csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 10 sp 6 v 2 o 2 f 16 - 8 mål 20 p

2 november 2013

CSFCs spelarbetyg mot Newcastle

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

CHELSEAS INSATS

5+

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Hade en kall eftermiddag i vätan. En räddning (bra) i första. Två bra i samma anfall/hörna i andra. Betydligt mer att göra i andra. Inte mycket att göra på målen tyvärr. 7-
Branislav Ivanovic Hade mer att göra offensivt än defensivt. Dåligt försvarsspel vid Newcastles mål. 6-
David Luiz Den mest synlige och aktive i försvarsspelet då Newcastle mest försökte komma fram inom hans område. 6
John Terry Kanonnick i ribban på en hörna. Hade lite att göra defensivt i första. 6+
Ashley Cole Skötte sig perfekt defensivt men hade kanske kunnat understödja Haz ännu lite mer. 6-
Ramires Har aldrig sett Rami så osynlig! som i första halvlek. En riktigt svag halvlek av vår dynamo. En riktigt usel match av Rami som också orsakade andra målet. 5-
Frank Lampard Spelade fysiskt och defensivt men passningskvaliteten var inte hans samma. Förmodligen pga underlaget.

6-

Eden Hazard Första halvleks dominant men saknade det sista lilla. Sämre i andra, togs som vanligt hårt. 7-
Oscar Tog på sig den otacksamma rollen att ligga bakom och lägga upp för Haz-Mata. Bra mot slutet av matchen när Chelsea äntligen visade lite vilja. 7-
Juan Mata Nästan lika bra som Haz i första. Byttes tidigt i andra, lite felaktigt i mina ögon. 7-
Fernando Torres Nästan inget alls att jobba med i första. Sprang dock och försökte. Kom dock aldrig någonsin i matchen utan det blev mest offside. 5+
---
Samuel Eto'o Inget succéinhopp och ingen ändring i spelet direkt. 5+
Willian Ett mycket bra skott som kunde resulterat, aktiv 6+
André Schürrle Schürrle är inte någon bra inhoppare tyvärr, han är som bäst när han får starta. Svårt att komma in i något spel. 6-

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Newcastle satte taktiken i första halvlek och fick matchen dit de ville, JM svarade inte direkt på det. Frågan är om JM idag valde rätt anfallare, det såg inte ut så i första. Torres kom inte till alls. Bytena fungerade inte alls som någon injektion och St James's fortsätter vara hans personliga skräckarena. Förlorade den taktiska matchen mot Pardew stort. 5+

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard om någon förtjänar titeln

DOMARENS INSATS   Lee Mason

BETYG

Blåste väldigt mycket, men ändå inte i onödan vilket säger lite om svårigheterna att få till ett tempo och rytm i matchen. Släppte eller missade en handssituation som kunde diskuteras.