csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

14 augusti 2013

    Chelsea 2013-2014

Chelsea hade redan förra året ett av ligans allra yngsta och mest lovande lag. I år är det ännu yngre trots Schwartzers snart 41 år (6 okt). Men ett år mer erfarna och löftena är inte längre lovande, de börjar bli färdiga spelare som skolas in i Chelsea av den förmodligen bäste managern i världen, och en grupp kulturbärare i Chelsea. Vinnarskallar och Chelsesahjärtan som John Terry, Frank Lampard, Petr Cech, Ashley Cole.

Jag har sett alla Chelseas matcher på försäsongen (utom Intermatchen) och blivit vederbörligen imponerad under långa stunder. Chelsea förlorade bara mot Real och det var två försvarstavlor och en spelare som är bättre än de flesta. Till skillnad från de flesta av våra motståndare i Premier League har motståndet under försäsongen också varit tuffare. Jag tror Chelsea är ovanligt väl förberedda trots att Confed Cup-spelarna tvingades till längre semester och några fullständigt idiotiska vänskapslandskamper som planerats veckan före ligastarten, och trots att de rest ett varv runt jorden. Truppen är nästan helt utan svagheter i år.

Så alldeles oavsett vad som händer de närmaste fjorton dagarna (=resten av transferfönstret) är Chelsea i allra högsta grad en möjlig vinnare av Premier League och kanske mycket mer än så. I vilket fall som kommer det att bli ett stabilare lag och än mer underhållande lag än förra året. Det vågar jag lova.

Så låt oss bli av med elefanten i rummet. Detta gäller oavsett om Wayne Rooney kommer till Chelsea eller inte. Med honom blir vi ännu bättre, men vi blir inte sämre utan honom utan det ger kanske fler en chans att stiga fram - jag tänker framför allt på Romelu Lukaku som ser ut som de real deal.

Jag har varit övertygad hela sommaren att Rooney kommer, men väldigt sent i fönstret. Jag måste erkänna att jag börjar tveka för det hela har utvecklats till en ren prestigefråga och även om Rooney nog är något av det tjurskalligaste som finns verkar United vara ännu värre. De riskerar hellre inbördeskrig i föreningen än att släppa Rooney till oss. Jag kan förstå deras agerande men tycker deras och deras supportrars inställning att spelare är livegna är synnerligen obehaglig. Det känns skönt att Chelsea mig veterligt aldrig agerat på det sättet utan släppt spelare som velat ifrån föreningen. Att vi sedan ska få rimlig eller marknadsmässig ersättning är självklart. Chelsea har dock aldrig vägrat betala vad United vill ha för United, delvis förstås därför vi inte vet den summan.

Vi kommer att komma före United oavsett vilken klubb Rooney spelar för, men då jag tror hans spel kan passa Chelsea och hans arbetskapacitet och vinnarlust passar oss och José Mourinho skulle jag välkomna honom. Så låt oss glömma Wayne Rooney nu. Antingen kommer han, eller så blir det i januari eller...

(Jag tror inte särskilt mycket på ryktena om Samuel Eto'o även om inget förvånar mig. Men att vi skulle ta in en 32-åring och ge honom ett 2-3--årskontrakt när Lamps inte skulle få en förlängning - nja, det låter lite väl otroligt. Då har jag inte ens nämnt hans omöjliga lön).

----

Chelsea är nästan kompletta. Alla anser vi är svaga framåt, men vår anfallsbesättning är långt ifrån så dålig som folk verkar vilja låtsas. Så låt oss börja med dem.

Fernando Torres gjorde 22 mål förra året. Bara åtta i ligan, men det är ändå en aktningsvärd summa mål av en anfallare. Han jobbar allltid hårt men hittar sällan effektivieteten, särskilt mot bättre motstånd. José är klart medveten om det och har redan en väldigt klar bild av hur han vill spela Torres i år, och framförallt när och mot vilka. Han har också klart sagt ifrån att det är inte Torres han kommer förändra utan lagets sätt att spela med Torres på plan. Jag tror detta kan bli Torres bästa år i Chelsea även om jag inte tror han når de höjder han gjorde när han var som bäst i Liverpool.

Demba Ba har för mig varit en besvikelse sedan han kom. Han har gjort ett par rent fantastiska mål, men hans löpningar och arbete har inte fungerat. Sådant kan dock lossna när som helst för en anfallare som känner förtroende och José Mourinho är expert på att ge spelare den känslan. För mig är han back-up till back-upen. Även om han verkat lite tjurig i träningsmatcherna.

Romelu Lukaku gjorde 17 ligamål i ett lag som började bra men slutade sämre, men då Lukaku spelade mer den perioden kan vi säga att han bar WBA förra året. Han är ännu bättre i år och skillnaden på den servicen han kommer att få i Chelsea jämfört med den han fick i WBA är anmärkningsvärd. Han har redan under Mourinho visat sin näsa för mål. Han har visat de olika sätt han kan göra mål och hur han kan sätta skräck i försvarare bara genom sin fysik. Han kan mycket väl göra över tjugo mål i år trots att han kanske inte kommer att få spela mer än förra året för det är ingen tvekan om att JM planerar att skynda långsamt med den storväxte belgaren. Många säger, så man tröttnar på det, att han påminner om hans idol Didier Drogba och det gör han, fast ändå inte. Men kraftfullheten finns där, Lukaku är däremot i jämförelse klart mer brådmogen. Drogba var inte i närheten av lika bra i den åldern.

Tre anfallare anses idag vara för lite för en toppklubb, men med det mittfält vi har och det väldigt stora antal olika spelare som redan förra året gjorde mål som kommer att bli ännu fler i år är jag inte lika enkelriktat inställd på behovet av en anfallare som gör 25 mål eller så. Chelsea gjorde förra året näst mest mål i Premier League med en svagare anfallsuppsättning än i år!

Målvaktssidan. Begovic ansågs vara PLs bäste målvakt förra året. Jag håller inte med. Petr Cech var bäste målvakt förra året men han gjorde en okarakteristisk tavla vid något tillfälle och alla förbisåg alla räddningar och allt superbra han gjorde. Petr har långt från samma spektakulära spelstil som Joe Hart (som i mina ögon var knappt godkänd förra året fast han var suverän året innan) vilket innebär att han får sällan allt beröm han förtjänar.

Trots den skrattretande bollbehandlingen med fötterna mot Roma är Mark Schwarzer den bäste back-upmålvakten vi har haft sedan Carlo Cudicini. Jamal Blackman är ung och kommer inte att stå många matcher men visade de få gånger han blev testad på försäsongen att vi behöver inte oroa oss i närheten lika mycket för honom som för Turnbull förra året. (Blackman var väldigt bra i andra halvlek mot Roma!) Bakom dem finns Hilario som mest verkar fått ett nytt kontrakt för att ge målvakterna ordentlig träning.

Försvarsmässigt var Chelsea stundtals bedrövliga förra året. Någon riktig förklaring till det såg jag aldrig förutom en uppenbar, under den manager som ändå av någon anledning fick hyllningar för att han förbättrade försvarsspelet. Gjorde Benitez verkligen det? Spelade han samma försvarsuppsättning i två matcher rad under hela sin sejour i Chelsea?! Jag tvivlar på det även om jag är för lat och för ointresserad av statistikens finare detaljer för att kolla upp det.

Den moderna fotbollen har gjort slarvsylta av den gamla "sanningen" att man aldrig ska ändra ett vinnande lag. Med det antal matcher topplagen måste spela, måste man ändra ett vinnande lag (man måste ändra laget oavsett hur det går i matcherna) - nyckeln är mer hur och var man ändrar. För mig ändrar man försiktigare i backlinjen jämfört med andra lagdelar.

José Mourinho kommer att ändra och till skillnad från Benitez är han inte rädd för att förändra matchbilder genom att utnyttja sina byten. Benitez byten var lika förutsägbara som att tågen i Sverige slutar gå i tid när det snöar. JM är också fullständigt kristallklar i sina uttalanden om att han tänker minsann först titta på motståndet och sedan ta ut det lag han tror passar deras sätt att spela sämst. Precis, exakt mina tankar om fotboll. Man nonchalerar inte hur motståndarna spelar och sedan tar man ut sitt bästa lag för att knäcka den spelmodellen. Ett lag som Chelsea måste kunna spela mer än en sorts spel (och även i detta var Ferguson mästare så det är ju inte direkt något nytt. Bara usla managers tror blint på en spelmodell, det är därför t ex Svennis Eriksson inte längre tränar fotbollslag.). Och Chelsea har idag en spelartrupp som är bättre och bredare än någonsin, men framförallt erbjuder den mycket fler alternativ till förändringar av spelmodeller än någonsin förr. Det är på sitt sätt det allra mest spännande mec Chelsea 2013-2014. (Intressant att notera är hur Ferguson alltid fick beröm för hur han förändrade sig och följde med i tiden, men dagens s k experter hela tiden enbart pratar om, särskilt en i sportblaskan, hur Mourinho gjorde förr som om han är inkapabel att följa med tiden och omständigheterna).

Det tillhör Mourinhos grundidéer och även där håller jag med 100% att man bygger lag bakifrån. Ibland kan det vara lite tråkigt, men det beror också på spelarmaterial. När han kom 2004 var det ett defensivt Chelsea som byggdes och vi förlorade bara en enda match det året! Men visst var det lite tråkigt. Dock, Chelseas spelarmaterial just nu är helt annorlunda men vi har alla förutsättningar till att kunna täppa till där bak.

Jag misstänker att även om Mourinho den här gången aldrig någonsin kommer att tala om några untouchables är det vissa spelare som kommer att spela mer än andra i backlinjen.

De är Branislav Ivanovic som kommer att spela mest högerback men även alternera in som mittback. Iva var väldigt bra förra året och har blivit en riktigt målfarlig spelare, vilket för övrigt flera av Chelseas försvarare är, förutom Ashley Cole förstås. Å andra sidan är Ashley Cole ligans bäste målvakt utan att använda händerna - ingen tror jag har räddat så många bollar på eller precis framför mållinjen i modern fotboll.

I mitten finns det olika uppsättningar att välja mellan och försäsongsmatcherna ger ingen indikation på vilken som kommer att prioriteras. Ingen tror jag, utan Mourinho kommer att växla en hel del också, vilket backlinjen idag är vana vid så förhoppningsvis blir det mindre problem med det än förra året. David Luiz ser jag personligen som den mest givne mittbacken då JM förklarat att det är som mittback han ser David Luiz. (Och ja, jag är övertygad om att Luiz spelar för Chelsea och inte lockas av sirenropen från en annan klubb). Han är dessutom av massor med skäl en stor personlig favorit för mig. Inte minst pga sin humor.

John Terry som hade en tuff säsong med skador och bristande förtroende från Benitez har sett rent ut sagt pånyttfödd ut i träningsmatcherna. Han kommer att göra en riktigt bra säsong, men med ålderns rätt kommer han inte att spela alla matcher. Gary Cahill är en solid försvarsspelare, men någon riktig stor spelare blir han inte, som också är rätt målfarlig. Han är ingen ledartyp men följer olika partners riktigt bra. Kanske inte det första namnet på en laguppställning, men heller aldrig helt fel i någon laguppställning.

Ashley Cole kommer att hålla Ryan Bertrand borta från lite för många starter även i år, men hur kan man argumentera emot det? Cole är fortfarande en av de allra bästa vänsterbackarna, särskilt defensivt tycker jag. Jag har redan berört hans fantastiska förmåga att stoppa bollar på mållinjen. Hela Chelseas försvar är nog också ligans absolut bästa blockerare. En underskattad form av försvarsspel som redan Alex var något av en mästare i, idag tycker jag alla är jätteduktiga på det. Bertrand verkar väl införstådd med det och istället för att ynka sig i media tar han tillfället att lära och jag blir inte orolig när Cole inte spelar och Bertrand gör det.

César Azpilicueta kommer att byta av med Iva på högerbacken. Azpi gjorde enorma framsteg förra säsongen och blev bättre och bättre hela tiden. Inte lika målfarlig som Iva men bättre inläggsspelare när det behövs. Kommer att matchas försiktigt till en början pga spel i Confed och landskamper i sydamerika. Fortfarande ung och ett stort framtidsnamn kan jag tänka mig. Det är bara kommentatorerna som har sådana problem med hans namn som inte ser honom en stor framtida spelare. Hade som sagt en enorm framstegskurva förra året då han först koncentrerade sig på att få det defensiva att fungera, sedan allt mer började visa sina offensiva kvaliteter.

Bakom dem har vi en handfull väldigt lovande försvarare som delvis även kan spela på mittfältet. Nathaniel Chalobah tror jag JM just nu ser mer som en defensiv mittfältare. Jag tror även Nathan Aké främst kommer att synas i den rollen, men bägge kan ta ett jättesteg framåt i år om det behövs. Därtill kommer en ordinarie spelare i afrikanska mästarlaget, Kenneth Omerou (tyvärr just nu skadad och har inte spelat träningsmatcher heller) och Tomas Kalas, det unga tjeckiska stjärnskottet som hade det lite svårt i träningsmatcherna men ändå är ett jättelöfte.

Försvarslinjen är i mina ögon med Mourinho som mentor en av de absolut starkaste i Premier League. Det som saknades förra året var kanske kommunikationen dem emellan då det stod väldigt klart att när JT styrde backlinjen fungerade den som bäst även om han själv inte var i toppform. Jag förväntar mig faktiskt att om det finns några problem bakåt så kommer eller har Mourinho redan fixat dem för det är en av hans absoluta specialiteter. Få vet hur man organiserar ett försvar som han.

Mittfältet måste delas in i två. Det defensiva som jag tror inte är helt klart någonstans och det offensiva som är ett av de bästa inte bara i Premier League utan i hela världen. I mina ögon faktiskt minst lika bra som Barcelonas till exempel. Innan sommaren var jag rätt orolig för det defensiva mittfältet, det är jag nog inte längre.

JM kommer att spela med två sittande, eller defensiva mittfältare i vissa matcher, i andra med bara en i vad vi i brist på andra ord får kalla i en slags Makele-roll. Vi har ingen Makelele längre, men vi har en spelare som jag redan är övertygad om kommer att kunna bli lika bra i sin position på ett defensivt mittfält.

Mikel ryktas bort från klubben och det är kanske dags. JM tog honom till Chelsea och enligt nigerianska förståsigpåare förstörde han Mikel och gjorde honom till en defensiv mittfältare. I deras ögon var och är Mikel en offensiv mittfältare. För mig en helt obegriplig tanke om en spelare som aldrig gjort ett ligamål. Jag är ingen beundrare av Mikel som i mina ögon bara passar sidledes och stundtals gör mindre bra tacklingar - igen, jag har inte någon statistik men min uppfattning är kristallklar att ingen (inte ens Luiz som ofta anklagas för att tappa omdömet) orsakar så många farliga frisparkar runt straffområdet som Mikel. Jag tror inte Mikel blir något förstaval i år.

Michael Essien är en favorit hos Mourinho, men det är inte alls den Bison som satte skräck i motståndarna under JMs förra sejour i klubben. Knäskadorna har tyvärr kostat Essien alldeles för mycket kvalitet. Men han är absolut ett alternativ till den defensiva rollen även om JM använde honom mest som högerback i Real Madrid under lånet dit förra året.

Frank Lampard försökte Benitez använda som defensiv mittfältare. I mina ögon ett enormt slöseri. Visst Lampard fyller 35, men är tränad som en 25-åring, och han har inte samma klipp i steget. Vilket väl kompenseras av en av de bästa fotbollshjärnorna i det moderna spelet (liksom hos JT). Hans inhopp i andra mot Real var hans enda under försäsongen, men vilket inhopp det var. Han vände helt matchen och han kommer utan tvekan att nå tvåsiffriga målsiffror i ligan i år igen - ett fantastiskt otroligt facit. Lite djupare än förr måste han ligga främst på grund av det offensiva mittfältets kvalitet.

Ramires är den som svenska så kallade experter säger kommer att spela den defensiva rollen mest. Jag undrar det ja. I mina ögon är det lite grann slöseri med hans bästa egenskaper, att störta rakt fram emot mål går väl bra som defensiv mittfältare bara det finns täckning men Ramires allra största egenskap är ändå hans outtröttlighet. Han kan springa hur mycket som helst. Och det är inte vad som mest krävs av den defensiv mittfältare. Där krävs det en mer utpräglad fotbollshjärna som läser och stänger ned spelet, åtminstone när valet är en enda defensiv mittfältare i uppställningen. Ramis passningsspel är hans svaghet så brasilianare han är. Men i en uppställning med två sittande mittfältare då kan han komma mer till sin rätt. Han borde vara given i Scolaris Brasilien men en löjlig konflikt om en missad middag med förbundsordföranden har stängt honom ute.

Därför tror jag årets stora sensation blir Marco van Ginkel. Jag visste för lite om honom när han kom. Han är bara 20 år men har redan i träningsmatcherna visat att han kan bli en ny legend som Makelele fast med en klart bättre offensiv och kanske ett bättre passningsspel också. Han har samma typ av fotbollshjärna som Makelele. Han tänker fotboll rätt. Han kanske inte märks lika mycket som andra, men när man specialstuderar honom - oj vad mycket rätt han gör. Jag tror van Ginkel kan bli den som spelar allra flest matcher i en ensam defensiv mittfältsroll trots sin ungdom. För mig är det lite sensationellt. Den av nykomlingarna som imponerat mest hittills. Han har långt kvar men jag är mycket positivt överraskad.

Framåt på mitten har vi; Eden Hazard, Juan Mata, Oscar, Kevin de Bruyne, André Schürrle, Victor Moses.

Behöver jag egentligen säga mer?

Eden Hazard har redan visat en stor förbättring under Mourinho i träningsmatcherna. Hans defensiva spel är minst en klass bättre redan. Själv talar han om att effektiviteten framåt, den måste förbättras. Jag håller helt med. Men kan Hazard nå 13-15+ ligamål och spela i närheten av det spel han presterat stundtals i träningsmatcheran; då måste det till rent sensationella insatser av andra spelare för att Hazard inte ska bli Player of the Year.

Juan Mata har varit Chelseas bästa spelare i två år och det är skandal att han inte hålls före vissa andra spelare i England. Men målskyttar gynnas alltid i sådana popularitetsomröstningar. Når Mata samma nivåer i år efter att fått sin första semester på typ fem år, då kan vi bara tacka och ta emot. Jag misstänker att Mata är den spelare som lite grann kommer att "missgynnas" av Mourinho. Detta för att Mata helt enkelt är för duktig, för skicklig. Han kan därmed användas på alla de sätt som Mourinho behöver, vilket kan innebära att han kommer att få flytta runt mycket och spela många olika sorters roller från playmaker till inåtgående ytter. Passningskung i PL förra året. Och riktigt många mål också. (17 resp 12).

Oscar var för mig den stora överraskningen förra året. Jag hade inte trott han skulle göra en sådan härlig första säsong även om han mattades på slutet. Han var också den som spelade flest matcher av alla i Chelsea, 60 stycken. Han kommer också att bli bättre i år, ett år klokare, ett år bättre tränad och med en manager som kan hjälpa honom nå sin fulla potential. Kan också bli lite vassare som målskytt särskilt inom straffområdet, men hans skott duger rätt bra.

Kevin de Bruyne (uttalas enl experter [de brauné] men buden är rätt många verkar det som). Tintin för mig av förklarliga skäl för oss som växte upp med belgaren Hergés böcker. Jag hatade varje antydan i våras om att han skulle användas som en slags mellanskillnad i spelaraffärer och han har redan visat hur fel alla de som trodde det hade. Konkurrensen är mördande i Chelsea på mitten, ändå kommer de Bruynes namn att vara på massor av fotbollsälskares läppar efter den här säsongen. De har ännu inte fattat hur bra han är. Det är en underbar härlig spelare och hade det inte varit för överflödets "förbannelse" i Chelsea skulle han varit given i en startelva som jag ser det. Han hade varit det i vilket som helst annat lag i ligan.

Victor Moses har mest spelat till höger under försäsongen och varit fantastiskt duktig. Jag trodde det inte och många tippade att Chelsea skulle avyttra honom, men oj så bra han varit under den tid han fått i de sena träningsmatcherna efter sin skada. Han tycks tagit ett stort steg framåt, hoppas verkligen det håller i sig för då kan vi få klaga ännu mer över överflödets förbannelse. Så bra tyckte jag inte han var förra året som nu, även om han gav vårt spel nya och andra dimensioner, i år kommer England att gnälla över att han valde att representera det land han föddes i istället för det land han levt nästan hela sitt liv.

André Schürrle är en spelare väldigt många har stora förväntningar på. Chelsea jagade honom länge och jag sa ofta att jag förstod inte varför.Nu är han Chelseaspelare och därför ska vi stötta honom i allt. Jag gillar hans arbetsmoral från det jag sett nu, han gjorde ett härligt mål i Guinness Cup men jag tycker ändå att han är den jag fortfarande har störst frågetecken om. Men han är nästan ordinarie i tyska landslaget så jag har nog sett alldeles för lite än så länge. En del säger han är anfallare, men hittills har han spelat på högerkanten och det är där jag tror han kommer att spela också i år. Kommer säkert att bli nyttig men det är nog lite osäkert hur han bäst ska utnyttjas - ännu.

Då har vi ändå inte nämnt några löften som jag tyvärr inte tror kommer att ta steget upp, som Josh McEachran. Josh är en favorit men han blir nog mittfältets offer i år. Kanske utlåning igen.

Jag tycker det ser oerhört bra ut även om förståsigpåarna tjatar om att vi är tunna framåt, det är vi inte. Vi har bara inte samma sorts frontfigur som RvP i United, Aguero i City, Suarez Bitaren i Liverpool. Men vi är bättre framåt än Arsenal, Tottenham och resten och vi har alltså fler möjliga målgörare än i princip alla andra lag så varför oroa sig om det? Det vi inte bara oroade oss över förra året var tappade poäng och tappade ledningar, det hoppas jag allra mest slippa oroa mig över i år - inte vem som gör målen.

 

Ändå, den viktigaste förändringen är ändå The Happy One som han kallar sig själv nu. Jag skrev i våras om vissa tvivel jag hade. De är som bortblåsta just nu. Han har sagt och gjort allt rätt hittills. Jag tror också hans inställning och hans "löften" är genuina. Att han är lyckligare än någonsin i Spanien är så uppenbart att det behöver egentligen inte ens nämnas. Han har en annan inställning coh helt annat spelarmaterial att jobba med, och en duktig manager jobbar alltid utifrån det spelarmaterial han har. José Mourinho är en duktig manager, i mina ögon den bäste aktive managern i världen (Ferguson, Heynckes och Guus Hiddink har ju lagt av! Kanske kan Guardiola utmana men inte förrän jag sett vad han kan göra med ett annat lag, även om det egentligen redan är ett självspelande piano i lika hög grad som när Pep tog över Barcelona. Jag talar förstås om Bayern, men kan han nå Heynckes framgångar där... det gruffas redan i München har jag hört om Peps idéer. Vi får se. Men för mig måste man presterat under massor av år i samma klubb alternativ och ännu hellre presterat i flera klubbar för att jag ska anse någon en riktigt stor manager)

Det är möjligt att han kommer att återfalla i några av sina sämre mer provokativa sidor, vinnare är ju vinnare och därmed usla förlorare, men jag har aldrig någonsin sett honom så harmonisk som i sommar och så lugn vid sidlinjen - även om han tack och lov aldrig kommer att bli en sådan manager som inte engagerar sig i matchen.

Mourinhos allra bästa egenskap som jag ser det är att utveckla spelare så jag tror han verkligen ser fram emot att få lägga emfasen på det. Han har självklart vinstkrav men de är ändå annorlunda än de var när han kom till Chelsea första gången och skulle vinna till varje pris. Vi ska fortfarande vinna till varje pris, men nu med en helt annat spelmodell och filosofi och ett helt annat spelarmaterial. Han är därtill näst intill fulländad rent taktiskt och den klart bäste matchcoachen (en som kan förändra en match under dess gång) av alla.

Med sig har han de kulturbärare han en gång gjorde till vinnare. Jag upprepar det för det är viktigt, man talar gärna om vinnarkultur som sitter i väggarna - den kulturen skapade JM med de här killarna han gjorde dem till vinnare; JT, Lampard, Cole, Cech samt Essien och Iva också. Han har några av de mest talangfulla spelarna i Europa/Världen; Hazard, Mata, Oscar, Lukaku, de Bruyne, van Ginkel. Kanske Azpi. Han har Schürrle som vi vet för lite om fortfarande och jag tror han kan få ut mer ur Torres än kanske någon annan manager. JM vet hur man ställer krav, samtidigt som han är en utbildare av spelare. Han ställer inte bara krav, han hjälper också spelarna nå kraven och målen. Chelsea ser ut som en perfekt blandning av rutin, hunger, talang och ett sug efter mer - fler bucklor, mer framgång.

Men utöver allt annat är José Mourinho en vinnare och han gör andra till vinnare. (Även divorna i Real fast de gillade ju inte att det gick ut över deras personliga intressen).

Jag kan knappt vänta till söndag! Go Blues.

 

 

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook