Matchen:  Chelsea v Aston Villa   2 - 1 (1-1)

1 Petr Cech; 2 Branislav Ivanovic, 24 Gary Cahill, 26 John Terry (k), 3 Ashley Cole; 7 Ramires, 8 Frank Lampard; 11 Oscar, 10 Juan Mata, 17 Eden Hazard; 29 Demba Ba.

Avb: 23 Mark Schwarzer, 28 Cesar Azpilicueta, 12 John Mikel Obi, 16 Marco van Ginkel, 15 Kevin De Bruyne, 14 Andre Schürrle, 18 Romelu Lukaku.

Guzan; Lowton, Vlaar (k), Clark, Luna; El Ahmadi, Westwood, Delph; Weimann, Benteke, Agbonlahor.

Avb: Steer,Bennett, Okore, Bacuna, Helenius, Tonev, Sylla.

Domare Kevin Friend.

Första halvlek

Andra halvlek

Bara två ändringar, vi hade nog förväntat oss många fler. Juan Mata in för de Bruyne, ganska väntat. Demba Ba som anfallare överraskar mig mer då jag trott på Lukaku. Torres ej på bänken.
    Efter första halvlek senast är jag väldigt nyfiken och förhoppningsfull inför dagens match. Däremot tvivlar jag på att det blir lika trevligt som senast, 8-0.

Första fem betydligt mer avvaktande än mot Hull, vilket knappast är överraskande. Villa vill inte släppa till och Chelsea prövar mer bolltransport.
   MÅL. Tänkte just skriva att Hazard börjat visa sig aktiv när han bryter in på pass från Oscar och skottet räddas av Guzan på Luna som stöter den i mål. Självmål, men det är ju Haz som gjorde det. Typ. 6. Otur för Luna som gjorde ett snyggt mål på Arsenal, men bra anfall av Chelsea och härligt pass av Oscar som börjar säsongen utmärkt.
    Tio minuter och tidigt att säga något, men hittills har Oscar framförallt och Hazard börjat utmärkt.
    Hazard sätter en underbar pass mot Ba, men Clark hinner precis före och slår bollen till inkast. 12
   Oscar skjuter ur lite svårt läge, strax över. 19. Chelsea dominerar tillställningen men är inte lika bländande härliga som senast.
   Intressant frisparksläge från långt håll för Lamps. Rakt framför mål. Högt över. 25. Kan ha tagit i ryggen på en Chelseaspelare i muren.
    Chelsea är laget på plan, men det är ändå inte riktigt spännande då de kommer till en viss punkt. Villa försvarar sig bra och det har varit få uppenbara målchanser.
    Allt är dock inte anfall. Chelsea har inte tillåtit Villa ett skott på mål ännu. Och det betyder ju en hel del också. 37
   Offisde på Ba, tyvärr då det hade kunnat bli något. 40
    Clark ser inte pigg ut efter närkampen med Ba. Clark som själv ersatte en skadad spelare senast. Villa just nu med tio man.
   Jores Okore, Chelseasupportern från Danmark som gick till Villa i sommar, gör debut istället för Clark. 43

oj, bollinehavet är 71% till Chelsea.
MÅL. En boll når Benteke och han omsätter den suveränt bra. Enda skottet på mål och det är i mål. 45+3 . Uselt försvarspel av Iva.

Oscar halvlekens man för mig, men Chelsea har inte nått höjderna från Hullmatchen. Tempot är sämre, Villa täcker upp bättre och flytet har inte infunnit sig. Ändå, klar dominans och oerhört rättvis ledning.

Men för fan, Iva och försvaret hur kan ni låta Benteke göra mål i enda anfallet, hur skickligt det än var? Skäms.

1-1 är ett rent hån mot fotbollen. Villa gör mål på sitt enda anfall. Hoppas få se ett Chelsea med betydligt mer vilja igen. För det här är löjligt på sätt och vis. Ba ska ut för Lukaku, det är första bytet som måste till. Oerhört besviken över Iva och Cahills insats där. Men tid att göra bättre. Chelsea har fullständigt dominerat matchen och så står det 1-1.
   Oscar bra inlägg, men Ba var för kort. 51
   Okores inhopp redan är det bästa i Villa förutom Bentekes mål. Även om jag skyller det på uselt spel av Iva.
  Vill se ett tidigt byte och det måste bli Ba som går ut. Han får tyvärr inte till det i Chelsea. Han gjorde två mål för oss, bägge fullständigt fantastiska - men ändå bara två.
   Lamps har ingen bra match och vore jag JM skulle han ut för de Bruyne.
   Villa är klart bättre nu i andra, förstås efter att fått en injektion av mod och vilja.
    JM ser klart bekymrad ut på bänken, inte alls samma Happy One som mot Hull.
    Agbonlahor väldigt bra skott över ribban. 61

Var fan är mitt Chelsea? Spelarna springer och gömmer sig, det ser man nästan aldrig. Spelarna på mitten har inga alternativ.
   Ännu en usel försvarsinsats, tack och lov blev det inte mål. Men skäms nu Chelsea. 64
    Benteke varnas. 76
    Lukaku precis utanför, touchade stolpen, bord evarit hands frispark innan. 78. Lukaku är bättre efter några få minuter än Ba hela matchen. Ledsen men Ba räcker inte alls till, men nu har JM testat och borde inse det. Han är så långt från den spelare han var i Newcastle att det går inte att fatta.
   Chelsea slarvar bort ett kontringsläge, men det finns återigen vilja och mod i laget. Lukaku måste få betydligt mer chanser, för han är vår bäste anfallare just nu.
  Van Ginkel kommer in för Oscar. Bäst i första halvlek och bäst i matchen antagligen. 84
   Cech räddar mot Weimann. 66. tack.
    Hands i straffområdet hos Chelsea. Såg misstänkt ut. Men ingen signal. 90+4 reprisen visar att det nog borde varit straff. Ousch tur.

En rätt medioker insats av Chelsea, tyvärr, Men en vinst är ju allt som gäller och imorgon har vi glömt den här matchen -hoppas jag. Men bra var Chelsea verkligen inte. Vi vann dock.

Låt oss glömma den här matchen snart. Den var verkligen inte bra.