Matchen: Chelsea v Cardiff 4 - 1 (1 - 1)

1 Petr Cech; 2 Branislav Ivanovic, 4 David Luiz, 26 John Terry (k), 34 Ryan Bertrand; 7 Ramires, 8 Frank Lampard; 22 Willian, 10 Juan Mata, 17 Eden Hazard; 29 Samuel Eto'o.

avb: 23 Mark Schwarzer, 28 Cesar Azpilicueta, 24 Gary Cahill, 5 Michael Essien, 11 Oscar, 15 Kevin De Bruyne, 9 Fernando Torres.

CARDIFF

Marshall; K Theophile-Catherine, S Caulker (k), B Turner, A Taylor; G Medel; D Cowie, A Gunnarsson J Mutch P Whittingham; P Odemwingie

avb: J Lewis, M Hudson, C Noone, K Bo-Kyung, N Maynard, F Campbell.

Domare: Anthony Taylor.

Första halvlek

   

Andra halvlek

Jag hade inte så många rätt i min gissade elva tidigare idag. Willian startar och JM väljer Eto'o istället för Torres.

En rörig start med dålig tajming och en hel del felpass. Matchen har inte någon form av karaktär alls de första fem minuterna.
    Juan Mata har Oscars position som playmakern av de tre offensiva mittfältarena.
    Lampard knockar en spelare i muren vid en frispark där Luiz hoppar över bollen. 7 JM ser inte alls nöjd ut med inledningen av matchen.
   Iva skjuter från långt håll. Klart över. 9
   Cardiff kontrar och MÅL. Cardiff gör mål och Stamford Bridge är chockat. En lång boll men Luiz släpper bollen till Cech som inte hinner före Mutch från Cardiff. En jättetavla av Luiz som inte kommunicerade och som mycket lätt hade kunnat rensa bort bollen. Oj Luiz så otroligt slarvigt, nonchalant och ofokuserat. 10
   Iva utanför igen. Han är sugen på mål idag verkar det som. 15
   JT nära men inte tillräckligt nära på en hörna. 17
   Chelsea spelar tyvärr inte bra, men men lite större energi och vilja nu. Det var nog tur ändå att Luiz gåva till Cardiff kom så tidigt för nu vet Chelsea att de kan inte slappna av och försöka mala ned Cardiff. De måste få in en kvittering snabbt.
   Cech gör en jätteräddning på en frispark. Han hade fritt synfält och borde räddat men med de nya fladdrande bollarna är det inte riktigt så enkelt i verkligheten. 21. Dubbelhörna blir resultatet.Chelsea kontrar och min usla stream fryser förstås. Men det blev en hörna på det. Som JT nickar utanför. 22 Han är just nu delvis tillsammans med Iva Chelseas farligaste anfallare!
     Ivas inlägg till målvakten. 24. Chelsea har inte varit närmare än två bra nickar av JT.
    Uppställt spel framför Cardiffs mål men dåliga passningar och dåliga inlägg av Iva innebär att man inte ens tror på möjligheten av mål i de situationerna just nu. Kommentatorerna är int emycket bättre då de inte ens känner igen Cardiffs ägare utan utnämner en annan asiat till ägare...! Snacka om stereotypbestämning.
   Vad vår offensiva linje sysslar med vet jag inte men även om streamen är usel så är det enbart försvarare och lite Mata som syns framåt.
   Cardiff får fyra nickchanser i ett anfall, men inte ens nära. Ingen blå försvarare var nära att få bort bollen. 28. Såg närmast komiskt ut.
    Frispark nära straffområdet nära linjen. Mata siktar mot de blå men når inte fram utan bollen nickas bort. Hazard in i straffområdet men blockeras och går omkull. 29 Reprisen visar en lätt touch på hans fot som får honom att tappa balansen. Men skönt att se honom försöka och att komma in i matchen.
   Lampard lång boll mot Eto'o och nog tyckte jag målvakten tog bollen utanför straffområdet men linjemannen hade inte hunnit upp och såg det inte. Det skulle varit frispark för Chelsea vid halvcirkeln. 31
   Lampard, Haz och Mata kombinerar sig fram men Cardiff får bort bollen. 32. 76% bollinnehav för Chelsea säger nog det mesta om matchen, MEN Cardiff leder och har alla poängen.
    MÅL. Eto'o gör mål på pass av Hazard. Tyvärr frös bilden så jag får vänta på reprisen FEL FEL. Det var Hazard som gjorde målet efter att passat Eto'o som fälls av målvakten och bollen hamnar hos Hazard som lugnt slår in den. 33. Situationen startade med att målvakten stod och studsade bollen. En nästan lika stor tavla föregick det här målet som Luiz tavla vid deras mål. Underlig match.
   Chelsea har nu hittat både tempo, rörlighet och sätter nu Cardiff under riktitgt tryck. Håll det här uppe och vänd matchen före halvtid och jag är riktigt nöjd.
    Luiz skjuter, jag tyckte det såg ut som touch men bollen var dock över. 37
   Luiz orsakar en onödig frispark och får gult kort. Luiz har en mardrömsmatch, en sådan där där inget går rätt. Cahill hade en sådan förra säsongen och man tycker bara synd om spelare som hamnar i sådana lägen. Han har dock varit aktiv och försökt efter sin tavla, det bara är en sådan dag för Sideshow-Bob.
    Total dominans av Chelsea och bollinnehavet lär vara imponerande i första, men inte mycket målchanser. Målen har båda varit gåvor av lagen till motståndarna.
   Bra försvarsspel av Bertrand efter att gjort en lite mindre bra första insats.
    Hazard skjuter men lätt plockat av målvakten. 44
    Hazard och Mata kom igång halvvägs in i halvleken och från och med då började Chelsea också spela som ett lag. Önskar bara vi skapade fler målchanser.
   Bra frisparksläge till vänster om boxen. Lamps just utanför. 45
   Två minuter extra.
   Iva passar fel igen, hans passningsspel idag är inte bra. Hans inlägg har varit usla, men han är aktiv offensivt.

 


Fortsätter Chelsea i andra som de spelade andra delen av första måste det sluta i vinst. Målen måste dock göras också och där vet vi ju inte riktigt vem vi ska vända oss till.
   Luiz spelar hårt och JM är klart orolig för att han ska få ett gult till. Luiz måste lugna ned sig då han har en sådan där match man knappt ens unnar en motståndare. Han är på gränsen till att överkompensera för sitt misstag vid flera tillfällen, vilket inte funkar när han dessutom är kortad.
  Cech lyckas få bort bollen när en touch på en hörna nästan ställer honom. 52
   Hazard söker Willian och det såg ut som bollen träffade Willian på hälen, men det var väldigt bra försvarsspel visar reprisen. 52
   Bertrand slår ett inlägg stenhårt i mellangärdet på en försvarare. Bollen letar sig till slut utanför mål. En riktig knock på vänsterbacken. Målakten Marshall kortas för spelfördröjning. 54 Matchens två olyckliga förgrundsfigurer är också de enda kortade! Märkligt.
   Cardiff försvarar sig bra, men det luktar mål för Chelsea just nu. Hoppas det kommer snabbt så vi kan spela ut.
    Kim kommer in för Medel. 56 Oscar på väg in, vår bäste målskytt. Gissar det blir Mata, men det borde nog vara Willian som går av.
   Chelsea har tappat det tryck de satte Cardiff under och det blev som jag gissade. Mata av för Oscar. 59
    Hörna för Cardiff som nästan ledde till en av våra snabba kontringar, men bollen studsar inte Chelseas väg. 60
   Kim får en chans men skjuter långt utanför hårt uppvaktad av vårt försvar. 60
   Kim har skapat energi och lite mer motstånd hos Cardiff. Matchen är fortfarande Chelseas men nu börjar det bli väl många offsidespringningar. Misstänker att Eto'o kommer av för Torres för jag tror inte på två anfallare just nu.
   Cardiff slarvar bort ett anfall genom ett skott högt över, och jag gissade fel. JM satsar på två anfallare då han tar av Bertrand som varit bra för Torres. 64 Samma drag som JM prövat tidigare i år.
   Cardiff får en riktigt bra chans med en fristående spelare i boxen, men det blir inget av det. De utnyttjade att Chelsea inte organiserat sig efter det taktiska bytet. 64
   Torres tvingar fram en hörna. 65 Dubbelhörna.
   Eto'o gör det. MÅL. Hans första i Chelsea. 66. Mycket snyggt. Pass från Haz och Eto'o flyttar bollen i straffområdet och lurar bort backen och sätter bollen kliniskt i mål.
   Parker in för Odemwingie och Azpi på väg in. Snabbt agerat av Chelsea som går tillbaka till fyrbackslinje. 67
   Så har då äntligen en anfallare gjort mål i ligan. Hoppas det innebär en islossning för dem allihopa nu. Eto'o får gå av för Azpi. 69
   JM blir vansinnig och får avsluta matchen på läktaren. Fast han har ju redan coachat fram en ledning i matchen så han är nog rätt nöjd ändå. Ett mål är dock ingen stark ledning med tjugo minuter kvar.
    Cech räddar bra. 75. Kvarten kvar och det är ju ungefär nu man börjar bli nervös med bara ett måls ledning.
    Lite mindre bollinnehav i andra, 69%.
    Oscar gör det. Får bollen, lägger den lugnt tillrätta utanför straffområdet och försvararna ger honom tid att sikta. Pang i MÅL. 78
   Mourinho firar tillsammans med fansen. Vilken härlig form Oscar är i. Han har tagit ett stort steg i år, och då var han ändå fantastiskt bra redan förra året. För mig utan tvekan vår bäste spelare hittills i år.
    Willian firspelas men målvakten räddar.
Min stream dog helt, men jag fick fram ljud och Hazard gör sitt andra MÅL.
   19-11 i målchanser. Förvånande, att Cardiff har så många alltså för det har varit i princip total dominans av Chelsea.
   Matchen är vunnen och Chelsea spelar bara av sista minuten och Cardiff får jaga boll mellan triangelspelande blåtröjor. Fyra minuter tillägg.
    Antar att det var pga resor och trötthet som Kim användes först som inhoppare, för han var Cardiffs i särklass bäste spelare. De försvarade sig bra och tappert men som lag var de väldigt svaga ändå. Klart bättre i andra, men då orkade de inte stå emot och målen ramlade äntligen in.

Det var en underlig match med Luiz totala felbedömning av bollhastigheten som gav Cardiff målet. Eto'o som stal bollen av målvakten och gjorde sitt första mål. Total dominans vill jag kalla det och en till slut övertygande seger med siffror som speglade matchen.
   
   

 

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!