Matchen:  Tottenham v Chelsea 1 - 1 (1 -0)


Cech, Ivanovic, David Luiz, Terry (k), Cole, Mikel, Lampard, Ramires, Oscar, Hazard, Torres

Avb: Schwarzer, Azpilicueta, Cahill, Essien, Mata, Schurrle, Eto'o

TOTTENHAM

Lloris; Walker, Dawson, Vertonghen, Naughton; Paulinho, Dembele; Townsend, Eriksen, Sigurdsson; Soldado.

Avb: Friedel, Chiriches, Lamela, Holtby, Chadli, Sandro, Defoe.

Domare Mike Dean.

Första halvlek

   

Andra halvlek

Själv är jag mest intresserad av att se samarbetet Luiz+JT, då jag alltid tycker JT har ett gott inflytande på Luiz och förbättrar hans spel. Att Rami startar är lite överraskande efter hans skada, trodde faktiskt också på Mata trots att Haz vilades i veckan. Torres har säkert valts då spuds försvar numer är storvuxet och kanske passar honom bättre än den mer slimmade Eto'o. Lite mycket säkerhet på mitten känns det som med Mikel, Lamps, Rami men förvänta er byten.
    Domare är Mike Dean vilket alltid ger anledning att tro på straffar och det är ju hur Tottenham vunnit mest hittills i år.

Ett bra anfallsförsök men Vertonghen bryter till slut efter fint spel hela vägen. 2
    Det ser ut att bli en fysisk match och det är onekligen vad JM har väntat sig, det syns ju i laguttagningen. Mycket känslor idag.
    Tottenham har första hörnan, rakt i händerna på Cech. 3
    Luiz täcker upp och hindrar Soldado när Tottenham får en kontring efter en nochig boll från Iva. 5
    Lamps hittar nästan Haz i en djupledslöpning, väldigt nära hade Haz kunnat ta ned bollen. 7
    Paulinho skjuter, längre från mål än hörnflaggan.
    Fint spel från Luiz, Haz, Torres och Lamps skjuter. Såg ut som touch men var det tydligen inte. 9
    Tottenham ser uppenbarligen Haz som nyckeln och han tas till och med tuffare än vanligt. Får hoppas att Dean inser det och skyddar spelaren.
    Chelsea kontrar bra, men bollen studsar för högt för Rami. 13
    Jag gillar Chelseas kontringsspel den första kvarten, den är som det snabba växlingsrika Chelsea jag gillar att se istället för det mer tiki-takahopplösa bollandet på mitten. Jag har verkligen saknat direktheten i vårt spel hittills den här säsongen men idag verkar det vara där. Torres har också börjat bra även om jag fortfarande tycker han har en tendens att sjunka för lågt många gånger.
    De fortsätter ta Hazard väldigt hårt och vi får hoppas det innebär att han kan ta sig in i straffområdet och görs ned där också.
    Jag har ju inte som ni vet Mikel direkt som idol, men en sak jag måste säga efter att sett honom live förra veckan är - hans spel när man inte ser det begränsat av tv-rutan är bättre än han får credd för i tv. För i tv ser vi bara det evinnerliga sidlespassandet när han har boll , live ser man betydligt mer hur han täcker sina områden och försvarar utan boll.
    MÅL. Sigurdsson får en boll som JT inte kan täcka bort och har fritt fram mot mål. Turligt om ni frågar mig då det är ett motlägg han får med sig, men det gäller ju att göra dem och vara på plats. 19
    Det var deras första farlighet och en matchutveckling som inte är bra för oss; dels för det ger dem ju självförtroende men också för jag tror inte det blir många mål i matchen. Tottenham har ju bara släppt in ett enda mål hittills den här säsongen i samtliga matcher.
   Och det syns. Nu skapar de farligheter strax efter och det är bara väldigt bra spel av Iva som räddar oss. Mål gör verkligen under för självförtroendet ibland i fotboll. Chelsea behöver lyfta spelet nu och sätta press på dem. För just nu är det stor fördel Tottenham. 24 Jag har känt oro för den här matchen hela veckan och den oron har ju inte minskat om vi säger så.
    Lamps långa frispark går förbi Luiz och Lloris har inga problem. 28
    Naughton skjuter men lätt räddning för Cech. 30 Rami täckte vinklarna väl.
   Onödig offside av Rami som dessutom slår bort bollen. Slapp dock kort. 32
    Bra inlägg av Iva men också bra försvar. Det är en anmärkningsvärd skillnad på deras försvarsspel i år. Förmodligen för att Vertonghen verkligen vuxit in i rollen. 33
    Mikel försöker slå en lång boll, gick inte så bra. 34
   Tottenhams fina spel efter målet har just nu kommit av sig och Chelsea har jämnat ut igen. Får bara hoppas vi kan omsätta det också, för ärligt talat vår effektivitet i år lämnar en del övrigt att önska precis som förra året.
    Chelseas första hörna. Går förbi allla. Slutar som inkast. 35 Och Iva gör ett felaktigt inkast, Iva blandar verkligen idag. Några nonchalanta pass och så sådant här slarv, samtidigt som han gjort ett briljant försvarsspel vid minst ett tillfälle.
   Hörna när Iva var över till vänster längst fram. Soldado nickar bort. 39
   Hazard skjuter efter en orolig situation, touch till hörna. 40 Dembele täcker bort hörnan. Chelsea har pressen nu.
    Mikel hittar Torres men Vertonghen får dit en tå. Synd. 43 Vertonghen är bäst på plan just nu och han har räddat dem. Townsend varnas för filmning. 43
   Oscar skjuter men rakt på målvakten. Synd,
   Paulinho får en fantastisk möjlighet när JT är ute och visslar lite. Skjuter dock i burgaveln. 45
   Två minuter tillägg.
    Eriksen varnas för att han drar ned Oscar i armen. 45+2
    JT nickar utanför på ett fint inlägg 45+2

Matchen är vidöppen, hade det inte varit för målet. Men den är absolut inte avgjord trots det. Tottenham, läs Vertonghen, har försvarat sig väldigt bra men Chelsea skapar möjligheter även om det sista lilla har saknats.
    
    
    



Mer av det som avslutade första men med det där allra lilla sista som måste till och det här kan mycket väl vändas till vår fördel.
    Mata kommer in för Mikel, klart offensivt byte. Rami tar Mikels plats och Mata till vänster, men räkna med positionsbyten.

En boll på Dean gav Chelsea kontringsmöjlighet men sista passet är fortfarande lite för dåligt. 48
   Torres får in bollen till Oscar men bollen är decimetern för långt ifrån Oscar. Bollen studsar mot Oscars vrist och går utanför. 48. Så nära.
    Mata aktiv och får frispark, slår den mot Iva men det blir inget. 50
    Torres varnas för ett litet krokben och en klapp på kinden efteråt var nog det som gav själva kortet. 51
    Cole spelar bort en boll men kontringen stoppas av JT. 52
    Torres i jättefin aktion tar sig nästan hela vägen fram, men Lloris kommer ut och styr bort bollen. 53 Mata försvarar mycket skickligt vid kontringen och Iva är offside!
   Just nu lyckas Tottenham ställa Chelsea offside rätt mycket, men det är ju ett farligt försvarsspel.
   Hörna för spuds. 55
    Iva styr bort den med huvudet men Dembele kom förbi och slår ett dåligt inlägg.
   Mål av Mata med det är vinkat för offside. Tyvärr var det nog rätt då bollen mest studsar från Torres till honom.
   Dean har en diskusion med JT och Iva, exakt varför vet jag inte men då JT vinkades dit var det väl något generellt även om Iva tydligen fick en varning även om jag aldrig såg kortet utan bara den grafiska presentationen. 58
    Hazard skjuter efter några halvchanser men Lloris har inga problem med skottet. 59
    Det är dock Chelsea som skapar nästan allt just nu och en kvittering hänger verkligen i luften. Hoppas den kommer annars kan luften gå ur det här fina spelet. Massor med offsideavblåsningar på oss.
     Vertonghen och Torres är verkligen inte kompisar just nu. Vertonghen får en tillsägelse men slipper varning. Lite tveksamt.
    Chadli in för Townsend. Lite oväntat då Townsend var bra i första men i andra tappade han och Cole kunde delta mer i spelet framåt. 63
    Oscar får in bollen men inga problem för Lloris. 64
    Nu äntligen får Vertonghen den varning han borde fått långt tidigare. 64
    MÅL. Mata lägger frisparken perfekt på huvudet på JT som kommer fri och hur lätt som helst gör mål. 65 Underbart.
    Dålig hörna från Mata, lågt på första spelare. Chelsea dominerar nästan helt andra hittills. Det är en internsiv och väldigt bra match.
   Iva springer ihop med Torres och tar bollen, gör dock inget alls bra med den. 68
   Schürrle på väg in, det blir nog Haz som får gå av men det är inte lätt att gissa.
   Tottenham kontrar och lyckas behålla bollen tills Cech tar hand om den. Perfekt boll av Mata till Osc ar som söker Torres men Vertonghen läser den och slår den till hörna.
   Det blev Hazard som går ut. 69 Eriksen ut och Holtby in.
    JT och Lamps stoppar Wlaker effektivt vid straffområdeslinjen. 72 Tottenham fick dock behålla boll en stund.
    Schürrle offside, oj vad många sådana det varit i andra. 72 Ingen repris så om det var rätt såg jag inte, men han hade sprungit sig fri från sin bevakare.
    Intensiteten i matchen har dragits ned och Tottenham börjar få lite spel igen, aggressiviteten har dock ökat. Det kan nog bli dubbelt gult kort på både en och annan spelare i den här matchen. Vertonghen offside på frisparken. 75
   Dawson gult för en grov fällning av Torres som gör sin absolut bästa match på länge. 75
   Mata tar frisparken och lägger den på Iva som är offside!
   Soldado av för Defoe. 77
   Torres hittar Schürrle som visa Lloris får fram bollen men då täcker Walker bakom målvakten. Nära igen. 77
   Dembele varnas för knuff vilket kommentarorerna inte såg. Solklar frispark. 78 Tottenham kan inte stoppa Mata, Hazard eller Oscar schysst så det blir mycket frisparkar. Lamps slår den i muren. Dåligt. 78
     Vertonghen och Torres nickar ihop. Oj vad det måste känts. Torres uppe. De nickade faktiskt inte ihop utan Vertonghen satte upp handen i Torres ansikte. Andra gula för Torres. 81. Det borde varit minst lika mycket gult för Vertonghen. Dean ger Tottenham chansen att komma tillbaka i matchen. Det onödiga var ju handen i ansiktet på Vertonghen tidigare som gav första kortet.
    Azpi in för Oscar var JMs omedelbara reaktion. Nu gäller det att försvara sig till poängen känns det som. 83
     Dean tog ett beslut som verkligen kan påverka matchen, och för mig var det fel då Vertonghen borde varnats två gånger redan tidigare i matchen men nu blev det istället Torres i vad som för mig var minst 50/50.
    Sigurdsson skjuter men utanför, men farligt såg det ut. 87. Deras enda riktiga chans i andra halvlek.
    Frispark och våra nickare är på plats. Mata sätter den för lågt tyvärr men vi vinner tillbaka bollen. Dåligt inlägg av Schürrle som även den här matchen missat en gyllene chans, han börjar se ut som en målsumpare och behöver göra ett snart för självförtroendets skull.
    Defoe skjuter, touch tydligen. Det syntes inte förrän i reprisen. 90 . Cech plockar hörnan säkert.
   Fyra minuter tillägg.
   Azpi högt upp till vänster, men det rinner ut till inkast för Tottenham. Men det är Spuds som trycker på nu, helt naturligt efter Deans beslut och JMs dispositioner.
   Cechs långa utspark till Lloris, vilket gör att Tottenham får bollen igen. De skjuter illa över. Chadli. 90+2
    Lamps sistter ned, kramp ser det ut som. Det var en smäll på vaden visar reprisen. Det var nog ett rutinerat försök att fördröja saker.
    Chelsea försvarar sig bra men Tottenham är aggressiva. Matchen ska vara slut, men det blir en sista möjlighet för Tottenham. Rami, Mata, Azpi räddar bollen från att gå ut och det såg ut som om Dean skulle låta dem spela ett anfall till, fast det var över halvminuten över tillagd tid.

 

Sett över hela matchen var Chelsea värda en seger, men som matchen utvecklades med att Dean tog det beslut han gjorde och JM istället lade laget på försvar får vi vara tacksamma för en poäng borta mot vad som ändå är en toppkonkurrent.

En riktigt bra fotbollsmatch var det dock.
   

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!