csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 1 sp 1 v 0 o 0 f 2 - 0 mål 3 p

   
12 - 18 augusti 2013

Nyheter v-33

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Det här säger väl allt om stämningen på Stamford Bridge ikväll. När stadionannonsören säger:
"I'm looking forward to introducing this manager more than the last one"

Första matchen är gjord och första halvtimmen får 9 - 9+ i betyg av mig, men hela matchen måste bedömas och då blir det en 7a. Jag ser det som en träningsmatch, Chelsea ville inte gå för fullt efter en mycket tuff försäsong, bara resandet var ju enormt och för vissa var det inte slut utan de fick resa halva världen en gång till typ som Azpi, Moses, Mikel. Förbenade vänskapslandskamper. Vi har Villa på onsdag, sedan United och därefter Supercupen som blir nog så tufft även om den kanske inte är viktigast av alla, men prestigen mellan de två senaste CL-vinnarna i samma match ska inte underskattas. Vi har pratat om Uniteds tuffa start, men vår är minsann rätt tuff också.
    Så det blev en timme träningsmatch där Chelsea visade att försvaret minsann är tillbaka där det var för ett år sedan. Där mittfältet verkligen är ligans bästa och där vi saknar en del effektivitet framåt fortfarande. Men tänk på vilka som inte spelade idag; jag nämner bara Luiz, Mata men Moses som varit en av de absolut bästa i sista träningsmatcherna saknades också. Vilken säsong vi kan se framåt mot, Chelsea kan spela ut de bästa lagen i världen om än kanske inte ännu en hel match (men det kommer med fitness och mer träning), och nu kan vi stänga ned och försvara oss till segrar.
   Så även om jag var lite besviken just när slutsignalen gick för att Chelsea lade ned den underbara fotbollen för att träna resten av matchen kan vi inte fördöma det med tanke på situationen. Det får dock inte ske alltför många gånger i år, för jag vill ha storsegrar och en utmaning till målrekordet från 2010.

Roman Abramovich som är den tystlåtnaste av de tystlåtna har lämnat en hälsning till oss Chelsea fans i dagens programblad. Han firar ju också tionde säsongen som Chelseas ägare och han tänker fortsätta som det länge än (till alla hatares förbittring för de har ju alltid talat om för oss att Roman snart sticker, sedan dag ett ungefär).

"We have had a great decade together and the club could not have achieved it all without you. thanks for your support, there's to many more years of success." Är Romans korta och raka meddelande.


Idag blir det äntligen fotboll istället för rykten och skvaller och någon enstaka intressant händelse. Mest nyfiken är vi nog på vem som spelar anfallare. CSFCs grundtips är fortfarande att Romelu Lukaku startar. Detta är vår gissade XI:

Cech - Iva, Cahill, JT, Cole - van Ginkel, Ramires - de Bruyne, Oscar, Hazard - Lukaku med Lamps som troligaste inhoppare i halvtid.

LÖRDAG:
U-21 laget vann sin andra match med 4-1 mot Southampton. Alex Davey, Izzy Brown, Lewis Baker och Islam Feruz gjorde målen.

U-18-laget startade sin säsong med vinst med 3-0 mot Sunderland.

Laget har fått sina definitiva nummer nu när truppen spikats. Inga stora överraskningar förutom att Marco van Ginkels riktiga namn tydligen är Wulfert Cornelius van Ginkel, inte Marco.Josh McEchran har inte fått något nummer, kanske en indikation på att det blir utlåning igen. Men inte heller Chalobah eller Aké har fått nummer ännu. Demba Ba har bytt till nummer 19 istället för 29. Chelsea har fyra målvakter i truppen!. Se >>>

Victor Moses
och David Luiz kommer inte att spela premiären pga för långa resor respektive skadebekymmer. Som tidigare gissat lär nog Azpi också var ur diskussionen pga resor. Tomas Kalas har en liten fraktur och är borta en månad. Juan Mata tränade i torsdags efter sin skada och kan komma att spela.
   Chelsea tränade igår på Stamford Bridge för att acklimatisera de nya spelarna med arenan. En typ av förberedelser som sällan görs.

Hull har aldrig vunnit på Stamford Bridge och är inte favoriter till att göra det i morgon när allvaret startar (idag är det ju bara uppvärmning med de andra). De är också det första lag Chelsea någonsin tävlingsspelade mot. Den matchen slutade 5-1. Fast det var 1905. Senast vi möttes på SB vann Chelseamed 2-1 efter två mål av en viss Drogba. Det var också premiärmatchen 2009, Hulls sejour i PL blev bara ett år den gången vilket även är de flestas tips för den här vistelsen.
   Noterbart är att den tippade målgöraren i Hull, Sone Alukos syster Eni är stjärna i Chelseas damlag!

FREDAG:
Två dagar kvar och har vi tur har redan våra värsta konkurrenter tappat poäng då. Det är kl 17 på söndag som José Mourinho ska återuppta sitt fantastiska rekord, helt otroliga rekord. Han har nämligen aldrig någonsin förlorat en hemmamatch på Stamford Bridge med Chelsea. 60 ligamatcher och inte en förlust!
    Inte många tror att den förlusten kommer mot nyuppflyttade Hull Tigers under Steve Bruce. Hull ser inte ut som den starkaste nykomling som kommit upp men av erfarenhet vet vi att möta nykomlingar är alltid svårast i början av säsongen, innan de insett vad de kan och inte kan och är fulla av entusiasm, energi och förhoppningar. Så räkna inte med att matchen blir lika lätt som oddssättarna säger.
   Räkna inte heller med att spelare som Azpi förekommer efter hans transatlantiska resa. Alla med långa resor kommer att vilas, och de som inte spelade i veckan kommer säkert att prioriteras. JM har en bred och oerhört talangfull trupp att välja ur.
   Jag gissar att JM tror att Hull kommer för att parkera bussen, och därför blir det Lukaku som får starta som anfallare då Mourinho redan uttryckt att det är inte det spel som passar Torres bäst. Det kommer att bli väldigt intressant att se laguppställningen på söndag. Jag tror också Juan Mata vilas och förmodligen David Luiz för att inte riskera något med deras småskador.
   Chelsea brukar starta bra. Vi har vunnit 11 av de 12 senaste öppningsmatcherna, den här är hemma och inför en publik som kommer att bli vilda när JM igen vandrar ut på Stamford Bridges gräsmatta.
    Hull har handlat sent, i veckan kom Tom Huddlestone på köp och Jake Livermore på lån från Tottenham. De har också köpt loss Elmohamady som var på lån från Sunderland förra säsongen.

I vänstermenyn under CSFC finns exempel på krogar som visar matcherna, rubrik Se Chelsea Tillsammans. Tipsa gärna om fler ställen som alltid väljer Chelseas matcher oavsett vilka Viasat vill gynna, som t ex Sigtuna Krog påminner om att de gör.

ONSDAG:
Fler trista nigerianska nyheter. Kenneth Omerou som skadades i Confed har fått sin axelskada förvärrat och måste genomgå en operation. Det lär nog hålla honom utanför den a-trupp som måste anmälas till FA och eventuellt stoppar det också lån till annan klubb. Otur.

Mikel
missar Nigerias landskamp. Det låter som en taktiskt skada, dvs samma sort som Rooney haft när United spelar på sistone. Det finns ju ingen landskamp där spelarna är lika mycket skadade som till de landskamper som spelas just nu.

Nu är det officiellt. Wallace är utlånad till Inter för säsongen. Det ska de vara mycket glada för, och vi får hoppas problemen med arbetstillstånd löser sig för jag tror väldigt mycket på den killen.

Nathaniel Chalobah skadades och bars av på bår i U-21-lagets 6-0-vinst mot Skottland. Inte kul. Inga besked om hur allvarligt det är.
   Ikväll spelar massor av våra spelare, dock inte Petr Cech som först påstods spela en vänskapslandskamp (vilket han normalt inte gör längre utan han vilas då) och det gäller att hålla tummarna. Som tur var är, redan skadade, Juan Mata och Torres inte inkallade till Spaniens resa till Sydamerika men många andra Chelseaspelare kommer att spela ikväll.

MÅNDAG:
Äntligen.

Den här veckan startar det, världens bästa, jämnaste och roligaste fotbollsliga och vi tillhör utan tvekan förhandsfavoriterna. Så mycket att det knappt ens är värt att satsa pengar på oss för att oddsen blir så dåliga. Intressant nog är vi ju större favoriter i England än i Sverige, vilket väl säger en hel del. Jag tillhör ju inte dem som är särskilt imponerad av svenska sportjournalister, förutom gurun Peter Wennman och Erik Niva som kan massor men inte så mycket om Chelsea. Simon Bank är också en kille jag läser med stor behållning. Expressen har redan kommit ut med sin ligabibel, Sportbladet kommer med sin i veckan.

Fortsätt tippa, hittills är vi alla eniga om att Chelsea vinner. Även om det nog inte blir så lätt som vi hoppas.

 

Rykten, notiser m m, v-33

SÖNDAG:
Oj vilken fart det blev på ryktena igen i eftermiddag, inget nytt men alla försök att få spelare till Chelsea görs. Coentrao har lämnat in en transferbegäran från Real och därmed är han med medielogiken på nätet så gott som klar för oss. Arda Turan som tackat nej till alla transfers ska tydligen ändra sig. Eto'o förhandlar om ett tvåårskontrakt med Chelsea säger de. Men det sägs ju så mycket just nu. Det sägs också att Rooney gett upp och accepterar att han inte får lämna...

Så får vi inte glömma att Radamel Falcao som gjorde mål idag kan komma. Tidigare i veckan påstods det att Monaco skulle sälja honom för han ville det, nu påstår de att franska förbundet tänker tvinga Monaco att följa skatteregler som övriga klubbar måste följa och då tvingas Monaco sälja Falcao... jaja, silly season är det alltså.

Stipe Perica
ser ut att lånas ut till Holland, men för ovanlighetens skull inte till Vitesse utan till BAC Breda.

Det är inte oväntat att spekulationerna ökar nu när Rooney hoppade in igår och inte visade någon glädje över att bidragit till två mål. JM har också hållit trycket uppe och insisterat att Rooney fortfarande är ett mål för Chelsea. Så nu börjar spekulationerna om att det kan handla om priset och enligt många medier kommer Chelsea att erbjuda United ett ordentligt överpris (för med Rooney är det ju inte bara transfersumma, det är också bland PLs högsta löner som ska betalas). Summorna som Chelsea lär erbjudit i de två bud som de flesta är överens om att Chelsea har gjort har i vissa fall varit väldigt olika, men de flesta seriösa bedömare säger att det första låg på 20m, det andra på 25m - nu förväntar de sig att budet ska vara på 40m så United inte ska ha råd att säga nej. Jag tror United ändå har målat in sig så i ett hörn att de knappt kan släppa Rooney om han inte själv också agerar genom att lämna en transferansökan vilket många nu tror han inte gör då han inte blev utbuad av de resande supportrarna igår.
    Rooney själv uttalar sig fortfarande inte utan all "information" kommer via noggrant placerade läckor och självutnämnda talesmän.
    Själv är jag betydligt mindre optimistisk än tidigare men har inte lagt ned det hela, men före nästa måndag tror jag inte mycket händer. Sedan är det sex dagar affären kan få en lösning på. Men då måste nog Rooney börja agera trots de konsekvenser det kan få om United vidhåller sin livegenskapsstrategi, ivrigt uppmuntrad av sina mediekällor och supportrar.

Lite mer fantasifullt är att Chelsea kommer att jaga Robert Lewandowski om det inte blir Rooney, men vi har ju snart kopplats till varje forward som gjort tvåsiffrigt i sina ligor som ersättare till en spelare vi inte har....

Barcelona ska nu gett upp jakten på David Luiz, eller någon mittback överhuvudtaget verkar det som. Nye tränaren anser att de som de har räcker. Det är han nog rätt ensam om att anse och det förändras nog när Puyol skadas igen.

Förvänta er ett par intensiva sista veckor av silly season som absolut inte borde få vara efter att ligorna startat, men förvänta er inte särskilt mycket fakta eller ens nya rykten. Vi fortsätter dock redovisa dem oavsett.

LÖRDAG:

Ryktena blir löjligare och löjligare. Nu ska Chelsea lägga 22+m pund för Mats Hummels, precis som om Dortmund skulle sälja. Vilka är de här människorna, journalister är de inte. Allt kan inte skyllas på ryktesspridande agenter, utan någonstans måste det sitta människor som kallar sig journalister och bara hittar på. Samma källa Caughtoffside hävdar att Chelsea lagt bud på Mangala (se nedan) och Varane men åkt på pumpen. Alla som tror på det räcker upp foten.

Det börjar bli en viss desperation kring silly season-sajternas påhitt just nu. Att Bruma nog inte kommer det här fönstret verkar nu klart fast jag länge trodde han skulle komma. Men nu talas det om att JM ska brandskatta Porto igen. Porto som redan sålt flera spelare och har bra kassa ska nu släppa Jackson Martinez, det kom redan igår, men nu budar några sajter och hävdar att försommarens rykte om Mangala är tillbaka. Så både Martinez och Mangala är på väg till Chelsea. Nja, det blir nog inte så.

Benficas anfallare Rodrigo, brasilienfödd men uppväxt i Spanien är ett nytt namn på ryktesfronten, uppenbarligen istället för Rooney.

FREDAG:
Har SportsReview rätt så kan vi verkligen glömma allt snack om Eto'o, vilket CSFC hävdat hela tiden. Enligt dem kräver Eto'o 300t pund i veckan. Lite mindre än dubbelt så mycket som de bästa betalda i Chelsea. Inte ens Messi är värd det.

Noterbart är att Adam Gemili tog sig till final genom att vinna sin semi på 200m i VM i friidrott. Gemili som en gång spelade fotboll som pojklagsspelare i Chelsea.

Fabio Coentrao har återigen dykt upp som ett namn för Chelsea om media får bestämma. Tror inte ett skvattt på det.

Återanvändning är dagens motto. Luis Muriel från Udinese var aktuell till United som ersättare för Rooney men då media nu bestämt sig för att Rooney inte kommer att släppas (jag avvaktar 2 sep innan jag säger något) så är det plötsligt Chelsea som istället ska köpa Muriel.
   Även Eto'o pusslas mellan båda klubbarna av sensationslystna och klickmedvetna medier.

Oseriösa SportsDirect hävdar nu att Chelsea försöker köpa loss Mats Hummels från Dortmund. Kommer aldrig att hända.

Metros bidrag till fredagens sagostund är att istället för Rooney kommer Chelsea att köpa Portos Jackson Martinez. När ska tidningarna fatta att blir det inte Rooney blir det ingen.

TORSDAG:
Mikel verkar fortfarande vara aktuell för Napoli och Benitez, men ärligt talat - jag är inte Mikels största fan men nog är han värd betydligt mer än 5m pund. Vi betalade mer än tre gånger så mycket och han är fortfarande bara 26 år. Så nej till försäljning till det priset är mitt hopp.

Dagens Luiz är tydligen att media noterat att han faktiskt inte lämnat in en transferbegäran som Los Arrogantos fans trodde (för alla vill ju till dem) och att han istället sagt ifrån om att han vill stanna i Chelsea. Han sparades i Brasiliens förlust (självmål av Dani Alves) mot Schweiz, Oscar däremot spelade 60 minuter.
   JM har också gjort det fullständigt klart att han vill ha kvar David Luiz, enligt bl a Sky Sports (som i England är klart trovärdiga till skillnad från Sky Italia).

ONSDAG:
Oseriösa SportsDirect menar att Chelsea nu gett sig in i jakten på Dortmunds Ilkay Gundogan, men det låter inte särdeles troligt då mittfältare knappast är vad vi söker, även om andra påhittiga källor säger att Napoli nu vill köpa Mikel. Jag tyckte mig inte uppfatta att Mikel var någon favorit för Benitez under dennes sejour i Chelsea...

Roberto di Matteo, alltid lika populär hos CSFC har meddelat att han tänker ta ett sabbatsår trots erbjudanden om jobb. Lite har man ju undrat hur en Champions Leaguevinnande manager kunde fortsätta vara arbetslös men det förklarar ju situationen.

Ny har Silly Season hittat en ny vinkling. Först skulle Samuel Eto'o gå till Chelsea men där har även de mest vilda nu insett att Chelsea skulle aldrig i livet köpa Eto'o och betala honom den lön han har hos Anzhi. Så nu spekuleras det i att han skulle gå ned i lön. Det allra nyaste är dock att nu säljer medierna Eto'o (och är det egentligen någon som har koll på hur bra eller inte bra han är idag, 32 år gammal). Eto'o bryter ju mot alla Emenalos 30-årsregler. Han har gjort 51 matcher för Anzhi i en liga som ändå inte tillhör de bästa, hans målsnitt är fortfarande bra dock med 25 mål på de matcherna. Ungefär som Torres förra säsongen alltså.
   Den nya grejen är dock att nu anser några att Man United minsann är ute efter Eto'o och att Chelsea och Manure nu skulle slåss om kameruanen. Det skulle ju ge krydda åt sista veckorna av silly säsongen. Frågan är dock om det finns ett uns av sanning i det, borde det också innebära att Uniteds stenhårda tjurskalliga attityd att Rooney minsann aldrig kommer att säljas till Chelsea börjar vackla? Dock är det med största säkerhet bara tidningssvammel.
   Det absolut senaste är dock att han nu kanske ändå tänker stanna i Anzhi - och vem kan klandra honom, ingen annan är villig att betala en tredjedel av den lön han har där.

Mer troligt anser jag det då att Demba Ba (om Rooney kommer) kanske köper Demba Ba. Även Valencia lär vara intresserade. Det ger jag kanske 5-10% på en skala men enbart om Rooney kommer.

Media tar också fortfarande varje chans att koppla Luiz Gustavo till oss trots att jag inte tror Chelsea har något mer än allmänt intresse av vad som sker på marknaden där. Även Sami Khediraryktena lever vidare, och där finns nog ett litet större intresse men absolut inget konkret.

Nathaniel Chalobahs skada igår verkar inte vara så allvarlig vid de första rapporterna. Skönt.

Det har varit tyst ett tag om Bruma nu vilket agenten inte gillade så nu har han gått ut och listat en del klubbar som visat konkret intresse för portugisen. Chelsea nämns inte bland dem trots att klubben förekeom flitigt i de ryktena tidigare i sommar. Så mycket att jag nog trodde det kunde bli affär med Sporting.

SportsDirectNews (fullständigt påhittig och inte alls trovärdig källa) har nu hittat på att Moyes vill ha Lukaku i utbyte för Rooney.

Och orkar ni med... en dos Luiz. Ännu har den omtalade transferansökan som barcakällor hävdade skett. Det skulle varit i måndags, men det är tyst utom hos de mest fanatiska barcastödjande medierna om Luiz just nu. Och även de börjar visa tvivel om att Luiz tänker tvinga till sig en transfer till katalanerna.

TISDAG:
Nu sägs det igen att David Luiz har lämnat in en begäran om att få lämna. Det verkar dock inte alls varit officiellt och ryktet kommer helt från Spanien så vi får ta det med en mycket stor skopa salt. Detta skriver Daily Mail >>>
    Jag har oerhört svårt att tro på det dock. Av alla möjliga skäl men framförallt för att källan är en blaska som gärna vill ställa till det för Chelsea och framförallt JM. Vi får väl se vad som händer, men om det händer då ska de betala marknadsvärdet som jag liksom Chelsea anser är 45m.

Samuel Eto'o gör ingen hemlighet om vart han vill gå. Hans flirt med Chelsea är helt oförblommerad. Han vill så gärna jobba med JM igen, han vill att Anzhi ska släppa honom utan övergångssumma och så vidare.

MÅNDAG:
Alla Chelseas mål från försäsongen. Se och stundtals njut. >>>

Nog för att det finns många dataspelsberoende, men att Roman Abramovich baserar skötseln av Chelsea och inköp av spelare efter en app - det låter väl ändå inte helt trovärdigt. Det kanske är ett hjälpmedel, men det är knappast hela sanningen. Men rätt kul att läsa ändå. >>>

Annars är det mycket Samuel Eto'o idag. Han pekas ut som plan B. Jag sätter mycket lite tillit till sådan rykten. Oavsett vilka skvallertidningar som för fram det.

Idag ska det ske enligt de spanska medierna (de katalanska). Vi får se. Jag kan inte tänka mig att David Luiz lämnar in en transferansökan, men som jag skrev redan i går. Om det skulle hända med en enda spelare i Chelsea hoppas jag Chelsea uppträder bättre än andra klubbar, även om vi självklart måste försöka få ut bästa ersättning.

Istället ägnar vi oss att läsa intressantare saker. Som den här artikeln i Telegraph om José Mourinho och hur han hittat tillbaka till sig själv nu när han kommit hem. >>>

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
s


stöd webbshop