csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 8 sp 5 v 2 o 1 f 14 - 5 mål 17 p

14 - 20 oktober 2013

CSFC.SE - en motvikt till sportjournalismens perspektiv som är ungefär lika långt och genomtänkt som en bananflugas liv i en bunsenbrännare.

Nyheter v-42


SÖNDAG:
Vitesse slog Herenveen igår, med 3-2 efter att legat under med 2-0. Det var Chelsealån som avgjorde. Lucas Piazon gjorde två mål och Patrick van Aanholt avslutade med vinstmålet.

Ett annat lån, Patrick Bamford gjorde sitt 12:e mål för säsongen, samtidigt som en av våra anfallare gjorde det första en anfallare gjort i år. Bamford är utlånad till MK Dons.

José Mourinho som förvisades till läktaren igår var ordentligt upprörd efteråt, så upprörd att han inte ens kom till presskonferensen. Han blev utvisad för att han klagade en gång för mycket över att Cardiff maskade hela matchen, vilket de gjorde och målvakten Marshall kortades också för det. Men när Iva dröjde lite med ett inkast, då blev han tillsagd och då brast det för JM. Därav utvisningen. Till publkens "Jose Mourinho, he sits where he wants"

LÖRDAG:
Ali Suljic som spelar i Chelseas ungdomsakademi gjorde ett av målen när Sverige slog Irak med 4-1 i U-17-VM.

Ärligt talat, själv reagerade jag inte alls och inte heller kommentatorerna över att Eto'o snodde bollen från målvakten när denne studsade den. Men i svenska studion och i engelska medier anses det vara fel. Jag kan nog inte just den regeln särskilt bra då jag till och med minns mål när spelaren har nickat bollen ur händerna på målvakten från förr. Tydligen har det efter det varit en regeländring om att målvakten då ska anses ha bollen under kontroll. Men om en målvakt studsar bollen kan man då säga att den är under kontroll och inte får tas? Tydligen. Inte för att det spelar roll, Chelsea var överlägsna ett svagt Cardiff som aldrig hade kommit i målprotokollet om det inte hade varit Luiz's tavla.

Gissningsvis vilas nog våra brasilianare idag, med möjligt undantag för David Luiz som har spelat så väldigt bra tillsammans med JT på sistone. Detta på grund av deras långa resande och det intensiva matchschemat med fyra matcher på tio dagar. Lampard vilades av England en stor del av matchen mot Polen, Gary Cahill spelade båda matcherna. Därför tror jag mittbacksparet blir Luiz och JT. Till vänster kommer Bertrand att spela, det vet vi redan, men jag undrar lite om Azpi inte får chansen till höger. På mitten blir det nog Lampard, Mikel. Framåt Hazard, Mata och möjligen de Bruyne då Schürrle är borta och känslan är att Oscar vilas. Framåt tror jag på Torres som är fri från sin knäskada och tillbaka från avstängningen när Vertonghen lekte Elmander och stöp som en fura utan kontakt. Chansen är dock att det kan bli helt annorlunda, för JM tänker ju inte bara på motståndet idag, utan också på vad som kommer.


FREDAG:

Ashley Cole är fortfarande skadad,och tyvärr är också veckans hjälte André Schürrle borta imorgon med en mindre skada - men övriga spelare är utan problem och kan spela mot Cardiff imorgon.
    Därmed är det klart att Ryan Bertrand spelar mot Cardiff.
   Jm oroar sig lite för att Chelsea brukar ha dåliga resultat efter landslagsuppehåll (Evertonmatchen t ex). Vi får hoppas den oron är obefogad.

Lite kul fakta:
Petr Cech spelar sin 300:e PL- match mot Cardiff (om han spelar vilket han gör). Fernando Torres är kanske mer osäkert om han spelar då han haft skadekänning men hans avstängning är över. Startar han blir det hans 100:e start för Chelsea. Men viktigast är kanske att om vi vinner blir det JMs 50:e vinst på hemmaplan (och ännu ingen ligaförlust).

Vi vet att JM inte gillar att spela spelare som spelat mycket eller långt borta under landslagsuppehållen. Gary Cahill spelade båda Englands matcher, Ashley Coles skadestatus är okänd. Luiz och Oscar tvingades till asien för matcher. Kanske öppnar det för De Bruyne. Schürrle hade väldigt kul under landskamperna och att inte utnyttja hans form känns helt fel.

Läs Guardians intervju med JM: >>>
Obligatorisk läsning för varje Chelseafan.

TORSDAG:
Vår förre spelare som inte hade JM i Chelsea utan i Porto långt tidigare har utnämnt José Mourinho till den bäste manager han jobbat under. Och konkurrensen var ju inte dålig med två andra Chelsea-managers i mixen, Ancelotti och Scolari, samt Rijkaard. Spelaren är Deco som lade skorna på hyllan i sommar efter att fått i sig något han inte borde ätit och fick en dopingavstängning, å andra sidan var han i en ålder då den absoluta majoriten spelare redan hade lagt av, 36 år.

ONSDAG:
Företag står ju numera i kö för att associeras med fotbollsklubbar och nu har Chelsea också fått en klocksponsor. Schweiziska Rotary som kommer att ta fram två specialutgåvor av klockor för Chelsea, och Frank Lampard är deras särskilda ambassadör inom klubben.

TISDAG:
Det lossnade verkligen för André Schürrle som gjorde hattrick, och ett äkta sådant mot Sverige i andra halvlek på Friends Arena. Måtte den målformen, fyra mål-två landskamper, hålla nu i ligaspelet.
    Kevin de Bruyne visar också form och gjorde enda målet för redan klara Belgien i den oavgjorda matchen mot Wales.
   Juan Mata gjorde andra målet för Spanien (hoppade in) mot Georgien. 2-0 slutresultat.
    Christian Atsu, utlånad, gjorde mål för Ghana när de slog Egypten med hela 6-1.

Oscar som är vår bäste målgörare börjar bli det i landslaget också. Mål i andra matchen på raken mot Zambia i Peking.

Patrick Bamford en ung spelare jag är mycket intresserad av (20 år nu) och utlånad igen. Han har nu gjort 11 mål på 15 matcher och det väcker ju ännu mer intresse även om det är för League One-laget MK Dons. Eftersom han är utlånad får man dock inte se mycket men det låter onekligen som Bamford fortsätter sin utveckling. Tipset är att han lånas ut på en betydligt högre nivå snart.

MÅNDAG:
På lördag är det fotboll igen, tack för det.

Innan dess ska en del landskamper spelas, påfallande många av karaktären vänskapsmatcher. Än så länge har vi klarat oss från nya skaderapporter(Ashley Cole kan dock inte spela, men han skadades innan uppehållet) så vi kan väl hoppas att vissa spelare får vila de här matcherna, som Hazard som inte är helt hundra efter sin skada. Andra däremot som Kevin de Bruyne behöver matchträning och Schürrle får väldigt gärna fortsätta göra mål så han hittar målet även när han spelar i blått (ja, jag vet att han spelar mot Sverige, men matchen är ointressant då den inte betyder något alls, så...)

 

Och återigen. Då budskapet tydligen inte går fram till läsarna.

BILJETTER: Tyvärr måste jag sluta svara på alla mejl som kommer till mig angående biljetter. Jag får nästan dagligen sådana mejl och hur mycket jag uppskattar kontakten så, det tar på tok för lång tid att svara på dessa mejl som frågar mig samma sak gång på gång.
CSFC är inte en medlemsorganisation som den officiella fanklubben är utan har ett annat uppdrag så att säga.
Så tyvärr, från och med nu svarar vi inte på biljettfrågor. Med en viss beklagan, men det går helt enkelt inte att som fullständigt ideell (till och med betalande) forum besvara frågor som inte har med verksamheten att göra.
Utan CSFC hänvisar helt och hållet till den information som redan finns utlagd här på CSFC.SE. >>>>>>

 

Rykten, notiser m m, v-42


SÖNDAG:
Mundo Deportivo, en blaska som har en trovärdighet som en mask och som därtill är ett slags inofficiellt organ för Los Arrogantos påstår nu att Chelsea bjöd 210m pund för Leo Messi i somras! Adidas skulle betalat del av summan, som de också skulle gjort om han gått till Bayern! No comments.

LÖRDAG:
Det verkar som, fantastiskt nog, Chelsea äntligen kommer att få kompensation från Juventus (även Livorno är inblandade) över deras värvning av Adrian Mutu. Ett ärende som vandrat genom domstolar och förhandlngar hur länge som helst. Det talas nu om att Chelsea kommer att få 18m i ersättning. Men helt klart är det inte för kanske måste CAS, idrottens överdomstol, också säga sitt först.
   Mutu själv har redan dömts att betala skadestånd till Chelsea, något han förstås inte gjort trots att även det ärendet gick igenom CAS till Chelseas fördel.

FREDAG:
Härligt, nu har fotbollen nått facebookidiotins lägsta höjder. Steve Bruce hävdar att Chelsea har lånat ut Lukaku inte för att tjäna på det som klubb, utan för att Lukaku ska skada Chelseas konkurrenter i PL. Steve Bruce behöver nog en mössa av aluminium för att störa utomjordingarnas signaler.
   Men roligt var det att läsa. Wow.

Jag vet inte vad jag ska skylla på, sportjournalistiken som varje dag når nya lågvattenmärken med Zs rövslickare i spetsen (JW) (inkl den hyllade Chelseahataren Niva) eller allt märkligt som sprids på internet med egocentrikerna på facebook som leder rejset mot att vara tidernas löjligaste - men det här var nog bland det värsta jag sett hittills. Jag har minsann skrivit att jag gick på toaletten idag, så jag är på fb och borde få en blogg med ankläpparna på Expressen....

TORSDAG:
Spanska (!!!!) medier hävdar att Chelsea kommer att sälja Thibaut Courtois till Atletico Madrid för 24m euro då Courtois "vägrar" återvända till Chelsea för att sitta på ev bänk bakom Cech. Att det finns ett problem med två så bra målvakter i samma klubb är nog sant, men att då rea bort den ena är inte trovärdigt, men som sagt - det kommer från Spanien.

Chelsea kommer att köpa massor av spelare i januari. Inte för att vi behöver dem utan för att media så bestämt. Nu har de bestämt att vi ska köpa de franska talangerna Imbula (Marseille) och Mangala (Porto). inga nya rykten direkt mer än att det ska ske i januari, och särskilt Mangala är ju väldigt nära Chelsea nu eftersom han bytt agent till Jorge Mendes, som bara råkar vara José Mourinhos agent.

Mer om att Chelsea skulle leda kampen om att stjäla ManUs talang Adnan Januzaj som nu ska bli engelsman om reglerna kan böjas tillräckligt mycket, för hans födelselands förbundskapten lär sagt något mindre smickrande vilket fått spelarens pappa (som lär ha ett extremt, typ tennisförälders, inverkan på sonen) att bli vansinnig av ilska. Januzaj har hittills tackat nej till alla landslag och är tydligen möjligen spelbar för typ fem olika länder. Spelaren är ett stort löfte, men pappan verkar vara en skräckversion av idrottsförälder.

Nu lägger sig till och med förbundskaptener i Chelseas affärer. Hollands förbundskapten, Louis van Gaal vill att Wesley Sneijder ska lämna Turkiet för att gå till Chelsea. Hade ingen aning om att han kunde bestämma det?!

Tinker-Man Ranieri har satt en prislapp på Radamel Falcao som ingen tycks tro kommer att stanna i Monaco. 200m euro är priset. Samtidigt som Real Madris egostjärna ordförande Perez vet säkert att Falcao kommer till och vill komma till Real!

Fortfarande mycket brouha som man säger i USA om att Christian Benteke kommer att värvas till Chelsea i januari, eller Burak Yilmaz som bjuds ut till försäljning då han hamnat på bänken i Galatasaray och då platsar man ju i Chelsea. Personligen är jag väldigt övertygad om att Chelsea inte köper någon av dem, möjligen lånar Yilmaz men inte heller det tror jag på. JM har en lång plan som involverar Lukaku och kommer nog nöja sig med de anfallare vi har.

ONSDAG:
Fernando Torres förväntas vara skadefri och ska kunna spela mot Manchester City i slutet av månaden. Vilket innebär att Eto'o eller Ba som gjorde en bra match senast, startar mot Cardiff och Schalke.Men båda är inblandade i Senegals, resp Kameruns returmatcher i Afrikakvalet. Matcher som ska spelas mellan 16-20 oktober, så det är nog inte ett helt lätt val för JM vem som är fräschast. Kanske får Schürrle spela anfallare som mot United?

Spanska källor (!!!) påstår att Chelsea kommer att betala 42m pund för Sergio Ramos. Varför då? Räcker det inte med alla rykten om Sami Khedira som åtminstone spelar i en position där Chelsea kan ha nytta av en förstärkning av truppen.

Intressant läsning om Chelseas ungdomsakademi satt i engelskt perspektiv. >>

Paul Pogba ska kosta 40m, för hälften får Chelsea Evertons Ross Barkley. Vi behöver ingen men jag vet ju vem jag skulle välja. Barkley har ju kopplats till Chelsea i flera år, men jag tvivlar starkt på att han är till salu.

Caughtoffside, som bara blir sämre och sämre, hävdar nu att Chelsea är favoriter till att värva Man Uniteds nya favorit Adnan Januzaj. Tro det den som vill.

Också fortsatta rykten om Jackson Martinez som inte vill förlänga sitt kontrakt med Porto. Mestadels för att hans utköpsklausul då ska öka från mer prisvärda 40m euro till 60m euro (Porto är ju okända för sina utköpsklausuler). Martinez är 27 år och rimligtvis är det här hans sista chans att komma till en av de allra största klubbarna, och många, därav Chelsea, följer honom ju. Spekulationerna handlar väldigt mycket om att om Porto missar slutspelet i Champions League, då lämnar han redan i januari (trots att han inte får spela CL i vår ändå).

TISDAG:
Paul Pogba som tidningarna placerat i Chelsea skulle kosta 40m pund enligt senaste uppgiftere. Jovisst du, det är ju en oprövad yngling verkligen värd. Men idiotiska prislappar är väl enda chansen för italienska klubbar att konkurrera numera.

Media har sitt eget sätt att tolka saker; ungefär som djävulen lär tolka bibeln. Jag har nu läst ett stort antal artiklar om Kevin de Bruyne efter att han en enda gång uttalat sig för pressen och alla tycks tolka vad han säger på sitt sätt. De flesta tolkar hans intervjusvar från beligska landslagets samling på ett någorlunda ok sätt- men det finns de som tolkar hans uttalade klarheter om att det finns ingen konflikt med JM och att han inte ångrar sig på något sätt att han försökt konkurrera om en plats i Chelsea istället för att söka ännu en låneperiod; som att han nu kommer att lämna för Bundesliga! Fria fantasier hade min lärare i skolan kallat det. Det enda försvaret jag kan hitta för de människorna som kallar sig sportjournalister är att de också lyckats dra in hans agent i det, och då blir ju allt luddigt för agenten drar sig ju inte för att underblåsa allt missnöje. Varje transfer innebär ju 10-25% i fickan på agenter beroende på vilka avtal de har.

En som skrev en kontraksförlängning i somras var Christian Benteke, som haft skadekänning men ändå var petad av Lukaku i fredags. Det hindrar inte nu media att återigen placera honom överallt och framförallt i Chelsea. Kommer inte att hända.

MÅNDAG:
Det spekuleras mycket kring Kevin de Bruyne. Själv verkar han ta det precis så lugnt som alla andra borde göra. Han ser det inte som något anmärkningsvärt och han förnekar i intervjuer inför den belgiska landslagssamlingen att det finns någon kris med Mourinho. Däremot erkänner han indirekt att konkurrensen självklart blev lite väl tuff för hans position genom det sena köpet av Willian. Hans inställning är dock att inte spekulera och han har inga tankar kring att lånas ut utan vill kämpa för sin plats och är övertygad (liksom jag) att han kommer att få sina chanser framöver.
    För oss som såg försäsongsmatcherna är det kanske lite förvånande att de Bruyne spelat så lite, för belgarna där han är stjärna i ett landslag som faktiskt nämns som en outsider till VM-titeln är det nog ännu mer förvånande. För klubbar i Europa är han en möjlighet att förstärka trupper som behöver förstärkas utan att betala så självklart jagar de honom i media och säkerligen genom agenter som besvärar klubben dagligen och stundligen.
    Mycket skitsnack har det varit (inte minst i svenska skvallerpressen och vissa svenska sportjournalister som klart visat sina antipatier till Chelsea) att JM skulle rusat ut från en presskonferens i Bukarest över frågor om de Bruyne. KdB sjävl påpekar vad andra också sagt, att det är helt enkelt inte sant. JM hade frågat om det fanns fler frågor, och när inga kom gick han. Det kallas i svenska medier att han rusat ut från presskonferensen, underförstått för att han inte ville besvara fler frågor om de Bruyne.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop