csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
15-21 juli 2013

Nyheter v-29

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Första beskedet är att Kevind de Bruynes skada inte verkar vara allvarlig. Det är ingen ligamentskada men kan vara en mindre meniskskada. Vi får vänta och se men det känns skönt att det inte var så illa som man först fruktade.

Malaysia All Stars v Chelsea 1-4 (0-3)
Schwarzer står från start mot Malaysia A.S. Och man kan läsa numren och namnen på tröjorna idag, det är skönt.
    Bertrand Traoé, provspelaren, gör MÅLl. 1-0 till Chelsea, i ett fint anfall som de Bruyne startade, Hazard hoppar över bollen och 17-åringen slår in den.
  Traoré och Hazard är de som synts mest, även om det känns som om Haz mest leker fotboll. Fast det är klart, så fort han får bollen har han minimum två motståndare på sig, oftast fler. Men han har bjudit på en del godis redan. Precis som i onsdags är det spel på ett mål och spel enbart på en planhalva, Chelsea är lite vassare då Malaysia A.S. försvarar sig sämre än Thailand gjorde.
   De Bruyne gör tvåan men skadar sig tyvärr i knät samtidigt och det ser absolut inte bra ut. 29 min. Det ser faktiskt väldigt illa ut tyvärr. Det var en sen kontakt efter att han frispelats av en nick från Lukaku och de Bruyne satte bollen i en lobb över målvakten- och så har vi fått veta att vi ska uttala det [de brauné]. Islam Feruz ersätter.
    Ett fullständigt överlägset Chelsea gör lite som de vill men skärpan är som den är så här dags på säsongen, och det verkar som om många spelare ser matchen mer som ett fyspass än som en match med kompetent motstånd. Och det säger ju JM också, det är först med USA-turnén som matchskärpan ska börja tränas in. Till den turnén kommer också sex rutinerade spelare in i truppen. Ett långskott har Malaysia haft som Schwarzer nästan fick ingripa på. Det var mer än Thailand hade på hela matchen mot Cech och Blackman i onsdags.
   MÅL. 3-0 av Romelu Lukaku på 5 minuter övertid (de Bruynes skada) när han lätt undviker en offsidefälla och Lukaku vinklar in bollen helt fri med målvakten, hur kallt som helst.
   Av någon anledning är andra halvlek ordentligt försenad.
   Som väntat ett helt nytt Chelsea i andra halvlek. Hoppas de gör lika bra ifrån sig från uppsättningen som spelade första.
   Ba skjuter ett bra långskott som tippas till hörna, och tjafsar med domaren (det gjorde han mycket i onsdags också, är han i full balans eller...). Haz skruvar ut hörna, för andra gången. Han kanske inte ska ta högerhörnorna?! Annars rätt sömnigt i värmen i Kuala Lumpur. Hazard roar sig fortfarande och slog en underbar stickare till van Ginkel. Tyvärr valde han att passa till spelare som inte var på plats. Hur bra kommer inte Hazz att bli i år? Mitt tips utan tvekan till ligans bästa spelare med ett års erfarenhet och JM i ryggen.
   Schürrle har varit aktiv. Hazz mycket nära att nicka in ett inlägg från Moses. Centimeter utanför.
   Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av Wallace. Där har vi en blivande stjärna på högerbacken. Fina inlägg, kraftfullt spel, bra bollbehandling. Lycklig den klubb som får låna honom den här säsongen, då han inte är kvalificerad för arbetstillstånd ännu.
   Malaysias farligaste chans orsakades av ett tjeckiskt missförstånd, men Cech klarar upp det hur snyggt som helst med en glidtackling där han tar bollen framför anfallaren, när Kalas passar bakåt inåt mål.
   Piazon och McEachran som hade en liten skadekänning i onsdags in. Hazz ut och van Ginkel ut. 67 min.
   Andra halvlek känns ungefär som vädret i Malaysia beskriva, väldigt fuktig (hög luftfuktighet) och spelarna ser lite tagna ut, en del, trots att de bara spelat kort tid. Hittills har det varit Hazz tills han gick av, Schürrle som varit mycket aktiv och Wallace som imponerat mest den här halvan. Men det är kul att se de unga spelarna, de tar för sig och försöker, extra roligt att se McEachran igen som har den defensiva mittfältsrollen.
   Ba tar sig fram fint men skjuter rakt på målvakten i svår vinkel.
    Nä andra halvlek får inte godkänt. Några spelare är ok, men där första halvlek var rolig att följa hade man kunnat avstå den andra.
   Men ett MÅL tilll blev det, Victor Moses gör det efter att sprungit sig fri och vänt upp i straffområdet och sätter bollen vid närmaste stolpen.
    Tyvärr hölll Cech inte nollan. En frispark går förbi hela försvaret och överraskar Cech som får den på fötterna, returen nickas in. Typiskt, men mittförsvaret har tyvärr inte imponerat i andra. Cahill har också spelat på en ovanlig vänsterplats i mittförsvaret. Slarvigt är det snällaste man kan säga. På övertid.
    Ashley Cole gör det han gör bättre än alla andra försvare, räddar på mållinjen. Chelsea verkar ha slutat spela, men domaren har inte blåst än.

MEN hur är det med Kevin de Bruyne, det såg verkligen inte bra ut. Jag är rätt orolig över att det kan vara en svår knäskada, men låt oss hålla tummarna.

----
Igår tipsade jag om en hel del artiklar och för dem som läst dem har ni nog sett en hel del om och av JMs tankar. Hur han försöker para ihop spelarkombinationer och pröva dem i träningsmatcherna, idag blir det t ex JT och Chalobah och Cahill och Kalas, tvärtom emot i onsdags alltså. Han ser också, lite grann tyvärr, David Luiz som mittback mer än som mittfältare och Ivas första position kommer att bli med Azpi på högerbacken, även om Iva lätt kan spela i mittförsvaret.
    15:45 ska matchen mot Malaysias All Stars tydligen börja.

LÖRDAG:
Chelsea har inte bekräftat det men spelaren själv har gjort det. WBAs löfte Isiah "Izzy" Brown är nu en Chelseaspelare även om han nog är lite längre från en startplats i Chelsea än vad han var i WBA. Som tidigare sagt kommer transfersumman att bestämmas av en skiljenämnd.

FREDAG:
Målvakten Sam Walker lånas ut till Colchester (igen) i första hand till januari 2014. Daniel Pappoe är redan utlånad dit för samma period.

Spelarna som var med i Confed Cup har fått ovanligt lång semester. De ska inte inställa sig till Chelseas träning förrän 28 juli. Vilket på sitt sätt är lite oroande inför säsongsstarten. I vilken form hinner de komma? Som vanligt gillar jag inte landslagsuppdrag då det förstör för klubben, oavsett hur mycket spelarna själva vill spela landskamper - men vänskapslandskamper....

TORSDAG:

En partner till en partner för Chelseas besök, det första någonsin i Indosien, tvingas betala tillbaka pengar de krävt (och det är inga småsummor) av fans för att träffa spelarna och få autografer och sådant. När Chelsea fick reda på att företaget Ninesport krävde upp till 1500 pund för fans att få träffa spelarna krävde de omgående en undersökning och tvingar nu företaget att betala tillbaka pengarna. Enbart biljetter till matcherna får kosta pengar anser Chelsea. Skönt att se, även om det tydligen är en lokal sedvänja att klämma fans på pengar på det sättet. Det gör en stolt över att Chelsea tvingar skumma affärsmän att betala tillbaka.

Det märks att Mourinho är tillbaka, vi får plötsligt klara besked igen. Som om Rooney igår. Han säger också att vår nykomlingen Wallace som imponerade stort i träningsmatchens första halvlek måste gå på lån. Dels pga konkurrensen med Iva och Azpi, men mest för att han är från ett icke-EU-land och därmed måste kvalificera för vissa visa, arbetstillstånd och bestämmelser. Lycka den klubb som får låna honom.
  
  Bertrand Traoré som fick hoppa in och som jag inte ens visste var med i truppen har sin förklaring. Han är inte en Chelseaspelare utan är bara på prov. Snacka om tufft prov, spela med a-laget aom 17-åring!

Sista träningsmatchen har fått ett datum, en vecka innan seriestarten möter vi Roma i Washington DC. Avspark kl 20, lokal tid, så mitt i natten här alltså. Vi ska spela fyra matcher i USA!


ONSDAG:

Det är nu bekräftat att Lamps lite grann förvärrande en vristskada på uppvärmningen och därför inte spelade. De Bruyne spelade nästan hela matchen och Ramires hela. Annars var det alla fick chansen typ och de skötte sig även om det var spel mot ett mål hela matchen. Skärpan var svag om vi säger så. Men de tär ju inte annat att vänta så här års, engelska lag är ju inte som italienska eller tyska som gärna möter amatörer och andra struntlag för att bygga självförtroende och göra 15 mål i träningsmatcherna. (Josh skulle också spelat men fick problem med en ljumske igår)

Thailand All Stars Singha v Chelsea 0-1
Ramires startade istället för som utlovat Frank Lampard i det första lag (ett i varje halvlek) som Chelsea ställde på fötterna mot Thailand All Singha Stars, eller hur de valt att presentera sig som.
   Chelsea dominerar förstås första tjugo, men tro mig. Thailändska namn och siffror på tröjorna är ingen höjdare när man försöker identfiera spelarna. Tur det finns kommentatorer. Fortfarande 0-0 dock, Rami missade kanske bästa chansen, en nick.
   Wallace får en straff för Chelsea, 33. Han har varit väldigt aktiv på högerkanten, lite snäll bedömning. Lukaku gör MÅL. Lång lång ansats och solklart i burgaveln när målisen dyker i andra. 1-0
   Första halvlek har varit rätt ensidig. Spel mot ett mål men inte så många klara målchanser. Det går inte att dra en enda slutsats av det lag som spelade men nykomlingarna såg klart lovande ut. Vi ska dock inte glömma att Man United förlorade mot det här laget med 1-0. Och de siffrorna blir det inte idag.

Matchen spelas i enorm hetta och Emenalo säger i halvtidsintervjun att han under sina sex år i Chelsea aldrig någonsin varit med om en så intensiv och tuff och hård försäsongsträning. Intressant.

Andra halvlek; bara Ramires kvar på plan. Vilket nog innebär att Lamps har en skada då han inte spelar alls. Å andra sidan vet nog JM var han har Lamps då han lär starkt rekommenderat Lamps att inte lämna England och PL oavsett vad som skulle hända med kontraktet. Detta var innan det var klart att JM skulle komma, även innan det ens var ett hett spekulationsobjekt.
   Publiken är spektakulär, eller audiolär om något sådant ord finns. Varje gång en Chelseaspelare får bollen jublas det, och speciellt när Hazard får den. Som på en popkonsert med flick- eller pojkidoler. Å då Chelsea har bollen lika mycket som Barca mot ett juniorlag hörs de en del.
   Samma dominans i andra och varje liten kontakt/knuff blir frispark, men vi vill ju inte ha skador så. Singha har haft en chans när högersidan lät dem missa ett läge som borde varit mål vid en lång frispark.
   Chelsea har dock sett lite vassare ut och Hazard har varit utmärkt. Men de flesta chanser har blockerats då Singha kör med tätt försvar.
   Kevin de Bruyne hade en riktigt bra lång frispark i 80 min och ersattes sedan av en spelare jag inte ens visste var med, Bertrand Traoré-ungdomsspelare.
    De enda två slutsatser jag är beredd att delge er är; skärpan saknas och konkurrensen om att spela i Chelsea i år blir mördande. Ska jag nämna några spelare jag gillade idag var det Eden Hazard, Kevin de Bruyne, Wallace.

TISDAG:
JM
ska enligt flera medier, bl a respekterade Sky Sports (inte Sky Italia som är ett fantasifoster) gett klart besked. Ingen spelare lämnar Chelsea. (Nu tror jag ändå det kan bli någon som lämnar, men knappast av de tongivande efter det klara beskedet. Jag räknar inte Mikel till tongivande).

Daniel Pappoe ska ha lånats ut till i januari till Colchester. Storvuxne Pappoe har räknats till våra försvarslöften men har haft stora skadeproblem senaste året.

Det har också bekräftats att Lalkovic lånas ut till Walsall som vi skrivit om tidigare idag.

Matchen visas tydligen av BBC kl 14.00, vet inte om det är starttid men det är GMT, så kl 15 i Sverige.

(Hittade hela BBCs visningsschema över träningsmatcherna och Chelsea spelar/visas från, obs svensk tid nu.
21 juli- Malaysia All Star; 15:45
25 juli- Indonesia All Stars; 15:30
2 aug- Inter i USA; 02:00)

José Mourinho överraskar verkligen, han har släppt laget som spelar mot All Singha redan nu. Det blir två lag, ett för varje halvlek:

Petr Cech, Wallace, Tomas Kalas, John Terry, Ashley Cole, Frank Lampard, Michael Essien, Lucas Piazon, Kevin De Bruyne, Andre Schurrle, Romelu Lukaku.

Andra halvleks lag:
Jamal Blackman, Branislav Ivanovic, Gary Cahill, Nathaniel Chalobah, Ryan Bertrand, Marco van Ginkel, Ramires, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Demba Ba, Victor Moses.

MYCKET intressant.


Imorgon spelar Chelsea sin första träningsmatch. Mot thailändska hopplocket All Singha - som slog United, så underskatta dem inte alltför mycket. Det lär bli mycket byten och många unga spelare tror jag.

MÅNDAG:
Chelseas Sofia Jakobsson har drabbats av en hjärnskakning och måste stå över sistsa gruppspelsmatchen. Lite trist när hon slagit sig till en startplats och var väldigt bra mot Finland.

 

Rykten, notiser m m, v-29

SÖNDAG:
The Guardian, normalt trovärdig, säger att Chelsea har avböjt ett bud på Ryan Bertrand. Det är Liverpool som vi tidigare berättat som intresserar sig för vår vänsterback.

Salomon Kalou som gick till Lille förra sommaren kan vara på väg tillbaka till London, fast till östra delen. Det är West Ham som är intresserade, inte minst då Kalou har en ovanligt låg utköpsklausul på under 3m pund.

Ross Turnbull kanske får ett nytt jobb, som målvakt hos RKC Waalwijk i Holland. Men det är inget klart ännu.

Det är många bud om hur mycket Chelsea bjudit för Rooney. 20m säger en del, andra 25m. Vissa, som Aftonbladet där tidernas största hatare och okunnige nolla, Nils Gustafsson kallar han sig spyr sitt extrema hat, påstår att Chelsea ska bjuda 40m i ett nytt bud. Vilket bara okunniga ens tror på. Dagens mer trovärdiga är att Chelsea kommer att lägga ett nytt bud kring 24m pund.

Ancelotti förnekar det men medierna börjar bli desperata nu när JM förklarat hur det ligger till med värvningarna här i sommar och lyssna till vad någon säger är inget media gör så; självklart försöker de nu till varje pris igen knyta Fabio Coentrao till Chelsea från Real Madrid. Men jag tror mer på JM än media så, nej det blir inte av.

De riktigt oseriösa sajterna gör också precis allt de kan av snacket om att JM ska tillbaka till San Siro 2016, fast vi alla vet orsaken (att CL-finalen med stor säkerhet spelas där då) och de understryks av extremt okunniga fans som kommenterar de dumheterna; av någon anledning mest United-fans, men de verkar också genuint väldigt oroade av att JM är tillbaka i Chelsea medan tron på Moyes verkar vackla en del.

LÖRDAG:
The Sun som inget hellre vill än att skapa en kontrovers analyserar The Happy One och får allt till att bli ett mindgame med Moyes. Rätt kul, kanske rätt, kanske fel. >>>

En stor artikel om JMs syn på saker och ting efter två veckor i katapulstolen. Rätta intressanta saker, fotbollsteoretiskt t ex om hur han ser på Torres som spelare, trots att Torres ännu inte kommit till träning, ledig som han är ännu en vecka. >>>

Inte ointressant artikel om hur Rooney har blivit behandlad av United. Vill de tvinga bort honom? >>>
  
 Ännu en rätt intressant analys av Uniteds plötsligt stora Rooney-dilemma. De tycks inte vilja behålla spelaren men enda seriösa köparen är den klubb av alla de inte vill släppa honom till... >>>

En av de stora frågorna den här säsongen är hur och vad, var JM-favoriten Michael Essien ska bidra med efter sina tre mycket svåra knäskador. Den här artikeln berättar mer: >>>

Harri skrev om Alan Hudson i Harris fakta. CSFC har också berättat om en ganska bitter Hudson som lever ett liv långt från glamouren idag (och som bar sig rätt illa åt mot sin familj så kanske är det någon form av pay-back-time). Här finns mer att läsa om ännu en fotbollsspelare som kanske inte hade det allra bästa greppet om verkligheten utanför planen. >>>

Det får inga rubriker med Jeffrey Brumas övergång till PSV har onekligen varit en av sommarens följetonger med hjärtfelsrykten och annat. Ännu inget officiellt men uppenbarligen har Chelsea blivit smartare och säljer nu Bruma med en återköpsklausul. Något som börjar bli vanligare och vanligare och nog är smart business även om de oerhört sällan används.

José Mourinho
har inte mer än börjat sitt jobb innan italienska medier nu säger att Morratti i Inter hävdar att Mourinho återkommer till Inter 2016! Samtidigt som alla hänvisar till att den hör gången ska Chelsea behålla sin manager mer än en halv säsong, fast det är det kanske få som tror på. Å andra sidan tror jag inte ett dugg på den här uppgiften heller som säkerligen i bästa fall är en ren feltolkning av en artighetsfras
    Som jag trodde, det framkommer nu att JM med stor säkerhet menade att han återkommer till San Siro 2016, för det tippas att då spelas Champions Leaguefinalen på den arenan!

Skvallrarna ger sig inte. Higuain ska till Chelsea och Mata som nu kallas "Chelseas's outcast, han som varit Chelseas bäste spelare två år på raken -(kan det bli löjligare ens i silly season) ska till Arse. NIX - inget av det kommer att hända. Absolut inte

Det har tystnat om Mikel så nu koncentrerar sig skvallrarna på att det är minsann Victor Moses som ska lämna Chelsea istället. Eveerton med gamle tränaren Martinez tycks fått flest röster i påhittet. Själv börjar jag bli mer och mer säker på att förutom lån av unga spelare lämnar ingen Chelsea (och vi vet att Wallace kommer att lånas ut till utanför England för arbetstillståndets skull) kommer ingen spelare att lämna. Däremot kan det nog bli lite förändringar i januari när nya ledningen vet betydligt mer om spelarnas, deras ambition och kapacitet.

Det sägs att Chelseas första förkaste bud på Rooney var på 22m pund. Nu spekuleras det i att Chelsea kommer att bjuda 28m. Det är nog lite tidigt, det här spelet kommer inte att ta sin riktiga början förrän United är hemma från Australien som tidigast och förmodligen inte förrän en bit in i augusti.

FREDAG:
Jag skulle nog inte sagt något för nu tog Silly Season en ny och väldigt oväntad vändning och jag börjar bli så trött på det här snacket. Chelsea måste stoppa det och göra klart att Juan Mata är en Untouchable i Chelsea. För nu försöker Whiner Wenger köpa Mata enlig t ex Daily Mail.

JMs uttalande om att ingen spelare ska säljas och bara Rooney eventuellt köpas har tagit vinden helt ur seglen på de lögner som kallas Silly Season. Rätt skönt faktiskt.
   Några medier försöker desperat pusha sina agendor, men det finns liksom inget självförtroende längre i deras lögner. En mycket intressant utveckling och underbart att känna. Kanske kan vi snart få ägna oss åt fotboll istället. Rätt befriande för mig som inte längre tycker Silly Season är särskilt roande utan bara ett forum för sportjournalisters påhitt. Det är så oerhört lite substans i allt som påstås så här års att syftet liksom försvunnit. Själva transaktionerna är intressanta, men inte spekulationarna.

TORSDAG:
Det har varit rätt roliga spekulationer fram och tillbaka kring Sportings Bruma men nu verkar det komma till skott. Men oj, portugiserna är kanske inget vidare på att sköta sin nationella ekonomi, men ta betalt för fotbollsspelare kan de. 17m pund kommer 17-årngen att kosta om det blir av. Dock, källan är inte den trovärdigaste då Metro är inblandade.
   Också JM sa igår att det bara handlade om Rooney på köpesidan, vi får dock se. Om Chelsea kan lägga vantarna på en talang som Bruma spelar sådana ord liten roll. Trots att Uniteds Nani tydligen försöker övertyga Bruma om att inte gå till Chelsea.

 

ONSDAG:
Den här artikeln gillar jag. >>>

Enligt engelska medier säger Mourinho nu, trots att de också säger att han vägrar diskutera saken vidare, att Rooney är Chelseas enda mål på spelarmarknaden resten av Silly Season!!! >>>
    Ärligt talat, jag tror det här kan hända, men lätt blir det inte. Och jag vill gärna att det händer för jag tror Rooney skulle passa Chelsea, det har jag trott sedan han spelade i Everton.

Chelsea lär bekräftat att de lagt bud på Wayne Rooney men förnekar att Luiz eller Mata skulle varit del av det.De var mycket mycket tydliga om detta i sitt uttalande. Det låter vettigare. Jag hatar verkligen Silly Seasonrykten ibland även om jag absolut inte tror på dem . Budet är avvisat och det var förmodligen bara ett testbud, men det är offentligt nu att Chelsea jagar Rooney och det ökar intresset. Kan det bli en silly seasonaffär liknande Torres januari 2011?!
   Jag är personligen helt övertygad om att Rooney vill gå till Chelsea, men då han har kontrakt bestämmer ju United vart han får gå om han får gå, precis som Napoli gjorde med Cavani och självklart vill United inte sälja till en konkurrent. Men jag tror inte Rooney vill utomlands och de kan ju inte tvinga honom dit. Det här kommer att ta resten av Silly Season och det är nog inte klart när vi möter United (andra matchen).

Ett väldigt skrämmande rykte. Och det kommer tyvärr från trovärdiga BBC. Chelsea ska ha erbjudit 100m kr för Rooney, plus David Luiz eller Juan Mata. Jag kan bara hoppas att det inte är sant. För det är bara så fel, så fel.
   Köp gärna Rooney, det är jag för men aldrig i livet vi ska släppa Mata eller Luiz. Aldrig i livet. Det här är lika idiotiskt som att inte erbjuda Lamps ett år till.
   United ska ha förkastat budet och Rooney ska bett om att få lämna - allt enligt BBC.

TISDAG:
Roberto di Matteo
var en av de managers som PSG tydligen pratade med om vi ska tro honom i den här intervjusammanfattningen: >>>

Det kanske inte är så mycket att bry sig om men Florent Malouda som hellre tränade med juniorer för att få sin lönecheck har skrivit på för Trabzonspor.

Talkssport, måttligt trovärdiga, säger att om Mikel lämnar så ska han ersättas av Luiz Gustavo från Bayern.

Ramires lär blivit bannlyst från brasilianska landslaget av förbundsordföranden för att Ramires påstås prioriterat en middag istället för något förbundsaktigt i samband med en löjlig vänskapslandskamp. Brasilianska fotbollsförbundet har ju varit genomkorrupt sedan Havelanges långa ordförandeskap och genom dennes svärson Texeira som väl nästan, om det är möjligt, var en större mutkolv än Havelange. Det verkar tyvärr som om det inte har blivit mycket bättre sedan dess.

Galatasaray har köpt Melo vilket bedömare tror innebär att Mikel inte längre är aktuell.

Det är inte bekräftat men det ser ut som om Thorgan Hazard lånas ut i år igen till Zuite Waregem där han gjorde succé förra året, även den här säsongen.

Chelsea påstås vara tillbaka i jakten på Hulk. Jag vet inte jag, jag anser vi har bättre alternativ redan i truppen även om de kan behöva lite tid.

Däremot är det förvånande att det varit så mycket säljrykten om Chelseaspelare i år. Senast är Gary Cahill, även om det inte riktigt klargörs vart han ska säljas. Chelsea är inget säljande lag.

Milan Lalkovic sägs ha lånats ut till Walsall på sex månader, men inget officiellt ännu.

MÅNDAG:
Lögnaktiga Sky Italia hävdar att Chelsea gett sig in i jakten på Gonzalo Higuain, det är ett länge sedan vi hörde det ryktet senast. Jag tror inte mycket på det och jag tror absolut inte på Sky Italia. Men det retar väl en del arsenalsupportrar och det är ju alltid lite kul.

Everton ska lagt ned försöken att locka till sig Victor Moses. Kan knappt komma ihåg om de ens visat intresse, men de har lagt ned det nu enligt våra "källor".

En slags maktkamp har formats mellan Moyes och Rooney i United. Det är främst Moyes som offentligt utmanar Rooney och klargör att han bara är en avbytare typ; vilket han gör för att visa att klubben (dvs Moyes) är störst och Rooney ska acceptera sin plats. Det leder dock till ännu mer spekulationer om hur den nu skadade och hemskickade Rooney kommer att agera.

PSG jagar vidare på Chelseas spelare precis som om vi vore en säljande klubb. Luiz känner vi till men de lär också gjort en framstöt på Branislav Ivanovic och fått tvärnobben då han inte har någon lust att lämna Chelsea.

Liverpool jagar vår Ryan Bertrand, de gillar tydligen Chelseaspelare på ytterbackarna. Tyvärr tror jag detta kan hända, men ändå inte. Men Patrick van Aanholt mer eller mindre redan utlånad har vi inte back-up till vänster, men förmodligen kan Liverpool locka med fler spelminuter och det oroar lite.

Chelsea gjorde enligt ryktena fyra försök att locka till oss John Ruddy från Norwich, men kanariefåglarna gav inte med sig trots rätt lockande bud. Först bjöd vi 5m, sedan 7m kontant plus 2m vid add-ons som det kallas när vissa senare klausuler utlöses och en spelare värd 1m pund. Allt nobbades.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop