csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p

   
5 - 11 augusti 2013

Nyheter v-32

Europa Leaguemästarna 2012-2013

GLÖM INTE
Skicka in ert tips på hur ligan slutar >>>
den som har de sex första lagen rätt och de tre nedflyttningslagen vinner en t-shirt från vår webbshop


SÖNDAG:
Jag är fortfarande inte ett dugg imponerad av United annat än över deras vinnarmentalitet. De vann rätt lätt över Wigan i Community Shield men jämfört med Chelseas spel i de flesta träningsmatcherna, inkl andra halvlek i natt, var det påvert och utan Robin van Persie hade det varit ännu mindre imponerande, för han imponerar i år också. Det syntes inga direkt spellinjer och det verkade som om både de och Wigan mest betraktade det som en träningsmatch istället för en säsongsöppnare. Wigan lär dock säkert vara ett av tipsen för en direkt återkomst till Premier League. Jag har tippat Watford, QPR och Wigan.

LÖRDAG:
Chelsea v Roma 2-1 (0-1)
Luiz spelar och börjar med en typisk Luiz, lite udda omdöme. Chelsea börjar dock starkast.
   Schwarzer gör en jättetavla och Roma tar ledningen. En otroligt tavla där han oattackerad spelar bollen i egen stolpe och på stolpreturen gör Roma mål Hemskt att se. Lamela gjorde målet 20. Hade en motståndarmålvakt gjort så hade jag skrattat rått i tjugo minuter, nu är jag inte lika road. Det var något jag kunde gjort när jag var målvakt som tolvåring, innan jag fick fingret avsparkat och blev skotträdd. Som målvaktstavla lär det göra YouTube.
    Chelsea spelar inte bra, sämsta insatsen så här långt hittils om jag ska vara ärlig.
   Essien är rent dålig tyvärr. Och han är i gott sällskap om vi säger så. En riktigt usel halvlek.
    Även om motståndet förstås är annorlunda är det ingen tvekan, det här är en rent usel halvlek av Chelsea, vi ser ju usla ut som Manure den här försäsongen. Skäms.

Man kan ju hoppas att det inte är så, men ärligt talat, kan Chelsea vara sämre än i första? Om de är får de spela i Allsvenskan istället.Många

Många ändringar förstås till andra, och måtte de göra bättre ifrån sig för jag börjar ruttna på ursäkterna i tv om att det ändå bara är försäsong - för det här var bland det värsta jag såg förra säsongen. Knappt att de skulle slagit Djurgården i första, ärligt talat, de hade inte slagit Djurgården även om BP gjorde det. Deprimerande insats utan hjärta, utan skicklighet utan passion - utan vilja. Roma är inte bra alls, men ändå...
    Lamps har kommit in och börjar med ett bra skott, om än med lite för klar skottvinkel för målvakten.
   Första fem i andra tyder på att JM gett en liten hårtork åtminstone i halvtid. Chelsea försöker åtminstone. lite, om än inte framgångsrikt.
     Det är ett ltie aktivare, lite mer viljestarkt Chelsea i andra. Lamps är den som visar vägen. Oscar försöker också.
    De Sanctis gör en jätteräddnign på en JT skalle. Men HawkEye hade det kunnat vara mål, men troligen inte. 57
   Det börjar se ut som Chelsea nu och Hazard med flera kommer in, Mikel som inte varit mycket bättre än Essien ut. van Ginkel och Iva de andra som kommer in.
     MÅL. Lapmard gör det. Jätteskott från utanför straffområdet. Haz lägger upp och massor med rörelse som drar isär försvaret. Men Lamps har varit bäst sedan han kom in så. 61
    NU har Chelsea kommit ut på plan och Lampard leder det hela. Första halvleks patetiska Chelsea är som bortsopade. Nu är det Chelsea för hela slanten.
    Blackman gör en riktigt bra räddning på en skalle från Osvaldo, tror jag det var..
   Chelsea skulle haft en straff. Men så blev det inte.
    Rami har gett massor med energi till laget. Det är verkligen ett helt annat Chelsea i andra än i första. Även om det nu är byte på byte så det är svårt att bygga ett spel då alla byts hela tiden.
    Chelsea borde faktiskt tagit ledningen nu, men... jag tycker fortfarande vår effektivitet påminner om förra året - den är inte godkänd. Resten av spelet dock är klart bättre, Chelsea stänger ned motståndarna nu och är betydligt mer på tårna, aggressivare mot motståndarna. Det är som en annan match även om Chelsea inte riktigt övertygar ändå. Men med alla dessa byten ...
    Bertrand har spelat bra, Blackman har spelat bra. Lampard och Haz de bästa med Rami i andra. Från första kan jag inte framhålla någon.
    Lukaku in för JT! Minst sagt oväntat byte men framåt har Ba och Torres inte imponerat om vi är snälla. Så nu prövar JM två anfallare, Ba och Lukaku.
    Oscar har också varit en injektion. Andra halvlek är riktigt bra, om inte fantastisk. Och vi skulle haft en straff en andra gång, men domaren ville inte. Igen. Ba var nog lite för lågnt från bollen för att få den, men...
     Chelsea borde avgjort den här matchen nu, men det börjar se oavgjort ut.
   MÅL. Efter stor kalabalik, gjorde Hazard trolleri och till slut hittar bollen fram till Lukaku, 89. Bra även av Ba.

Det var en rent patetisk första halvlek som jag redan glömt. I andra var Chelsea klart bäst och borde avgjort matchen tidigare. Glädjeämne, Lampard framföraltt då han knappt spelat förut på försäsongen. Hazard blir som jag sagt så många gånger nu bättre i är än förra. Ramie ger vårt spel en härlig ny dimension när det låser sig. JT ser pånyttfödd. Blackman gjorde några kvalificerade räddningar, inte illa av en 19-åring.
    Oscar Haz, Lamps - alla byten i andra gjorde skillnaden för mig. Vi är inte alltid homegena, men ibland, wow vilken fotboll Chelsea kan spela även om det här var långt från vår bästa försäsongsmatch. Första halvek var den i särklass sämsta, men vem bryr sig.
   
    

__
Nu är det officiellt även hos Chelsea. Lucas Piazon lånas ut till Vitesse. Lycka till där med alla klubbkamraterna Lucas, som behöver mer speltid än han fick i lånet till Pellegrinis Malaga.

Tyvärr förlorade U-21-laget sin premiär trots hemmaplan i Aldershot. Tottenham vann med 4-2. Mål av nye Izzy Brown och Islam Feruz.

FREDAG:
Våra premiärmotståndare i PL byter namn. Hull heter inte längre Hull City AFC utan byter till Hull City Tigers, vilket till skillnad från ändringarna Cardiffs asiatiska ägare tvingade på walesarna åtminstone är logiskt då Hull alltid kallats tigrarna pga tröjor.

Underbart, härligt sagt ang Barcas försök att locka David Luiz från Chelsea. Det är som alltid JM som säger det rakt ut: "If they need a central defender my advice is that they have to go to the second name they have in the list because they are wasting their time. No chance.".

Han säger också att Chelsea fortfarande är mycket intresserade av Wayne Rooney men att allt sker på korrekt sätt. Chelsea har dock ännu inte gett upp hoppet om att få Rooney till Chelsea.

Nathan Aké har skrivit femårskontrakt med Chelsea, förlängning förstås.

U-21 börjar sin säsong i kväll, mot Tottenham på Aldershots hemmaplan. Klubben vars existens räddades av Chelsea genom planhyresavtalet. Kul.

TORSDAG:
Juan Mata och David Luiz är på skadelistan men JM är optimistisk och hoppas de ska kunna spela sista träningsmatchen mot Roma i helgen, annars kommer de att vilas så de är fräscha till ligastarten. Så det är bara att hoppas att deras landslagsledningar också låter dem vila, särskilt Mata som annars tvingas resa till Ecuador (Luiz till Schweiz) för en meningslös vänskapslandskamp vilket kommer att göra att han och andra spanska spelare inte är fräscha nog för att möta Hull någon dag efter att de kommer tillbaka.

ONSDAG:
Chelsea v Real Madrid 1-3
Första fem är ärligt talat riktigt tråikga men Lmaps startar
    Det är ingen tvekan om att på papperet startar Ancelotti ett mycket bättre lag än Morunho. Vi får se hur det utvecklar sig.
     14 min. Marcelo MÅL
Chelsea kvitterar omgående. genom Ramires
MÅL
    MÅL. Ronaldo på frispark. Cech hade fingrarna på den.
    Real var det vassaste laget i första. Hoppas Chelsea kommer igen och visar vad de kan.
    Chelsea har öppnat andra halvlek väldigt bra.
    Det går inte bra för oss. Ronaldo gör 3-1 med en nick. Dåligt försvarspel ärligt talat. JM ser rätt upprörd ut. 57

Det här var inte Chelseas bästa match på försäsongen, framförallt var vi löjligt ineffektiva jämfört med Real. Trist, jag hade hoppats få vara glad.
    Siffrorna speglar inte matchen, men effektivitet är viktigare än bolllinnehav och så vidare. Förutom målet var kanske Lampards skott som Casillas storräddade på vår bästa chans. Jag tycker Real hade första halvlek men Chelsea andra, det handlar dock om att göra målen och det gjorde framförallt Ronaldo. Förstår om Chelsea nu intensifierar jakten på Rooney.
    Chelsea fick inte alls till det inatt. Siffrorna smickrade nog Real lite, men de var bättre. Real hade ett sent offside mål inne av Morata, förstår varför Real inte vill ge honom till spuds. Ronaldo MoTM.

(Startelvan: .Cech
2.Ivanovic
24.Cahill
26.Terry (k)
3.Cole
7.Ramires
16.Van Ginkel
8.Lampard
11.Oscar
18.Lukaku
17.Hazard)


Enligt statistisk analys av Bloomberg Sport vinner Chelsea Premier League 2013-2014. >>

   Deras tips:
1. Chelsea
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Arsenal
5. Tottenham
6. Liverpool
7. Everton
8. Newcastle
9. Swansea
10. West Ham
11. Southampton
12. Aston Villa
13. Fulham
14. West Bromwich
15. Sunderland
16. Norwich
17. Stoke
18. Cardiff
19. Hull
20. Crystal Palace

Skicka gärna in era tips inför ligastarten. >>

Chelsea har när de avslutat försäsongsturnéerna rest runt jorden. De har rest 39.652 km vilket är nästan jordens omkrets på 40.074 km. Det är ju bara dett vi borde egentligen också räkna in resan till St Louis och östkusten i USA som gjordes direkt efter ligan avslutades. Detta är säkert bra PR, men egentligen en form av vansinne även om årets turnéer gör det möjligt för oss att köpa Rooney utan att ens komma i närheten av att bryta några finansiella låtsasregler.

I natt, kl 3, är det final i Guinness Cup mot Real Madrid. En match med massor av implikationer på massor av nivåer och sportpressen fokuserar förstås på de personliga med JM som deras förre manager och nu Carlo som gav oss vår senaste ligatitel.
    ÄNDÅ detta är en träningsturnering och även om båda lagen vill vinna är det faktiskt inte alls vinna till varje pris som gäller. Jag tror faktiskt vi kommer att se det allra tydligast hos Chelsea som utan tvekan kommer att fortsätta rotera ordentligt och jag tippar att minst 17 spelare kommer att spela i matchen. Jag är tveksam om Lampard får en chans redan nu även om han lär träna för fullt efter sin hälseneskada. Luiz kommer inte att spela enligt alla rapporter. Det torde finnas tveksamhet kring de Bruyne trots hans start mot Milan, men han spelade på sprutor då vilket inte är optimalt även om han var väldigt duktig. Möjligt är att Petr får stå hela matchen och några spelare får nog spela hela matchen. Cahill gjorde det mot Inter, Iva mot Milan fast i två olika positioner. Tipset är att fullmatchspelare blir JT eller Ashley Cole (som alltid varit väldigt bra mot Ronaldo, Cole är nog det närmaste en spökmotståndare som Ronaldo har). Den stora frågan för mig är om Mata och Hazard kommer att spela tillsammans en del av matchen eller inte.
     Chelsea har haft en mycket imponerande försäsong med sin ny(-gamle) manager till skillnad från t ex Arsenal, framförallt United och även City. Detta betyder förstås inte mycket när serien väl startar - men det skadar verkligen aldrig att få in en vinnande attityd redan i träningsmatcherna. Jag är rätt road av Uniteds usla resultat - när man sätter dem i relation till tre faktum; det är onekligen oro i deras spelartrupp med fraktionsbildningar (vilket alltid är ett problem, det har vi sett i Chelsea också), deras försäsong inger inte förtroende varken för lagmoral eller nya managers inflytande ännu. Särskilt som Moyes lag aldrig startat bra. Lägg därtill att United har det i särklass tuffaste startprogrammet av alla PL-lag. Jag ser det inte alls som en osannolikt att de redan till slutet av september kan har tappat minst nio poäng. Och en sådan start klarar de inte av att vinna ligan med. Men vi får se, allt är ju spekulationer.
    Jag har sett det mesta av försäsongen och ska försöka se matchen i natt och även om alla spelare pga Confed och sånt fått visa särskilt mycket är jag stundtals mycket imponerad över hur spelidéen redan verkar sitta. Effektiviteten är aldrig bra under försäsonger och det är den som måste komma nu. Eden Hazard har varit enastående men skulle behöva göra ett spelmål. Moses har visat att han minsann inte skräms av konkurrensen och spekulationer i att det blir han som blir överflödet har nog triggat honom. Han har varit utmärkt, särskilt i de senaste matcherna. De Bruyne är en ren tillgång, van Ginkel kan trots sin ungdom bli en ny Makelele, missförstå mig rätt för de är inte samma spelartyp men de har samma vitala spelförståelse i rollen som sittande mittfältare. Van Ginkel är dock klar vassare framåt. Backlinjen har trots att samma uppställning ännu inte spelat ihop imponerat. JT verkar pånyttfödd.
    Jag tycker vi har stort fog för optimism och igår tippade The Telegraph som är en seriös tidning faktiskt Chelsea som ligavinnare fast det verkar som de flesta spelbolag har City. Får United den tuffa start jag spekulerar i, då kan de faktiskt få kämpa om fjärdeplatsen för konkurrensen i år är större än någonsin. Chelsea hade förra året lika många poäng som United mot lag från övre halvan, men tappade 14 poäng mot sämre motstånd. Vi var alltså otillåtet ojämna och förmodligen lite nonchalanta - det tror jag aldrig JM tillåter och han har en ännu bättre trupp i år vilket innebär att spelare som inte visar rätt attityd kan nog räkna med bänken.
   Spännande lär det bli och även om matchen mot Milan stundtals var intensiv och kändes mer som en riktig fotbollsmatch tror jag den inställningen och det sättet att närma sig matchen i natt blir ännu klarare. Bägge lagen vill av massor av skäl vinna just den här försäsongsturneringen.


Chelsea U-21 avslutade sin försäsong med en seger med 2-0 över Hendon. Josh McEachran gjorde första målet och provspelaren Ben Pattie det andra. Mest udda var nog dock att två gamla Chelseaspelare (och i det här fallet i aktningsvärd fotbollsålder) Jody Morris och Jon Harley "förstärkte" laget.

TISDAG:
Jag har fått en del mejl senaste tiden vilket är roligt, mindre roligt är att returadresserna inte fungerat. Så skriver ni till CSFC se till att fylla i er mejladress ordentligt så ni får svar - för det är bara så trist att lägga ned tid på att svara på mejl och så veta att de inte går att leverera för adressen är felaktig.

MÅNDAG:

 

Rykten, notiser m m, v-32

SÖNDAG:
Man kan läsa den här krönikan som en analys av modern fotboll. Det är inte den fotboll många fans vill ha, men fotbollsspelare är yrkesmän som spelar för en klubb - de är inte supportrar (i 99% av fallen). Den handlar om Rooney, men lika mycket om Suarez och en sak jag mest tror på i den är att en klubb ska inte skämma ut sig genom att tvinga kvar spelare. Fotbollsspelare är inte livegna idrottare som i amerikansk idrott. Tottenham har satt ribban i allt sådant här trots att de alltid till slut har sålt när de klämt ut allt de kan få; Berbatov, Modric och snart Bale. Om man ska tro spanska intressenter kan samma sak hända oss imorgon när Luiz enligt Barcavännerna kommer att lämna in en transferansökan. Nu tror jag inte det kommer att hända, jag tror inte ens det finns en risk. Men om det skulle hända, då hoppas jag Chelsea låter honom gå för ingen är betjänt av att tvinga spelare kvar hos arbetsgivare de inte vill fortsätta hos. (Men jag älskar Luiz och är nog fullständigt övertygad om att han inte alls vill lämna).
    Lojalitet är en supporters gåva till en klubb, en gåva klubben förhoppningsvis återgäldar på olika sätt t ex genom att skapa ett lag som ger oss tillfällen att fira. Men det är vår gåva, det är inget vi har rätt att begära av spelare som har en begränsad tid på sig att prestera. Det är min syn på det hela och som sagt, bevare oss för den amerikanska modellen där klubbar enbart är företag och spelarna anställda utan rättigheter.
    Läs >>>

Det är ingen hemlighet att Chelsea haft intresse av Willian som istället rätt överraskande hamnade i Anzhi. Vi vet ju nu varför Guus väldigt plötsligt lämnade den klubben då de nu helt övergett sin strategi och försöker göra sig av med sina stjärnor.Dock ej till några reapriser om någon trodde det. Vi har redan knutits till Eto'o vilket inte är aktuellt, men trovärdigt är Willian även om prislappen är rätt avskräckande. 35m pund är det som citeras mest ofta. Som ni ser i annan artikel anser jag att Tottenham är den klubb som allra mest skulle behöva honom, men de som lär bjudit redan är storköparna City. Jag tror faktiskt inte Chelsea är särskilt intresserade trots att Willian var så duktig mot oss i förra årets CL. I vilket fall som är det namnet för dagen i skvallret.

Det ser allt mer ut som om Rooney liksom Suarez ska straffas tillbaka i fållan. Han är petad från dagens Community Shield. Pga axelskada, men samtidigt lär Rooney gett fullt klartecken till att spela landskampen i veckan mot Skottland!

LÖRDAG:
Intressant utveckling, enligt Daily Mail har de amerikanska ägarna till vissa klubbar ingått en pakt som bryter mot all kartelllagstiftning i övrigt affärsliv. Allt för att t ex hindra Rooney från att gå till Chelsea. Jag är väldigt mycket emot den här amerikanska inställningen att behandla idrottare som livegna till klubbarna som äger, säljer och missbrukar deras kontrakt utan att spelarna har någon talan och vi får verkligen hoppas de misslyckas kapitalt. >>>

Valencia som var och ryckte i Torres tidigare i sommar lär nu försöka låna Demba Ba istället. Det lär nog inte hända, om inte Rooney hamnar i Chelsea. I vilket fall som lär inget hända närmaste veckorna.

Trots JMs klarspråk om David Luiz och trots att Luiz själv sagt att han inte är intresserad är Barcelona enligt dessa ständigt felaktiga spanska källor övertygade om att Luiz kommer att lämna in en transferansökan på måndag! Detta rapporteras nu även i seriösare källor som The Independent. Allt lär dock ha sin uppkomst i spanska El Confidential och som sagt plockats upp av andra medier. Men det är som med summan som Barcelona lär erbjudit Chelsea som enligt spanska källor är mindre än vad Chelsea gav och enligt engelska källor är dubbelt så stor! Hmm.

Daily Mail säger att JM har bekräftat att det blir i Inter som Wallace får spela och kvalificera sig för arbetstillstånd i England. Jag var väldigt imponerad av den unge brasilianaren under turnén i Asien. Han kan bli minst lika bra som Maicon eller Alves. Han blir då spelare nummer 17 som lånas ut av Chelsea!

Tro det eller inte, men det sägs att Wayne Rooney ska ha sagt till sina lagkamrater att han kommer att lämna för Chelsea. Så enkelt är det knappast för det bestämmer ju tyvärr inte Wayne Rooney utan Manchester United.

FREDAG:
Chelsea har inte bekräftat det men Vitesse har. Precis som vi alla trodde kommer även Lucas Piazon att spela för holländarna nästa säsong. Som lån. Han har gott sällskap med van Aanholt, Kakuta, Cuevas och det kan bli fler för fler spelare kommer att lånas ut. Chelsea har en jättetrupp av ungdomar som lovar mycket men som inte är redo för a-truppen i år.

TORSDAG:
Som ni vet gäller målkameror i Premier League från och med på lördag. FA valde HawkEye-systemet och det har nu installerats och presenterats.
   Läs mer här: >>> och läs en personlig uppfattning om hur det fungerar >>

Rätt mycket igen om hur alla klubbar, med budgetar och rykte, jagar Santos nye Neymar... Unge Victor Andrade. Chelsea är förstås nämnt i sammanhanget.

Rooney lär nu fått Malouda-behandlingen och får träna med juniorerna, fast med tanke på hur United såg ut mot gnaget borde väl nästan hela laget göra det.

Willian som alltid varit aktuell för Chelsea och som var så bra i CL mot oss förra säsongen har satts upp på Anzhis utförsäljningslista. 30m lär han kosta. Men mittfältare är väl inte direkt vad vi behöver.

ONSDAG:
Oj vad många siffror som påstås om Los Arrogantos bud på Luiz, Från 20m till 34, 5m pund! Men den enda viktiga är att Chelsea enligt flera källor nu ber dem dra åt.... dit pepparn växer och inte besvära klubben igen. Chelsea har gjort det klart för Barcelona att de vill absolut inte höra mer om det här. Som om det hjälper i Silly season.
   Tyvärr verkar inte verkligheten fungera för den klubben så de betraktar det enbart, enligt olika källor, som ett försök att trissa upp priset. Enligt Barca-källor vill Luiz inget hellre än gå dit -fast han själv kategoriskt har förnekat det!!! Jag är så trött på Barcelona att jag spyr. Och tänka sig att det en gång var en klubb jag gillade. Fy fan för dem.

Du milde, idag har "nyheter" om att Anzhi byter inriktning nått världen och självklart är nu Samuel Eto'o mer eller mindre klar för Chelsea i de minst seriösa medierna. Tror nog inte det, för fem år sedan kanske det hade kunnat få någon uppmärksamhet. Idag är det bara fjanterier att ens skriva så.

Fler och fler rapporter om att Barcelona lämnade in världens skambud på Luiz. Man brukar normalt lämna ett lägre bud, som på varje auktion, och sedan höja - men normalt i fotbollssammanhang är ändå att budet är någorlunda i genklang med verkligheten. Men Los Arrogantos tycks leva i en alternativ verklighet där de värderar David Luiz betydligt lägre än Chelsea gjorde, betydligt lägre, när de köpte honom och gjorde Luiz till en världsspelare. Jag finner detta oerhört irriterande och tyvärr också typiskt Barcelona. Vi är vana vid deras uppträdande med domare, alla försöken att påverka dem och lögner om Chelsea i självglorifierande böcker av deras ledare och deras osportsliga uppträdande på planen, deras arroganta uppträdande i intervjuer och uttalanden - men detta irriterar mig även om det kanske inte är onormalt på den här marknaden.

Guardian som har ett bra rykte att leva upp till trots att jag har läst en del hemska saker skrivna om Chelsea och JT av deras svenske skribent när denne skrev på fotbollskanalen.se (en sajt jag sedan dess fullständigt bojkottar för den är för usel) - hävdar att Chelsea blank sagt nej till Barcas bud på Luiz. Skönt. Dock inget officiellt på Chelseas hemsidor, får se vad JM säger efter matchen i natt. /Några minuter senare är dock länken till den artikeln borttagen så...
   Barcas nya manager Martino säger sig inget veta om ett bud, men jag tror inte han är särdeles insatt i klubbens affärer ännu.

Barcablaskan Mundo Deportivo säger att Barcas bud är en ännu större förolämpning än vi någonsin trott. Det ligger fyra miljoner pund UNDER vad Chelsea gav för Luiz. och då räknas ändå inte Matic in i den summan.... (Chelsea betalade förmodligen ca 21m pund även om det sägs att vissa bonusar också kan ingått, förutom då Matic som idag värderas till ca 20m pund).

--

De senaste uppgifterna säger att Barcas bud på Luiz är ännu ynkligare än vad vi trodde. De inbillar sig att Chelsea släpper honom för låga 30m pund under en Silly season som slagit alla silly transferrekord. Då ska också Luiz kosta som Chelsea begär -men helst ska han ju inte gå alls. Så vi får hoppas på ett empatiskt NO från Chelsea snart.

Som ett brev på posten har nu media bestämt sig för att David Luiz kommer att ersättas av Stephane Varane från Real Madrid (eller någon annan men media tycks tro att Luiz lämnar, för alla vill ju till Barca -åtminstone enligt spanska medier. Vi andra tror nog tvärtom). De påstår också att Chelsea kan få Varane för 30m pund.

Lucas Piazon
är nära lån till Vitesse och så verkar det också bli med Christian Cuevas. Chelsea börjar nästan använda Vitesse som ägarfamiljen Potzi (?) använde Watford förra säsongen för att parkera sina Udinesespelare... (Vitesse har bekräftat lånet av Cuevas nu)

Daily Star, sällan bekymrade om sanningen, hävdar nu att det är officiellt att Barcelona bjudit 35m pund för David Luiz. Inget om svaret. Luiz har kontrakt med Chelsea till september 2017!

Att fakta sällan spelar roll märker vi idag. De senaste dagarna har det framgått väldigt klart att Chelsea inte vill släppa David Luiz, ändå skriver "alla" idag att Barcelona tänker lägga ett bud på 35m pund. Dvs 10m under vad Chelsea antytt är minimum. David Luiz vill stanna, fansen vill att han stannar och man blir bara så trött på det här tjafset och det är ju inte direkt bara den här sommaren. Det har ju i princip pågått ända sedan Chelsea köpte Luiz från Benfica.
   David Luiz kommer för övrigt inte att spela i natt heller då JM inte tar några risker med honom pga känningar i lårmuskeln.

(I ärlighetens namn börjar jag förstå hur manuresupportrar känner kring spekulationerna kring Rooney pga detta, fastmed några avgörande skillnader. Rooney är absolut missnöjd och även om han inte sagt något officiellt verkar han verkligen vilja bort från United. Han har förklarats officiellt vara bara back-up. Inget sådan har skett kring Luiz dock, han har istället offentligt förklarat att han vill stanna, JM har sagt att han är en del av hans plan etc)

TISDAG:
Liverpool sägs vilja låna Kenneth Omerou den här säsongen. Det är planer som det måste sättas stopp för omedelbart. Lag som väntas ligga på Euoparchans-platser ska absolut inte få låna våra spelare som jag ser det. Särskilt inte Scousers. Men annars kan ett lån till en PL-klubb där Omerou får spela mycket vara väldigt intressant. WBA kanske bästa destination även om CSFC inte har en aning om de är intresserade, men det är en mycket bra manager som tar hand om spelarna.

Mycket positivt är att trots intensivare rykten om att Los Arrogantos till och med rest till London för att försöka köpa Luiz ger JM mer och bättre omdömen om spelaren hela tiden även om han vilades för säkerhets skull mot Milan. Men nog verkar det som om David Luiz ingår i hans och våra framtidsplaner. Grundtipset är fortfarande att han inte kommer att säljas. Juan Mata säger det rakt ut i torvärdiga medier, att han inte kommer att lämna, men ännu har jag inte läst någon intervju med Luiz utan allt som han sagt förutom i Globosport där han förklarade att han skulle stanna och ville stanna, har varit i allra bästa fall tredjehandsuppgifter på skvallermarknaden.

MÅNDAG:
Apropå Rooney, blir det ingen Rooney i Stockholm. Rooney har lämnats kvar i England. En axelskada påstås det. Det verkar lite underligt, men kanske stämmer det. Han ska ha fått skada i träningsmatchen mot Real Betis, bakom stängda dörrar.

Mycket snack om att Chelsea nu fått avslag på ett andra bud på Rooney. Summorna däremot tycks varje källa vara oenig om. Å andra sidan har vi redan fått så många felaktiga siffror att man inte orkar bry sig. En del hävdar ju till och med att det är vårt tredje bud, ännu har Chelsea bara medgett ett första bud.

Chelsea har satt ett pris, sägs det, om 45m pund på David Luiz. Nu tror ju Los Arrogantos att priser gäller minsann inte dem så de tänker återigen lämna ett bud på Luiz. Och de lär tänka sig, enligt medierna i Spanien, ett bud på 35m för mer än så ska ju inte någon som enligt dem själva vill till Barcelona FAST David Luiz uttryckligen sagt ifrån att så inte är fallet utan att han vill stanna och har kontrakt för att stanna. Synd att han hade känning av en lårmuskelskada och därför inte kunde spela mot Milan. Silly season i år saknar allt sunt förnuft. (Se gärna nattens genomgång av matchen mot Milan, Chelsea imponerade på mig med tanke på flera omständigheter, som alla byten, matchningen av olika spelare med varandra utan tanke på att optimera laget, hur fult och tufft Milan spelade och att Milan ligger ungefär en vecka före i förberedelser. Se förra veckans nyheter).

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
s


stöd webbshop