csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 7 sp 4 v 2 o 1 f 10 - 4 mål 14 p

7 - 13 oktober 2013

CSFC.SE - en motvikt till sportjournalismens perspektiv som är ungefär lika långt och genomtänkt som en bananflugas liv i en bunsenbrännare.

Nyheter v-41

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Ashley Cole kommer inte att spela mot Polen i Englnads avgörande kvalmatch. Hans revbensskada är inte läkt. Det gör nog att han spelar inte mot Cardiff heller på lördag.

Bertrand Traoré var ju sensationellt bra för Chelsea under försäsongsturnén men har sedan dess bara fått träna. Han har nu fyllt 18 och skulle kunna skriva ett professionellt kontrakt med Chelsea, men han är ännu inte kvalificerad för arbetstillstånd i England vilket gör att han får inte spela tävlingsmatcher. Traoré har dock tagit ett stort steg mot detta då hans land klättrat starkt på Fifas rankingslista (vilket har betydelse i sammanhanget). Traoré fick också hoppa in och hade en avgörande betydelse i Burkina Fasos 3-2 mot Algeriet i det afrikanska slutspelet till VM. Returmötet återstår.

För de (få) som ännu tvivlar på David Luiz, se denna video där han gör bort Neymar (en filmare i Elmanderklass). >>>

LÖRDAG:
Oscar tillhör också målskyttarna när Brasilien slog Sydkorea i en vänskapsmatch med 2-0.

Jag har fortfarande svårt att smälta Elmanders ynkliga uppträdande igår. Det är svårt att se en person man beundrat uppträda ungefär som någon som onanerar i parken. Särskilt som han ljuger folk rakt upp i ansiktet dagen efter och i det närmaste påstår att han blev skadad av en huvudböjning en decimeter ifrån honom.! Hade Elmander varit en latinsk eller östeuropeisk spelare hade svenska folket krävt hans avstängning - nu kan man bara hoppas att UEFA stänger av honom från VM-spel. Sånt här hör inte hemma i fotbollen oavsett vad man har för nationalitet.
>>>
>>>

FREDAG:
Johan Elmander har alltid varit en hjälte för mig (jag är ju djurgårdare i Sverige) MEN fy fan vad jag skäms över hans uppträdande i matchen mot Österrike då han filmar till sig en utvisning på en motståndare. FY FAN vad vidrigt sådant är. Jag skäms å hans och Sveriges vägnar och det intressanta är att alla journalister vägrar diskutera det! För det är ju bara utlänningar som är fuskare, myglare och osportliga äckel.

André Schürrle som startade i ett forwardslöst Tyskland gjorde andra målet mot Irland och säkrade Tysklands plats i VM. Dags att göra det i Chelsea också. Hoppas det lossnar nu.

Romelu Lukakus målform står sig verkligen. I Bentekes frånvaro fick han för en gångs skull starta för Belgien och som han gjorde det. Han gjorde bägge målen borta mot grupptvåan Kroatien.

För de som delar mitt hat, nej det är för starkt men totala ointresse för landslag utom under VM och EM. Något tråkigare än att se Erik Hamrén och hans i mina ögon mycket märkvärdiga laguttagningar vet jag knappt. Fast det är väl egentligen en viss Z som betsämmer allt och Hamrén är ansiktet utåt. Och jag är uppenbarligen inte ensam. Läs >>>

Lewis Baker som suttit på Chelseas bänk men ännu inte gjort a-lagsdebut kvitterade för England U-19 mot Slovenien och räddade en poäng igår.

TORSDAG:
Rätt intressant läsning av vad vår ordförande Bruce Buck säger om Chelseas finanser och tankar kring detta, FFP och lite annat. Sagda vid konferensen för fotbollsledare som hållits på Stamford de två senaste dagarna. Läs gärna Simon Banks artikel i Sportbladet om vad Agnelli hade att säga om en transnationell liga också. Bucks ord >>>

Ändrade speldatum:
Arsenalmatchen flyttad till 23 dec.
Liverpool till 29 dec.
Southampton 1 jan.

ONSDAG:

BILJETTER: Tyvärr måste jag sluta svara på alla mejl som kommer till mig angående biljetter. Jag får nästan dagligen sådana mejl och hur mycket jag uppskattar kontakten så, det tar på tok för lång tid att svara på dessa mejl som frågar mig samma sak gång på gång.
    CSFC är inte en medlemsorganisation som den officiella fanklubben är utan har ett annat uppdrag så att säga.
    Så tyvärr, från och med nu svarar vi inte på biljettfrågor. Med en viss beklagan, men det går helt enkelt inte att som fullständigt ideell (till och med betalande) forum besvara frågor som inte har med verksamheten att göra.
    Utan CSFC hänvisar helt och hållet till den information som redan finns utlagd här på CSFC.SE.
>>>>>>

TISDAG:
Samuel Eto'o sa att han var färdig med landslaget för några veckor sedan, men nu har han ändrat sig (undrar om inte JM har haft något med det att göra) och han ställer nu upp för Kamerun igen i deras VM-kvalmatcher under ligauppehållet. Därmed ännu en spelare att oroa sig för när det gäller skador.

MÅNDAG:
Ashley Coles
revbensskada var så allvarlig att han missar landslagsmötena nu i veckorna. Trist för honom då han jagar rekord och nu är det väl risk att Leighton Baines tar chansen att ersätta honom i landslaget. Kanske kan han vara med i andra landskampen mot Polen vilket torde innebära att han är tillbaka till Chelsea möter Cardiff den 19:e.

Då var var det dags att somna in och tänka fjorton dagar framåt. Ingen fotboll förrän 19 oktober.
    Vi ligger dock bra till tycker jag, visst kan man reta upp sig på förlusten mot Everton och att laget försöker spela på resultatet mot Norwich men inte klarar av det. Å andra sidan var forceringen och kämpaandan och vilja och moralen efter kvitteringen underbar att skåda så... Vi har två hemmamatcher efter landslagsuppehållet och två supersvåra bortamatcher i cuperna. Så det blir en intensiv start efter uppehållet.
    Man City heter ena motståndaren och jag är glad att vi börjar mot dem hemma i år. Vi brukar ha svårt mot dem och det är ju laget som har bästa truppen - förmodligen, i ligan. Däremot har de gett mig intrycket att de just nu är bra mycket starkare hemma än borta och vi är ju rätt starka hemma. JM har fortfarande aldrig förlorat en ligamatch där.
Och det finns ju en hel del positiva saker att ta med från sistone då Chelsea åtminstone stundtals visar fint spel, bara vi låter bli att försöka spela på resultatet. Det kan inte nog sägas.
    För en gångs skull är jag inte riktigt lika vansinnig över landslagsuppehållet för den här gången gäller det ju lite i en del matcher, men framförallt för att vissa spelare får vital matchträning som de inte kunnat få i Chelsea på sistone. Den av alla jag hoppas tar utvecklingen till sig och knyter näven, ja helst nävarna, och ger sig fan på att visa vad han går för är ju Kevin de Bruyne. Det skulle ju inte skada om Schürrle kunde hitta målet också. På andra håll får man oroa sig för skador. Vill ju inte se Cech eller Lamps skadade. Eller Oscar, Mata och många andra. Det är ju alltid lika oroande vid landskamper, den här gången kanske allra mest oroande med Hazard som just varit skadad och det är ju lätt hänt att dra upp sträckningar igen.

 

 

Rykten, notiser m m, v-41

SÖNDAG:
45m pund ska Chelsea lägga i januari enligt Caughtoffside (inte alltför trovärdiga). Spelarna det handlar om är Jackson Martinez, de thar vi hört förr, men mer överraskande är att den andre är ManUniteds fd spelare, nu Juventus, Paul Pogba. En forward, det behöver vi ju och ännu en begåvad mittfältare...

Andros Townsend gör stormsteg i sin karriär från utlåningen i fjol och var väldigt bra i sin landslagsdebut från start mot Montenegro - vilket självklart gör att han ska vara intressant för oss. Det är dock mindre trovärdigt då han också erbjuds ett nytt, kraftigt förbättrad kontrakt hos spuds. Men det är en intressant spelare de har fått fram - kanske deras mest lovande just nu.

Den evigt unge målmaskinen Antonio di Natale kopplas nu till Chelsea. Knappast seriöst med tanke på Udinespelarens ålder, men just nu vill varje webbskrivare som sett en fotbollsmatch binda målgörare till oss. Och klandra oss för att vi lånade ut Lukaku oavsett vad fakta som ligger där bakom. Jag måste dock erkänna att jag själv bra gärna skulle vilja se Lukaku återvända i januari för min tilltro till Eto'o, Ba och Torres har sina blanka områden. Trots att Torres var utmärkt innan han skadades och blev offer för ännu en filmare som dyker och spelar teater. Ba var riktigt bra mot Norwich (men det kanske inte var det motståndet han måste bevisa sin klass mot). Eto'o visade mot Steuau några positiva sidor även om jag gav honom ett mycket lågt betyg på grund av målsumpandet. Han var dock inblandad i uppbyggnaden av mål där. Ändå, en anfallare döms inte efter hur han jobbar och bidrar (förutom möjligen av managern) utan för hur många mål han gör - det är den otacksamma sanningen.

LÖRDAG:
Juventus är de senaste som ställt sig i kön de tror finns för Kevin de Bruyne.

Ok det här är ett vilt rykte, men det påstås att Chelsea jagar Kalmar FFs 22-årige försvarare Ludvig Öhman. Det känns inte särdeles trovärdigt, men det vore ju kul med en svensk någon gång i Chelsea.

Det var ett bra tag sedan han skapade de stora rubrikerna, men han har gjort 32 mål på 50 matcher för Mourinho så det var nog bara en tidsfråga innan han skulle knytas till klubben. Vi talar om Diego Milito.

FREDAG:
Burak Yilmaz (25m pund!), Julian Draxler toppar fortfarande skvallret. Ny är Fernando Llorente från Juventus för 20m, men Arsenal lär vara favorit för honom så Chelsea är nog mest med bland ingredienserna för att klubben ska få upp priset. Så skvallras det om Kevin de Bruyne och det är mest Wolfsburg som lär rycka i honom, och inte enbart som lån, de är intresserade av köp.

TORSDAG:
Det har slagits upp stort i media senaste dygnet; att Chelsea skulle frågat Michael Laudrup om att bli vår manager innan JM kom tillbaka.
   Jag brydde mig inte mycket om det för det är klart att Chelsea kollade marknaden och tog kontakt med flera managers för att kolla tillgängligheten. Men så tittade jag lite närmare på det mycket vaga uttalande som Laudrup ska ha gjort till spanska (ständigt dessa lögnaktiga spanska medierna) medier om att Chelsea frågade. Det var alltså långt ifrån ett erbjudande som många försöker få det till utan en allmän förfrågan.
   Det är bara det att det kan inte stämma. För om mediernas påståenden stämmer så var JM redan kontrakterad flera månader innan Chelsea skulle frågat Laudrup! Medierna och deras okunniga spekulanter hävdar att det hade samband med att Laudrups position med Swansea var skakig - vilket den lär varit över vem som skulle bestämma över värvningar. (Swansea har ju ett unikt upplägg där klubben liksom är ansvarig för engelska värvningar och Laudrups team för internationella...). Chelsea skrev kontrakt med JM redan i maj! Och som JM själv sagt och som andra källor sagt så var det en överenskommelse på plats i princip redan så tidigt som i början av året. Bland annat ska ju JM sagt till Ferguson att han skulle återvända redan innan sir Rednose ens hade bestämt sig för att avgå.
   Så ta det för ännu en lögn från medierna för fakta stämmer helt enkelt inte. Men som jag fick lära mig när jag började som journalist (vilket jag inte längre vill vara); kolla aldrig fakta, det kan spräcka hela storyn.

Mycket snack om att Chelsea vill värva Burak Yilmaz som varit petat på sistone i Galatasaray och att vi skulle erbjuda dem Demba Ba som mellanskillnad. Själv är jag inte intresserad av en spelare som var sensation ett år av sin karriär (förra säsongen) men aldrig i närheten av att vara så het något annat år, varav i år onekligen verkar vara ett sådant år.

Victor Valdesryktena blir allt löjligare och nu påstår katalanska!!!! medier att Chelsea skrivit förkontrakt med Valdes redan om en övergång nästa sommar. Som sagt, jag tror på det när det händer vilket inte kommer att hända.

Ännu en övergång jag inte tror lär hända är den som franska medier är övertygade om; att Juan Mata går till PSG i januari. Nix.

ONSDAG:
Romelu Lukaku, i vars mun väldigt mycket falska påståenden har lagts senaste två åren (så ta det med en smula salt) sägs nu ha satt som mål att göra fler mål än Chelseas anfallare i år. Som om det skulle vara svårt, ska ha sätta ett svårare mål får det väl ändå bli att göra fler mål än Chelseas mittfältare - för anfallare är ju ett svart hål i blått.

Det sägs att Chelsea ska lägga bud på Barcelonas försvarare Marc Bartra. Varför i herrans namn då? Visst han är ung men om han inte kan ta en plats i Barcelonas försvar, hur ska han då kunna ha en skugga av en chans att ta plats i Chelseas? Nej, det här låter mer som om medierna måste hitta på något för att återställa jämvikten i ryktesfloran nu när det snackas mycket om Courtois till Barca igen.

Samtidigt kommer det ännu fler löjliga rykten om Victor Valdes till Chelsea. Rykten jag är övertygad om sprids av katalanerna själva för att de ska kunna få köpa Courtois och bli av med Valdes. Det finns ingen enda anledning i världen varför Chelsea skulle intressera sig för Valdes. Visst han har utvecklats från en rätt medelmåttig målvakt till en kompetent målvakt men är klart sämre än både Cech och Courtois och skulle kosta väldigt mycket i lön. Spel för galleriet från Barcas ledning säger jag för att de ska hitta en köpare till en målvakt som vill lämna klubben.

TISDAG:
Det verkar som Los Arrogantos äntligen gett upp om Juan Mata och David Luiz nu när de båda både i ord och handling förklarat att det är i Chelsea de vill spela. Däremot har de tyvärr inte gett upp om Thibaut Courtois utan tar varje chans att försöka locka till sig belgaren till Barcelona. Sandro Rosell som aldrig håller mun har återigen varit ute och ryckt i honom, både genom att tala vitt om honom i pressen, men också genom att göra mer officiella frågor om honom till Atletico Madrid, alltså inte till Chelsea vars spelare han är. De lär också pratat med Courtois agent vilket i England förmodligen hade räknats som "tapping up". Och så undrar folk varför jag tycker så illa om Los Arrogantos?!

Det ser ut som vår förre spelare, som svek och gick till spuds, Gus Poyet blir Sunderland näste manager. Det måste väl ändå vara ligans tuffaste jobb. En spelartrupp i uppror, massor med nya spelare som har problem att anpassa sig, en enda poäng i ligan och ett läge som närmast kräver underverk att vända. Poyet är en modig man.

Chelseas scout Guy Hillion erkänner att han sett Marseilles lovande 21-årige belgare (alltid en belgare,. fast denne spelar fotboll för Frankrike där han växte upp) Gianelli Imbula. Det vore väl närmast tjänstefel om han inte hade gjort det, men vi känner ju medielogiken idag och därmed är han enligt Daily Express nästan självklar för ett bud från Chelsea i januari...

Real Madrid lär intressera sig för Ramires, vilket är en affär jag inte tror på.

MÅNDAG:
Vi har redan sett massor av rykten. Dortmund tackar nej, Werder Bremen vill och så vidare. Nu anmäler äver Harry Redknapp i QPR önskemål om att få låna Kevin de Bruyne. Vi får väl se vad som händer, jag tror nog Tintin har en chans att ta tillbaka en plats i laget, det beror ju på hur han hanterar JMs kritik. Mata gjorde det på rätt sätt.

Julian Draxler är ett hett namn, inte bara för Chelsea, men det talas mycket om en övergång redan i januari. Vi får se. Om inte annat får vi ju se honom spela mot Chelsea i Champions League om två veckor.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop