Matchen: Schalke 04 v Chelsea    0 - 3    (0 - 1)

1 Petr Cech; 2 Branislav Ivanovic, 24 Gary Cahill, 26 John Terry(k), 28 Cesar Azpilicueta; 7 Ramires, 8 Frank Lampard; 17 Eden Hazard, 11 Oscar, 14 Andre Schurrle 9 Fernando Torres.

avb: 23 Mark Schwarzer, 4 David Luiz, 34 Ryan Bertrand. 12 John Mikel Obi, 22 Willian, 10 Juan Mata, 29 Samuel Eto'o.

SCHALKE 04:

Hildebrand; Uchida, Höwedes (k), Matip, Aogo; Jones, Neustatder; Clemens, Meyer, Draxler; Boateng.

Avbs: Fahrmann, Hoogland, Felipe Santana, Kolasinac, Fuchs, Goretzka, Szalai.

Domare Viktor Kassai; Ungern

Första halvlek

   

Andra halvlek

Jag slog nästan alla webbtippare och hade Torres och JT-Cahill i min tippade startelva.
    Mer förvånande är att Iva eller Azpi spelar ur position som vänsterback istället för Ryan Bertrand... min gissning är Azpi då han ofta hoppat in där.

Boateng som anfallare, det känns lite udda. Men Schalke lär ha skadeproblem så. Han har ju ett skott att se upp med, annars är i mina ögon unge Julian Draxler Schalkes intressantaste spelare. Mot tipset ovan är det Iva på vänstersidan. Det känns som en lite onödig chansning av JM, hade nog nästan hellre sett Bertrand där, även om JMs förtroende för Iva tycks vara enormt.
    
Första stora chansen till Chelsea, fyra mot tre och Torres vänder om och skjuter, via spelare till hörna. 2 Helt resultatlös med ett skott väldigt högt över.
    Chelseas U-19 lag vann tidigare idag mot Schalke 04 på bortaplan med 2-0. Sena mål av Lewis Baker och Nathan Ake.
    MÅL. Fernando Torres nickar in en hörna. Iva stör och alla backarna glömmer Torres. Dåligt försvarsspel. Underbar start. 5
    Torres offside tyvärr när Chelsea spelar bra,. 10
    Boateng, nickar, plockpotatis för Cech som inte ens behöver sträcka på sig. 13
     Inte bara målmässigt, men även spelmässigt första kvarten till Chelsea. Men tempot är för det mesta rätt segt och Chelsea spelar redan lite lite grann på ledningen känns det som. Vi får hoppas att Chelsea inte känner sig säkra med den här ledningen för de senaste minuterna har Schalke börjat hitta lite spel.
    Bra spel av Schalke just nu, de kommer på sin högersida och Uchida är den som kanske överraskar ännu så länge. Draxler har inte riktigt kommit in i spelet trots att han söker sig allt längre in. Men vi får fortfarande se upp med Boatengs skott, däremot i övrigt tycker jag inte han är annat än en paniklösning som anfallare.
     Cech gör en bra räddning, och en ur balans JT lyckas skramla bollen över linjen. Det var dock offside på Aogo. 18
    Chelsea spelar långsamt men sätter Iva på högerbacken i bra läge men Oscar får världens snedträff. 20
    Inte spelar Chelsea som kommentatorn försökte få det till med Azpi på sin normala höger, han har vänsterbacken. Kanske för att Iva delvis har Draxler på sin tallrik.
    Mycket bra försvarsspel av Oscar men Chelsea tappar bollen direkt igen, hörna av Cahill. 24. Den nickas bort av JT och Shcalke börjar om.
     Chelsea spelar lite väl mycket kontrollspel för min smak, något jag absolut inte tror på. Jag tror på anfall är bästa försvar och det är nog en punkt där min och JMs fotbollsfilosofi har vissa skillnader. Det är vad jag inte gillar med tidiga mål och Chelsea. Jag satt på Stamford när Chelsea skulle försvara ledningen mot Basel och allt såg jättebra ut - länge men slutade i bedrövelse.
    Just nu är det Schalke som för matchen. Uchida framme men når inte riktigt bollen, men det kan ha varit touch ut också, även om det inte döms så. 27. 5-2 till Chelsea i målchanser dock.
     Rami har svårt att komma in i matchen, missar tacklingar och får inte tag i bollen. Schürrle jobbar väldigt hårt, inte minst defensivt. Lampard osynlig. Oscar har gjort en riktig snedträff, så Chelseas mittfält har inte fått något grepp om händelserna. Än.
   Chelsea måste höja tempo och positionerna annars kommer nog Schalke att kunna utjämna före paus trots bristen på anfallare.
    Andra kvarten till Schalke.
    JM ser inte nöjd ut, och det förstår jag. Chelsea spelar fegt just nu. Torres offside igen.
    Boateng hittar sin position som anfallare, och det är ju helt naturligt då det knappast är hans naturliga position. Å andra sidan har Torres varit offside mer i matchen hittills.
   Det verkar som om planen är lite vattensjuk ut mot flaggorna, särskilt i Chelseas riktning fram. Vilket påminner om en engelsk manager vars namn undflyr mig men som var känd för att vattna ned de ytorna för motståndarna innan match. Bollen stannar upp märkvärdigt där ute dock för modern fotboll.
    Boateng fri med Cech som räddar med en benparad, men sen flagga för offside igen. 35
     Hazard tar sig nästan hela vägen fram zick-zaggande. Tar en medspel och borde skjutit när han fick tillbaka bollen. Uchida bryter. Det bästa från Chelsea på tjuog minuter. 37. Haz hade dock dålig balans när bollen kom tillbaka från väggspelet så... synd dock.
     Cech rensar ut bollen till Klemenz, men Azpi får bort den. Boateng skjuter hårt, svår boll för Cech. 39
   Cech räddar igen. Neustädter nickar på hörnan. Jättekalablik på andra hörnan, som till slut klackas utanför. 40
    Azpi täcker skott som hade gått i mål annars, tror jag. Men Chelsea spelar verkligen inte bra just nu. Schalke är värda en kvittering. 42

Ledning, bra försvarsspel till sista fem och en hyfsat bra första kvart. Det är allt det positiva just nu med Chelseaögon. Chelsea spelar fegt, får inte grepp om mitten och JM måste göra något i halvtid annars blir det en ny Baselmatch, om än på bortaplan.
    

 


Skärpning, skärpning och återigen skärpning eller så försvinner de här tre poängen i andra halvlek.

Schalke startar andra bäst, som de avslutade första. De känner nog vittringen och fortsätter Chelsea spela på resultatet så tror jag faktiskt de kan få poäng, eller t o m vända det här. Tyvärr. Men dagens Chelsea kan inte kontrollspela.
    Basel har tagit ledningen i Bukarest. Inte oväntat men inte heller bra för oss om vi inte kan hålla det här resultatet.
    Jag vill nog gärna se Mata komma in tidigt och se om han kan få tag i mittfältet. För de frå fortfarande inte tag i spelet.
    Schalkes publik försöker få det till hands på Cahill. Ingen domarreaktion. 50.
    Draxler gör ned Hazard, inget kort och det var en fällning men inte direkt ojuste. 50. Hyfsad läge. Lamps tar den. Upplagt för inlägg och det blev det och Torres nickar bollen i ribbans underkant. OJ VAD NÄRA, från långt håll, väldigt skicklig nick och hård. När blev Torres en bra huvudspelare?. 51
     Cech tar bollen säkert. Det är nog tur att Schalke saknar anfallare, för spelet har de trots allt. Men Chelsea har skapat de allra farligaste chanserna, det brukar nästan vara tvärtom.
   Kort för Cahill. 54. Kändes mest som om det var dags för kort i matchen än för att det var särskilt fult.
   Schürrle och JM i hetsig diskussion. Har inte sett honom i andra. Var är hans landslagsform?
    Chelseas mittfält får fortfarande inte grepp om boll eller match. Det börjar bli dags för ett genidrag från JM.
    Cech reder upp en situation där Cahill inte får kontroll. 58
     Torres, inlägg förbi alla. Hazard får dock hörna. 59. Ska det vara fast situationer för oss idag? Nästan, men Torres avblåst för knuff, nicken utanför.
    Chelsea har spelat upp sig de senaste minuterna. Skönt att se. Särskilt Rami har börjat få lite kontroll på det defensiva mittfältet.
   Bra spel av Schalke och Cech gör en avgörande räddning igen. 61
    Farlig nick utanför av Höwedes, bra läge igen men metern utanför. På hörna. 67. Neustädter varnad för något. tydligen en fällning på Azpi.
     MÅL. Torres gör det. Blixtrande kontring. Tre mot en och Chelsea får fram bollen, hårt trängd, Mycket bra förspel och pass av Chelsea.
    JM säkrar upp med Mikel istället för Schürrle som varit mil från landslagsformen. 72
    Statistiken visar att Schalke passar klart bättre än Chelsea. Ja, Chelsea gör ingen stormatch, men oj så viktigt det här resultatet är.
     Det verkar som Schürrle spelade skadad. Sitter med en jättepåse is vid sidan av planen nu. Dr Eva tar hand om honom.
     Mayer ut Goretzka in. 78
    Luiz kommer in för Oscar. Femmannamittfält ser det ut som. Men matchen är nog klar om inget extraordinärt inträffar. 84
    Cech tappar bollen, men fångar den igen. 86
   MÅL Eden Hazard gör det. Torres var öppen, men Hazard behöver förbättra sitt målkonto. Rami passar en fri Haz på mitten och Hazard gör resten själv. 87
     Byte, Hazard ut för Eto'o. 88
     Bra skott av Luiz, utanför. 90+3

 

Inte en riktigt bra match av Chelsea, lite feg och för kontrollerande. MEN oj så viktig seger, så viktiga poäng och det är ändå allt som gäller. Fernando Torres självklart MoTM efter två mål och hans allra bästa insats var en ribbträff. Annars hade nog Petr Cech fått det.

Viktig viktig seger och en skön sådan även om jag inte gillade spelet. Kan vi upprepa den här segern om två veckor känns CL-avancemanget nästan i hand. Schalke led dock av att de inte hade en riktig anfallare.

Chelsea började bra, men försökte sedan spela ett spel jag inte gillar. Kontrollerande. Och tappade matchbilden, försvarade sig dock bra förutom de sista fem i första då det var lite chansartat.

Kontringarna återigen vad som avgör för Chelsea i en inte helt övertygande insats, men övertygande vinst. Vi börjar dock återigen se väldigt starka ut i slutet av matcherna, fast det är lite irriterande att behöva vänta så länge ;-) TACK FÖR DET.

 


    

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!