csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 10 sp 6 v 2 o 2 f 16 - 8 mål 20 p

28 oktober - 3 november 2013

CSFC.SE - en motvikt till sportjournalismens perspektiv som är ungefär lika långt och genomtänkt som en bananflugas liv i en bunsenbrännare.

Nyheter v-44


SÖNDAG:
Vi har fått ett erbjudande om att köpa returbiljetter till West Hammatchen 22 nov. Kontakta Lars-Göran >>>
"Jag har två biljetter till matchen West Ham mot Chelsea den 22 november och undrar om några av era fans vill köpa dem? 
Jag kan erbjuda er 2 biljetter till priset av en då jag hellre säljer till riktiga fans än går ut på blocket direkt.
Mitt mobilnummer är 0709-667050.
P.S anledningen till att jag säljer är för att jag trodde det skulle vara en söndagsmatch men sedan blev detta ändrat, vilket gör det omöjligt för mig att gå. "


Det är fullständigt sant vad José Mourinho sa efter jättebesvikelsen som skulle föreställa en fotbollsmatch igår: "'We deserved to lose. Maybe they didn't deserve to win but for sure we deserved to lose"
Det tar dock inte besvikelsen från mig, för det finns förluster och så finns det uppträdanden som det Chelsea stod för igår; viljelöst, kraftlöst - inte bara dåligt spel. JM erkänner också att hans fingertoppskänsla svek honom i laguttagningen, och kritiken var inte nådig. Han uttryckte också en osedvanlig oro över våra ligaresultat på bortaplan, och det är ju verkligen motiverat nu. Chelseas novemberfrossa är en mental grej men lika verklig för det; för det var en enorm skillnad på spelet den 2 november och spelet även med "reserverna" 29 oktober.

LÖRDAG:
Chelsea U-21 spelade 3-3 mot serieledarna West Ham fredag kväll. Mål av Lewis Baker, John Swift och på stopptid Nathan Aké.

FREDAG:
JM berättade på dagens presskonferens att Bertrand Traoré kommer att få (förväntas?) sitt arbetstillstånd i januari.

Att hämta inspiration från: nästan på dagen för nio år sedan vann Chelsea tack vare Robben mot Everton, och gick upp i topp i tabellen före Arsenal som tappade poäng. Chelsea tappade därefter aldrig ledningen och vann ligan för första gången på 50 år. Så säger de att historien aldrig upprepar sig; men läget gör det onekligen. Så vi får hoppas på att Chelsea gör första målet för vi har vunnit alla ligamatcher vi gjort det i år. Liverpool har inte förlorat mot Arsenal på Emirates på tre år och de är bättre i år.

Chelsea ungdomslags möter idag West Ham som toppar tabellen i den nya serien. Chelseas kids har imponerat oerhört i UEFA CL Youth men har haft några hickningar i ligan. Matchen går på Chelsea TV som alla internationella True Blue-medlemmar har tillgång till.


November har varit en eländes månad för oss de senaste åren. Det känns dock betydligt bättre nu inför starten av månaden som börjar med ett möte med ett om än revanschsuget Newcastle som dock är slitet efter 120 minuter fotboll i veckan. En match som spelades av en majoritet av de spelare som kommer att ställa upp tidigt på lördagen.
   Chelsea börjar se väldigt bra ut. Särskilt attityden och viljan har förbättrats oerhört senaste tiden. JMs fingertoppskänsla i laguttagningarna har också ökat. Chelsea börjar se ut som de titelutmanare, till allt, jag trodde vi skulle bli i år. Kan vi bara hålla den här perioden och över julen till skillnad från de senaste åren kan det här bli en underbar vår. Vinst mot Newcastle, poängförlust för Arsenal och vi kan leda tabellen över speluppehållet. Vi behöver också slå Schalke och se till att vi i år tar oss vidare från gruppspelet i Champions League, helst som gruppvinnare.
   Jag är väldigt optimistisk dock. Jag tror vi redan börjar bli det lag som JM vill ha även om vi säkert kommer att möta motgångar, för något invincible är vi inte - inte den här säsongen.

TORSDAG:
Chelsea har bekräftat att Bertrand Traoré nu är en Chelseaspelare. 4,5 års kontrakt.

Willian
har sedan han kom till Chelsea vunnit chansen att visa vad han går för i brasilianska landslaget. Det är hans tredje chans, och den första sedan 2011. Även Luiz, Oscar och Ramires ingår i truppen.

Vi fick Sunderland eller Southampton i kvarten i ligacupen. Spelas i mitten av december. Tyvärr bortamatch igen. (Vilka av de två avgörs på onsdag nästa vecka)

Våra motståndare på lördag spelade en XI nära den jag tror startar mot Chelsea och gjorde en mycket bra match i ligacupen mot Man City, inte minst i första halvlek, även om Negredo sedan fick in en boll i förlängningen innan Dzeko sedan kunde helt avgöra matchen. Newcastle orkade inte hela vägen. Det visar att tabellpositionen är oviktig och att det blir en tuff uppgift tidigt på lördag, och tidiga matcher tycks ibland ge resultat som inte är de tippade Å andra sidan kommer den här förlängningsmatchen att innebära att Newcastle också är betydligt tröttare än Chelsea som vilade en elva.

ONSDAG:
JM sa innan matchen igår att han ville få huvudvärk inför laguttagningen för lördag och det fick han nog. Jag tycker hela laget skötte sig bra även om det syntes lite rost då och då hos några. Höjdpunkter för mig var ändå målen från Azpi (Dave) och Matas kanon, med fel fot. Båda bör vara högaktuella mot Newcastle. Iva kan behöva lite vila då han spelat väldigt mycket och mittfältsvalet lär alltid ge JM huvudvärk med de offensiva mittfältare som vi har.

Matcherna kommer tätt nu och nu är det dags att se fram emot en mycket svår match mot oberäkneliga Newcastle. Vi har haft det svårt på St James's många gånger, förra säsongen förlorade vi med 2-3 där. Newcastle har en svåröverkomlig förlust mot Sunderland i derbyt och lär vara ordentligt revanschsugna. Själv tycker jag det vore kul att få se Ba få en chans, jag tycker Eto'o har lite många i jämförelse till honom. Torres vill jag gärna spara till returen mot Schalke, som kan helt avgöra CL-gruppen.

Undrar om Wenger börjar få komplex. Han har ännu inte besegrat José Mourinho. Fast vore jag han skulle jag vara mycket oroligare över hans så otroligt hyllade brittiska mittfältare som var väldigt svaga mot Chelseas igår. Cazorla var bäst på plan och när Özil kom in blev det lite fart, å andra sidan var det ju helt naturligt då de jagade mål och Chelsea var rätt nöjda med situationen.
   Även om jag kanske tycker både vi och de inte bör dra för höga växlar på gårdagens match. Ligacupen har aldrig betytt något för Wenger och det var ändå ligacupen och därtill en tidig omgång.

TISDAG:
Kvällens match är José Mourinhos 200:e match som Chelseamanager!

Fifa har ju tagit över Ballon d'Or från franska tidningen L'Equipe och det är ju ungefär som Idol - man röstar på den man tycker är sötast ungefär. Men tanken är att det ska gälla världens bästa. Chelsea har tre nomineringar, jag tror ingen vinner. Eden Hazard är nominerad bland spelare vilket är lite underligt då Juan Mata var klart bättre förra säsongen. José Mourinho är nominerad som manager och Yukio Ogimi som damspelare.

MÅNDAG:
Mourinho
har återigen haft en del att säga om fånarna som lägger spelschemat för ligacupen. Och han har ju helt rätt. Det är otroligt att man först lottar ihop två topplag och sedan ser till att det ena laget behandlas så osportsligt som möjligt för att man dagen efter hellre vill gynna lag från lägre divisioner. Chelsea spelar mot Arsenal 51,75 timmar efter att de spelade en match i fullständigt furiöst tempo mot Manchester United. Arsenal spelade en tidig match mer än 24 timmar tidigare än så.
    JM har mer eller mindre lovad b-laget och det är ju ingen nyhet, men nu pratar han om att spela ungdomar och strunta helt i turneringen. Vi får väl se, men jag tror inte särskilt många bryr sig om ligacupen just, det handlar egentligen enbart om att skaffa sig bragging rights i London genom att slå Arsenal, oavsett vilka lagen är, vilka som spelar och turneringens vikt. Det hade dock varit trevligt om förutsätttningarna ändå vore sportsligt rättvisa.

Man är fortfarande i det närmaste "hög" efter matchen igår. Nu är det bara att se framåt på en intensiv period i alla tävlingar. Ligacupen imorgon, en tuff bortamatch i helgen och sedan ett i mina avgörande möte i Champions League inom tio dagar nu. En tid att se fram emot då Chelsea spelar allt bättre och börjar se ut som ett lag igen. Och med vår trupp finns det anledning att se fram emot det här.
   På sitt sätt intressantast blir det att se hur många "reserver" Arsenal och Chelsea ställer på banan på Emirates imorgon kväll. Ännu intressantare blir att se vilka av dem tar chansen att spela sig in i laget.

 

Rykten, notiser m m, v-44


SÖNDAG:
Roberto di Matteo lär bli Schweiz nästa landslagsmanager om ryktena stämmer. RdM som föddes i Schweiz lär toppa listan och ska bli näste manager. Känns onekligen lite som ett steg tillbaka även om Schweiz har en lovande generation spelare; men det är stor skillnad på att leda landslag och klubblag.

Jag har tidigare envist trott att Chelsea inte kommer att handla i januari. Men nu har det dykt upp ett väldigt intressant rykte, och efter gårdagens insats. Robert Lewandowski lär plötsligt (om någon nu tror media) vara tillgänglig för facila 7m pund.

LÖRDAG:
Hulk som aldrig tvekar att sprida rykten och uppenbarligen längtar långt bort från St Petersburg är åter ut och snackar. Han säger att två Premier League lag är vlliga att pytsa 32m pund för honom. Självklart anser alla att Chelsea är ett av dem. Jag tror inte ett dugg på det.

Exakt samma skvallersajt har också bestämt att vi också ska ha en holländsk anfallare. Ett namn jag inte hört förut; Graziano Pelle från Feyenoord. En 28-årig italienare som spelar utomlands. Lite mer fantasifullt, men inte heller det här är sant som jag ser det. Faktum är att jag är väldigt övertygad att Chelsea inte kommer att handla anfallare i januari om vi inte får en långtidsskada på dem vi har. Alla tycks glömma det faktum att nästa år kommer Lukaku tillbaka. Då är det dags att se över situationen; Eto'o har bara ett årslångt kontrakt och Demba Ba lär nog vilja bort med tanke på den lilal speltid han får. Men jag tror inget händer före sommaren.

Roligaste ryktet eller citatet är att Alan Pardew tänker klappa till JM om vår manager försöker fira mål eller något. "I will slap him if he acts up" är ordnt som används. Jag vill se honom försöka, jag tror nog det blir Pardew som åker i marken om han försöker, men ingen manager är väl så dum att han startar slagsmål???

FREDAG:
José Mourinho gör det helt klart att Juan Mata ska inte säljas till några vitlöksbaguetter i januari. Skönt att sådant sägs rakt ut, även om det är i "okontrollerade" medier som Daily Express. Istället sägs det nu att Chelsea ska vara intresserade av deras defensive mittfältare Blaise Matuidi.

Inget som jag har sett, på trovärdigt ställe, har sagt om Bertrand Traorés arbetstillstånd även om det spekuleras i att kontraktsskrivningen vi trodde skulle ske i september sköts upp till det var klart. Jag är inte alls säker på att arbetstillståndet är klart. Men ett par saker vet vi; Traoré kommer inte att spela för Chelseas a-lag förrän tidigast i januari då trupperna är spikade både för PL och CL. Bara långvarig skada på någon kan ändra det. Och trots hans stora sucée på turnén är det nog absolut troligast att Traoré lånas ut vilket jag tror kan ske trots att det inte är silly season, men då kontraktet blev klart först nu. Han är ett jättelöfte, kanske det största från Afrika just nu, men han är också bara 18 år och med den trupp vi har och de alternativ vi har offensivt mittfält och anfall är chanserna till spel nog ändå begränsade så ett lån verkar förnuftigast.

TORSDAG:
En trevlig artikel om en tidigare spelare, Salomon Kalou nu i Eden Hazards Lille. >>>

Det är inte bekräftat men blir nog snart. Bertrand Traoré har nu signerat sitt första proffskontrakt med Chelsea. Burkina Fasospelaren gjorde storsuccé på sommarturnéen men har ju arbetstillståndsproblem. Han är dock nu Chelseaspelare trots att många försökt locka honom från klubben.

För den som tycker om dummare än dum, jag kan inte rekommendera den här artikeln för den är dummast, men jag fick ett gott skratt. >> Och jag erkänner, jag hade aldrig på hundra år själv kommit på den, eller tänkt den tanken.

Som alltid lyssnar media inte alls. Juan Mata bedyrar att han är i Chelsea och vill stanna i Chelsea. Ändå är han i medierna i praktiken såld till PSG i januari för 35m pund. (för billigt). Ibland faktiskt i samma medium....

ONSDAG:
Det pratades mycket om Xabi Alonso till Chelsea igår och det görs det idag också då Följa John är den vanligaste leken i medierna. Logiken är att Real har ännu inte slutit nytt kontrakt med Alonso vars kontrakt går ut i sommar och därmed är han ju automatiskt klar för en annan klubb. Tänk om det vore så lätt. Det intressanta är att medierna vet om att han absolut inte vill tillbaka till Liverpool!

Det retar gooners mycket så det är värt att ta upp som notis. Mesut Özil gjorde ju en stor grej igår av att ge sin matchtröja till sin förre manager, José Mourinho. Något goonerfansen absolut inte tycks uppskatta!

Och Whiner Wenger gnäller som alltid. Chelsea var inte värdiga vinnare igår var budskapet till Sky Sports. Hur trist är inte den mannen? (Obs rent retorisk fråga. Arsenal kan förlora med 10-0 och i hans ögon var de fortfarande bäst på plan).

TISDAG:
Det är alltid trevligt att läsa Pat Nevin, ovanligt trevligt idag. >>> Vi som såg honom spela i Chelsea (och glömt bort att han gick till Everton när Chelsea åkte hiss nedåt) uppskattar honom ännu mer. En av våra stora yttrar genom tiderna.

Det är otroligt mycket spekulation på webben idag om vilka och hur Chelsea (JM) formerar laget ikväll. Allt från en ren U-21 XI till en betydligt troligare blandning av spelare som satt på bänken i söndags och som tillhör truppen tillsammans med några rena ungdomar. De flesta utgår också från att Whiner Wenger kommer att spela ett ungt lag som han alltid gör i den turnering han bryr sig oerhört lite om (men som han egentligen har större behov av att vinna än vad JM har).

Los Arrogantos privata skvallerblaska Mundo Deportivo säger nu helt plötsligt att de rödblå slutat jaga Chelseaspelare, framförallt Thibaut Courtois. Vi får väl se.

Dagens mest överraskande skvaller är att pizzabagaren, dvs världens mest avskydde agent Mino Raiola hävdar att hans just nu inte särskilt framträdande Mario Balotelli kan tänkas gå till Chelsea. Nej tack! (Trots att JM väl tillhör de få som har en bra relation till denne efter tiden i Inter). Men att Balotelli är långt från förra årets Milanform är dock klart och då är det ju Raiolataktik att försöka röra om i grytan för att fixa nya 20% på en fet övergångssumma.

MÅNDAG:
Trevlig läsning om Fernando Torres, fast en viss EN i Viasatstudion håller nog inte med. >>>
Eller varför inte den här... >>>

Och en annan trevlig artikel som kanske sätter lånet av Lukaku i perspektiv (även där har ju en viss EN en helt egen uppfattning dock). >>>

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop