csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
22-28 juli 2013

Nyheter v-30

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Läs vad JM har att säga om sina tankar kring spelartyper. >>>

Öppenheten i Chelsea är anmärkningsvärd nu när Mourinho har återvänt. Vi får plötsligt klara besked och raka svar från en klubb som fått musslor att verka talföra tidigare. Det är härligt. Det senaste är att JM mer eller mindre har gjort klart att Chelsea kan spendera ytterligare 30m pund utan att det påverkar Uefas löjliga FFP-regler. (Inte för att någon tycks bry sig om dem, åtminstone inte i Frankrike som Platini ändå särbehandlar hela tiden). Så se det som slutsumman Chelsea kan lägga på Rooney utan att sälja spelare. Och sälja spelare har Chelsea inga planer på, så de enda som inte gillar läget är väl silly seasonspekulanterna.

LÖRDAG:

Bertrand Traoré som gjort succé under Asienturnén har varit hos och med Chelsea sedan 2010 men är just nu typ lovligt byte även om det är svårt att tro att han tänker överge Chelsea som utbildat honom och gett honom chansen. Han får som ni säkert redan vet då CSFC skrivit om det tidigare inte skriva kontrakt förrän han fyller 18 och först därefter kan Chelsea försöka få arbetstillstånd för honom, något som kommer att bli väldigt svårt då Burkina Faso är väldigt lågt rankade på fotbollskartan trots framgångar senaste åren. Traoré blir 18 den 6 september.

FREDAG:
Idag är laget tillbaka i London för en ledig helg. På måndag ansluter spelarna från Confed Cup och på tisdag bär det iväg till USA för den sommarturnén, man kan inte låta bli att undra över förberedelserna men så är livet för toppklubbarna idag. De är ju varumärken som ska säljas överallt. Det positiva är att de i USA får kvalificerat motstånd. Det mest negativa är att matchtiderna blir sådana att de blir nästan omöjliga att följa.

TORSDAG:
Chelsea fick som JM ville. Matchen mot Aston Villa är flyttad till 21 augusti, vilket innebär att i bästa fall har vi sex poäng redan innan vi möter United.

Indonesia All Stars XI v Chelsea 1-8 (0-4)

Chelsea har börjat lite lugnare men trampat till på gasen några gånger och det borde stått ett noll redan, men Rami fick inte till det. Till skillnad från de andra lagen vi mött har faktiskt motståndarna varit en hel del på vår planhalva den här första kvarten.
   Hazard som vanligt på spelhumör, Moses har också börjat piggt på vänsterkanten. Chalobah har också börjat bra för att nämna en av ungdomarna.
   21 min straff när JT görs ned. Hazard tar den.
MÅL. Målvakten pinsamt bortfintad.
   Indonesierna har dock varit mer i Chelseas straffområde på 25 min än thailändarna och malajerna var på två matcher. Blackman kanske snart får göra en räddning också. En kvalificerad alltså. Lite förvånad över att ingen spelare tar stolparna vid hörnor, det gillar jag inget vidare.
   Chalobah sätter den i stolpen. Spelar på mitten idag då Cahill och JT är mittlåset.
   Wallace sätter den i stolpen när han och Hazard blixtkontrar. 28
   Antingen är läktarna vilda eller är kameramannen utan stativ för jag har inte sett en kamera gunga så på länge.
MÅL. Hazard lyfter bllen till Bertrand som lätt nickar ned till Rami som vänder om och sätter bollen pang i mål. 30
    Chelsea spelar bra just nu. Riktigt bra.
    Målvakten räddar men returen till Ba som smäller in den. MÅL. 33
    Van Ginkel stöter bollen hårt mot mål, han börjar ta för sig. Bra räddning av målvakten.
   Hazard fintar och leker med målvakten men målisen får sista skrattet då han lyckas få handen på bollen och tar den från Hazz. Får dock en ordentligt smäll som tack.
   Hazz har nästan lite för roligt. Han har lovat att jobba på sin effektivitet i år, men jag kan lugnt säga att det arbetet har inte börjat ännu, han leker fotboll hittills på den här turnén. Jag har redan sagt det men om han inte blir bäste spelare i år blir jag väldigt förvånad. Som sagt, han måste dock sätta bollen lite mer med tanke på hur mycket han skapar.
   Bertrand slår en frispark in mot mål, MÅL av JT på skallen. Cahill nickade först till JT, bra samarbete. 45+1
   Repriserna visar att Hazz inte ens tittar, inte så mycket som glimtar till mot bollen de sista 3-4 sgtegen innan han slår straffen (och inte vid tillslaget heller) ändå sätter han den hur säkert som helst...Det är skicklighet.

Sju spelare ska bytas i halvtid. Cech lär få vila, och även Lampard och Schürrle vilas också då de har lite känningar.
    Hazz, van Ginkel, Chalobah spelar vidare. Annars får andra chansen att glänsa nu. Och de har en del att leva upp till då Chelsea spelade väldigt bra i en halvtimme i första. Bäst, Hazz förstås, men även andra var mycket bra. Chalobah och Wallace kan t ex nämnas, JT och Cahill också. Lukaku ser ut som han tänker bli en av dem som JM ska impas av.
    MÅL igen av Bertrand Traoré som trär in bollen utanför straffområdet. Vilka matcher han gjort den här försäsongen. Han har ju varit hos Chelsea ett bra tag, men arbetstillstånd och sådant ställer till det. Han skulle kunna ta en plats i truppen i år, liksom Wallace hade han fått det. Lycka den klubb som får låna honom efter att han skrivit kontrakt med Chelsea i september när han fyller 18. 50
    MÅL. Hazzard sätter upp Lukaku som gör sitt tredje på turnén. Nick. 52 Sex olika målgörare.
     Kalas och Cahill mittlås i andra. Kalas lite oslipad orsakar en farlig frispark för Indonesien. Mycket bra räddning av Schwarzer. Hörna 56
     MÅL. Ramires smäller in den från straffområdeslinjen. 57
     MÅL. Lukaku igen, Piazon satte upp honom och Lukaku sätter den lugnt i gaveln. 66
    Lite passivt försvar av Chelsea och Indonesien får ett mål. Självmål såg det ut som, men streamen envisades med att frysa så.. Det var självmål, stackars Kalas kom emellan på en bakåtpass till bara Chelseaspelare och bollen in i mål.
   Jättebra nick av Lukaku och ännu bättre räddning. 73
Chelsea var riktigt bra idag och det kunde blivit mer, nio mål var riktigt bra även om ett var bakom Schwarzer. Men framförallt, hur otroligt harmoniska Chelsea verkar i år. Underbart härligt.

(Och de klubbar som får låna Wallace och Traoré vinner lotteriet - det är för jävligt att de inte kan få arbetstillstånd pga löjliga regler).

---
Nya tredjetröjan blir helsvart, fast på Chelseaspråk är den inte svart utan blå. Jag måste säga att lanseringen av de nya tröjorna från Adidas (de är fotograferade i februari) är fullständigt lysande reklam. Och all tre tröjorna är helt OK i år.

Bra sagt av Mourinho ang vår ikon Frank Lampard och hans roll i laget. Att hans roll är densamma men matchningen blir annorlunda. Läs mer >>>

ONSDAG:
Sundhage petade Sveriges ende Chelseastjärna, Sofia Jakobsson (Många har försökt som Hedman, Mitrovic, Affane men ingen har varit i närheten av att få representera Chelsea utom Jakobsson). Vi får se vad det leder till.

Goda nyheter. Kevin de Bruynes skada är inte allvarlig och han kommer att återvända till laget när de åker till USA.

Som väntat, och lite tyvärr, återvänder Patrick van Aanholt till Vitesse. (Tyvärr innebär det för mig att både han och Chelsea gett upp om att han ska efterträda Ashley Cole). Det gör också Gael Kakuta, en gång världens bäste 17-18-åring men en besvikelse idag. Lillebror Hazard Thorgan återvänder till Zuite Waregem som har en tuff motståndare i nästa omgång av CL-kvalet. För Thorgan känns det helt rätt. Han hade en riktigt bra säsong med dem förra året och har en del att leva upp till.

Chelsea tjänade 10,7m euro på segern i Europa League, en bråkdel av vad CL-segern var värd, men alla bäckar... Därtill kommer 26,3m pund för insatsen i Champions League trots att vi åkte ut redan i gruppspelet.

Man City
är ju det som köpt i sommar och köpt vad som ser väldigt bra ut. Men nu måste nye Pellegrini göra ett lag av dem också i en fotboll han inte är van vid. För JM är dock City helt klart laget att slå i år och han utnämner dem fullständigt till ligafavoriter. (Vilket kanske innehåller en del mindgames med Moyes och United som han redan roat sig och oss med i sommar, Moyes visar faktiskt vissa tecken på irritation trots förklaringar om att han som Glasgow-kid inte har några problem med mindgames - men nog har han någon mil upp till mästaren, sir Rednose).

Inget nytt egentligen då vi berättade redan innan det blev officiellt men Chelsea har också bekräftat officiellt att Christian Cuevas är Chelseaspelare, men räkna med utlåning för nästa säsong. Med Izzy Brown gör det fem transfers, varav en de facto skett efter att JM sa att inga nya transfers förutom ev Rooney skulle ske, men det är ju knappast en övergång som vi ska räkna med att ha glädje av de närmaste åren. Cuevas är bara 18 år. Avtalet ska egentligen varit klart sedan i februari men inte slutförts förrän nu. Han lär kosta mellan 1,5-3m beroende på vem man vill lyssna till.

TISDAG:
Ännu ett klart besked från JM idag på presskonferensen inför torsdagsmatchen som också kommer att spelas varsin halvlek av olika lag.
"We are lucky because we don't have players to sell and none of my players are leaving under any circumstance" Sa han på en fråga om trupperna inför säsongsstarten då som vi vet slutar Silly Season först två veckor senare.(Lämnar gör ju dock sex spelare efter den här turnén och flera av dem kommer att lånas ut den här säsongen. De ersätts av spelarna som var med i Confed Cup som förhoppningsvis tränat hårt på egen hand under semestern).

Förutom det självförtroende som hela truppen tycks spruta av under nye managern och den harmoni som genomsyrar Chelsea igen, måste jag säga att få klara besked är nog nästan det skönaste med Mourinhos återkomst.
    Han har redan gett klara besked om vilka spelare som kommer att gå på lån, det blir fler, men JM pratade främst om de som är med i Asien.
    Nathaniel Chalobah är en av dem som kommer att lånas ut, kanske till en PL-klubb annars lär han vara välkommen till Zola i Watford igen. Lucas Piazon hade ett halvmisslyckat lån i Malaga och han kommer att lånas ut igen. Josh McEachran kommer att gå ut på lån igen, oklart var.
     Wallace vet vi kommer att lånas ut och spekulationerna är höga om vart, men första tipset om Roma tycks spruckit för Benfica. Vilket förmodligen är en lagom hög nivå för ett första lån och Portugal är ju vana vid att ge brasilianska spelare en smak av Europa och framtida möjlighet till arbetstillstånd inom EU.
    Islam Feruz är för ung och kommer att vara kvar för utbildning i akademin. Vad som sker med Bertrand Traoré är ju avhängigt det kontrakt som väntar i september när han fyller 18 och får skriva ett sådant.

Mata, Torres, Azpilicueta kommer inte att starta säsongen för Chelsea. De spelar antagligen en vänskapslandskamp för Spanien i Ecuador bara dagar innan premiären och JM säger att han tänker inte spela med spelare som kommer tillbaka bara dagen före Chelseamatcher från dessa förbenade vänskapslandskamper (det allra sista sa inte JM utan jag).

Det är kanske mindgames, men Chelsea försöker få matchen mot Aston Villa framflyttad, inte bakflyttad som är mer vanligt. Villa-matchen kolliderar ju med Supercupfinalen som går före. Chelsea vill istället spela den 21 augusti och därmed kanske ha två hemmavinster bakom sig innan vi möter United i årets första tidiga jättekraftmätning.

MÅNDAG:
Vill gärna gratulera min kollegas grabb Max som fick vara mascot idag för Norge vid deras kvartsfinal mot Spanien. Tyvärr har han redan en liten förkärlek för röda tröjor, men jag försöker få honom att inse storheten i de blå ;-) Men det måste vara härligt att få göra sådana saker för en liten grabb som gillar fotboll. (eller tjej).
Fast go'ast mascot någonsin var den här grabben. >>

Kevin de Bruyne avbryter asienturnén för att återvända till London och göra en magnetröntgen av sitt skadade knä, även om en del lyckas få det till att han skadade vristen. Det är möjligt att det var båda delarna, men det var knät han höll sig om när han låg på gräset. Vi får se, första budet var att det inte var så allvarligt, men det faktum att han flyger till London för att kolla skadan oroar mig lite. Håll tummarna. Och kom ihåg att hans namn ska inte alls uttalas som vi trodde, utan [de brauné], men Kevin är precis som det ser ut och låter.

 

Rykten, notiser m m, v-30

SÖNDAG:
Det är förstås ren och skär spekulation men det kan ju vara intressant att läsa ändå, för det finns saker i artikeln om hur JM tänker använda Confed-spelarna som kan vara sanna, som att Mata kommer att få en delvis ny roll, förmodligen till höger på mittfältet - eller inte... >>>

Mer läsning om den ny Happy One. Journalisterna är förbluffade och kan inte dölja det, rätt kul. Ingen tror dock det var ar verkar det som... >>>

Det spelar ju ingen roll för silly-skvallrarna vad Chelsea säger, så nu ska Lus Gustavo från Bayern ersätta Mikel som enligt journalisterna JM har lika lite förtroende för som för Luiz. Tänk vad de vet, och de vet saker som inte ens de som de säger tycker så förmodligen själva vet. Men de vore ju inte journalister i skvallerpressen om de inte framför det med absolut självförtroende. /Möjligen kan Gustavo, som annars sägs vara på väg till Wolfsburg, bli aktuell om Mikel vill lämna. Prissumman verkar vara densamma, Mikel ska kosta 15m enligt media och Gustavo ska kosta 15m.

Det börjar nu pratas om att United faktiskt kan sälja Rooney, men absolut inte till en konkurrent utan de vill tvinga honom utomlands. CSFC har sagt det massor med gånger, Rooney kommer inte att lämna England så den här "maktkampen" inom United kommer att fortsätta länge till och kanske till och med till nästa transferfönster och jag kan inte se hur det kan gynna United även om jag självklart helt förstår att de inte vill sälja till en konkurrent, å andra sidan har de aldrig haft problem själva med att ta konkurrenternas bästa spelare (kanske inte lika uttryckligt som i Tyskland där Bayern dammsuger den lokala marknaden), och helst då från Tottenham och Arsenal. Skillnaden är kanske den att tilltron på United under Moyes går inte ens att jämföra med hur United sågs under Ferguson. Och resultatmässigt har Moyes första veckor minst sagt varit skakiga, något som i mina ögon redan gör oss till favoriter att slå dem i andra omgången trots att den spelas på OT.

Klubbägaren från helvetet, Chelsea förre ägare Ken Bates har fått sparken från Leeds. Historien återupprepar sig hela tiden. Ken Bates som köpte Chelsea i mitten av 80-talet gjorde en hel del för Chelsea, det bästa var väl behandlingen av huliganerna och bildandet av CPO där han sålde planrättigheterna till fansen, det sämsta fejden med Matthew Harding och det allra värsta var hur han pantsatte klubben och dess tillgångar för att rädda sina egna dåliga och vidlyftiga privata affärer. Något som hade satt Chelsea i konkurs sommaren 2003 om inte en då okänd ryss hade kommit in i bilden. Bates förhandlade även då fram att han skulle stanna kvar som ordförande, något som han rätt snabbt fick sparken från. Samma historia har nu upprepat sig i dirty Leeds som han köpte för pengarna han fick av Roman. De sålde han nyligen till GFH och satt kvar som ordförande. Tills häromdagen då han fick sparken efter nya idiotaffärer som bara gynnade honom själv och absolut inte klubben. Nu ska han stämma - låt honom, han kommer att förlora efter han självsvådligt slutit kontrakt om en halv miljon pund med ett flygföretag, som han anlitat utan styrelsens godkännande för att flyga honom till möten från hemmet i Monaco till Leeds. Ränderna går aldrig ur mannen som ser ut som jultomten men som nog idag är varje fotbollsfans skräckägare.

LÖRDAG:
Ynkliga 29m euro tror Los Arrogantos att de ska kunna få David Luiz för - rent löjeväckande men Los Arrogantos tror ju alltid att de kan få alla spelare billigare för att de är är just Barcelona.

En bra artikel värd att läsa av Guardians Dominic Fifield som följt Chelsea i Asien. >>>

Rykten från Nigeria hävdar att Chelsea kräver 15m euro för Mikel. Något som ska ha fått Galatasaray att dra sig ur. Anzhi ska dock lagt ett bud om än inte högt nog och Monaco lär avvakta i bakgrunden. Vi får väl se, men källan verkar ovanligt insatt.

Vet inte om det har något samband men ryktena om Khedira har dykt upp igen. 18m euro ska han kosta.

FREDAG:
Torres
har åter blivit ett mål för skvallermarknaden. Enligt dem jagas han nu av ryska Zenit St Petersburg och dagestanska Anzhi som Guus Hiddink så överraskande lämnade utan att vi riktigt fått veta varför.

Mer tjafs om att Barcelona ska rycka i David Luiz och som alltid vill de aldrig betala ordentligt för alla vill ju spela för Los Arrogantos. Det sägs nu att de ska ha kontaktat Chelsea ang Luiz och vi kan bara hoppas att Chelsea bett dem dra dit pepparn växer. I övrigt hänvisar jag till vad Luiz själv sagt om att han inte tänker lämna (se måndag här nedan).

Det sägs att Chelsea bjudit eller ska bjuda 9,6m euros för en ung mittback, 18 år, från Botafogo. Han heter Doria och priset är häpnadsväckande för en ung spelare. Doria lär dock attrahera intresse från många klubbar. Och priserna för unga spelare stiger otroligt nu när Fifa tvingar klubbar att samla talang i akademierna för att klara kraven på home-grown.

Chelsea håller på att bli Asiens populäraste klubb och enligt rapporterna är vi nu t ex populärare i Thailand än Man United som tidigare hade det förhållandet. Sant eller osant men Chelseas uppträdande på turnérna är tydligen betydligt mer pr-mässigt än Uniteds. Läs mer. >>

Daily Star, Englands näst minst trovärdiga blaska hävdar att Wayne Rooney redan tilldelats ett tröjnummer i Chelsea, nr 23. Samma som Beckham tog i Real... Det är bara ett problem, just nu har Mark Schwarzer det!

Rätt kul. Real Madrid har valt Chelseas hemmatröja som sina andratröja. Vi har ju samma tröjsponsor och det verkar som Adidas bara bytt ut sponsor och klubbmärke och gett Real vår gamla tröja. >>>

En annan yngling som lär intressera Chelsea är Milans 18-åring Andrea Petagna, en anfallare som spås en lysande framtid. Chelsea koncentrerar sig ju på framtiden på spelarmarknaden numera så varför inte, även om jag tvivlar. Inte minst för att ryktet kommer från Italien.

Det ser ut som om Kenneth Omerou kan missa USA-turnén pga en axelskada och sådana är svårläkta tyvärr, det vet jag av egen erfarenhet.

TORSDAG:
Lucas Piazon kommer med största säkerhet att lånas ut den här säsongen. Själv vill han, och det är jag övertygad om att Chelsea också vill, till en PL-klubb. Liverpool av alla lär vara intresserade men det ser jag inte hända, däremot talas det om Crystal Palace och det vore nog väldigt bra. Nära till Cobham och nära för klubben att hålla koll på honom under Holloway och än mer realistisk chans till att starta ett stort antal matcher.

Vad än José Mourinho säger vägrar media acceptera det så nu är det nästan klart med Daniele de Rossi från Roma. Enligt media alltså.

ONSDAG:
Sambafoot som inte är en av de sämre sajterna utan har rätt bra koll menar att det är mer eller mindre klart att det blir Benfica som får låna Wallace. Det låter trovärdigt och till och med sannolikt, det är inte heller första ryktet om Benfica. Även om en del drar konstiga slutsatser om att Wallace får lånas till Benfica för att göra lättare för Chelsea att köpa tillbaka Matic. Sånt tror jag inte mycket på, Chelsea placerar nog så gott de kan sina ungdomar där de kan utvecklas bäst.

TISDAG:
Det är fingret i ögat på spanska medier och kanske kan det stoppa snacket om Juan Mata. Flera källor uppger nämligen att Chelsea istället för att sälja Mata för ingenting till Barca (som spanska medier vill ha det, inkl att han ska hamna i Arsenal) har Chelsea öppnat förhandlingar om att förlänga hans kontrakt.

Personligen tror jag inte mycket på det men Napoli har pengar att spendera så det blir mycket skvaller. Och nej, det är inte Torres de är ute efter, utan Demba Ba. Nja.

Nytt om före detta spelare är att Turkiet verkar bli slutdestination för flera. Malouda är klar för Trabzonspor och nu är Bosingw på väg dit.

MÅNDAG:
Det är inte officiellt men har varit på gång så länge så vi kan nog ta det som sant: Christian Cuevas, 18-åringen från O'Higgins i i Chile. Liksom Brown har klubben inte bekräftat men bilder med Cuevas framför Chelsea pressvägg i vår tröja är läckt ut på nätet. Cuevas lär inte få arbetstillstånd då han bara har en landskamp, som avbytare utan inhopp, bakom sig. Men ett intressant namn framöver kanske.

Michael Ballack lär influerat André Schürrle att välja Chelsea. Jag har varit mycket skeptisk till Schürrle och vårt behov av honom, men jag gillar hans inställning och arbetsvilja i de två halvlekar jag sett med honom.

Nu kanske man kan hata los arrogantos mindre, då det ser ut som min favorit Guus Hiddink blir deras nye manager. Då kanske vi slipper deras otrevliga uppträdande mot oss, för Guus har ju Chelsea i sitt hjärta, även om vi kanske inte har största rummet för det har nog PSV. Inget klart dock ännu men Hiddink har lämnat jobbet hos Anzhi med omedelbar verkan.

Mycket hulabaloo om att United tar tillbaka orden Football Club i sitt klubbmärke, samtidigt som Evertonfansen hatar sitt nya. Läs gärna mer >>
Den trogne CSFC-läsaren har säkert redan noterat att alla Chelseas märken funnits länge här på CSFC. >>>

David Luiz
har sagt följande till brasilianska Globoesporte: "I do not like rumours about my possible departure. I have a contract with Chelsea until June 2017 and I do not want to talk to any other club."

Bertrand Traoré som varit med klubben ett tag och som betecknas som provspelare då han enbart har studentvisa och inte arbetstillstånd i England fyller 18 i september och då kan Chelsea ansöka om arbetstillstånd för honom. Då han representerar Burkina Fasos landslag redan hoppas Chelsea att det ska gå snabbt, annars måste klubben kanske låna ut spelaren som gjort succé på träningsturnén i sydostasien.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop