csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 6 sp 3 v 2 o 1 f 7 - 3 mål 11 p

23-29 sep 2013

Nyheter v-39

Europa Leaguemästarna 2012-2013


LÖRDAG:
Sköna resultat i manc-matcherna. Riktigt härliga för oss och kan vi nu hoppas på (och det finns det anledning att göra med tanke på deras kvaliteter) på Swansea hemma mot Arsenal så kan den här serien tajtas till på ett sätt som ser otroligt intressant ut när de flesta ligor redan börjar utkristalliseras med de väntade topplagen.

José har redan lovat att Juan Mata med sin två senaste insatser har spelat till sig en startplats mot Steaua på tisdag. Klara besked alltså, kan vi nu slippa pseudodebatten kring Juan Mata eller....
    Visst jag erkänner, även jag har känt en viss oro eller mer korrekt undrat en del men JM och Chelsea har hela tiden gjort det klart att Mata behöver förbättra några saker i sitt spel, han har haft skadekänningar, han hade sin första semester på fem år. Det var bara en tidsfråga alltså.
    Mata är en så intelligent spelare att han insåg att han behöver förändra lite i sitt spel för att anpassa det till det nya Chelsea och har gjort det, han har bitit ihop och bestämt sig för att visa folk vad han är och det anser jag verkligen han har gjort mot Swindon och framförallt idag. Underbart att se spelare som tar saker och ting på rätt sätt istället för bara gnälla och gny och ge de där fjantarna som tror sig veta mest i media fel (Läs inte Kristoffersson i Expressen idag om ni inte också vill bli upprörda över hur vissa anser sig kunna tolka en säsong, efter fem ynka matcher!).

U-18-laget gjorde processen kort med Middlesbrough. 5-0 slutade matchen efter två mål av Ambrose Gnahoreoch ett vardera från Jordan Houghton, Dominic Solanke aoch Chike Kandi.

Sådan här statistik går ju inte att undanhålla er;-)
Antalet dagar sedan...
Chelsea lost to Tottenham: 1,260
Tottenham conceded a goal in any competition: 26
Arsenal won a trophy: 3,052
Liverpool won the league: 8,547

Mindre roligt är det att konstatera att Chelsea ännu inte gjort mål på bortaplan den här säsongen! Tottenham har bara släppt in ett enda mål, så ska man peka på ett område AVB har lyckats göra skillnad i år så är det ju där.

FREDAG:
JM har redan gjort klart att det kommer att bli ett mycket ungt lag mot Arsenal i Ligacupen. Detta då matchen går 48 timmar efter toppmötet mot Man City, en av säsongens absolut viktigaste matcher. Vi får nog se ligacupen som ordentligt nedprioriterad just nu, men det är också normalstatus hos Arsenal så det betyder nog rätt lite. Bägge lagen kommer att spela ungdomarna.
   Han meddelade också att van Ginkels operation har gått väldigt bra, vilket ger oss gott hopp om att få se honom spela igen redan den här säsongen.

Tipset är att Juan Mata startar mot Tottenham efter sin insats mot Swindon. Kul. Hoppas både han och Oscar spelar från start. De förtjänar de.

29 oktober spelas matchen mot Arsenal i Ligacupen.

Imorgon är det matchen som i massor av år kallades Three Point Lane då Chelsea aldrig förlorade där, det tog runt 25 år för Tottenham att klara det uppdraget. Dagens Tottenham är dock en motståndare att i allra högsta grad att frukta även om de lika lite som Chelsea ännu är ett samspelt lag. Annars fokuserar förstås media mest på att det är José Mourinho och hans lärjunge André Villas-Boas som möts, som extra krydda är det onekligen så att båda varit managers i Chelsea och lämnat (den ene mer frivilligt än den andre) AVB är dock långt från samma osäkra manager som hade problem med spelarnas ställning och roll i Chelsea idag. Han är en tränare jag i allra högsta grad känner beundran för, sedan har jag annat att säga om den klubbens supportrar, men det är ju inte helt ovanligt med vissa klubbar vars supportrar tycks leva i en alternativ verklighet (se Scousers för några år sedan, oj vad de hade svårt med s k reality checks).
   Tottenham hade en storvinst mot Aston Villa i veckan, men ligacupmatcher kan inte på något sätt jämföras med PL-matcher. Och deras senaste ligamatch, i den hade de mycket stora problem mot Cardiff och vann enbart tack vare ett mycket sent övertidsmål medan Chelsea faktiskt imponerade (i andra halvlek) mot Fulham.

TORSDAG:
Chelsea har nu bekräftat att Marco van Ginkel kommer att vara borta i minst sex månader efter att redan ha opererats för en korsbandsskada. Ett grymt avbräck för den unge holländaren som hade förhoppningar om att få spela VM. Det är dock inte kört som andra hävdar, Chelsea säger sex månaders rehabilitering, de hävdade nio månader. Efter sex månader är säsongen fortfarande en bra bit från avslutad om inget oväntat inträffar.

Det blev Arsenal som vann straffläggningen i Ligacupen så vi möter nu dem på Emirates i nästa omgång av Ligacupen.

ONSDAG:
Det blir Arsenal eller WBA borta i nästa ligacupsomgång. När detta skrivs pågår förlängning mellan dem, ev straffar.

Nog tyckte jag det såg allvarligt ut direkt när foten vek sig på Marco van Ginkel efter en halvful tackling, men det var inte där skadan var som störst. Det kan tyvärr vara så att den unga holländaren har drabbat av Essiens förbannelse och har en korsbandsskada. Klart besked lär komma med de första rapporterna är inte roliga att höra.

Det är troligt att både van Ginkel (knä) och Ramires (muskelskada) missar lördagens viktiga match mot Tottenham.

TISDAG:
U-21 ledde med två efter att Loftus-Cheek och John Swift gjort mål. Men det var ju Everton vi mötte så de vände och vi förlorade med 3-2. Det känns på något sätt bekant.

Swindon ligger elva i League One (div 2). Och Chelsea har inte förlorat till ett så lågt placerat lag sedan 1989. Jag tror också att även om det blir många rotationsändringar idag så tar JM ligacupen på allvar. Han har ju redan två och han samlar ju titlar till och med lite mer än vi fans, så det är nog samling vid pumpen idag och flera spelare har en hel del att bevisa. Maa får starta vilket är mycket skönt, men jag vill också se ett partnerskap med JT och David Luiz. Ass manager Steve Holland har förvarnat om att det också kan bli något överraskande namn, mitt tips Nathaniel Chalobah i en defensiv roll bredvid Michael Essien.
    Glöm inte att Swindon redan slagit ut QPR och förra året eliminerade de Stoke.

MÅNDAG:
Match redan imorgon igen. Det är skönt med klubbfotboll. Swindon borta låter ju inte omöjligt men vi har sett förr hur lag från lägre divisioner har överraskat, särskilt på hemmaplan. Swindon var förre Sunderlandmanagern di Canios tidigare klubb. Kom ihåg Brentford förra året där Chelsea bara med lite tur fick omspel.

Intressant läsning om José Mourinhos taktiska dispositioner. >>

 

Rykten, notiser m m, v-39

SÖNDAG:
Källan är helt opålitlig men jag blir ändå riktigt sur när jag ser våra spelare uttala sig om klubbar de vill spela i. Även om en spelare är utlånad är han en Chelseaspelare och ska vara lojal mot klubben. Som sagt, källan är opålitlig så jag hoppas Wallace bara blivit felciterad när han sägs vilja spela för Real Madrid. Även om det nu sägs att Real-fans sjöng efter José Mourinho som de enligt media inget hellre ville än bli av med för några månader sedan, när Real förlorade mot Atletico igår.

Thorgan Hazards andra utlåning till Zulte Waregem är redan en succé. Två nya mål igen.

För er som tycker som jag om Spudsfans numera (förr gillade jag dem, men ju bättre laget blir desto otrevligare tycks fansen bli...kan det finnas ett samband, men detsamma har jag hört sägas om några få av våra fans, och jag har tyvärr mött Chelseafans som jag helst hade sett hade varit fans till något annat lag i division femtiofyra eller så). Men JT är klar med sin åsikt: Han tror deras fans gillar honom lika mycket som han gillar dem!
>>

TORSDAG:
Det har inte sagts något officiellt som jag sett, men det verkar som Marco van Ginkels säsong är förstörd. Korsbandsskada. Det var en olyckshändelse men tacklingen innan var lite vårdslös tyvärr, men det var när van Ginkel landade som knät vreds till då dobbarna fastnade i gräsmattan.

De som vet, vilket vi ju vet är alla som har en åsikt om fotboll, hävdar att Chelsea kommer att betala häpnadsväckande 30m pund för Giannelli Imbula från Marseille. Det tycks ha något med det faktum att göra att vi saknar mittfältare..... Han är helt ny i Marseille och var tydligen duktig i matchen mot Arsenal.

Roberto di Matteo tycks tackat nej till Sunderland, men Gus Poyet håller tydligen diskussioner med dem även om han lär vara orolig över sportchefens inflytande i klubben.

Skvallret upphör inte och JM lär fortfarande vara intresserade av Sami Khedira och Fabio Coentrao. Jag tvivlar, åtminstone om Coentrao.

ONSDAG:
Det är svårt att tro att Silly Season är över då det fortfarande skvallras lika vilt och utan trovärdighet. Eliaquim Mangala såldes aldrig av Porto (vilket troligen beror på att det fanns ingen köpare....!) så nu säljer tidningarna honom istället till Chelsea i nästa fönster.

Fast Julian Brandt kommer vi tydligen inte att få från Wolfsburg. Inte för att någon egentligen vet om Chelsea ens är intresserade.

Patrick Weihrauch är en Bayerntalang vars kontrakt går ut till sommaren och med Lewandowski på väg in anses det att han skulle kunna vara intresserad av en övergång till Chelsea. Själv tycker jag det låter som ren spekulation från någon som desperat letar efter övergångsskvaller. Weihrauch är bara 19 år och han skulle inte få spela i Chelsea heller. Det enda som ger spekulatörern något trovärdighet är Chelsea's policy att låna ut talanger för speltid, vilket är något Bayern inte alls gör.

TISDAG:
Det har visat sig att det är ett falskt twitterkonto (att folk bara orkar) som spred uppgiften om att han bytt till Mino Raiola som agent. Skönt då jag har oerhört svårt för den personen, som idag blivit ännu lite rikare då Z förlängt med PSG. Lukaku har kvar sin agent som varit med honom sedan han var 15. Man missaren del när man är ute och reser verkar det som.

Precis som jag tidigare missade att Nathaniel Chalobah blivit utlånad till Nottingham Forest (jag hade hellre sett honom i Watford men nu är det som det är). Ännu en nyhet jag missade pga resan men som uppmärksamma läsare rättat mig under kvällen. Tack för det.

En spansk skvallerjournalist hävdar envist i en ny bok att José Mourinho blev så besviken över att inte få Man Unitedjobbet att han grät. Jag tror på det lika mycket som jag tror på något en spansk sportjournalist skriver. Blaha alltså. Det finns ett flertal betydligt mer trovärdiga källor som hävdar att JM faktiskt berättade för Ferguson att han skulle till Chelsea redan innan Ferguson talade med någon om att han skulle sluta i United. Tro vad ni vill, men vi vet alla vilken version svenska blaskor kommer att gå ut med.

Så många mål har det inte blivit ännu men två av de fem i topp i att skapa chanser hittills i Premier League är Chelseaspelare. André Schürrle delar sistaplatsen på 12 och Eden Hazard leder med 14. Får hoppas målen kommer snart också.

Två före detta Chelseaspelare leder spekulationerna om att ta över Sunderland. ingen av dem verkar intresserad. Roberto di Matteo och Gus Poyet.

MÅNDAG:
Roberto di Matteo är favorit att ta över Sunderland. Det känns lite som ett hopplöst jobb med en trupp utan samspel och mängder av spelare som kommit ut och in i truppen. Men efter di Canios något unika styre ser nog ägaren Ellis sig efter en stadig hand och RdM gjorde ju ett fantastiskt jobb hos Chelsea även om det inte inte räckte.

Orkar ni med Los Arrogantosrykten så är det senaste att nu vill de ha César Azpilicueta. Kan de inte skaffa sig egna spelare snart?

Ungefär lika trovärdiga källor säger nu att Chelsea måsta köpa en viss Z i januari. Det var bara en tidsfråga innan det ryktet skulle dyka upp nu när Mino Raiola har satt sina agentvantar i Romelu Lukaku. Det finns ju inget som Raiola tycker bättre om än att sälja Z, och att det inte fanns några som helst intressenter i sommar var nog en enorm besvikelse för pizzabagarn.

Vi lär få höra massor om Mata närmaste tiden och debatten i England var intensiv över honom när jag var där. Det lär bli anledning till att återkomma i ämnet. Senaste intressent är Bentiez i Napoli. Diskussionen lär absolut inte minska av det faktum att JM har sagt rakt ut att hans förvalda nummer 10 är Oscar - något som verkligen uttrycktes på matchen mot Fulham då få på läktarna kallade honom vid namn utan hela tiden refererade till honom som Number ten. Det är många, väldigt många som undrar vad JM håller på med när det gäller Mata - även jag. Men imorgon mot Swindon startar han åtminstone.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop