csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6 Chelsea FC 4 sp 2 v 1 o 1 f 4 - 2 mål 7 p

9 - 15 sep 2013

Nyheter v-37

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Stor besvikelse efter förlusten som kändes så oerhört onödig mot Everton i Liverpool. Men ungdomslaget skötte sig bättre. U-18 slog Liverpool med 4-2. Kasey Palmer två mål, Dominic Solanke och Ambrose Gnahore gjorde Chelseas mål.

FREDAG:
Inga skador inför mötet med Toffees. JM förväntar sig också att Samuel Eto'o gör debut för Chelsea i den matchen, och han om någon borde väl veta.
    JMs förmatchintervju var ovanligt intressant så läs den gärna. >>


ONSDAG:

Läs José Mourinhos kärleksförklaring till den klubb han åter jobbar för. >>>

Eden Hazard kommer att kunna spela mot Everton efter sin skada. Det känns ju bra, då är ju nästan hela truppen spelklar trots landskampsuppehållet.

Lite överraskande då övergången varit klar i nästan två veckor, men igår tränade Samuel Eto'o med Chelsea för första gången, trots att större delen av truppen var borta på landskamper. På positiva sidan var att Oscaf var frisk nog att hoppa in för Brasilien. Men vår spanska kontingent var ju inte uttagna så de har istället kunnat träna och övertyga Mourinho inför den svåra matchen mot Toffees, som självklart inte får använda Lukaku.. Vi har haft rätt svårt mot Everton under åren och borta blir det ju lite extra svårt även om de söker en spelmodell nu när Martinez vill att de ska bli ett spelande lag mot Mooyes mer direkta inställning. Martinez har också en del sena värvningar att väva in i bilden så självklart är Chelsea ändå favorit, men enkelt lär det nog inte bli.

TISDAG:
Det var ett antal Chelseaspelare som spelade i ungdomslandslaget igår. Framgångsrikast var marco van Ginkel som avgjorde en oväntat svår match för Holland mot Luxemburg. Ett noll på straff som van Ginkel satte. Nathan Ake spelade också i matchen.
   Isak Ssewankambo spelade för Sverige som avbytade mot Irak, lite överraskande då han i första matchen mot dem (de spelade två på raken) var kapten i det svenska laget.
    Nathaniel Chalobah spelade för England som bara fick oavgjort borta mot Finland. Thorgan Hazards Belgien vann sin tredje raka kvalmatch.

MÅNDAG:
Imorgon gör Frank Lampard sin hundrade landskamp och efter de recensioner han fick senast lär han nog göra ett antal fler. Precis som Ashley Cole. Jag tycker Lamps har varit sensationellt bra i sin mer defensiva roll i Chelsea, men i landslaget spelar han den roll han tidigare gjorde till sin och det var tydligen bara otur som höll honom ur målprotokollet mot Moldavien. Cahill har cementerat sin startplats verkar det som och England leder sin grupp efter att Montenegro tappat poäng. De har dock en svår bortamatch mo blågula Ukraina.
    Sedan är det tack och lov slut på landskamperna på någon månad och vi kan koncentrera oss på det som är viktigt, som mötet med för oss alltid svårspelade Everton i helgen.
    Veckan därpå kommer nog CSFC.SE att ligga lite på sparlåga då jag planerar att sitta på läktaren i ett par matcher.

 

Rykten, notiser m m, v-37

SÖNDAG:
Efter ännu en impotent uppvisning av våra anfallare (Chelsea är tydligen ett svart hål för en anfallare, ingen gör mål när de kommer till Chelsea) spekuleras i att Chelsea kommer att ta tillbaka Romelu Lukaku. Det tror jag faktiskt inte är tekniskt möjligt, men jag skulle inte säga nej tack om det går.

FREDAG:
Uppgifter säger att Kenneth Omerou kommer att bli spelklar för Chelsea nästa månad efter sin axeloperation.

TORSDAG:
Kanske skvaller men rätt intressant. För dem som tvivlade på om van Ginkel var en JM-värvning eller en Emenalovärvning, kan vi nog säga att det var JM som ville ha holländaren. Han ringde nämligen själv upp van Ginkel och övertygade honom.
   Vi var många som undrade varför Lazar Markovic, Chelseasupporter och sedan länge på Chelseas intresselista plötsligt hamnade i Benfica. Det verkar som om Chelseas intresse just då dog då Markovic var tvungen att genomgå någon form av operation som verkade allvarlig. Det var förmodligen vad som avstyrde det hela även om det fortfarande pratas mycket om Markovic till Chelsea i framtiden. Han har gjort stor succé i inledningen av portugisiska ligan.

Chelsea lär erbjudit Islam Feruz, som jagas av snart varenda klubb som tror de har något att erbjuda, ett femårskontrakt nu när han får skriva sitt första proffskontrakt. Hoppas det snart blir klart.

Det är tydligen lite att prata om just nu så ni har kanske noterat att Samuel Eto'o svartmålas en hel del i medierna för att han sänker lagmoralen genom att inte jobba hårt och vara ett föredöme. orden är fd storspelaren och biträdande tränaren i Anzhi, Roberto Carlos som säger. Tror någon här att det kommer att hända med José Mourinho som tränare? Nej, just det.

Mer struntprat om Juan Mata till Barcelona.. Jag är så trött på Los Arrogantos att jag orkar inte ens kommentera, bara notera att det hela tiden pratas om att de ska köpa våra bästa spelare. Slutsatserna får ni dra själva. Oj vad jag hoppas vi får dem som vanligt i CL-playoff och piskar dem ordentligt.

ONSDAG:
Christian Atsu som kom från Porto för att lånas ut till Vitesse omgående har sagt att det var Michael Essien som fick honom att välja Chelsea. De båda är ju landsmän. Scousers och Spuds var ju också ute efter honom.

Många är de, som vill låna Nathaniel Chalobah. Watford och Wigan har anmält intresse, det har också Nottingham Forest. Jag tror dock Watford är väldigt mycket i förarsätet inte minst pga de är en Londonklubb som Chelsea lätt håller koll på Chalobah, dels var han på lån där förra året, dels är vår legend Gianfranco Zola manager. Alla tre är dock lag som förväntas slåss i toppen av Championship så spelmässigt kanske det inte spelar så stor roll.

Om ni tror Silly season är över så kommer här nu en Silly i högsta klassen. Petr Cech är högsta prioritet för Barcelona nu när Barca fattat att de inte kan få Thibaut Courtois, och istället säger andra som katalanska Sport att Valdes ska gå till Chelsea. Du milde tid.

Ramires som spelade för Brasilien igår igen lär också antytt att han kan tänka sig att gå tillbaka till Benfica, när hans Chelseakarriär är över. Det känns väl ganska rimligt om han inte vill göra som andra önskar, avslutar karriären i London.

Idag lär Kenneth Omerou få sin dom, det vill få veta när han kan börja träna och spela igen efter sin operation.

Och amerikanska Bleacher som jag föraktar innerligt för deras skvaller och brist på insikt hävdar nu att Chelsea borde värva Lilla Ärtan från United. Sant är ju att Lilla Ärtan har ett anmärkninsvärt målfacit mot just oss, men ändå....

Så undrar människor varför jag tycke så illa om Los Arrogantos. Stämmer den här historien förstår ni nog. Barcelona har nu gått ut och sagt att de tackade nej till David Luiz för Chelsea begärde för mycket och för att managern (obs inte klubben) ansåg hans lönekrav var för höga. Men de kan tänka sig försöka igen i januari. Samtidigt som David Luiz enligt andra källor avslöjar att de var beredda att betala hela 65m pund för honom (förmodligen ingår lön i den beräkningen) men att det var han personligen som sa nej till Barca. Los Arrogantos spelar fortfarande spelet som om de vore enda klubben som betyder något i världen. Phuiii.
    Nej Sandro Rosell inse sanningen, alla spelare vill faktiskt inte spela för er. Lika lite som alla fans vill gilla er trots er mycket framgångsrika omskrivning av historien och lanseringen av det katalanska alternativet vilket ni inte var före andra världskriget, för den sanna katalanska klubben är egentligen Espanyol.

TISDAG:
Oscar lär vara spelklar för Brasilien igen när de vänskapskampar (de behöver ju inte spela kvalmatcher) mot Portugal. Skönt att hans skada inte vara allvarlig.

Samuel Eto'o slutar i Kameruns landslag, varför är orsak till vilda spekulationer. Det kan ju faktiskt vara så att han känner sig färdig med landslagsspel, många gör det i hans ålder för att vara fräschare i klubblage. I vilket fallsom, en oro för skador mindre när det gäller vår nye ännu oprövade anfallare.

En annan det spekuleras vilt om, Martin Lipton i Mirror skrev en snurrig drapa om detta bland annat som fick mig att undra hur många tankar han gett ämnet eller om han bara var tvungen att lämna in en artikel före frukost, Juan Mata. Själv hävdar Mata att hans begränsade speltid hittills beror på skadekänningar och är det så är det ju helt förklarligt, för om det är något Chelsea inte behöver chansa med är det mittfältare.

Det är nästan svårt att tro att Silly season är slut med tanke på allt snack om Mata, Ronaldo, Turan, Falcao - men snälla tidningar. Glöm det nu och låt oss koncentrera oss på fotboll inte Fifa eller vad nu fotbollsspelen som behandlar spelare som aktier heter.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop