Matchen:  Chelsea v Hull   2 - 0 (2-0)

Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Ramires, Lampard; De Bruyne, Oscar, Hazard; Torres

Avb: Schwarzer, Essien, Van Ginkel, Schurrle, Mata, Ba, Lukaku

HULL
McGregor, Figueroa, Elmohamady, Chester, Davies, Meyler, Koren, Brady, Aluko, Sagbo, Graham

Avb: Harper, Rosenior, Bruce, Huddlestone, Livermore, McShane, Boyd

Domare Jon Moss

Första halvlek

   

Andra halvlek

Lampard startar istället för som CSFC gissade van Ginkel, inte oväntat kanske. Lite mer överraskande att Torres startar, men hans hat-trick i hans senaste möte med Hull kanske spelade in.
    Mata på bänken, vilket kanske är naturligt då han varit småskadad, skönt att han är spelklar igen.

NU ÄR DET DAGS.

Första chansen genom de Bruyne som skjuter över i bra läge, lite långt ut. 2. Skönt att han försöker. Det började med mycket felpass men nu börjar spelet få linjer hos bägge lagen.
   Oscar har jobbat väldigt hårt första minuterna i vad vi brukar tycka är Hazards position. Intressant rockad. Tror nog de kommer att bytas av mycket under matchen.
    Oscar får fram bollen till Hazard men målvakten räddar. 5
    Jätteklumpigt ingripande av målvakten när han springer ned Torres. Straff. 6
    McGregor räddar straffen. Det var inte så lyckat Lampard. 6. Hård men inte välplacerad. Hmm.
   En ovanligt nog dåligt slagen straff om än hård, men där han helst lägger dem vilket målvakten visste.
   Chelsea dominerar mot ett Hull som står och väntar, precis som väntat.
   Cech får röra bollen när han går ut och plockar ned ett inlägg. 10
   De Bruyne spelar fram Haz bra, men denne missar bollen och i andra läget slår han den på försvarna. Haz spelar nästan mer center än Torres. 10
   Oscar skjuter utanför, kunde passat. 11
   MÅL. Oscar gör det när han frispelas av de Bruyne. Oscar petar bollen i mål. 13
   Lampard skjuter men McGregor räddar igen. 15. Hörna.
   Hull får knappt röra bollen, ser nästan ut som om Chelsea spelar triangeln på träningen. Svårt ändå att spela runt och försöka locka ut Hullspelarna ur sina mycket låga positioner.
   Haz klackar fram Cole som kommer in i straffområdet. Hörna. 20.
   De Bruyne mot första stolpen, farligt nära att han skruvar den rakt i mål. Andra för skruvad och hamnar på nättaket. 21 Intressanta varianter.
  De Bruyne tar verkligen för sig i sin debut. Oj vad duktig han har varit. Skjuter igen, precis över. 22
   MÅL. Vilken frispark från 35m eller så. Rakt upp i krysset även om McGregor har fingrarna på den. 25. Lampard fick revansch.
   Rami har fått en smäll som inte ser bra ut. Kan bli tidigt byte.
    Chelsea har verkligen imponerat första halvtimmen. Faktum är att siffrorna speglar inte matchen. Och inte på fel sätt utan det kunde varit fler mål.
    Hull får en frispark i bra läge. Iva stod i vägen. 34. Rakt i muren.
   Senaste fem minuterna har varit de tristaste i matchen förutom första två då felpassen dominerade. Chelsea har släppt efter på gasen och Hull har fått tag i bollen på mitten mycket mer än tidigare. Däremot kommer de inte framåt. Det är nästan som om Chelsea tränar spelmodeller mot dem.
   Meyler varnad. 40
   Bra skotta av Lampard igen. 45+1.
   Ny hörna som studsar förbi alla till Cahill skjuter och samtidigt sparkar motståndaren. Ont. Ännu en hörna. McGregor räddar på mållinjen, jag tyckte den var inne men målkameran sa inte ifrån. 45+3. Men det var inte många cm får man kunde se bollen på andra sidan stolpen, dock var inte hela bollen över linjen. Iva nickade.
   

Första halvtimmen var oerhört imponerande, sedan slog Chelsea av på takten. Något som faktiskt oroar mig, för var det något jag inte alls gillade med Mourinho i hans första sejour i Chelsea var det att han alltid tycktes nöjd med att vinna, medan vi fans ville att vi skulle vinna stort och övertyga ännu mer. Så ofta stängde Chelsea bara ned matcherna, vilket är något man kanske önskade att de hade gjort fler gånger förra året, men jag vill se mål. Jag ser gärna målrekordet från 2010 spräckt... Chelsea kunde lett den här matchen med mer.
   Halvlekens spelare är för mig de Bruyne, Oscar och Lampard men många har varit duktiga även om försvararna mest fått agera åskådare i matchen.
   Hull har ännu inte haft ett skott på mål.
   

 



18-2 i målchanser säger statistiken, var kom Hulls chanser från? På mål var det inga dock.

Fler mål tack. Gör vi ett par till så tar vi ledningen i tabellen och det vore ju inte fel redan från start. Ligger trea just nu.

Inga halvtidsbyten men JM lär nog byta någon tidigt för att få igång så många spelare som möjligt, särskilt om vi prickat in något mål till innan dess.
    Hull försöker flytta upp spelet, det är tydliga order från Bruce, och som i första startar det hela tiden till höger.
    De Bruyne skjuter från långt håll, över igen. Men han är inte rädd för att ta de där Lampardskotten. 55
    Oscar skjuter, utanför. 56
    Det är kanske förståeligt men lite trist, för just nu ser det ut som om Chelsea behandlar den här matchen som en träningsmatch där vissa moment ska specialslipas och de ger Hull en del initiativ för att stänga ned dem totalt.
   Huddlestone och Livermore in för Hull. Nykomlingar i veckan. Meyler och Graham ut. 59
   Rami görs ned bakifrån av en frustrerad Sagbo som borde varnats. 60
   En timme och Hull har inte haft ett skott på mål ännu. Kommer de att få det? Kanske då Chelsea redan har stängt ned matchen tycks det som.
    Där kom det. Från 30-talet meter, fullständigt ofarligt även om Cech fumlar lite med bollen. 63, skott på mål från Hull. En strumprullare som nådde hela vägen till Cech.
   Iva knuffas ned i straffområdet. Borde faktiskt varit straff, tydlig knuff Men domaren hade Hullspelarens rygg och såg den uppenbarligen inte.
   Schürrle på väg in.
   Hörna för Hull, lite kalabalik och Hull lyckas få in bollen ett par gånger till. 66. Rop om hands men det tyder inte repriserna på.
   De Bruyne ut, utan tvekan första halvleks man. Schürrle in. 67
     Trist andra halvlek från Chelsea än så länge. Det är som om ordern är att stänga ned, binda ihop och skicka iväg. Det hela har fått ren karaktär av träningsmatch för Chelsea. Hoppas få se lite av det bländande spelet igen.
   Intressant dock att se Schürrle till höger, han har spelat till vänster så gott som hela tiden tidigare i de andra träningsmatcherna.
   Första farligheten för Hull på ett långt inlägg. Cech räddar dock lätt nicken. 73
    Lukaku in för Torres. Hoppas på lite genombrottsspel nu. 75
   Schürrle nära mål då målvakten är ute och vimsar, men lyftningen precis över. 76
   Bra arbete av Lukaku men Hull får bort bollen. 79.
  Oscar ut. Van Ginkel in. Ännu mer defensiv att vänta alltså ;-) 84

 

Ärligt talat, jag är lite besviken. Kanske till och med mer än lite. Framförallt på taktiken.
   En fullständigt bländande första halvtimme, sedan har Chelsea bara stängt ned matchen och tränat försvarsspel. Vilket är nödvändigt men jag hade väldigt gärna sett fler mål och en mer övertygande seger. Hoppas på full fart i åtminstone 45 minuter då mot Villa på onsdag. Toppmöte faktiskt, just nu tvåan mot trean!
   Chelsea visade dock förra året att de inte klarade av att stänga ned matcher behövde träna på det, det förstår man, men det är inte så kul att se när de visat hur härligt de kan spela när de får fritt fram.


 


 


 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!