csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 9 sp 6 v 2 o 1 f 16 - 6 mål 20 p

21-27 oktober 2013

CSFC.SE - en motvikt till sportjournalismens perspektiv som är ungefär lika långt och genomtänkt som en bananflugas liv i en bunsenbrännare.

Nyheter v-43


SÖNDAG:
Det syntes inte i tv, men i rapporterna efteråt berättas det att Chelsea spelade andra halvlek mot vinden - och med tanke på den storm som är på väg över England och även Sverige (den största på många år) det var en kraftig vind.

Vilken otroligt bra match det var, tempot, intensiteten - ja allt, mot City och ett underbart resultat.
   Ny match om knappa 48 timmar men det kommer att bli helt annorlunda. Det kommer säkerligen att bli en slags reservlagsmatch. Chelsea har bättre spelare på bänken så vi borde vara favoriter även om det är borta. Wenger brukar sällan ändra sitt sätt så det blir säkerligen en ung och oerfaren elva han ställer på benen. Chelsea kan ju mot det ställa spelare som Mata, Luiz, Azpi, Willian, de Bruyne, Eto'o och andra som inte startade idag. Av de som startade lär säkert flera vilas.
   Dessutom tror jag att Mourinho värderar, även, ligacupen mer än vad Wenger gör. Det kan dock bli en härlig fotbollsfest ändå, för så bra är ju storlagens trupper idag.

LÖRDAG:
Ashley Cole är frisk och med i truppen mot City. Han lär säkert spela också.

Jag är alltid orolig inför City, men när jag tittar på statistiken från matcherna på Stamford Bridge, borde jag nog inte vara det. På de tio senaste matcherna har vi vunnit 8 och spelat oavgjort i 2. Ändå, City är alltid ett lag jag uppfattat vi har svårt mot. Kanske kommer det från att det var City som var enda lag som hindrade oss från en obesegrad säsong första året JM var manager och vi vann ligan för första gången på 50 år, 2004-05.

Kenneth Omerou har börjat träna igen efter sin skada. Frågan är om han nu blir utlånad igen eller om han liksom Kalas hamnat lite i bakgrunden i truppen pga sina skador.

FREDAG:
CSFC har sedan säsongen startat hävdat att motståndet snarare än form och en del annat är den viktigaste parametern för José Mourinhos val av startelva, framförallt för hans val av anfallare. Därför är det skönt att nu läsa en av de populärare bisittarna (jag vägrar kalla dem experter) i England, hävda exakt samma sak och därför gissa att det blir Samuel Eto'o som spelar anfallare mot City. Detta då Jamie Redknapp tror mittback i City blir den något trögrörlige Javi Garcia och att Eto'o rörelse och låga balanspunkt bäst kommer till sin rätt mot denne. Dock har det pratats om att Kompany kommer att vara tillbaka, dock ej i full matchform givetvis efter sin skada. Då är frågan om Bas fysiska närvaro inte kan bli viktigare. Misstänker att JM inte kommer att annonsera sitt lag förrän han absolut måste, och som hemmalag kan Chelsea göra sitt val efter City. Även om det är mycket sällsynt att en manager gör en sådan sista-sekunden ändring. Fast om någon skulle göra det, då tror jag att JM är mannen att göra det.
    Den andra stora frågan för JM blir vem ska spela bredvid JT. Att JT som hittat en form vi inte sett på flera år startar är jag helsäker på. Men vem bredvid? Aguero är i toppform och jag hade satsat på den mycket bollskickligare och rörligare Luiz just därför.
    Men oberoende Agueros form, det är Silva Chelsea måste se upp med, vilket ger Oscaroch Hazard en nyckelroll att täcka defensivt. Ännu mer dock för mig är det Yaya Touré som är Citys nyckelspelare. Hittar JM ett sätt att låsa fast honom på mitten, då vinner Chelsea matchen. Jag tror Ramires kommer att få en nyckelroll att störa Touré tidigt defensivt, trots skillnaderna i fysik. Därefter blir det nog Lampard, men det kan bli Mikel som fysiskt måste stoppa Touré från att komma till Chelseas straffområde. Det kan faktiskt också bli Essien... Målvaktsmässigt har vi den klart bättre och vi har ett bättre försvar, särskilt om Kompany inte startar.

Charly Musonda som kom häromåret med sina bröder till Chelseas akademi har skrivit sitt första proffskontrakt. Stackarn kallas nu den nya Adnan Junauzaj trots mycket få likheter förutom att de kommer från Belgien till engelsk fotboll i tidig ålder.

Yngst av alla i U-17 VM är en 14-årig Chelseaspelare. Habib Makanjoula spelar för Chelsea och för favoriterna Nigeria.

TORSDAG:
Dåliga nyheter, antar jag, Vincent Kompany lär vara spelklar för söndagens match mot Chelsea. Dåliga för vi vet ju hur mycket bättre deras försvar brukar vara med Kompany än utan honom. Vi har ju ovanligt svårt för just City, men de har varit mindr eövertygande på bortaplan så vi utgår väl från att Chelsea kommer att kunna vinna det här. Men oj vad tufft det lär bli!

80.000 kronor kostade JMs utbrott mot domarna för att de inte tog itu med Cardiffs maskning i helgen. Inte någon summa för JM, och inte heller en bot han brydde sig om att överklaga utan Mourinho accepterade sina böter.

ONSDAG:
Svenske ungdomsspelaren Isak Ssewankambo skadades i matchen mot Nigeria i U-17 VM. Han har bara spelat 15 min efter att varit skadad första matchen och skadats i andra...

TISDAG:
Schalke 04 har två raka vinst roch inga mål insläppta i CL-spel, men ligger bara femma med negativ målskillnad i Bundesliga. I seriespelet läcker de mål ordentligt och det är väl vad vi får hoppas Chelsea kan utnyttja ikväll. Även om effektivitet kanske inte helt igenom varit vårt adelsmärke i år heller, särskilt inte bland anfallarna. Gissningsvis blir det väl Torres som startar ikväll, men vem vet förutom JM. Det gissas dock ordentligt på nätet om detta och favorit där är Eto'o, han gjorde ju mål senast. Min uppfattning är dock att JM väljer anfallare efter motstånd mer än hur det var förra matchen.

FA anklagar nu Mourinho och söker en avstängning av honom för utvisningen senast. Det roliga i sammanhanget är att JM och hans stab faktiskt tajmade Cardiff (förmodligen via video efteråt) och Cardiff hade ett genomsnitt! på hela 21,6 sek varje gång de hade en död situation. Det är rätt mycket det, så att Cardiff maskade matchen igenom är väl rätt solklart. JM har till 19:e att ge sin version, dom 26:e.

MÅNDAG:
André Schürrle
är med i truppen mot sina landsmän i Schalke. Men Ashley Coles revbensskada läker långsamt och han har stannat i London för behandling istället trots att han tränade idag. Men Ryan Bertrand har spelat CL i Tyskland förr så. Bara 21 spelare ingår i truppen.
    JM har laget klart, men avslöjar bara att JT startar. I övrigt håller han laget hemligt utåt tills före matchen. Han erkänner dock att han väljer mellan Luiz och Cahill och risken är nog rätt stor att Luiz får sitta på bänken efter sin tavla mot Cardiff. Men också för att han spelat fler matcher än Cahill redan.
    Schalke saknar Huntelaar och Hoger, vilket väl måste ses som en försämring.
    Som det numer är spelar U-19 mot samma lag i ungdomsturneringen innan de stora lagen drabbar samman. Chelseas U-19 har två 4-0-segrar bakom sig.

Nytt för i år är Premier League Cup för U-21-lag. Chelsea har lottats mot antingen Brighton eller Cardiff när de går in i turneringen.

Chelsea har idag tränat på Cobham och byter rutin inför CL-matchen imorgon. Chelsea har avböjt att som normalt träna på matcharenan, Veltins Arena, innan match. Istället verkar Mourinho vila spelarna inför matchen, vilket nog kan vara klokt med tanke på spelschemat närmaste tiden. De flyger till Tyskland idag på eftermiddagen.

 

Rykten, notiser m m, v-43


SÖNDAG:
Fortsatta rykten om Mata, som ett brev på posten då han inte startade mot Schalke var det så förutsägbart att tidningarna igen skulle sälja honom. Den här gången till PSG.

Det är återigen mycket rykten om att Ross Barkley kommer till Chelsea i januari, även om andra säger att han inte gör det då han behöver spela regelbundet för att kunna ta en plats i Englands VM-trupp. Vi har ju hört om Chelseas intresse i Barkley ett par tre år nu, men inget har hänt och jag tror inte det gör det nu heller.

Enligt (ja, tro det) Marca har Chelsea redan gjort klart med Portos argentinske försvarare Nicolas Otamendi. Vi har hört rykten om intresse men spanjorerna vet ju förstås att det redan finns skrivna kontrakt. Å andra sidan kommer nu "information" från Portugal att Otamendi istället ska vara intressant för dagens motståndare Man City...

En trevlig artikel att läsa om vårt lån till Vitesse, ett av de sex, Lucas Piazon. >>>

Ja, ni kan gissa var ryktena kommer ifrån, men Chelsea är i hemliga! (är inte alla förhandlngar det?) med Real Madrid om att betala häpnadsväckande 42m pund för Karim Benzema. Tror inte det nej.

LÖRDAG:

Citys mittfältare Fernandinho avslöjar att Chelsea lade bud på honom innan han gick till City. Men han fick inte själv veta det förrän efteråt vilket fullständigt stöder min teori att Shaktars ägare Akhmetov absolut inte gillar Chelsea, eller snarare han tycker tydligen oerhört illa om Roman Abramovich. Shaktars ägare tillhör ju, ukrainare som han är, till Putins största supportrar och kanske ligger svaret där. Men vi har ju sett hur han gång på gång tackade nej till Chelsea när vi försökte köpa Willian för att sedan sälja honom för samma pris (eller t o m lite lägre) till Anzhi.

FREDAG:
Samma gamla rykten som förut idag, så jag vidhåller min uppfattning. Chelsea kommer inte att köpa i januari, utom möjligen någon ung spelare för 2-3 år framåt i tiden. Om vi inte får ännu en långtidsskada, förutom van Ginkel.

TORSDAG:
Daily Star är inte mycket att lita på, men vi har hört ryktet förr. Chelsea ska tydligen vara nära ett kontrakt med 17-årige tyske löftet Julian Brandt i Wolfsburg. Brandt har tackat nej till en kontraktsförlängning och anfallaren är därmed fri att lämna till sommaren.

Falcao hann knappt ens komma till Monaco innan han skulle bort; av skattskäl för ligan skulle ändra reglerna, för att frun inte trivs och så vidare och så vidare. Chelsea tillhör dem som tydligen ska köpa loss honom. Jag tror inte det med tanke på summan och med tanke på framtiden. Idag, just nu, skulle vi säkert behöva Falcao, men för framtiden?

ONSDAG:
Mycket prat just nu om Sami Khedira som United vill köpa men som tydligen själv vill till Chelsea. Om vi får tro medierna. Själv undrar jag mest om vi har något behov av honom? Jag tror ännu inte på något köp i januari, men mycket kan ju hända innan dess.

Diego Costa
har gjort succé i Atletico Madrid i år och med två mål igår kopplar nu medierna på sitt vanliga sätt honom till Chelsea. Han kommer absolut att värvas av Chelsea nu - påstår de. Och det är ESPN som påstår sig vara seriösa som hävdar det.

Goal.com som inte är alltför seriösa och rätt skvallriga påstår att Chelsea påbörjat rena förhandlingar med Robert Lewandowski nu. Undrar vad Bayern säger om det?

MÅNDAG:
Det snackades mycket förra veckan om att Jürgen Klopp hade blivit tillfrågad om jobbet som Chelseamanager. Nu framkommer det att Klopp aldrig någonsin namngav klubbarna (utan det hittade tidningarna på själva!) utan bara sa att ett par engelska klubbar hade förhört sig om hans tillgänglighet.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop