csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 6 sp 3 v 2 o 1 f 7 - 3 mål 11 p

1 oktober 2013

CSFCs spelarbetyg mot Steaua Bukarest

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betgsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

CHELSEAS INSATS

7+ - fina mål men ändå ingen stormatch

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech En lång bra utrusning och en fin räddning på en lobb. Cech blev inte särdeles svettig ikväll. Bra räddning och bra aktion i returen mot Stanciu 7-
Branislav Ivanovic Inte hans bästa kväll. Flera usla passningar i onödan. Rätt tillbakahållen. 6
David Luiz Vär bäste försvarare idag och jag gillar när han spelar med JT, för då spelar han med ett större lugn än annars. 7
John Terry Solid om än oanmärkningsvärd insats. Styr försvaret. 6+
Ashley Cole Hade gjort mål om det inte hade blivit självmål och det är ju till att vara offensiv back. 7-
Ramires Mål, till och med två, och en mycket bra, vaken och otroligt aktiv insats av Rami som tycktes vara överallt ibland. 8
Frank Lampard Klart bättre match än mot Tottenham. Fick dock inte sin vanliga träff på bollen när han skulle skjuta. Fint mål när han till slut fick till ett Lampardskott. Nu mål nio CL-säsonger på raken... Vilken otrolig spelare han är. 7-
Juan Mata Lite anonym i första, allt spel gick på andra kanten. Hade ett stolpskott i andra, det var värt ett mål.Men frispelningen av Eto'o inför andra målet var sublim. Visar att han anpassar sig och bevisar därmed sin storhet som spelare. 7-
André Schürrle Alltid aktiv, jobbar hårt men det saknas verkligen det där lilla sista hos honom. Än så länge värste sumparen av alla i Chelsea, han får chanser men han gör dem till halvchanser. Ändå bra i uppspelsfaserna där han visar vilja och massor med energi så jag förstår att JM gillar honom där, men framför mål... Klart plus dock för arbetsvilja och att han skapar mycket i uppbyggnadsskedena. 7 i första ändå (skrivit i första halvlek). Första halvleks observationer står sig i andra. 7
Oscar Hade inte en bra första halvlek. Slarviga passningar, riktiga felslag på skott. Och vilken andra halvlek han gjorde.. började suveränt men togs ändå av rätt tidigt. Taktiskt. 7-
Fernando Torres För kort tid för betyg. Oturlig skada -
---
Samuel Eto'o Iskall. Vet inte om han frös fast på ryska tundran men ännu så länge har han inte visat mycket i Chelsea som förklarar varför JM ville ha honom. Lilla pluset för ett hyfsat skott med kvarten kvar och anlägget till Lampards mål. 5+