csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 3 sp 2 v 1 o 0 f 4 - 1 mål 7 p

26 aug - 1 sep 2013

Nyheter v-35

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Sommarens minst överraskande transfer kostade tydligen 86m pund. Vad kan man säga som inte alla andra redan sagt? Är Bale värd det? Nej!
   Intressant dock är att en svensk har faktiskt brutit transferrekordet en gång. Det var djurgårdaren Hans Jepsson 1952 när han bytte från Atalanta till Napoli för hela 52000 pund.
    Tre spelare på listan har faktiskt spelat för Chelsea, men inte när de bröt rekorden. Det är Ruud Gullit, Gianluca Vialli och Hernan Crespo. Vi har dock det brittiska rekordet för Fernando Torres från Liverpool. 50m pund.

Det näst bästa resultatet för oss mellan Scousers och ManU. Oavgjort hade varit bättre för oss för nu förlorade vi ligaledningen. De har nu tre segrar på tre mål av Sturridge! Vad ska vi önska oss i norra Londonderbyt? Förmodligen är väl oavgjort bäst där också för vår del.

Ännu en spelare Spuds ville ha men som gick till Chelsea. Christian Atsu, 21 år ghanan har skrivit ett femårskontrakt med Chelsea och lånas omgående ut till Vitesse. Jag antar att det beror på två saker, överflödet på mitten men framförallt Englands arbetsmarknadsregler, han får ännu inte arbetstillstånd. Lite förvirrande är att den fd Portospelaren beskrivs som både anfallare och mittfältare, lite grann som Schürrle. Han kan spela ytter eller anfallare och i modern fotboll kan man undra om en ytter räknas som anfallare eller mittfältare. Atsu var utlånad av Porto förrförra året till Rio Ave där han gjorde sex mål och blev utsedd till Säsongens spelare. Förra året gjorde han 17 matcher för Porto. Vänsterfotad.
   Är han årets sista värvning. inte om vi ska tro tidningarna för enligt dem kommer Chelsea att göra nya (?) försök att få Robert Lewandowski (ja gärna) eller Karim Benzema (lite mer tveksam)... Enligt media är inte JM övertygad om någon av våra anfallare. Och Torres är ju en gåta, ett sådant mål mot Bayern, och en sådan andra halvlek (och det sista var inte beröm). Lukaku får inte chansen och även om jag inte tror straffmissen står honom i faten verkar inte JM övertygad om honom med tanke på speltiden han får. Vilket leder till ett annat orosmoment man känner. Juan Mata, vad planerar egentligen JM där. Mata är ju inte en försvarande spelare och det är börjar verka vara ett krav även för offensiva spelare i JMs bygge. Jag är orolig över Matas framtid, hoppas innerligt jag har fel.

LÖRDAG:
Även Didier Drogba har lämnat uppmuntrande meddelanden till Lukaku på sociala medier.
"Only those who don't take a penalty will never miss and you were strong enough to do it.You are learning,the same way I learnt with this red card in the final in Moscow or this semi final against Barcelona!!!Keep on working hard better days are coming for sure.You are Chelsea you're a blue and blues never give up @romelu_lukaku18"


Det känns fortfarande surt och jag är fortfarande besviken på JMs matchning och passivitet igår. Tyvärr fungerade inte något och spelarbetyg och matchrapporten kom inte upp i menyn förrän idag. Ledsen för det. Men jag får stå för mina omedelbara intryck efteråt även de är präglade av min besvikelse över hur det gick. (Öl och fotboll är ju som gjorda för varandra, öl+fotboll+besvikelse är kanske inte det ;-) Och jag ställer höga krav på vissa spelare och managers, och när man inte tycker de lever upp till dem...
   Det känns lite grann lika bittert som Øvrebømatchen mot Barcelona (undantaget att då var det domaren som orsakade får förlust det var det inte igår även om jag tyckte han var löjligt kortglad), men en sen lyckträff om jag får säga så ändrade allt.
   Det var ju vår match även om vi spelade väl passivt men jag var inte imponerad av Bayern på samma sätt som förra säsongen, det måste jag säga. Tyvärr fick ju Javi Martinez på ett sådant där skott som en spelare bara får till någon enstaka gång i karriären. Men vi spelade alltför mycket på resultatet, det går inte att komma ifrån. Synd också att Lukaku skulle slå en så svag och dålig straff, men jag tycker det var fel att sätta en orutinerad spelare som siste straffläggare.Nu tror jag nog Lukaku är stark nog att gå vidare men sådant kan knäcka spelarkarriärer. David Luiz visade också vilket kaptenämne han är när han muntrade upp den unge belgaren både på plan och på instagram. Det var dock bara Supercupen och det var onekligen en väldigt spännande match.

FREDAG:
Nathaniel Chalobah
har förlängt sitt kontrakt till 2018. Skönt då slipper vi oroa oss över Whiner Wenger som sniffat i korridorerna kring Chalobah.

Det verkar som mycket få bryr sig om Supercupen ikväll. Och jag måste erkänna att jag har själv väldigt svårt att tända till. Det mesta jag tänt till är att jag planerar att se den, ge matchkommentarer och satsat någon tia på väldigt höga odds för en Chelseaseger.
    Det jag bryr mig mest om är att Mata och Lukaku får ordentligt med speltid.
    Egentligen är det skittrist att det är så när de två senaste årens Champions Leaguemästare, som dessutom möttes i 2012 års final spelar. Det borde ju också vara extra intressant då båda lagen har de två mest eftersökta tränarna inför den här säsongen. Bayern har börjat svagare än väntat och tycks ha problem trots att Ribery blev utsedd till bästa spelare förra säsongen. Chelsea har sina egna problem, som angenäma sådana som vilka ska få spela av vårt härliga överflöd.

TORSDAG:
Spelschemat hittar ni här >>> eller här >>>

Champions Leaguelottningen:

Chelsea hamnade i Grupp E (igen) där vi får möta;
Schalke 04
Basel
Steaua Bukarest

Vi har fått en riktigt hyfsad lottning till skillnad från Arsenals vars stora tur i CL-lottningar har tagit slut i år. Tre jämna lag som alla ändå ska vara sämre än Chelsea.

Våra engelska konkurrenter fick tuffare lottning tycker jag nog.
Manchester United fick;
Shaktar Donetsk (sämre än förra året dock) Bayer Leverkusen och Real Sociedad.
Arsenal fick riktigt tuff lottning:
Marseille, Dortmund, Napoli
Man City fick:
Bayern, CSKA Moskva, Viktoria Pilzen.


Så var det klart. Samuel Eto'o
är en Chelseaspelare närmaste året. Han lär komma utan övergångssumma och har sänkt sin lön med 10m pund. Jag vet ärligt talat inte vad han står idag men vi får hoppas på det bästa, hans statistisk i Ryska ligan är inte dålig. Bara han inte också står ivägen för Lukakus utveckling nu, för det är något jag oroar mig lite för. Eto'o har ingen erfarenhet av Premier League och den är väldigt annorlunda mot La Liga och Serie A. Men vi välkomnar en spelare som rankats bland världens bästa och vi ser ju redan hur pånyttfödda de äldre Chelseaspelarna varit under JM. Eto'o är 32.

Swindon borta blev det i Ligacupens tredje omgång.

Så gratulerar vi förstås vår hedersordförande Lord Attenbrough. Richard Attenbrough, den världskände regissören och skådespelaren fyller 90 år idag. Han har varit Chelseasupporter längre än de flesta av oss, sedan 1940-talet. Hans kanske viktigaste insats för Chelsea som han tjänat sedan 70-talets inledning kom när fastighetshajarna cirklade på 90-talet. Något som slutade i att Bates sålde landrättigheterna för Stamford Bridge till den supporterägda organisationen CPO som satte käppar i hjulet häromåret när Roman ville ta kontroll över den sista delen av klubben för att lättare kunna flytta klubben.

ONSDAG:
Willian har beviljats arbetstillstånd i England och därmed är det helt klart att han nu är Chelseaspelare och kan göra debut redan på fredag mot Bayern antar jag.
   Däremot kommer han inte att spela i det nummer han bar vid läkarundersökningen utan numret över, dvs 22.

Truppen inför Supercupfinalen, mest noterbart är att Vicotr Moses saknas. Willian är förstås inte heller med då han ännu inte var helt klar när truppen skulle lämnas in.
Petr Cech, Mark Schwarzer, Jamal Blackman
Försvarare: Cesar Azpilicueta, Branislav Ivanovic, Ashley Cole, Ryan Bertrand, Gary Cahill, John Terry, David Luiz
Mittfältare: Michael Essien, Frank Lampard, Ramires, Oscar, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Marco van Ginkel, John Obi MikelAnfallare: Fernando Torres, Romelu Lukaku, Andre Schurrle, Juan Mata,
   Sedan kan ju undra över hur Mata listas som anfallare men bara han får spela är jag nöjd.

 

TISDAG:
U-18-laget fick en halv revansch borta mot Norwich. 1-1 blev resultatet efter ett George Cole-mål. Norwich slog ju U-18 I FA Youth Cupfinalen efter en rätt svag insats av Chelsea.

Svenske domaren Jonas Eriksson dömer Supercupen på fredag mellan Bayern München och Chelsea. En match fler än jag tycks känna rätt lite intresse för.

JM har gett Wayne Rooney två dagar på sig att bestämma sig för att öppet säga att han vill lämna eller att han vill gå. Tack för det, då kanske vi kan lägga Silly Season till sängs något i förtid.

Nollan igår var Petr Cechs tvåhundrade i Chelseatröjan. Inte illa.

JM var efter matchen osäker på om Chelsea kommer att lägga fler bud på Rooney. De vill nog väldigt gärna veta vad Rooney själv vill nu.

MÅNDAG:
Vi påpekade redan tidigare att JM har 16 matcher mot United i olika klubbar och bara tre förluster. Hans statistik mot Moyes är ännu roligare. Inte en enda förlust.

En oerhört intressant match väntar i kväll. Kan knappt vänta. Det hade varit en extremt intressant match när som helst, men just nu är den ju hetare än någonsin då det är ett tidigt examensprov för Moyes. Hans första hemmamatch. United imponerade med väldigt fina mål mot Swansea i premiären, men de spelade väl sisådär trots alla målen. Effektiva var de dock och de fick en start som Moyes lag sällan haft.
   För Chelsea handlar det om att hitta vilken anfallare som ska spela, hur den fantastiska mittf'ltet ska kombineras ihop inför just den här matchen. Backlinjen tror jag kommer att se ut som i varje match hittills, tyvärr för Azpi. Iva är ju så målfarlig nu att han går knappt att bänka även om han defensivt inte imponerade mot Villa.
    Den stora frågan är ändå- spelar Wayne Rooney från start? Kommer han ens att hoppa in? Att han är professionell och gör sitt bästa oavsett det tror jag nog, men visst undrar man vad han tänker och egentligen vill. Alla vet ju att Chelsea kommer att göra ett försök till att köpa honom, för indikationerna är ju att United är villiga att sälja Rooney, bara inte till en ligakonkurrent. Men om Rooney själv agerar, hur ska då United välja att göra. Glazers är tjurskalliga, Moyes är tjurskallig men Rooney är nog tjurskalligare. För Glazers handlar det om makt över spelarna, de vill ju införa amerikanska regler där spelarna överhuvudtaget inte har något att säga till om. För Moyes handlar det om att få sitt lag och sin trupp försvagad oavsett om Rooney är motiverad eller inte. För Rooney handlar det antingen om att få chansen till en nytändning som han tycker han behöver och en etablerad roll som etta, inte som back-up till en lagkamrat.

För övrigt vilken sensationell match Cardiff gjorde igår. Det hade ingen räknat med som såg City mot Newcastle. Det enda vi hittills kan säga när alla lag spelat två matcher (utom United) är att vi kan nog inte säga något alls om den här säsongen av de matcherna att döma. Förutom en sak, Premier League är världens i särklass bästa liga där det handlar om en kamp mot alla, inte som i en- och tvålagsligorna i övriga Europa. Det är nästan som i Allsvenskan ;-)

 

Rykten, notiser m m, v-35

SÖNDAG:
Det är väl lika bra att redovisa det. Även om det är urlöjligt. Goal (icke trovärdig sajt) säger att David Luiz med bror är i Barcelona för att förhandla med klubben där. Efter hans insats i Supercupfinalen. Aldrig i livet. Andra källor hävdar istället att han är där för en reklamfilmsinspelning. Det här har hänt förut och det var samma rykten då - så antingen kör Goal (och sportbladet) förra årets rykten i repris eller... Trovärdigt är det dock inte. Den jag oroar mig för är Mata. Moses räknar jag redan som borta (för året).

Victor Moses sitter på läktaren på Anfield. Hoppas det inte innebär att han är klar för dem, för jag vill absolut inte se honom i den klubben.
    Alla rykten under dagen tyder dock på att även det går emot mig denna helg;-). Chelsea har dock ännu inte bekräftat.

Arsenal vill ha Juan Mata men förväntar sig att Mata ska lämna in en transferbegäran för att det ska hända. Jag tror inte det. Men jag är oroad över Matas ställning i JMs bygge.

Newcastle verkar villiga att betala Chelseas lånekrav för Demba Ba. Kanske det bästa för Ba, att få komma tillbaka där han gjorde sig ett namn.

Sturridge är superhet i år, han har visat att han kanske hade rätt när han envist hävdade att han skulle spela center i Chelsea. Är detta en transfer vi verkligen får ångra?

Liverpoolklubbarna rycker i våra spelare. De har redan hört allt mer och oroande rykten om att Scousers ska få låna Victor Moses. Jag tycker inte vi ska göra det, Liverpool har en alldeles för bra trupp och börjar se ut som om de kan hota om en CL-plats om de får ordning på försvaret. Nu vill Everton tydligen ha (lån?) Ryan Bertrand förmodligen som ersättare till Leighton Baines. Det låter smartare för Ryan behöver matchtid. Det behöver förstås Moses också men man måste ju betänka i vilka klubbar.
    Från Liverpool Echo kommer nu också att även Everton är intresserade av Moses, vilket jag tycker låter mycket bättre.

Chelsea ska ha satt ett pris om 3m pund på Demba Ba. Innan ni som jag sätter i halsen över priset, ska ni veta att det är inte ett försäljningspris utan vad Chelsea vill ha för att låna ut Ba.

LÖRDAG:
Jag gillar det inte alls, inte alls. Men tyvärr ser det ut som om Victor Moses kommer att lånas ut till scousers. Räcker det inte med att vi måste heja på dem imorgon, högst motvilligt. Men i matcherna mot United är det ju scousers man hejar på av taktiska skäl då United är en farligare konkurrent.

FREDAG:
Christian Atsu, mittfältaren från Porto vi talat om är i London enligt rykten för en läkarundersökning och kommer att avslöjas som JMs femte värvning i helgen. 3,5m pund låter billigt för ett löfte, även om det är på ett område vi har massor med löften.
    Atsu lär lånas ut omgående till Vitesse för vidare utveckling. Annars hade det kanske varit ännu smartare att låna ut honom till Porto där han redan spelar, då Porto nog kan utveckla honom mer - om de vill.

Ajax har försökt få låna Marco van Ginkel - men fått nobben.

Tro det den som vill. Det sägs att JM har sänt ett sms med texten: Sergio, would you like to play for Chelsea?' Till Sergio Ramos i Real.

Världens äldste (i åsikter) 58-åring har för en gångs skull sagt något vettigt. Nej, det rör inte teknologi eller Fair Playregler. Det rör att Michel Platini faktiskt nu anser att transferfönstret ska stänga innan ligorna startar. Sedan har han haft åsikter om de 86m pund Real betalar för Bale, men där kissar han ju i sängen då det är väldigt mycket tack vare Uefa situationen blivit som den har blivit.

TORSDAG:
Mikel lär ha nobbat att flytta och pratar om att avsluta sin karriär i Chelsea. Man undrar om det lär hända.

Eto'o har anlänt i London, som det sägs för en läkarundersökning. Samtidigt hävdas det att han gått med på en lönesänkning på 10m pund, från 17m hos Anzhi. Att hans lön aldrig skulle accepteras av Chelsea det visste vi ju men det är intressant att se det i siffror. Övergångssumman tycks bli facila 2m pund.

Wayne Rooney tycks vänt på klacken och vi kan nog avskriva att Chelsea ens lägger ett tredje bud på honom. Därmed ökar ryktena om Eto'o och Atsu till klubben. Atsu, mittfältaren har också jagats av Spuds, så räkna med ännu mer hat därifrån. Nästan så man hejar på Arsenal på söndag nu. Man är ju också tvungen att heja på Scousers.
    Chelsea lär också gjort ett sista försök med Robert Lewandowski, menjag tvivlar på att det lär lyckas. Han verkar inte vilja lämna Tyskland med än jag trodde Rooney skulle lämna England.

ONSDAG:
AVB
inser att Tottenham inte kan få Juan Mata, skönt att något sunt förnuft finns. Och AVB är ju det bästa Tottenham har, att han hade det tufft i Chelsea hade sina orsaker, men jag har aldrig tappat tron på vilken skicklig manager han är. Nu får vi bara hoppas att media och andra inser att Juan Mata är Chelseaspelare med stort C och en väldigt viktig del av vårt lag även om han haft problem med skador hittills och inte spelat mycket ännu.
   Då är jag betydligt mer oroad över Lukakus begränsade speltid och jag hoppas innerligt tt han är startande anfallare mot Bayern.

Mycket rykten om Juan Mata till Arsenal, Tottenham, Man United - frågan är om vi ska vara oroliga. JM och Chelsea förnekar försäljning men så är det ju. Söndag kl 24 är det äntligen slut och enligt JMs "ultimatum" ska Wayne Rooney tala om vad han vill idag. Jag tror svaret blir tystnad=stannar.

Frågar man så tillhör nog David Luiz en av de spelare i Chelsea som manurefans tycker sämst om, ändå sägs det nu att Man United tror de kan få köpa honom för ynka 30m pund. Det har onekligen varit mer oro på spelare ut från Chelsea i sommar än någon gång de senaste tio åren. Det gillar vi inte.

Vet inte vad vi ska tro men enligt vissa uppgifter har Chelsea köpt för att omedelbart låna ut Christian Atsu från Porto, 21-årig ghanesisk mittfältare...

TISDAG:
Spekulationerna är lika entydiga som att Bosse P i Viasatstudion var en riktig surgubbe igår, att Wayne Rooney nu inte kommer att lämna in någon transferansökan och många tolkar JMs uttalande igår som att Chelsea lägger ned försöken att få honom. Jag är inte helt övertygad, men jag tror det blir svårt att få honom.

Dagens vildaste rykte. Chelsea ska byta Fernando Torres mot Luis Suarez. Löjligt av nya ljugarsajten SportsDirect. Sämst i sommar.

Och Liverpool vill nu också låna Juan Mata förutom att de ska få låna Victor Moses. Visst...

MÅNDAG:
Ännu en artikel och fakta som slår undan benen för ännu en av sportjournalisternas favoritmyter; den att JM någonsin var på väg till United. Vilket han aldrig var hur mycket de än vill sprida den lögnen.>>>

En av mina favoritspelare tycks vara på väg från Real Madrid, men av någon anledning tror jag inte han hamnar i Chelsea den här gången heller. Jag talar om mittfältaren! Mesut Özil.

JM har höjt temperaturen inför kvällens match genom att påpeka att Moyes gjorde bort sig genom att peka ut Rooney som tvåa efter RvP i United. JM tycker då inte det är underligt om Rooney vill bort. Något alla förstår men tajmningen innebär ju att det är att det är ett rent mindgame inför matchen. Jag vet själv inte alls vad jag tror, kommer Rooney att starta? Tveksamet eller?

Dock bry er absolut inte om att läsa skiten Daniel Kristoffersson skriver om "psykkriget" före matchen, för det är bara ren och skär smörja och snacka om att koka soppa på en spik. Smörja och inte bara usel journalistik då det bygger på gissningar istället för fakta, det visar också hur oinsatt han är.


Nu ger sig Tottenham in i en eventuell jakt på Juan Mata. Det får bara aldrig någonsin ske.

Det talas också mycket om att han ska bli mellanskillnad för Wayne Rooney - då avstår jag mycket hellre Rooney.

Det talas om lån av Victor Moses till Liverpool, som lån, det gillar jag inte. Vi ska inte hjälpa dem mer.

David Luiz är tveksam för den här matchen, men är annars spelklar. Tomas Kalas borta ett tag med en fraktur.
   United saknar fler; Nani och Rafael är borta liksom Ashely Young och till min stora glädje Lilla Ärtan (för han har en obehaglig förmåga att hoppa in och göra mål på oss).

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop