csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 3 sp 2 v 1 o 0 f 4 - 1 mål 7 p

2 - 8 sep 2013

Nyheter v-36

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Den enes... Ramires fick starta istället för Oscar som skadat sig inför mötet med Mark Schwarzers Australien. Rami som varit portad i landslaget pga en prestigegrej av ordföranden svarade väl mot förtroendet och gjorde ett av målen i 6-0-segern. David Luiz spelade en timme.

LÖRDAG:
Thibaut Courtois
avslöjar att Chelsea ville att han skulle återvända till klubben och kämpa om en plats med Cech, men då det är VM-år ville Courtois inte riskera sin plats i det Belgien som kan bli en sensation i Brasilien. Då ville Chelsea låna ut honom till en Premier Leagueklubb så han skulle lära sig ligan men Courtois trivs i Madrid och tyckte det var en bättre lösning. Men hans fokus är att nästa säsong tar han upp kampen med Cech om förstaplatsen. För tyvärr är det ju så att speltid ett VM-år är en stor prioritet för många spelare. Han verkar dock föga intresserad av Barcelona vilket känns skönt.

Willian
avslöjar att Chelsea åter försökte köpa honom för två månader sedan, klubben gjorde ju flera försök när han spelade för Shaktar, men Anzhi vägrade då. Sedan kom ju sen spektakulära vändningen då Anzhi istället sålde ut alla sina stora stjärnor och trots att det var nära så var det till Chelsea och Mourinho som Willian ville så när klubben åter gjorde ett anbud så var valet solklart för honom.

Chelsea Ladies som hölls som någon slags andrahandsfavorit fortsätter att gå kräftgång och förlora trots intressanta nyförvärv. De har också tappat spelare dock.

Idag fyller Bertrand Traore 18 vilket gör det möjligt för Chelsea att skriva kontrakt med honom. Traore var ju en jättesuccé på asienturnén och Chelsea vill säkerligen skriva kontrakt med Burkina Faso-spelaren som redan varit hos oss som student i några år. Problemet är som vanligt arbetstillståndet. traore är ju så ung att han kommer inte upp i de kriterier som ställs ang landslagsspel. Valet Chelsea förmodligen gör är att sajna spelaren och sedan som med Wallace låna ut honom tills han uppfyller kraven.

Thorgan (ja lillebror) Hazard var den stora stjärnan när Belgiens U-21 slog Italien med 3-1. Det är fullständigt otroligt vilken generation spelare Belgien har fått fram. Storebror vilade i matchen mot Skottland men Belgien hade ändå inga problem. Både Kevin de Bruyne och Thibaut Courtois spelade och Romelu Lukaku satt på bänken.

FREDAG:
Ni har kanske läst det på svenska även om jag aldrig såg några artiklar om detta utan bara Zs relation till Guardiola, men i sin bok som nu kommit ut på engelska pratar han en hel del om José Mourinho. Läs det gärna: >>

Nathan Ake var erbjuden att gå ut på lån men har valt att stanna och träna och få spela någon enstaka match kanske under den här säsongen. Annars hade nog de flesta lag varit lyckliga över att få låna honom, han kan ju spela både mittfält och försvar.

JM har förklarat sig mycket nöjd min vår trupp. Chelsea har två spelare på varje position, en extra mittfältare (och vi har ju flera som kan spela i olika positioner där också) och tra anfallare. Han lyfter också särskilt fram Samuel Eto'o som han anser kommer med stor motivitation då han alltid velat spela i Premier League och vill upprepa JMs eget facit med ligavinst i England, Italien, Spanien.

TORSDAG:
Enda svenska a-lagsbidraget i Chelsea någonsin har lämnat. Det är Sofia Jakobsson som går till Tyskland och Cloppenburg, hennes tredje klubb i år.

ONSDAG:
José Mourinho har gått till Fulham.
Inte den JM utan JM jr. Josés son har haft en månadslång trial hos Fulham och har antagits till deras akademi, som målvakt. José Mario Mourinho är 14 år gammal. Målvakt är en familjetradition då hans farfar var målvakt och även gjorde en landskamp för Portugal.

Noterbart med den anmälda truppen till CL är att Michael Essien inte är med i den.

Samuel Eto'o kommer att ha nummer 29 i Chelsea.

Jag har framfört lite oro över Lukakus framtid och om hans plötsliga lån till Toffees. När jag läste den här artikeln blev jag betydligt lugnad. Han pratade bland annat igenom det med JM även om han fick ett mycket sent besked om att Chelsea kunde tänka sig låna ut honom och han tycks själv vara helt med på idéen.
Läs den >>>

TISDAG:
Belgiska landslagsläkare tjafsar efter att Eden Hazard fått problem med en gammal hälseneskada under träning. Belgarna skyller på Chelsea. Typiskt för landslagsläkare - det är alltid någon annans fel.
   De är alla Hamrénare - det är alltid någon annans fel och jag ser bra ut i min modeknutna halsduk.

Bekräftat att Romelu Lukaku spenderar ännu en säsong på lån. Jag är förbannad och jag skäms över Chelseas behandling av Lukaku och om han aldrig mer vill återvända förstår jag honom helt och hållet. De har hela sommaren talat om att han ska få sin chans och så efter en missad straffspark i en rätt oväsentlig final så sparkas han iväg på lån igen. Säkert bra för hans utveckling men absolut inte bra för Chelsea som klubb. Därtill såpan om Mata igår och den senaste tiden. Jag är tveksam just nu till JMs ledarskap som annars är så hyllat.

00:05
Trots många stora affärer i sommar vill jag påstå att den bästa affären av alla, den jag själv helst hade velat se är Mesut Özil, även om priset var oväntat högt, men tyvärr blev det till Arsenal han gick. Chelsea har inte fått en beprövad målgörare men många bra namn för framtiden.
   Däremot har Chelsea bara gjort en enda försäljning vilket innebär att transfersommaren har verkligen inte gått med vinst.
    Jag måste erkänna att det var någon eller till och med några försäljningar jag hade hoppats på, men tydligen vill spelare inte lämna Chelsea även om det finns köpare. Får vi fler Malouda-affärer i framtiden...?
   
 Det har varit många oroande rykten om Luiz och Mata. Verkligen oroande. Jag gillar verkligen inte att Lukaku går, jag gillar faktiskt inte heller att Moses lånas ut (och inte bara för att det var till scousers). Dock förstår man att lån sker särskilt som JM vill ha en liten trupp om 22 man med en viss flexibilitet för ungdomar. Även om jag efter säsongens inledning inte direkt litar på JMs vilja att spela unga spelare som han själv inte köpt.
   Det har funnits massor av roliga saker som att sno Willian från spuds, vilket ledde till det kanske roligaste och sjukaste ryktet av alla - att spuds lade ett bud om 15m pund eller så plus Adebayor. Jag menar det är väl bara Bendtner någon vill ha mindre än Adebayor?
    I det stora hela har dock årets silly season varit den mest påfrestande lögnaktiga och trista någonsin.
   Av våra värvningar tror jag mycket på van Ginkel som defensiv mittfältare. Willian har stora kvaliteter. Eto'o är jag extremt osäker på, det blir antingen succé eller Shevchenko igen. Alltså det kan bli sämre än med Torres. Schwarzer är vår bästa back-upmålvakt sedan Cech placerade Cudicini på den bänken.

    Allra mest oroande för mig är dock att JM som är känd för att väcka sådan lojalitet med spelare tydligen också väcker andra känslor nu med vissa spelare genom att stöta bort Lukaku och Mata. Jag skrev tidigt om att det oroade mig liksom hans defensiva val och ovilja att spela unga spelare, innan han kom tillbaka. Sedan sa och gjorde han så många rätt saker, men nu tycks han fallit tillbaka in i de saker som jag ser som mest negativa hos honom. Att han väljer bort spelare för att de inte alla har de defensiva kvaliteter han har och hans ovilja att släppa fram spelare som han själv inte valt. Det oroar mig faktiskt och vi har redan sett klara tendenser - plus en passivitet på bänken som inte fanns där förut och då tänker jag förstås särskilt på matchen mot Bayern.
    Jag hoppas dock det här är felaktiga spekulationer och att Mata spelar en viktig roll i vår framtid. Vad det gäller Lukaku var inget alls bekräftat vid fönstrets stängning vilket dock inte innebär att ett avtal hann träffas. Everton var ju lite upptagna med Fellaini till United och att köpa McCarthy.

MÅNDAG:
Sam Hutchinson
går till Vitesse på lån. De är nu sex Chelseaspelare på lån där, nästan ett helt lag...

Tyvärr blev det Scousers som fick låna Victor Moses den här säsongen. Jag tyckte han såg jättebra ut på USA-delen av försäsongsturnéerna och han erbjuder en fart få av de andra gör - men med vårt mittfält var det inte helt oväntat att han skulle lånas ut. Däremot kan man som sagt diskutra destinationen.
   Chelsea har därmed lånat ut två fotbollslag.

Sista timmarna på transferfönstret ser ut att bli väldigt intensiva. Det lär nog hända saker med Chelsea också, även om jag tror det mer kommer att handla om lån ut än köp in, men man ska inte vara för säker på det sista även om ryktena inte är så starka.
    Däremot ser både Demba Ba och Victor Moses ut att försvinna på lån ett tag och kanske även Ryan Bertrand. Bland spelare som är längre från startelvan undrar jag över Josh McEchran...

ANNARS, två veckor utan fotboll (dvs riktig fotboll för jag är ledsen, jag kan inte tända till på landslagsfotboll utom i VM och EM. Särskilt inte Hamréns landslag.) Det blir en tuff abstinens.

 

Rykten, notiser m m, v-36

SÖNDAG:
Vi Chelseasupportrar vet det, att JTs image bland andra fans har väldigt lite med sanningen att göra. Idag bekräftar cancersjuke Stilyan Petrov det inför sin hyllningsmatch mot Celtic. JT var den förste utanför Villa som kontaktade honom som stöd när nyheten om cancern kom och det var ett stöd som hela tiden fortsatte. Därför är JT också en av de spelare som Petrov valde.

LÖRDAG:
José Mourinho följer den här helgen Serbien för att inte bara hålla ögonen på Iva utan framförallt för att se benficaspelarna Lazar Markovic (känd Chelseasupporter som valde Benfica när Chelsea inte la ett bud, och därmed är bunden av dessa portugisiska utköpssummor som är löjeväckande höga) och förre Chelseaspelaren Nemanja Matic som omgärdas av rykten om att återvända till Chelsea.

FREDAG:
Avdelningen skönt att höra. Juan Mata deklarerar helt klart att han är lycklig i Chelsea och att han inte bryr sig om alla rykten om hans vara eller inte vara.

Det kommer många olika besked om hur svårt skadad Eden Hazard är. Det är oroande och jag vill då verkligen inte att Belgien chansar och spelar med honom.

Oscar ska ha fått en mindre skada under träning med Brasilien.

TORSDAG:
Watford och Wigan slåss om att få låna Nathaniel Chalobah. Det lär nog bli att stanna i London och spela under Zola.

Barcelona fick inte David Luiz så nu försöker de få Thibaut Courtois. Det får inte ske.

Valencia vill ha tillbaka Juan Mata. Så klart de vill.

Eden Hazard
lär vara villig att spela Belgiens landskamper på sprutor. Det får vi hoppas inte sker, hans hälseneskada behöver läka naturligt.

ONSDAG:
David Luiz
lär bekräftat att han tackade nej till Barcelona i somras. Way to go David.

JM lär anlitat Dejan Stankovic, tidigare Inter, för att hjälpa honom scouta serbiska talanger. De två ska bland annat följa Serbiens landskam på fredag. En match det rapporteras att JM ska se för att kolla Nemanja Matic som ju Chelsea släppte som dellikvid vid köpet av Luiz.

TISDAG:
Kul att höra. Lazar Markovic som hamnat i Benfica har i flera år knutits till Chelsea trots hans ungdom. Nu säger han att Chelsea gjorde ett misstag som inte värvade honom. Den attityden gillar jag starkt.

Twitter från en Bolingoli som heter R Lukaku före (är det rätt person) säger att han är klar för Everton. 15 min över midnatt. Chelsea gör fel här men lycka till Lukaku och jag hoppas innerligt att det inte var straffmissen som gjorde detta och att du fortfarande vill spela för oss, även om jag kan förstå om du tvivlar på Chelsea nu.

MÅNDAG:
FÖNSTRET HAR STÄNGT
men vi kan förvänta oss några bekräftelser som helt enkelt inte hunnit ut. Lukaku till Everton tror jag för Chelseas del. Som tur var verkar Mata stanna men allt beror ju på hur JM kommer att behandla honom. Det viskas lite om att JM lär vara missnöjd med Matas fysiska form efter att han fått sin första semester på 5-6 år (aha, ähä, nämen....) men därifrån till den behandling han fått hittills.

Juan Mata
lär vilja gå till PSG efter JMs behandling av honom och köpet av Willian men Chelsea kan inte komma överens om pengarna. Det är senaste nyheterna från Frankrike. Jag är kallsvettig av oro. Å andra sidan om JM tänker fortsätta mobba Mata....

Senaste pendelnyheten är att Lukaku ändå väljer Everton...

L'Equipe hävdar att Juan Mata förhandlar fortfarande med PSG, måtte det inte vara sant.

Det ser mer och mer ut som om Lukaku gjort en helomvändning och hamnar i WBA, själv hoppas jag fortfarande han stannar. Löjliga rykten inför sista timmen är att United försöker få Luiz igen. Ba verkar inte gå någonstans.

Det ser ut som Chalobah hamnar i Watford istället för Crystal Palace. Är det bra eller dåligt? Själv trodde jag att PL-spel är bättre utveckling.


West Brom är tillbaka i bilden för Lukaku. Lukaku som skulle ersätta Anichebe i Everton som är hos West Brom på en läkarundersökning. Själv är jag bara skitsur över att Lukaku lånas ut igen. Jag var lite rädd för det här när JM kom, hans motvilja mot att matcha ungdomar ser tyvärr ut att fortsätta trots alla trevliga ord om motsatsen. Det verkar som Lukaku själv kanske föredrar en manager som visar att han tror på honom, som Steve Clarke.

Nytt sensationellt rykte, Chelsea ska köpa Yarmolenko från Kiev. Tror inte det.

Nu läcker det ut att det är Sky Italia (varför bry sig om vad de säger) som ska bjudit 135m kronor och Adebayor för Torres. Kan det bli löjligare?

Oroande. Romelu Lukaku är enligt flera källor väldigt nära att hamna i Everton på lån (Everton som vi möter i nästa match). Jag vet inte om jag gillar det, faktum är att jag tror att jag inte gillar det alls. Kan det varit straffmissen som gjorde det?

Ba däremot förväntas nu stanna då Chelsea inte vill låna till en direkt konkurrent och Ba förväntar sig Champions Leaguefotboll.

Chelsea lär ha vägrat låna ut Fernando Torres, men ingen vet vilken klubb som försökt få honom. Chelsea lär dock inte vägrat diskutera en försäljning...

Victor Moses var på väg till Everton när de vägrade gå med på 1m pund i låneavgift, därmed blev det lokalkonkkurrenten.

Nu jagar även Roma Ba. Kanske bästa lösningen för jag tycker inte om att se våra spelare hos konkurrenter. West Ham har dock dragit sig ur.

Chalobah kan hamna i Crystal Palace och det tror jag däremot är en bra lösning.

Ba är populär ikväll. Jagas, enligt ryktena, av Arsenal, Newcastle och nu även Everton och Tottenham. Han var ju bra i Newcastle men i Chelsea är allt han gjort två fantastiska mål. Chelsea kräver dock en rätt tuff lånesumma och Arsenal som inte spender i onödan är väl långt ur bilden redan då de trodde hälften räckte.

Ulises Davila stannar i spanska andradivisionen, i år som lån i Cordoba.

Everton missade Moses nu försöker de få Lukaku. Inte troligt eller...

Vilda rykten om Z till Chelsea, vägrar tro det.

Det verkar som sajter som vill ha klick nu bara slänger ur sig namn. Hulk är ett som kommit upp på sistone, inga seriösa napp dock bland de sajter som påstår det.

Chelsea vill ha klart med lån för Chalobah och McEachran idag. Då Chelsea vill låna dem till Premier Leagueklubbar. Om inget händer för dem idag kan de dock fortfarande lånas ut till Championship. Sker det lär Watford nog stå långt fram i kön att få Chalobah. Svårare att spekulera i McEchrans framtid men tyvärr tvivlar jag på att den finns hos Chelsea.

Skulle nog hållit tyst tidigare för nu har det börjat komma massor med Matarykten. Som att PSG förbereder bud om 40m pund på honom, även andra lär vara där och rycka. Jag fattar inte riktigt JM i den här frågan trots flera uttalanden om att Mata ska stanna.

Inte bara Özil sägs vara på väg till London. En som nämnts hela sommaren är Samir Khedira, till Chelsea och han har plötsligt dykt upp igen. Real Madrid behöver ju pengar för att betala överpriset på Bale... Särskilt mycket tror vi inte på det.

Arsenal som lär vara nära en av mina absoluta favoritspelar, Mesut Özil lär bjudit på att låna Demba Ba, men vill i typisk Wengeranda bara betala hälften av det pris Chelsea satt.

Förutom Ba-ryktena hörs nästan inget om Chelsea idag men knappa sex timmar kvar av Silly. Skönt. Det verkar som om budskapet om Mata åtminstone har gått hem.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop