Matchen: Arsenal v Chelsea   0 - 2    (0 - 1)

23 Mark Schwarzer; 28 Cesar Azpilicueta, 24 Gary Cahill, 4 David Luiz, 34 Ryan Bertrand; 5 Michael Essien (k), 12 John Mikel Obi; 22 Willian, 10 Juan Mata, 15 Kevin De Bruyne; 29 Samuel Eto'o.

Avb: 46 Jamal Blackman, 2 Branislav Ivanovic, 33 Tomas Kalas, 7 Ramires, 17 Eden Hazard, 9 Fernando Torres, 19 Demba Ba.

ARSENAL

L Fabianski; C Jenkinson, L Koscielny, T Vermaelen, N Monreal; A Ramsey, J Wilshere; T Rosicky, S Cazorla, R Miyaichi; N Bendtner.

Avb: E Viviano, B Sagna, I Hayden, N Yennaris, J Y Park, M Ozil, O Giroud.

Domare Phil Dowd.

 

Första halvlek

   

Andra halvlek

Arsenal startar med fler normala startspelare än Chelsea, faktiskt oväntat även om vi haft problemet med schemaläggningen inför den här matchen. Ändå är Chelseas startelva i högsta grad konkurrensmässig. Hoppas spelare som spelat lite mindre verkligen tar chansen och visar vad de går för ikväll. Intressant.

Bara Cahill kvar från startelvan i söndags. Och som Aguero körde med honom borde han vara rätt trött också, men han har ju inte spelat så många matcher tidigare.

Phil Dowd dömer så räkna med att allt fokus ska vara på domaren.

Jag håller personligen verkligen tummarna för några av mina favoriter ikväll (och nej de spelar inte i rött). Det är Luiz, de Bruyne som verkligen behöver göra bra matcher, att Mata gör det utgår jag från. Jag förstår att han bänkades mot Citys storvuxna mittfält men här bör han passa bra mycket bättre. (Skönt också att höra att kommentatorn lärt sig uttalet på de Bruynes namn!)

Första anfallet till Eto'o, Koscielny avvärjer till hörna. 1
    Första minuterna är det bortalaget som varit mest aktiva, men hyfsad kontring för Arsenal slarvas bort när Miyachi lägger bollen långt bakom dansken. 4
   Mata trasslar till det och en rätt bra chans går om intet. 6
    Udda när Luiz spelar ut bollen, tv visar inga skadade spelare men något var det för han fick snabbt tillbaka bollen av Arsenal.
    Schwarzer visar att han tillhör den förra generationen målvakter när det gäller spelet med fötterna, inte för att det gjorde något då ingen röd var i närheten. 8
    Bra spel av Mata och de Bruyne. slutar i en hörna. Slagen av Willian. 11 Lite låg.
   Grov miss av de Bruyne mot Willian. 12
   Cazorla imponerar i Arsenal, deras omhuldade Ramsey har dock inte alls märkts lika mycket. Våra spelare ser ärligt talat lite rostigare ut, men det lossnar nog för de har ändå börjat matchen bättre än Arsenal som har sin första hörna. 14
   Lurig hörna som oattackerad kanske hade kunnat skruva in sig vid första! stolpen. Cazorla slog den.
    De Bruyne har bytt kant och försvarar bra, vilket ju är vad JM har efterfrågat hos honom. Skönt att se. 17. Ingen Chelseaspelare får ju godkänt av JM om han inte också gör sitt bästa och deltar defensivt. Vilket är en filosofi som är svårt att klaga på i dagens fotboll. Primadonnor längst fram är en antikvitet i dagens fotboll förutom i PSG.
    Intensiteten, kampen har gått upp. De Bruyne hyfsat skott men Fabianski ser bollen hela tiden och har inga problem. Men skönt att han försöker för han har ett mycket bra skott, Tintin. 19
    Mata tyvärr väldigt offside. Annars var han helt fri. Lurade han försvaret eller... men fel blev det lite.
    Med tanke på att Arsenal startar Wilshere, Ramsey och Cazorla har de märkvärdigt svårt att få till något spel på mitten. Det är ju en ordinarie mittfältsuppsättning och Rosicky är ingen dålig fjärdeman, även om en personlig favorit som tyvärr spelar i rött Özil sitter på bänken.
   Luiz lär nog snart bl varnad för tröjdragningar. Arsenal får bästa chansen, men det borde varit offside, Miyachi slår bollen över en tvekande Schwarzer, Cahill rensar bort. 22
    Kontring efter hörna men det går för långsamt, men så gör Arsenalförsvaret en jättetavla och César Azpilicueta gör MÅL. Hans första mål. 25 Jenkinson största felet, men Fabianski var långsam ut. Mycket skickligt gjort ändå. Härligt.
     Arsenal väcktes dock av målet och visar vilja nu. Mikel varnas. 28 Sen tackling inte mycket att snacka om.
    Azpi slarvar och tappar boll i farligt läge, Monreal får bra skottläge och kanske touchade den på Cahill. Utanför dock. 29 Matchen har fått nerv nu.
    Lugnt nedtagen hörna av Schwarzer. Inga problem 34. Men visst irriterar Arsenal lite mer nu, naturligt nog. De spelar ju med betydligt fler startspelare än vi. Wengers ungdomsfilosofi har övergetts idag.
     Bra försvar av Ramsey mot Mata, hörna. 37
    Mata och de Bruyne har idag gjort det som JM förväntar sig av dem, spela helfotboll. Mata den bättre, de Bruyne naturligt nog rätt rostig. Men det är vilja, lusten att försöka hjälpa laget i varje läge som JM letar efter (tror jag) och där visar de att de vill konkurrera. Jag älskar fotbollsspelare som inte bara gnäller över hur managern behandlar dem utan lyssnar och försöker utvecklas - därför älskar jag de här två just nu. ;-)
   En minut tillägg.

För att vara en ligacupmatch är det en riktigt bra match, för att vara en match med bara fyra startspelare från förra ligaomgången är det en riktigt bra match. Bättre än 75% av matcher med förstauppställningarna. Den började lite tamt men nu är det bra tempo och vilja, andra delen av halvleken till Arsenal som väntat efter Chelseas ledningsmål. Heders till Azpi, och skickligt gjort.

 

 


    
    
   

 

 

 

 

Det är verkligen långt från klart och Chelsea måste gå framåt mer i andra för att hålla Arsenal från att skapa kvitteringschanser. Men bättre match än jag någonsin vågade hoppas på då man visste att båda lagen skulle vila spelare.

Många förstamål på ett tag nu, mest minnesvärt ändå Mikels första ligamål mot Fulham. Det var liksom något ingen enda kunde vänta sig. Men nu har Azpi också brutit nollan, Schürrle mindre oväntat i helgen. Torres första i ligan sedan i mars. Eto'o har också gjort det, dags för de Bruyne...?! Det är bara Lamps som gör mindre mål än förr, och det är ju inte att undra på med tanke på hans nya roll.

Chelsea spelar bra och Eto'o får bra skottläge, men utanför. Bästa av honom i hela matchen. 49
   Opps, Cahill visar kramptendenser redan. Inte undra på med tanke på tempot i söndags men inte helt bra. Iva slets oerhört hårt i söndags också, så Kalas är nog fräschaste alternativet. Men Iva är tydligen den som ska ersätta honom.
    Det blir Iva.
    Bra spel av Arsenal som äntligen visar att de på papperet har bästa mittfältet på plan idag, Skottet dock utanför efter touch. 53 Arsenal satsar framåt, naturligtvis. Chelsea måste rida ut det här och börja spela sitt spel igen.
   Cahill till hörna när Bertrand är pressad. Arsenal har höjt tempot.
   Luiz missar ett pass, ger Arsenal chans men de gör bort sig och Ramseys lyftning är lätt för Schwarzer. 55
   JM börjar agera, det kan nog bli byten snart, Chelsea har tappat kontrollen lite de senaste minuterna.
   Lång boll, för lång. Men just nu är det mest Arsenal, försås, men jag är lite tveksam till hur Chelsea försvarar sig. Lite för "panikartat".
   Bra inspel av Willian men Koscielny som med Cazorla är Arsenals giganter (Wilshere och Ramsey besvikelser faktiskt) rensar. 58
    Ba för Eto'o är mig det givna bytet, vi får se.
   Chelsea biter sig fast, har jämnat ut spelet nu. Eto'o slarvar bort det med en nonchalant klack. 60
    Hittills är andra halvlek Arsenals, men det är naturligt, de måste ju göra mål. Mata har kontroll men Chelsea slarvar bort det och Mikel passar 50m till Schwarzer - lägg av. 62
  Ramsey skjuter utanför. 63
   Özil in för Miyachi, Wenger vill tydligen för en gångs skull vinna en ligacupmatch. 64
    Özil br aoch dålig, slutar med frispark mot honom.
   Vilket MÅL av Mata. Otagbart utifrån. Det kom lite oväntat men ny toppar Wenger sitt lag. Giroud in för dansken. 66
   De Bruyne ut för Ramires. De Bruyne har inte varit dålig och han har spelat på det sätt jag tror JM vill se, men han är rostig och fick inte pricken över i. Bytet dock taktiskt. 69
     Ramires så när att få fram bollen till Eto'o men Koscielny får fram en tå, men det blev inte hörna? 72
    Rosicky får chanser men inte.
    Essien varnas, det var nog rätt. Han var lite sen. Men Essien gjorde inte fel som tog den. 75
    En kvart kvar och vi får räkna med att försvara oss, Arsenal på hemmaplan har toppat sitt lag och måste ju bevisa något nu. Vill nog fortfarande se Ba komma in då han försvarar bättre än Eto'o.
    Wilshere som inte lever upp till alla fina epiteten, skjuter över och utanför. Har varit osynlig nästan hela matchen. 77
    Özil söker Giroud men den fungerar inte, tack och lov för den var bra. 79. Kramp för Azpi. Ser inte bra ut. Eto'o har också kramp. Ändå var det bara Eto'o som spelade lite i söndags.
   Chelsea har gjort fem mål sista tio. Ba in för Eto'o, helt rätt. 81
   Ramsey av för Park i Arsenal. Han har varit rätt usel, med tanke på att han burit Arsenal i ligan hittills. 82
    Essien fullständigt nedjord och Dowd struntar i det, hmm. Till slut reder Chelsea ut det trots gratischansen Dowd gav dem. 83 Reprisen visar att han Kanske bedömde det som att Essien sprang in i Cazorla istället, men...
    Jag vågar inget säga, men ni vet vad jag tänker, det börjar se...
    Cazorla precis utanför, matchens bäste spelare men den ende med Koscielny som jag ger godkänt i Arsenal faktiskt. Med det mittfält de ställde upp hade jag inte förväntat mig att Chelsea skulle dominera mitten.
    Ramires skjuter och den luriga bollen säker sig och hamnar på taket av mål, efter touch. Nära. 90´ men Dowd missar det.
   Vermaelen gör ned Ba. Och slipper utvisning. Löjligt.
   Tomas Kalas för göra debut, 90+3
   Luiz sätter frisparken precis över. 90+4

 

Helt klart rättvist, men att Arsenals i princip ordinarie mittfält skulle vara så dåliga... Vi förtjänade vinsten och fick den. Skönt. Det blir en ny säsong utan bucklor för Arsenal. Sanna mina ord. Vi slår dem 23 dec också.
    



 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!