Matchen: Norwich v Chelsea 1 - 3 (0 - 1)

1 Petr Cech; 2 Branislav Ivanovic, 4 David Luiz, 26 John Terry (k), 3 Ashley Cole; 7 Ramires, 8 Frank Lampard; 11 Oscar, 10 Juan Mata, 14 Andre Schurrle; 19 Demba Ba.

Avb: 23 Mark Schwarzer, 28 Cesar Azpilicueta, 24 Gary Cahill, 5 Michael Essien, 22 Willian, 17 Eden Hazard, 29 Samuel Eto'o.

NORWICH

Ruddy; Martin, Turner, Bassong, Olsson; Howson, Tettey, Fer; Snodgrass, Van Wolfswinkel, Pilkington.

Avb: Bunn, Whittaker, Johnson, Hooper, Elmander, Redmond, R Bennett.

Domare Neil Swarbrick.

Första halvlek

   

Andra halvlek

Ba startar och får en chans. Lite oväntat, hade säkert gissat på Eto'o. Får hoppas Ba får till det idag och blir förste anfallare att göra ett ligamål.

Schürrle tar sig in i straffområdet men passet bakåt är för dåligt så det slutar med att Ruddy tar bollen. 2
   Lamps hittar Ba med en hög volley och Ba kämpar hårt mot Bassong och går ned i straffområdet. Ren kamp men ändå kanske en tanke på straff.
   Lång boll till Ba som lägger bollen bakåt till Oscar som lugnt pladcerar in bollen med en yttersida. MÅL. 4
   Mycket bra brytning av Luiz när Fer söker van Wolfsvinkel. 6
    Cole kommer tillbaka och bryter avgörande i en passning när Rami tacklas omkull och tappar bollen på mitten. 9.
    Dålig boll upp av Cech och Martin Olsson kommer runt men Cech tar inlägget. 11
    Fin lång cross till Ba från Luiz men Ba får inte riktigt kontroll på bollen. Men jag verkligen älskar den sortens crosspassningar. I kontringen efter gör 400 ligamatchsjubileum (varav 6 för Nott F) John Terry en bra brytning och får frispark när Snodgrass tar tag i honom.
   Ba får friläge men Ruddy touchar bollen till hörna. 14. Ba har börjat riktigt bra. Luiz skjuter efter hörnan men Ruddy klistrar det studsande skottet. 14
    Ba och Ruddy kämpar om bollen, Ba får chansen att skjuta men en försvarare, Bassong, stoppar bollen. 19
     Lampard passar fel, för hårt, mot Schürrle. Schürrle som haft en anonym inledning av matchen, däremot dominerar Lamps mitten. Mata har sin vana varit stillsam i inledningen men han brukar komma igång kring den här tiden. Oscar har varit rörlig och som sagt, Ba har varit bra. Bakåt är det Luiz som gäller om vi ska döma av bara tjugo minuter.
    Mycket bra möjlighet för Norwich, Cech räddar Howsons skott. 23. Hörnan blir ofarlig.
    Ba söker Mata men bollen blir kort. Chelsea tar tillbaka den och Oscar hittar Schürrle som gör som han brukar - missar. 24
    Oscar söker Schürrle men backen hinner emellan på crossen. Men det är helt klart fler långa bollar från Chelsea i den här matchen än vad vi sett tidigare. En tydlig spelmodell för att öppna upp Norwich.
    Luiz hittar Ba och Ruddy tappar bollen, men lyckas ändå få ut den till hörna. Där hade han tur. Andra gången han fumlar med en hög boll (solen?). 29. Hörnan resultlös men med lite kalabalik. Chelsea behåller dock initiativet.
    Mata har börjat komma igång nu. Jag är lite fascinerad över hans "tröga" starter. Det är som han går ut och försöker känna av matchen innan han bestämmer sig hur han ska spela matchen. Klart intressant.
    Total dominans från Chelsea och Norwich ska vara tacksamma att de bara ligger under med enda målet. Vilket alltid är nervöst då slumpmål onekligen förekommer både då och då.
    Genom dominensen är matchen kanske inte så spännande så här en halvtimme in, men taktiskt intressant då Chelsea spelar ett annat spel än man gjort hittills under säsongen. Betydligt fler långa bollar och Chelsea har onekligen några passningsläggare som duger till att slå den. Luiz, Oscar och Lampard är några.
     Norwich hade sitt längsta bollinnehav men det slutar med inspark till van Wolfswinkels ilska. 35
     Ba avvaktar för länge och Howson får in en fot emellan. 36.
    Mata kämpar verkligen om bollen men har lite otur och får den aldrig under kontroll trots en stark kämpainsats. 40
    Mycket bra försvar av Luiz och Ramires som gör att Howson aldrig kan vända om och när han passar bakåt täcker Rami det. 41
   Bra inlägg av Oscar, men bara mittbackar på plats. Nästa chans av Oscar blir till hörna. 44
    Lampard sökte Ba när Chelsea bet sig fast, men försvararna får bort den. Ett långskott från Luiz höll dock på att överraska Ruddy. Precis över ribban. 45
     Norwich får en chans med en hög volley som inte vållar Cech några problem. 45+1

Dominans av Chelsea som borde leda matchen med flera mål. Uddamålsledningar känns alltid osäkra även om det är 45 minuter kvar. Mycket bra spel av Chelsea och taktiskt intressanta val av JM med samma lag som spelade helt annorlunda i veckan.
   Oscar och Ba halvlekens spelare för mig tillsammans med Luiz.

 

 


Rami och Schürrle samarbetar bra, Ramis inlägg styrs precis utanför av Ba. 46
    Oscar försöker vända och skjuta, men blockeras till hörna. 48
   Bra anfall av Norwich och anfallaren går omkull i kamp med Rami, fansen vill förstås ha straff men det tyckte jag inte. 49. Anfallaren sökte den tacklingen väldigt mycket. Men det visar ju hur bräckliga uddamålsledningar är.
    Intressant skvallerfakta från pausen var att Fulhams Kacaniklic bor i samma hus som Luiz, Oscar och Mata. (De umgås dock inte).
    Reprisen visar att det inte var straff trots kontakt, Rami var dessutom först på bollen.
    Lampard söker Ba, men bollen är för lång. 52
   Chelsea har ännu inte släppt in något mål i andra halvlek i ligan.
   Bra spel av Olsson och Pilkington men Iva täcker upp och skottet strax utanför. 53
    Schürrle gör ned van Wolfswinkel i bra läge. 54. Norwich har höjt sitt spel i andra och försöker få lite grepp om matchen. Cech har solen i ögonen den här halvleken och vi såg att den ställde till det för Ruddy i första.
    Frisparken högt över av Pilkington.
    Rami skjuter, i hasorna på Ba såg det ut som. Lampard skjuter utanför på den returen. 57
    Riktigt nära men van Wolfswinkels nick går utanför, fast han försöker åter igen få det till straff. Lägg av nu Wolfswinkel. 59. Bra försvar av JT.
    Jag vill se Chelsea satsa på mål nu, vill inte sitta med ett enda mål och få uppleva en nervös avslutning på matchen. Halvtimmen kvar.
    Dålig hörna men det blir inkast. 61
     JT blockerar Pilkingtons skott. Men nu får Chelsea faktiskt ta tag i det här igen eller blir det som mot Basel. 62 Oscar får kort. Sultackling.
    Chelsea har helt gett initiativet till Norwich och det börjar kännas som om Hazard borde komma in för Schürrle.
    Oscar bra aktion men oj vad han missar skottet. 63 Där borde han gjort bättre.
     Inte så bra statistik. Norwich har 10, Chelsea 13 målförsäk, på mål är siffrorna 1-4!!!
    Ba vänder runt men hålls kvar av Turner. Men Turner får frisparken för att Ba höll i hans tröja... märkligt.
    Tettey skjuter över. 66
    Mata pressar Bassong till inkast. Chelsea är lite aggressivare och aktivare igen i matchen, men just nu är nog Norwich närmare att kvittera än att Chelsea avgör matchen. Därför hoppas jag på en förändring i vårt spel omgående.
   Och så blev det. MÅL. Pilikington gör mål på van Wolsfwinkel, på ett bra inlägg från Olsson som överlistar Iva. 68. Slarvigt som fan av Chelsea. Cech har inte en chans på den axeln från Norwich. Chelsea får skylla sig själva. Det är Baselmatchen helt och hållet just nu. Solklar dominans som bara ges bort för att man ska försvara en ledning, dagens Chelsea klarar inte av den sortens spel - så enkelt är det.
    Lång frispark av Lamps. 70.Muren står för nära och Lampard försöker på domaren att ändra, men det gör han inte. I muren också därmed. Det var en arm på den också utan att Swarbrick brydde sig.
     Förstår inte varför JM inte agerar från bänken. Det här spelet och inställningen håller inte och det behövs friskt blod som jag ser det.
    Äntligen börjar JM tydligen agera, byte på gång.
   Gary Hooper på väg in för van Wolswinkel. Eto'o på väg in för Ba! Inte säker på att det är rätt byte. 73 Hazard också på väg in. fast han får vänta.
   Cole snurrar och får in bollen till Schürrle som skjuter på en försvarare. 74
    Cole går ut, ont i revbenen och Hazard kommer in. 75 Det verkar som Schürrle får agera vänsterback. Hmm.
    Nej, det blir trebackslinje istället med Luiz till vänster. Aktivt val, men för sent som jag ser det då bytena skulle kommit tidigare när Chelsea sluta spela för fler mål.
    Mata slår bort en boll. Knappa kvarten på att agöra detta. Vi behöver en vinst, två tappade poäng är långt från godkänt efter den här matchen.
     Bra skott av Iva men Ruddy räddar vid stolproten, Eto'o tar returen och det blir inget av det. 78
    Hazard i jätteläge men skjuter svagt utanför. Chelsea har äntligen trampat på gasen igen dock.
    Dåligt uppspel av JT stoppar anfallsförsöken. Nu är det mer chansbollar och det lämnar självklart luckor för kontringar. Snoddgrass skjuter men illa. 80 Han går ut efter mot Redmond.
    Mata ut för Willian. 81
    Redmond skjuter bra, Cech räddar. Norwich behåller bollen 82. Olsson jätteläge men han tappar balansen och missar helt.
    Willian skjuter men skottet blockeras av uppoffrande försvarare. 83
    Redmond ordnar en hörna för Norwich. Norwich maskar!
   Dålig hörna ger oss en kontring där Hazard lurar backen, skjuter och bollen letar sig in under Ruddy i MÅL. 85. Tettey försökte försvara men lade upp bollen för Hazard som läste hans dåliga mottagning.
    MÅL. Willian klämmer till i sin PL-debut. Riktigt snyggt mål. 86 Ruddy chanslös. Väldigt snyggt mål när han sätter den otagbart i bortre burgaveln från höger straffområdeskant.
   Underbart svar på tal från Chelsea och jag förlåter JMs sena byten även om de drar ned hans betyg. Men ärligt talat, Chelsea borde avgjort den här matchen långt tidigare och inte frestat på våra nerver så här. Men lika skönt ändå kanske.... ;-)
    Första bortasegern räknar jag in fast det är lite tid kvar.
   Strömblad försöker få Willians mål till att forwardmål, men det håller jag inte med om. Våra forwards har i mina ögon fortfarande inte gjort mål i ligan.

Vinsten är rättvis men Chelsea höll på att slarva bort poängen genom att försöka spela på resultatet, något vi inte kan eller ska göra - aldrig. Dock skön avslutning och massor med vilja och inställningen att ändå avgöra matchen gjorde ju att det slutade lyckligt. Heder till Norwich som försökte och inte bara parkerade bussen. Men de har ju inte riktigt vår kvalitet i truppen, fast hade Redmond kunnat spela mer än i slutet av matchen hade de nog varit ännu närmare.
    De som var bäst mot Steaua imponerade inte idag, förutom kanske Oscar. Men det visar ju vilken trupp vi har - bara vi inte försöker spela på uddamålsresultat.

 

 

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!