18-23 september 2013

    CSFC i London


Jag utlovade ju lite bilder från Stamford Bridge och London. Tyvärr har sjukdom och annat följt mig sedan resan så det har dröjt, men bättre sent än aldrig. Och förutom resultatet mot Basel när Chelsea slutade spela fotboll och förlorade en match de hade totalt i sin hand var det ju en härlig resa och hur kul som helst, även om jag nu lagt en mindre förmögenhet inte bara på resan utan också i Megastore.


Det var här det började. Fast på den tiden var det inte en trist gastropub vid namn Butcher's Hook utan en riktig autentisk public house som hette The Rising Sun. Det var där 10 mars 1905 Chelsea Football Club bildades av ett gäng gentlemen med bröderna Mears i spetsen. Den ligger nästan rakt mittemot West Stand på Stamford Bridge.


Stamford Bridge på kartan, så att säga.

Och i högtalarna strömmade Händel ut när CL-hymnen spelades.



Några gentlemän som var minst lika besvikna som jag när de lämnade arenan.

East End-entrén inifrån en folktom eftermiddag.


Samma plats och adidas kanske bästa reklamkampanj någonsin.

And the King of Stamford is born. Och tyvärr död, en av min ungdoms största fotbollshjältar och en härlig människa. På min vägg hemma hänger en signerad t-shirt som är en av mina mest uppskattade Chelseasouvenirer.


Det var hemmamatcher så Chelseas buss var kanske inte den som användes mest, men sådan var utsikten från mitt hotellfönster.

Om ni undrar var José Mourinho skaffade sig den där tatueringen med familjemedlemmarnas namn runt handleden så var det samma ställe som Didier Drogba skaffade sig tatueringar. En bit ned mot Parson's Green.


Hjältar uttalar sig.

Från The Fox and Pheasant precis innanför stadsdelsgränsen in i Chelsea. Den talade till mig.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook