csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 4 - 1 mål 6 p

19 - 25 augusti 2013

Nyheter v-34

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Willian har twittrat och det är ju snälla ord han säger, och ord som jag hoppas ni repeterar till alla Tottenhamfans:
"My dream came true!! Im very happy to sign with a best club in the world. Thanks God!! COME ON CHELSEA!!!"

Chelsea bekräftar att de köpt Willian men ger inga detaljer utom att det ska hållas ett möte på onsdag om arbetstillståndet. Transfern är avhängig arbetstillståndet. Spekulationerna pratar om 30-32m pund till Anzhi och ett femårskontrakt.
    Det verkar som han kommer att ha nummer 21 i laget.
    Willian är en mycket skicklig spelare som Chelsea tidigare jagat men som överraskande lämnade Shaktar Donetsk för Anzhi januari. Det sgäs att Chelsea tidigare inte ville betala det Shaktar begärde, (nu verkar det som vi betalat ännu mer...). Willian själv har flera gånger talat om att han vill till Chelsea under de 2-3 år den här transferaffären har diskuterats i media.
    När Anzhi nyligen strök ned sin budget mycket kraftigt blev flera spelare objekt för massor av klubbar (bl a har förre Chelseaspelaren Zhirkov redan lämnat). Willian har varit aktuell för Liverpool och gjorde till och med en läkarundersökning hos Tottenham innan Chelsea kom in i bilden igen, och vann övergången. Det gör det hela rätt roligt för oss som inte direkt gillar de lagen och deras supportrar. Vi är rätt många som njuter av att Tottenham som uppträdde som de gjorde mot oss när Luka Modric var aktuell åkte på den här käftsmällen.
   Sedan undrar man ju lite över hur Chelsea ska hantera det här överskottet av begåvande mittfältare (bäst i världen), särskilt som JM vill ha en liten trupp som ska förstärkas med unga spelare.
    JM har klart sagt ifrån att Juan Mata kommer inte att säljas om inte Mata själv begär en transfer, för han har också talat om att Chelsea aldrig stoppat spelare som vill bort. Lite orolig blir man dock med tanke på mediespekulationerna. Däremot har han talat om att lån kan bli aktuellt för någon av mittfältarna... en annan tanke som inte direkt roar mig. På Facebook diskuterade vi häromdagen om någon av spelarna, mest specifikt Moses eller Schürrle kommer att omskolas till ren anfallare istället...
    Den närmaste tiden blir mycket intressant och som vi alla vet har JM och Chelsea absolut inte gett upp tanken på att få loss Rooney. Men vad som inte får hända är att vi tappar Juan Mata, absolut inte. Senaste är att förutom United har nu Arsenal gett sig i leken och tror de kan värva Årets spelare 2012 och 2013.

JM har mött United 16 gånger.
Han har bara förlorat tre gånger!
Och traditionellt i PL har Chelsea faktiskt ovanligt lätt för United på OT. Senast 1-0, Juan Mata. Men säsongen har inte på något sätt satt sig. United har visat i Community Shield och mot Swansea att de är lika effektiva och svårslagna som förra året. De imponerade dock inte trots fina och många mål. Chelsea imponerade oerhört mot Hull i första halvlek, och inte särskilt mycket därefter - men bara en imbecill skulle döma av det inför den här matchen. I mina ögon har Chelsea ett bättre lag än United, men de har mycket farligare och effektivare anfallare - och mål är vad det handlar om. Vem JM startar som anfallare vågar jag inte gissa, men jag hoppas på Lukaku. Ba tycks tyvärr bara bli sämre, om än vilket mål han gjorde mot United i FA Cupen!
   Chelsea började säsongen med tre raka efter Communityförlusten. Sedan kom fiaskot mot Atletico i Supercupen och säsongen blev en berg och dalbana, även om bergen var fler men inte tillräckligt många. I år har vi imponerat mindre, men spelet är annorlunda och det jag gillar mest är att vi spelar bra försvar igen - då jag jag tror väldigt mycket på att framgång byggs bakifrån. (Inte direkt barcastilen - men jag tror ändå på det även med den oerhört talangfulla om än inte färdiga grupp spelare som Chelsea har).

LÖRDAG:
isiaiah Izzy Brown och Islam Feruz och John Swift målade när U-21 slog Leicester med 5-1!

U-18 slog West Ham med 2-1, mål av Tammy Abraham och George Cole (vi har verkligen haft många Cole i Chelsea; Ashley, Joe, Carlton bara de senaste åren).

Lottningsgrupperna till Champions league:
Pott 1: Bayern, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal*, Porto, Benfica.
Pott 2: Atletico Madrid, Olympique Lyon*, Shakhtar Donetsk, AC Milan*, Schalke, Olympique Marseille, CSKA Moskva, Paris Saint-Germain.
Pott 3: Juventus, Zenit St. Petersburg*, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund, Basel*, Olympiacos, Galatasaray.
Pott 4: Bayer Leverkusen, FC København, Napoli, Anderlecht, Celtic*, Steaua Bucharest*, Viktoria Plzen*, Dinamo Zagreb*.
* Förutsatt att de kvalificerar sig från kvalet.

Som ni ser kan det bli en riktiga rysargrupper då det är några väldigt bra lag i varje pott så att säga. Vi skulle t ex kunna hamna i en grupp med PSG, Dortmund, Napoli. Däremot kan vi inte få Man City.

FREDAG:
JM säger så här om Mata, tack för det:
"He is a player we all like and want to keep. We want more quality in the team, not less. We want to add quality to what we have. Juan is not a player we want to lose."

Där ser man.
Chelsea, JM, har bekräftat att Chelsea faktiskt nu jagar Willian. Det måste jag erkänna att det trodde jag nog inte riktigt på, för jag förstår det inte. Vi har de Bruyne, Mata, Oscar, Hazard, Schürrle, Moses....innebär det att det också finns sanning i att Mata kan gå till United - det får bara INTE ske. Och indikationen är tack och lov att det inte blir Mata utan det blir någon som lånas ut.
   Det är ännu osäkert om Luiz, som United hatar och som brukar vara så bra mot dem, kan spela på måndag.
  
 Ingen kan dock förneka att Willian är en rasande duktig spelare, det visade han verkligen mot oss - men 32m pund för ännu en mittfältare. Tur att det har ett extra glädjeämne i så fall - vi snor honom från Tottenham. Enligt JM har Willian gjort sitt val, men vi vet att ännu hinner mycket hända.

TORSDAG:
Klara besked från JM om att Chelsea kommer inte att försöka värva Benteke (där försvann massor av redan färdigskrivna rykten efter gårdagens match) och att Chelsea inte kommer att lägga något nytt bud på Rooney före mötet med United (som CSFC hela tiden hävdat trots alla rykten om att det skulle läggas denna vecka). Men ett bud lär uppenbarligen komma.
   JM tyckte inte det var hands på JT utan att Chelsea skulle haft frispark för JT knuffades in i situationen av en Villaspelare och bollen därför träffade handen. Och det kan man ju hålla med om, men vi har sett straffar ges för sådant förr så lite tur hade vi nog ändå att kevin Friend uppfattade det som JM gjorde.

Han har också medgett att han borde ändrat mer i laget än två positioner då de som spelade så bra i söndags såg rätt sega ut. JM erkände att han nog borde roterat mer och betänkt att det är tufft med två tävlingsmatcher på tre dagar så här i början av säsongen. Särskilt Lamps kom ju inte alls till, vilket delvis berodde på Delphs arbete mot honom, men även andra såg sega ut.

Ramires som inte fått spela för Brasilien för att han missade en middag med förbundsordföranden har tydligen avtjänat sitt straff och han är nu inkallad av Scolari till nästa landskamp.

ONSDAG:
Juan Mata är fri från det muskelproblem som stoppat honom förut och han hoppas få spela hela matchen ikväll. Vilket nog kommer att hända.

Själv hoppas jag få se Chelsea starta som mot Hull och hålla det minst i 45 minuter den här gången. Det är ju en progression till full form och ännu klarar laget inte det enligt JM. Men gör Chelsea det, då tror jag matchen är klar i halvtid. Konstigt nog är Chelsea större favoriter mot Villa som slog Arsenal än vi var mot Hull hos vissa oddssättare - det är underligt.
   JM förklarar också att det var absolut inte taktik som jag beskyllde honom för direkt efter matchen att Chelsea tog foten från gasen i söndags, utan det berodde på att spelarna som hade spelat landskamp i veckan inte helt orkade hålla trycket uppe. Jag får be om ursäkt för min "anklagelse" om att det var taktik att dra ned på tempot.
    Att laget roteras idag tar jag för givet, och ganska ordentligt faktiskt. Min gissning är att Mata, Moses och Schürrle kommer att spela större delen av matchen. Frågan är som alltid, vem anför anfallet?

JM har också förklarat att förra sejourens inställning att sluta spela och bevaka resultatet mot sämre lag ska bli ett minne blott. Chelsea ska inte sluta spela utan snarare försöka förstöra motståndarna hela matcherna framöver. Det låte fullständigt underbart för detta var nog min största oro med hans återkomst, för det gillade jag absolut inte förra gången.

TISDAG:
David Luiz
är fortsatt skadad tyvärr men JM räknar med honom nästa vecka, vet inte om det innebär mot United, som David så ofta är väldigt bra mot. Vi får hoppas.
   Tomas Kalas
är också borta med en liten fraktur.

MEJL
En varning, efter att blivit "kidnappad av en spambot" häromveckan på mina adresser hos domänhotellet har jag problem med att skicka till hotmail, live, gmail-adresser. Jag svarar på nästan precis allting så kolla i era spammappar om mejl från CSFC har hamnat där. För i tester nu kommer de fram, men hamnar fel ibland.

MÅNDAG:

Efter sett City köra över demoraliserat (redan innan matchen pga Cabaye-affären) och sedan decimerat Newcastle önskar man ju onekligen lite grann, ännu mer att Chelsea hade gått för fullt hela matchen igår. Vinna är nog bra men jag har en känsla att målskillnad kommer att bli oerhört viktig i år, och vi får väl knappast åtta mål igen mot Villa!?

Sköna bilder från igår. >>> JMs välkomnande tillbaka till Stamford Bridge. JM själv är smickrad, tacksam och nog en smula generad och uppmanar nu supportrarna att glömma honom och koncentrera på laget.

Habib Makanjuola är aktuell för Nigerias U-17-lag fast han bara är 14-årig skolpojke hos Chelsea.

Kenneth Omerou har nu opererat sin skadade axel. Inget har sagt hur lång rehab han behöver men axelskador är luriga, tro mig.

Stipe Pericas lån till NAC Breda är klart. Eller åtminstone väldigt nära... Det har kommit lite olika uppgifter under kvällen.

 

Rykten, notiser m m, v-34

SÖNDAG:
Atletico Madrid har "erbjudit sig" att låna Juan Mata från oss. Vi lär nog få drar med obehagliga rykten en vecka till trots att JM gett klart besked, vilket han gjorde efter att han själv visste att Willian var klar.

Många rykten idag om att Wayne Rooney får lämna United, bara det inte blir till Chelsea. Får vi se en sådan där löjlig fräckis där han lämnar för en utländsk klubb för att flytta tillbaka i januari? För ingen tror väl att Rooney vill lämna engelsk mark.

Kraftiga rykten om att Chelsea har gjort klart med Samuel Eto'o som en del av dealen om Willian. Jag kan inte låta bli att undra om det verkligen kan vara sant. Chelsea behöver en anfallare om vi ska döma av Bas och Torres' insatser i de två första matcherna (Torres ska dock ha stort plus för hur hårt han jobbar), men för mig är Eto'o snarare ett sista desperat alternativ. Av många skäl, varav ett är Emenalos policy att spelare över 30 inte ska få mer än ettårskontrakt, är Eto'o verkligen intresserad av det? Har han gått med på tidernas lönesänkning? Är det så att JM inte vill konfirmera detta för att inte störa möjligheterna till att värva Rooney? För mig känns det inte helt rätt med Eto'o. Det känns som en ny Torres-Shevchenko-affär.

Arsenal lär intressera sig för Juan Mata och om jag förstått ryktena rätt tror de att de kan få honom för samma 23m pund som Chelsea betalade för två år sedan, trots att han sedan dess varit vår bäste spelare och fortfarande är en ung spelare.... Silly season är verkligen silly eller är det bara Arsenals värvningstaktik som är silly eller... I vilket fall som, det här får bara inte hända.

LÖRDAG:
Mer läsvärt i DM >>> JT om vad som händer.

Av alla Scousers de senaste åren har jag respekterat Jamie Carragher mest (och jag gillar ju inte scousers om vi säger så) plus att han gjorde ett härligt självmål i en match mot oss, och efter läst den här artikeln gillar jag honom mer, han kommer att bli en intressant krönikör att följa. Läs själva. >>>

Dussintalet medier hävdar att det är konfirmerat (men det är sannerligen inte officiellt) att Willian är en Chelseaspelare. Vi avvaktar väl till Chelsea säger så
   Tyvärr säger de också att det innebär att Chelsea säljer Juan Mata, och där kan jag bara hänvisa till vad JM sa igår kväll - se spalten härbredvid.
   Dock nog luktar det en transfer till oss för Willian, han har ju velat komma i tre års tid och det talas om att ett femårsavtal är överenskommet, 30m pund till Anzhi och nu återstår bara läkarundersökningen. Tottenham gjorde ju tvärtom, läkarundersökning först kontrakt sedan - vilket ju inte var så smart för dem.
   Andra uppgifter säger att han kostar 32m pund och att dröjsmålet med att bli klar handlar om att hans arbetstillstånd måste godkännas - vilket innebär att det kan ta några dagar innan det blir officiellt. ALLA är dock överens om att Chelsea lurat Tottenham på spelaren.

FREDAG:
I efterdyningarna till gårdagens Willian till Chelsea följer nu mer och obehagliga rykten om att United därför tänker försöka värva Juan Mata. Det får inte ske, Mata är bättre än Willian. Punkt slut.

Sky Italia ger inte upp, nu hävdar de att Chelsea kommit överens om de personliga villkoren med Samuel Eto'o. Jag ställer mig mycket tvivlande - han kanske är plan C, men han är inte plan A eller ens plan B.

United fortsätter skicka ut spelare att spela mindgames med Chelsea och JM. Nu är det Johnny Evans som hävdar att de inte bryr sig om JMs mindgames, men det gör de ju i allra högsta grad då var och varannan spelare tvingas ut för att prata om dem.... Om de nu ens förekommer, för jag har inte direkt sett JM syssla med det ännu, förutom sedan länge försöket att värva Rooney och säga sanningen om Uniteds förra säsong.

TORSDAG:
Willianryktet
kommer från Sky Italia som jag litar lika mycket på som på Hannibal Lecter. Däremot har BBC tagit upp det men tror ändå det blir spuds.

Galatasaray är tillbaka och ska lagt ett bud på 10m för Mikel. Löjligt lågt även om jag inte tillhör Mikels stora supportrar så anser jag honom värd mer. Jag tror dock att för hans egen skull är det bra att flytta. Men även Napoli lär vara intresserade och det är säkert ännu mer intressant då han känner managern där.

Nu har det blivit riktig snurr på Silly Season. Som ni kanske vet läkarundersöktes Willian som alltid velat till Chelsea när han spelade i Shaktar Donetsk, igår. Allt verkade klart och det hade varit en toppvärvning av Tottenham. Då gick spelaren ut och sa att trots läkarundersökningen är allt inte klart. Det fanns andra alternativ. Det spekulerades då i Arsenal, möjligen Liverpool som tros lagt bud på Willian. Helt plötsligt ikväll har Chelsea dykt upp som den hetaste kandidaten till Willian!
    Han var jätteduktig mot oss i CL förra året och som sagt kopplingarna har funnits länge, men behöver vi ännu en offensiv mittfältare?

Det ryktet menar också, media alltså, innebär att Mata lämnar för United.... Vidrig tanke och jag tror inte det är sant, faktum är att jag tror inte Willian är särdeles aktuell för Chelsea, men allt som ställer till det för spuds...

Mirror, inte direkt den trovärdigaste säger sig veta att United kan tänka sig sälja Rooney till Chelsea - under förutsättning att de har en ersättare mer eller mindre klar. Dock sägs inget om vem det är som United tittar på, eller vilka.

Trash talk
har redan börjat med United, men det är inte mellan Moyes och Mourinho utan det är Englands näst Barry mest överskattade fotbollsspelare Rio Ferdinand som självklart hyser stort agg till Chelsea av massor av skäl (inte minst hans bror) som gått ut och förklarat att Chelsea inte är något att ha och att Chelsea inte tillhör toppen. Och så vidare. Det får väl stå för honom, desto njutningsfullare blir det ju om vi upprepar triumfen från i våras på Old Trafford.

Chelsea är intresserade sägs det i en 19-åring i Sporting Lissabon (plus intresset för Bruma). Han heter Eric Dier och det nästan mest intressanta är att är född i Cheltenham och alltså reprsenterar de engelska ungdomslandslagen. Fler Londonklubbar tittar på honom som Fulham och spuds. 4,2m pund lär vara prislappen.

ONSDAG:
Enligt media kommer Chelseas nästa bud på Wayne Roooney att vara på 28m pund - nästan viktigare är väl när det läggs?

TISDAG:
JM har förklarat att Chelsea söker en spelare till och för första gången erkänner han att denne spelare kanske inte blir Wayne Rooney.

Han har också uppmanat Eden Hazard att jobba hårdare, vilket nog är en del av psykologin han tillämpar för att motivare Hazard som var försäsongens klarast lysande stjärna men som överglänstes av de Bruyne och Oscar mot Hull. Jag är dock inte särskilt orolig. Hazard kommer att glänsa i år, men han känner sig nog fortfarande för i hur han bäst ska komma till sin rätt.

Läs mer här >>>

Det är inte ett rykte utan jag bedömer det som en dröm av någon som vill göra sig ett namn på webben, men tanken är kanske möjlig: Dimitar Berbatov till Chelsea. Men det finns säkert två tre ytterligare anfallare som inte knutits till Chelsea.

Både Chelsea och Man City lär vara ute efter PSVs mycket lovande ytter Zakaria Bakkali, 17 år. Lite omväxling från de vanliga namnen, men någon värvning för årets säsong är det inte. (Bakkali gjorde förra veckan hat-trick mot Nijmegen och är därmed den yngste någonsin i Eredivisie som lyckats med det).

Italienska källor säger att Chelsea ska ha mött med Eto'os agenter, inte bara en gång utan två. Italienska som sagt.

MÅNDAG:
Mycket aktivitet hos våra konkurrenter, många bud har tydligen getts under måndagen och allihopa är rena skambud. Värst är ju Uniteds bud på 28m pund för både Baines och Fellaini. Hade jag varit Everton skulle jag knappt släppa en enda av dem för det priset. Arsenals sätt att lägga ett bud samma dag som Newcastle ska göra ligapremiär har en rätt unken smak, dessutom är budet på 10m om det nu är summan för Cabaye knappast heller rättvisande.
   Därtill har vår gamle spelare Scott Parker skrivit på för lillebror Fulham.

JMs uttalanden efter matchen kan tyda på en öppning från den uttalade linjen. Det kan bli en annan forward än Wayne Rooney även om det fortfarande görs klart att han är huvudmålet. United är inte särdeles glada över det och lite måste man ju undra lite om det är mindgames inför matchen mot United nästa måndag. Det skulle inte förvåna även om jag tror att Chelseas ansträngningar att få Rooney är äkta, men jag har svårt att tro att det lämnas något 40m pund-bud innan den matchen, det skulle nog ses som lite för provokativt - men hela frågan som jag ser det nu är helt beroende på hur Rooney själv agerar. Jag blir inte särdeles förvånad om det kommer rapporter om att hans "skada" förvärrats i veckan och att han inte kommer att spela mot oss...
    I vilket fall som så kan JMs sätt att formulera sig tolkas som att Chelsea också tittar på alternativa lösningar. Vi får se men jag har hela tiden trott att det är Rooney eller bust som man säger, men det kanske inte längre är fallet. Särskilt inte efter att Torres kanske inte helt övertygade, även om jag tycker han liksom resten av laget var bra första halvtimmen. Men han mattades ordentligt efter det och Lukaku visade under sin kvart mycket vilja.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop