

Schalkes 18-årige Max Meyer lär attraherat Chelseas intresse. Och en intressant spelare är det, däremot tvivlar jag på mediernas spekulation att Schalke matchade honom försiktigt i CL bara för att inte väcka Chelseas intresse. Om Chelsea är intresserade är Meyer redan totalt scoutat så sådant snack ser jag bara som okunnigt. Några hävdar att Chelsea redan bjudit 15m euro och att utköpsklausulen ska vara 18m euro - men att klubben och Meyer ska sagt nej....

FREDAG:
Le10SPort som börjar verka som det mest lögnaktiga mediet i Europa hävdar nu att Chelsea (eller Arsenal) kommer att rädda Cavani från hans hemska tid i PSG. Eller åt det hållet.

TORSDAG:
Ancelotti tippas försöka värva César "Dave" Azpilicueta till Real. Det är förstås ett spanskt rykte så vi tar det med en hel skopa salt.

Fortfarande mycket snack om Lazar Markovic och Pedro Delgado.

ONSDAG:
Robert Lewandowski, alltid aktuell i skvallret säger nu att han bestämt sig för vilken klubb han ska spela för nästa år. Detta efter för någon månad sedan öppnat för engelska klubbar. Jag är 99,9% säker på att det blir Bayern till sommaren. Dock, det blir nog nägra vändningar till även om Lewandowski ber klubbarna sluta ringa då han bestämt sig.

Sverige förlorade klart till storfavoriterna Nigeria (vars lag alltid omges av åldersrykten i de här klasserna) i U-17 VMs semifinal igår. Det innebär att två Chelseaspelare är borta; Ali Suljic och Isak Ssewankambo. Isak skadad och Ali petad spelade inte. Det gjorde inte heller Habib Makanjuola i Nigeria, men som fjortonåring i det här mästerskapet har han ändå höjt många ögonbryn.

Real Madrid jagar fortfarande Ramires och är tydligen villiga att bjuda ynka 20m pund, fast förmodligen skulle ett sådant erbjudande sockras med antingen Xabi Alonso eller Sami Khedira.

Flera tror både Hazard och Mata petas till ikväll. Jag undrar det, men någon av dem får nog betala för lagets insats i Newcastle även om de två var de bästa.

TISDAG:
Chelsea lär ha ögonen på Ricardo Rodrigues som ersättare till Ashley Cole. Schweizaren spelar i Wolfsburg men det är nog mer dataspelstänkande hos media som gör att han dykt upp på radarn. Alltså att någon tycker han borde passa i Chelsea.

Vi har redan tagit upp det på CSFC.SE men då det nu plötslgit är en jättenyhet i vissa engelska medier, bl a Daily Mail pratas det igen om att Chelsea kunde köpt Messi i somras. Om Chelsea någonsin lade ett bud eller ens gjorde en försynt förfrågan vet nog ingen utanför Chelsea och los arrogantos styrelserum. Personligen tror jag absolut inte det.
   Men allt har sitt upphov i ett rykte om att adidas skulle betalat halva eller en stor del av en prislapp på 250m pund.
    Det är ju jul, så vänj er vid fantastiska historier.

Att Arsenal är intresserade av Demba Ba är ingen nyhet. Nytt är dock att han fått en prislapp om hela 18m euro. Det var oväntat högt med tanke på att Chelsea betalade 7m pund. Jag tror ändå inte Chelsea säljer en spelare till den direkta toppkonkurrenten mitt i säsongen. Inte förrän priset är uppe i minst 25m euro.

Lazar Markovic som Chelsea kunde fått billigt i somras, och som är Chelseafan, är åter på radarn. Prislappen lär dock vara helt annorlunda då portugisiska klubbar är minst sagt bra på att ta betalt. Nytt namn är en 16-årig offensiv mittfältare Pedro Delgado som spelar i Inter så portugis han är. Ingen är dock ett namn för en startelva inom kort, inte ens Markovic.

MÅNDAG:
Tror ni på det? Jag tvivlar, men franska medier som börjat bli lika opålitliga som åtminstone italienska hävdar att Chelsea i somras lade bud på Luiz Suarez. Visst fanns det rykten men att Chelsea skulle lagt någon form av bud tror jag inte ett dugg på. Nu lär Chelsea enligt Le 10 Sport bjuda stora pengar för Suarez i januari.

Samtidigt är det många nya rykten kring Demba Ba tillbaka till West Ham. Det tror jag betydligt mer på för det är ganska tydligt att JM inte har något större förtroende för Ba. Han är den som minst chanser i Chelsea i år och ändå var han inte dålig när han fick sin enda chans.

Patrick Bamford har gjort jättesucc+e hos MK Dons och klubben vill absolut förlänga hans lån. Chelsea lär dock inte vara intresserade utan kommer att återkalla Bamford i januari. Dock inte för att förstärka våra svaga anfallare utan för att låna ut honom till en bättre klubb högre upp i seriesystemet för att få ut mer av hans utbildning. Och självklart för att värdera honom inför nästa säsong.

Efter lördagsinsatsen har det kommit som ett brev på posten; ryktena om att Chelsea kommer att handla anfallare i januari. Jag är fortfarande inte på det klara om det är smart med tanke på framtida bygge, men om rätt person blir ledig... Daily Mail tillhör dem som säger att JM fått klartecken till att spendera. Av någon anledning skrev Chelsea ett kontrakt med Everton som gör det omöjligt att återkalla Romelu Lukaku i januari!?

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop