Matchen: Newcastle v Chelsea    2 - 0    (0 - 0 )

1 Petr Cech; 2 Branislav Ivanovic, 4 David Luiz, 26 John Terry (k), 3 Ashley Cole; 7 Ramires, 8 Frank Lampard; 10 Juan Mata, 11 Oscar, 17 Eden Hazard; 9 Fernando Torres.

Avb: 23 Mark Schwarzer, 28 Cesar Azpilicueta, 24 Gary Cahill, 12 John Mikel Obi, 22 Willian, 14 Andre Schürrle, 29 Samuel Eto'o.

NEWCASTLE

T Krul; M Debuchy, M Williamson, M Yanga-Mbiwa, D Santon; M Sissoko, C Tiote (k), Y Cabaye; Y Gouffran, Shola Ameobi, L Remy.

Avb: R Elliot, J Taverner, V Anita, G Obertan, H Ben Arfa, P Cisse, Sammy Ameobi.

Domare Lee Mason.

 

Första halvlek

   

Andra halvlek

Mata startar efter sin succé i veckan och Luiz kommer in för Cahill som planerat sedan tidigare då Cahill spelade bägge veckomatcherna.

Om JM behöver extra motivation är det kanske det nu väl kommenterade faktumet att han aldrig vunnit en ligamatch på St James's. Själv ser jag det nog mer som ett tecken på att det faktiskt alltid är riktigt tufft där. De två senaste gångerna har Chelsea förlorat den här matchen.
   Hazard tar sig bra in i boxen och passar bakåt till Lamps som inte riktigt är med på det. Synd. 3
   Hazard har verkligen börjat med turbon i. Fixar frispark precis utanför straffområdet, bra läge för Lamps. Fast de är många om budet; Luiz, Mata är också intresserade. Det blev Luiz strax över men det blev också avblåst för Iva som rumpade till en motståndare. 4
     Mycket spel mellan målvakterna vilket har gjort att tempot i inledningen är väldigt lågt.
    Iva bryter när Ameobi ska skjuta, men Newcastle biter sig fast även om de tvingas tillbaka för att börja om.
   Man har inte direkt känt av spänningen i en trög inledning där Chelsea åstadkommit något men mest är det avblåsningar. Får hoppas underhållningen tar sig.
   Oscar ordnar en hörna åtminstone. 12
   JT nickar stenhårt i ribban på en mycket bra Matahörna. Sedan försöker Iva en bicycleta och bollen tar via en försvarare i ribban igen. Hörna igen. Där blev det action. Nästa hörna inte lika lyckad. 13
    Williamsson höll på att göra en tavla och Haz kom bakifrån för att stjäla bollen. Försvararen lyckas få den till inspark. 14
   Man märker att Chelsea är mycket mer vakna på försvarsmisstag som de kan utnyttja än vi var innan Citymatchen. Bra.
   Haz skjuter men det blockeras. 15 Chelsea har höjt tempot och dominerar just nu. Det är det offensiva mittfältet som dominerar. Alla tre har börjat riktigt bra, Haz allra bäst.
    Torres försöker men de försvarar bra, bollen bak till Iva som försöker komma ned mot linjen. Det blir hörna. Nickas bort. 18
    Haz och Mata hittar varandra väldigt bra men inlägget från Mata till slut tas av Krul. 18
   Iva pressas hårt och får spela tillbaka, Chelsea har lite svårt att få igång det här anfallet. Det slutar med en långboll mot Torres. 21. Frispark när Haz görs ned.
    Vet inte riktigt vad Lamps ville. Bollbanan tydde på passning men såg ut som ett skott, klart över. 22
    Newcastle börjar se frustrerade ut och det har blivit fler firsparkar för att de går väl hårt fram.
   Cole skjuter via touch men Krul är med. 23
    Torres söker Iva som går in i boxen, men Krul läser det och hinner först. 24
   Luiz tar upp bollen, söker Mata men bollen touchas och Newcastle bryter.
   Bra pass fram, men en fot kommer emellan annars hade en blå blivit fri. Newcastle har försvarat sig bra men de kommer att tröttna ordentligt i andra om Chelsea håller uppe tempot. De spelade 120 min i onsdags.
   Haz till höger spelar tvärs över men passet är inte så bra. 27
     Haz tar sig fram bra men inlägget blir lite för långt när han söker en spelare vid bortre. 29
    Efter de första mördande tråkiga tio har matchen fått fart och speciellt Chelsea spelar riktigt bra och förtjänar ett mål. De riktigt farliga chanserna har dock uteblivit.
    Tempot har sjunkit igen och Newcastle lyckas hålla bollen i längre perioder, de åstadkommer dock inga riktiga anfall. Ett hyfsat långskott är allt hittills.
    Oscar som har en något defensivare roll än Mata och Haz får en riktig smäll i ryggen och har riktigt ont. Ingen fara dock. 34
   Luiz söker Haz med en lång boll men försvaret hinner emellan. 35
   Oscar och Mata samspelar och söker Torres, men tyvärr. 36 Fixar hörna. Kort hörna som slutar i inkast på andra sidan.
    Oscars inlägg blockeras till hörna. 37 Det regnar ordentligt vid nordsjön tydligen. JT nickar och bollen räddas på mållinjen av Debuchy. 37. I kontringen skjuter Sissoko riktigt bra men en kall Cech är med på det.
    JT rensar bort ett inlägg till inkast med huvudet. 39 Newcastle börjar få antydningar till ordnat anfallsspel just nu.
    

Chelsea borde lett matchen med både ett och två mål, men de riktigt farliga lägen har inte uppstått då Newcastle försvarat sig bra. De är dock helt impotenta framåt. Luiz har haft mest att göra i försvaret, ytterbackarna väldigt lite. Hazard och Mata bäst hittills. Jag räknar med att Newcastle kommer att tröttna efter timmen och förhoppningsvis är Chelsea skarpa då.

 

 

 

 

I det stora hela en trist första halvlek, och första tio var mördande tråkiga - så underhållningsvärdet i andra kan väl bara bli bättre. Bäst blir det för oss med ett mål för Chelsea, eller fler. Framförallt måste tempot upp och därför tror jag Schürrle kommer in tidigt.

JM har säkert haft en del att säga i halvtid, ska bli intressant och se om det implementeras på planen nu.

Fin stickare mot Torres, men han är klart offside tyvärr. 47
   Det diskuterades om straff när Mata gick omkull innan Cole sköt (det var det inte) men det satte ljus på att vi har haft ovanligt få straffar i år. Bara en, mot Hull som Lamps missade i första matchen.
   Newcastle tänker helt klart fortsätta med sin matchplan så det är upp till Chelsea att öppna upp den här matchen. Ett mål skulle ge en roligare andra halvlek, för första fem lovar inte gott. Ett mål för Chelsea förstås för skulle Newcastle göra det blir det ännu mer igelkott av det hela.
    Hazard tröttnar när han screenas bort och knuffar till. Det ser förstås domaren. 52
   Anita in för Tioté. Verkar vara skada. 53
    Chelsea börjar en omställning men det stannar upp även om Chelsea håller bollen. Hazard skadad. Steg han snett eller. Han landar snett på fotleden. 55. Är på benen men haltar rätt ordentligt.
     Bänkspelarna får börja värma direkt. Vi får se om Haz kan eller ens bör fortsätta.
    Luiz söker Torres som återigen är offside. Dock rätt knappt. 57
    Eto'o tittar i pärmarna (som numer väl är en iPad) inför ett inhopp. Får hoppas han kan vara mer irrationell och bryta upp Newcastles försvar.
   Jättechans av Newcastle där Sissoko fint spelas fram av Debuchy, svagt försvar av Cole. Skottet styrs utanför av Cech. 60 På hörnan får Ameobi jätteläge men Cech står rätt och tar hand om bollen.
    Eto'o in för en svag Torres som inte passade i vätan och mot Newcastles försvar. Mycket mer oväntat att Willian fick byta av med Mata. Cissé in för Ameobi i Newcastle 62.
    Gouffran skjuter bra och Cech räddar. 65.
    Chelsea spelar faktiskt ännu sämre i andra än i första och Newcastle har skapat de enda chanser som varit. Skärpning, ordentligt. Newcastle är mer aggressiva, visar mer vilja. Vad än JM sa i halvtid har det inte fungerat ännu.
    Ska november bli samma "skräckmånad" som de senaste åren. Det kan väl ändå inte ha att göra med Halloween.
    Newcastle gör MÅL. Och det är inte längre orättvist. 68 Gouffran efter frispark där Iva tappar markeringen. Nu måste vi göra två mål och just nu verkar det omöjligt.
   Lampard ut och Schurrle in. 70. JM agerar åtminstone för att försöka få liv i våra blå.
   JT bryter avgörande när Remy nästan kommer fri. 72 Chelsea är värdelösa just nu. Sämsta matchen i år, faktiskt sämre än mot Everton, lika usel som andra halvlek mot Basel.
   Eto'o skjuter och bollen studsar utanför via handen på en försvarare. Svårt att se, men reprisen visar det. 73
   Chelsea visar äntligen lite vilja. Men räcker det?
   Luiz varnas för en knuff på Remy. 75
   Ramires blir riktigt sned efter en frispark emot honom och varnas för protest. 77. Det är inte Ramis dag alls idag. En riktigt svag insats och så tjafs.
    Newcastle kontrar och Remy skjuter svagt. 79
    Oscar hittar Willian men Krul räddar och Debuchy står ivägen för Eto'o på returen. Bästa chansen för Chelsea sedan JTs nick. 80
    Schürrle nickar utanför. 80
    Luiz räddar framför Remy. Hörna. 85
    Hazard precis utanför. 86
   Rami gör bort sig och bollen till Loic Remy. MÅL. 89 Stolpe in.
    Fem minuter tillägg men...
   Eto'o skjuter, blockeras. Returen högt över 90+2
   När Chelsea äntligen sista kvarten visade lite vilja var spelet på tok för plottrigt och omständligt.
   Iva i duell med Williamson får hörna. 90+5 Lätt plockad av Krul

 

EN RIKTIGT, RIKTIGT USEL MATCH AV CHELSEA

Verkar som novemberförbannelsen satt in igen. Många fula ord.

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!