csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 5 sp 3 v 1 o 1 f 6 - 2 mål 10 p

16-22 sep 2013

Nyheter v-38

Europa Leaguemästarna 2012-2013

Denna vecka tar CSFC.SE semester från onsdag för att istället sitta på Stamford Bridges läktare mot Basel och Fulham. Hur uppdatering sker får vi se, men det blir inga matchrapporteringar eller betyg.


SÖNDAG:
Det är match igen redan på tisdag och JM har redan gjort klart att Juan Mata, David Luiz, Michael Essien, Bertrand, och Azpilicueta startar.

LÖRDAG:

Det är värt en t-shirt "Jag var där, var var ni när Mikel gjorde mål."
    Det tog honom 185 matcher innan han gjorde sitt första ligamål. Det var verkligen ett ögonblick av häpnad och först var det som om ingen kunde tro att det var just han som hade gjort målet. Härlig känsla och det var verkligen inget fel på gläjden hos Mikel och lagkamraterna.
    Annars var Matchens Spelare ännu en gång den här veckan Oscar. Han gjorde också det så viktiga första målet och om vi ska vara ärliga var matchen rätt medelmåttig fram till dess, men efteråt spelade Chelsea upp sig och segern var hur rättvis som helst. Fulham bjöd faktiskt inte så mycket motstånd.
    Vinsten innebär också ett stort hopp upp i tabellen, ända till förstaplatsen - åtminstone i några timmar Liverpool förlorade för första gången. Det innebär att Everton är enda obesegrade laget nu.

Josh McEachran lånas ut till Watford, den klubb som också förväntas få låna Nathaniel Chalobah. Josh är utlånad till januari.

Romelu Lukaku fick hoppa in för Everton mot West Ham och gjorde mål. Varför lånar vi ut honom när våra anfallare inte kan göra mål om så deras liv beror på det. Han blev också ordentligt skadad i samband med det men kunde fortsätta trots att de verkade vara en huvudskada som var rätt allvarlig. Everton är nu enda obesegrade laget i PL.

Men nu är det dags att lämna hotellet och ta mig ned bland fansen utanför.Jag bor ju ungefär 50m från var jag ska sitta ikväll mot Fulham.

ONSDAG:
Spelar JT, vilket faktiskt inte är säkert då JM verkar ha en annorlunda uppsättning än senast i tankarna blir det hans 450:e match som kapten. En legend på plan trots en del uppmärksammade saker bredvid.
   Basel ligger trea i ligan, alltså bättre än Chelsea men det säger nog rätt lite. Personligen ser jag dem som lite sämre än de varit de senaste åren när de överraskat stort och bland annat piskat Spuds och ManU. De fick dock klart stryk av oss i Europa League och normalt får de det ikväll också (Jag sitter på East Stand). Men det trodde jag i lördags också.

TISDAG:
Lampard och Oscar startar imorgon mot Basel, det står redan klart efter dagens presskonferens med JM. Fyra spelare under 22 års ålder startar imorgon.

Tomas Kalas tränar igen efter sin skada, en fraktur i benet som han fick på Asienturnén. Han är dock en bra bit från matchform förstås. Även Kenneth Omerou har ju startat träning efter skada.

MÅNDAG:
Romelu Lukaku
har bytt agent, till den i mina ögon vedervärdigaste av dem alla. Förvänta er väldigt mycket bråk, kontroverser, temperamentsutbrott och ohemula krav framöver, för Lukaku tillhör nu Mino Raiolas stall. Som om det inte redan var nog med frågetecken kring den unge belgaren.

 

Rykten, notiser m m, v-38

TISDAG:
Ta det inte som ett omen men idag är det på dagen sex år sedan Chelsea underpresterade mot Rosenborg. Något som ledde till José Mourinhos avgång.

MÅNDAG:
Helgens stora skvaller är att en annan domare, som också avslöjade att han satt i Fergusons fick, Mark Halsey hävdar att Mikel hotade att bryta Clattenburgs ben fter att denne kallat honom en apa. Med domarlogik som bara Halsey kan förstå tycker han tydligen det var värre än att Clattenburg kallade Mikel för apa först - inget av det här har bekräftats från något håll. Så domare får göra rasistiska kommentarer men spelare får inte reagera? Vad sanningen är lär vi väl inte få veta på länge då FA gjorde allt för att sopa det här under mattan och med Halseys vän (efter hans vädjan om hjälp) Ferguson lyckades ju vända det hela till Clattenburgs fördel. Jag vet inte vad sanningen är, men med tanke på hur lugn Mikel normalt är så är jag fullständigt övertygad om att han trodde att Clattenburg hade sagt det om han reagerar på det sättet.

Gamla Scouserförsvarare har alltid hoppat på David Luiz, det är tydligen i deras DNA och nu när gnällspiken Alan Hansen slutat tar Jamie Carragher upp spåret (only the scouser way works) och hävdar att han duger minsann inte i Premier League - I beg to differ, som man så artigt säger i England.

Marko Marin hade en skadedrabbat säsong och slog sig aldrig in i Chelsea förra året. I Sevilla är han redan en stor succé och nu försöker fansen hitta honom en spansk flickvän för att han ska stanna! Även Thorgan Hazard gör stor succé som lån och börjar alltmer se ut att följa sin storebror i spåren. I helgen satte han en straff och hade en mycket fin assist när hans låneklubb Zuite Waregem slog Kevin de Bruynes förra klubb Genk med klara 5-2 (våra lånespelare och sålda spelare gör minsann mål - men i Chelsea är det ett svart hål kring anfallarna, Torres inhopp mot Everton var bland de svagaste jag någonsin sett, särskilt när han snubblade, ändå fick bollen gratis och då missade den med en snedträff av värsta korpfotbollsklass. Eto'o missade ju också två jättechanser så frågan är berättigad).

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop