csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 7 sp 4 v 2 o 1 f 10 - 4 mål 14 p

23-29 sep 2013

CSFC.SE - en motvikt till sportjournalismens perspektiv. som är ungefär lika långt och genomtänkt som en bananflugas liv i en bunsenbrännare.

Nyheter v-40

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Man kan inte klaga på söndagens resultat. Chelsea kom tillbaka och vann klart. Tottenham fick storstryk hemma mot bottenlaget West Ham. Southampton smög upp på en fjärdeplats. Mitt svenska lag vann en sen seger som jag trodde skulle avgöra guldstriden tills Malmö fick guldfrossa. Och Arsenal tappade poäng. De borde förlorat men en styrning av Jonas Olsson gav dem en poäng, liksom en viss ineffektivitet av trastarna skänkte dem en poäng.

JM
pratar på hemsidan om filmningar och hur han hatar sådant, vilket ju är extra roligt då han ärligt talat kommer från en fotbollskultur långt tillbaka, som faktiskt uppmuntrar det. Som tur var har vi i England och norra Europa en helt annan syn på sådana saker. Han nämner inte en viss Vertonghen med namn men berör Andros Townsend som stod upp för att han gjorde bort sig. Alla kan väl känna frestelsen och göra det, det tror jag säkert och kanske skulle jag kunna blunda om en Chelseaspelare vinner fördelar på det (men jag hoppas jag inte gör det). Skulle en Chelseaspelare filma hoppas jag han gör som Townsend och inte Vertonghen som i två matcher i rad fuskade sig till fördelar, dvs erkänner att han gjorde fel.
Läs mer >>>

LÖRDAG:

Kan inte riktigt komma ihåg senast det var så men vi ligger efter Scousers i en tabell de leder. Mycket tack vare ett lån och framförallt en försäljning. Sturridge var ju alltid talang men i Chelsea var det alltid Sturridge först och laget sedan, Brendan Rodgers har äntligen fått det ur honom och han har mer än någon annan försäljning vi gjort kanske (möjligt undantag Robben) blommat ut i en annan omgivning. Men visst känns det lite småbittert att vi inte kunde få ur det här ur Sturridge när han var i Chelsea. För vi vet ju att vi har några spelare i klubben som inte blommar ut hos oss, och en del på lån som glänser mer än våra egna spelare gör.

Lukaku fortsätter göra det och frågorna kommer bara att bli fler och fler; Varför lånade Chelsea ut honom? Det är ju inte bara det att han nu gjort massor med fler mål på färre matcher än våra anfallare, för mig är det därför han erbjuder precis exakt det som saknas i vårt spel. Direktheten. Han går på mål, han snubblar inte omkring i straffområdet som Schürrle och Eto'o eller söker sig för långt ned i plan som Torres har en tendens att göra.
    Det framkommer idag att Lukaku lär ha bett JM om att få lånas ut, en lite annan version än vad som tidigare sagts, men mycket trovärdigt. Och då Ba inte kunde lånas ut då enda seriösa intressenten var Arsenal, så ... Det är dock fortfarande inte en förklaring till varför Chelsea gjorde det även om alal skälen bakom är lättare att förstå. Man kan bara hoppas, men jag tror tyvärr inte det är så, att Chelsea har en återkallningsklausul för januari.
>>> Jag rekommenderar särskilt Erik Niva att läsa artikeln då han återigen sitter i Viasatstudion och svamlar om saker han inget vet. Det börjar irritera mig med Niva. Han hyllas och ofta rättmätigt, men när det kommer till Chelsea är han faktiskt rent undermåligt dålig informerad.

Chelsea U-18 slog Southampton med 3-1. Mål av Kasey Palmer, Ambrose Gnahore och Dominic Solanke

FREDAG:
Bara en enda match kvar innan nästa landslagsdödläge. På söndag möter vi Johan Elmanders Norwich, även om Elmander inte spelat så mycket som väntat trots att de har svårt att göra mål. Bara fyra än så länge trots många förstärkningar och flera intressanta sådana inför den här säsongen.
    I Chelsea utvärderas Eden Hazard sent, ifall han kan spela efter sin skada. Fernando Torres är ju borta ett par veckor vilket är typiskt hans otur. Det lär göra det rätt klart att Eto'o därmed startar för Ba verkar komma rätt långt ned i ordningen.Ba som forftarande lär vara intressant för Arsenal i januari, men det tror jag aldrig Chelsea går med på - inte efter Rooneyutvecklingen. Får hoppas det lossnar för Eto'o som jag än så länge är ordentligt besviken på men jag antar att han helt enkelt inte var riktigt matchtränad när han kom så förhoppningsvis växer han i laget. Det vore också roligt om Schürrle som spelar så bra, fram till målavgörande ögonblick sätter en. För lossnar det för honom kan det bli ännu intressantare. Jag hoppas också att de Bruyne lär sig av Mata och anpassar sig till det spel JM förväntar sig av honom. Jag är lite oroad över rapporter om hans attityd till uppgiften, men än så länge tror jag inte på dem.

ONSDAG:
Fernando Torres skada är något värre än de första rapporterna sa. Det är en ligamentskada i knät och han kommer inte att spela de närmaste tre veckorna. Så typiskt när han äntligen spelade jättebra som mot Tottenham. Nu får Eto'o faktiskt visa vad han går för. Eller kanske Ba kan få chansen mot Norwich på söndag.

TISDAG:
Första matchen mellan Steaua och Chelsea slutade med en stor 4-0-seger till Chelsea tack vare dubbla mål av både John Swift och Alex Kiwomya. Vi får hoppas a-laget gör detsamma och gärna med liknande siffror.

Fernando Torres
får ingen extra påföljd pga fingrarna i ansiktet på Vertonghen. Synd att Vertonghen inte får extra påföljd för sitt uppträdande som hade matchpåverkan. Skönt också att de försök som gjorts att påverka domarna att säga att de inte såg incidenten för att öka möjligheten att extra straffa Torres inte heller fungerade.

Ni har säkert följt den löjeväckande debatten om att José Mourinho i ilska ska ha lämnat presskonferensen inför Steaua-matchen. Som om det kom som en överraskning för den som läste vad vi skrev här på CSFC redan igår morse. Det här var givet att det skulle hända och det kan säkert varit frustration, men också planerat för att få koncentrera sig på matchen. Lampard hade åtminstone väldigt roligt över det där han satt bredvid den plötsligt evakuerade. I sak har JM fullständigt rätt, prata om de som spelar. Alla kommer att spela, men en, minst en, viktig spelare kommer att vilas i varje match.

Vi vet att Juan Mata startar, vi kan vara väldigt säkra på att Petr Cech startar. Jag misstänker att Torres som var så bra får spela då han blir avstängd i ligan innan landskamperna. I övrigt blir det gissningsarbete, men det lag som spelade så bra i andra mot Tottenham borde kanske få förtroende en match till för Chelsea måste ju vinna den här matchen efter fiaskot mot Basel. Jag gillar ju att JM tog av åtminstone hängslena i andra och (tillfälligt) övergav en av sina defensiva mittfältare. Jag tror något liknande krävs ikväll.

MÅNDAG:
Jag misstänker att vi kommer att ställa frågan hur många gånger som helst, varför lånade vi ut Romelu Lukaku? Han gjorde sitt andra ligamål i år i sin första start, efter redan fem minuter. Det är två fler än någon Chelseaforward gjort.
    Den enda logiska förklaring jag kan hitta/acceptera är att JM ville han skulle få varje spelmöjlighet när vi inte kunde bli av med Ba som såg så lovande ut innan men som varit iskall i Chelsea.
    På 37 minuter har Lukaku nu gjort två mål och passat till ett. (Plus ett som var offsideavblåst).
    Låt oss hoppas Chelsea har en återkallningklausul i lånekontraktet, för vi behöver honom som jag ser det.

Eden Hazard är skadad och kommer inte att delta i Champions Leaguematchen imorgon. Det kommer säkerligen att leda till spekulationer att han säljs i januari. Vi börjar ju förstå hur medierna fungerar och absolut aldrig någonsin tänker.

Kevin de Bruyne är inte med i truppen till matchen mot Steaua imorgon. Och ni har säkert redan sett krigsrubrikerna att han nu är på väg ut. Förra veckan var det Juan Mata. Men efter två succématcher (delar av matcher) är Mata nu återigen en hjälte och därför är det de Bruyne som nu ska hängas ut.
     Kan det finnas några mer tröttande människor än de sportjournalister som dömer ut flippar och floppar efter fem omgångar eller säljer spelare redan i säsongsinledningen? Ni behöver inte tänka, svaret är NEJ. Det är ungefär samma människor som totalt dömde ut Arsenal efter att de inledde säsongen med en förlust och Whiner Wenger var helt slut. Nu är han enorm hjälte några veckor senare.
     Perspektivet i sportjournalistbranschen är kortare än en bananflugas liv i en bunsenbrännare.
     Har Kevin de Bruynes Chelseakarriär kunnat få en bättre start. Självklart men vi kände till konkurrensen och den blev ju inte mindre när Willian kom in. Willian som knappast gjort större intryck än de Bruyne men kostade mer. Det är väl enda skillnaden hittills.

 

Rykten, notiser m m, v-40

SÖNDAG:
Det är inte bara Ba det handlar om mellan Chelsea och Arsenal, om vi ska tro tidningarna. Enligt Mirror är båda klubbarna nu i högsta grad intresserade av Karim Benzema som inte spelar mycket i Real.

Metro, som inte har något rätt, hävdar att Chelsea nu är ute efter WBAs succé Saido Berahino. Jag tvivlar men att Berahino har tagit ligan med storm är sant än så länge.

LÖRDAG:
José har avslöjat att han försökte värva Frank Lampard till både Inter och Real Madrid men att Lamps inte ville lämna Chelsea. Vilket ställer klubbens skamliga uppträdande i våras angående hans kontrakt ännu mer i skamvrån.

FREDAG:
Det är nog mer att se som intresseinlagor än någon form av journalistik men en sk sportsajt vill att Chelsea köper Jermaine Defoe av Tottenham. Lär inte hända. De vill också att Chelsea ska ta tillbaka Didier Drogba i januari. Det tror jag inte heller ett dugg på men lite troligare är det ändå om Galatasaray inte går vidare i de europeiska cuperna. Men jag tror de lär spela minst Europa League året ut så...

TORSDAG:
Det kommer från från spanska medier så det är bara ett snäpp över ett fyllorykte. De hävdar dock att Chelsea ska ha skrivit kontrakt med Portos försvarare Nicolas Otamendi. Otamendi är en 25-årig argentisk landslagsman.

Julian Draxler var hett villebråd i våras och verkar så bli igen. Han gjorde ett kanonmål i Champions League i veckan och därmed är han ju med medielogik i det närmaste klar för Chelsea, eller Arsenal. Jag personligen är intresserad av Draxler som jag är den intressantaste tyske spelaren bredvid Özil och Müller.

Juventus jagar nu Romelu Lukaku enligt flera oseriösa källor. När ska media lära sig att det finns inga fotbollsspelare nästan någonstans över 15 år gamla som inte kollas av alla klubbar. Så utvecklat är scoutingnätverken idag. Tiderna då fynd kunde göras är slut. Chelsea lär knappast sälja Lukaku, det är tillräckligt obegripligt att han lånades ut. Även om det säkerligen skedde pga att Chelsea inte kunde bli av med Demba Ba. Men vi hade behövt honom just nu när Torres som visade fin form är skadad och Eto'o iskall framför mål, även om han förhoppningsvis kommer igång. Eto'o och Schürrle är de två som nästan desperat behöver få ett mål var på söndag mot kanariefåglarna för att komma igång. Norwich blir dock inte någon helt lätt match borta, även om Chelsea självklar ska vinna. Jag är imponerad av Norwichs värvningar och ser dem helt klart som ett bättre lag i år än förra året. Ett lag som kan ställa till det för motståndare som försöker ta dem lätt.

ONSDAG:
Ferguson har avslöjat att Roman försökte få honom till Chelsea när Roman köpte oss 2003. Det gick inte så bra som vi alla vet. Jag är inte ett dugg förvånad, däremot hade jag varit väldigt förvånad om Roman inte hade frågat. Ferguson hävdar också att han aldrig kommer att bli manager igen, men där lär varken medierna eller många andra tro honom om Moyes kräftgång fortsätter- och Moyes har en tuff utmaning idag. Vi förlorade motsvarande match 1-2 förra året.

Werder Bremen vill låna de Bruyne nu när han står utanför laget för tillfället. Självklart.
   Personligen sätter jag en selma på att Kevin de Bruyne tar saker på rätt sätt och kommer att spela för Chelsea betydligt oftare längre fram på säsongen. Men minst en kvalitetsspelare kommer att vara utanför truppen varje match, ibland flera. Så är livet i en storklubb idag.
    De Bruyne kommer att se hur Mata utvecklats och gått den riktning managern vill och om han har de kvaliteter jag är överygad om att han har lär han sig av det istället för att vara en typisk ung fotbollsspelare som tror att man kan tjura sig till en plats i en toppklubb, eller att spel är en rättighet bara för att någon spenderat stora pengar på dig. (De som lyckas med det är nog väldigt få och det känns som om Balotelli är enda riktiga exemplet, och då har han ändå en jättetalang.)

MÅNDAG:
Ang en nedanstående punkt: regelverket har inte ändrats men ändå har det ändrats. Om Dean såg den första händelsen mellan Torres och Vertonghen (inte de första, utan den alla talar om med fingrarna i ansiktet) då ska saken vara utagerad. Om Dean däremot som flera nu spekulerar i tänker påstå att han inte såg den utan gav det gula kortet för något annat (snacka om att de försöker konstruera en situation här) då kommer incidenten att granskas av en videokommittée. Då kan Torres bli avstängd upp till fyra matcher. Så idag har trycket varit på Dean att säga att han aldrig såg några händer i ansiktet för då kan Torres sättas dit. Såg han dem, då kan inget hända.

Chelsea leder med 1-0 mot Steaua Bukarest. Eto'o gjorde målet efter fyra minuter.
    Nej, matchen har inte börjat men vid tester av anslagstavlan fastnade den där i ösregnet i Bukarest. Men de har nu stängt taket och håller på att svampa upp regnet så förhoppningsvis blir gräsmattan inte halare än vanligt.

En hel del spekulation om att Torres kommer att få ett längre avstängningsstraff för första incidenten med fingrarna i Vertonghens ansikte (en Vertonghen som precis som JM påpekade inte borde fått spela matchen alls, men detta faktum struntar "precis alla" i). Detta kan jag inte se hända om regelverket inte helt har ändrats i sommar. Torres kan inte dubbelbestraffas då han rdan fick kort för incidenten och har dmaren uppmärksammat något kan inte ytterliga bestraffning utdömas (eller kunde inte). Fast vem vet, det är kanske särskilda reglerför myglande spelare och spelare som begår fel?

Nya rykten om Demba Ba till Arsenal! Visst om vi får Mesut Özil istället. Chelsea kommer aldrig att sälja Ba, ännu mindre låna ut honom till Arsenal mitt i en säsong. Det kommer helt enkelt inte att hända, vilket alla som kan tänka en tanke inser.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop