csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
6 - 14 juli 2013

Nyheter v-28

Europa Leaguemästarna 2012-2013


FREDAG:
Det gick fort, Oriol Romeu är utlånad hela säsongen till Valencia. Så Chelsea räknar nog med att antingen behålla Mikel eller köpa en defensiv mittfältare.

TORSDAG:
Fick en fråga om matchdatum i sommar. Tyvärr har jag inte USA-turnén klar då allt verkar osäkert kring denna sk mästarturnering, men i Asien är det så här.
17 juli - All Singha i Thailand
21 juli - Malaysia
25 juli - Indonesia All Stars

Tomas Kalas kommer inte att lånas ut, inte heller Kevin de Bruyne eller Romelu Lukaku, det bekräftar JM i en intervju på CFC webb. De ingår i truppen, det är redan bestämt.

Tre dagar på Cobham och så ska Chelsea ut och resa igen. Vi har verkligen inte de bästa förutsättningarna inför säsongen. Idag sitter laget på ett plan till Asien. Där ska de träna, uppträda (PR-grejor) och spela tre matcher i tre länder. Sedan hem en stund för att sedan åka iväg till USA och möta nya, bättre lag. Det måste vara frustrerande för JM att inte få tid att verkligen träna ihop laget för att sedan kunna ta ut sin trupp.
   De sex som spelade Confed är dock inte med. Vilket är andra problem också, inte minst med alla spekulationer kring Mikel, Luiz, Torres och ja även Mata då media vägrar lägga ned det trots att han själv och JM förnekat att någon transfer kommer att ske. Mata är redan på väg att bli en Chelsealegend i närheten av Zola så, men tyvärr är världen full av idioter och alltför många av dem skriver tydligen om sport ;-)

ONSDAG:
Billy Clifford har lånats ut till Yeovil, som så många andra Chelseaspelare före honom. Det är bara till i januari. Vi kommer nog att få se många sådana här framöver. Chelsea tillhör ju de klubbar som satt i system att låna ut spelare för att ge dem speltid istället för att samla dem i egna akademin och det begränsade motstånd det ändå ger, trots försöken att skapa en bättre "reservlagsliga".

Isiah "Izzy" Brown är nu officiellt en Chelseaspelare, om än kanske i a-truppen ännu. Han har skrivit på vilket finns bildbevis på även om CFC ännu inte bekräftat, men det gör de inte alltid med yngre spelare. 16-åringen kommer från WBA och övergångssumman kommer att bestämmas av en skiljenämnd då WBA inte accepterade Chelseas bud. Han har suttit på bänken och kunde i matchen mot Chelsea förra säsongen blivit PLs yngsta spelare någonsin had ehan fått hoppa in.

TISDAG:
Det verkar som om Chelsea FC ändå läser CSFC. Eller...? För idag har Chelsea följt vårt råd och skrivit kontrakt med fd Fulhammålvakten Mark Schwarzer som alltså kommer att bli Petr Cechs backup. Det är officiellt. 40-åringen, som fortfarande siktar på att stå i Australiens mål i VM (dit de redan är kvalificerade) har skrivit på ett ettårskontrakt efter fri transfer från Fulham.

En mycket intressant intervju med en tränare vi inte vet så mycket om men som varit i klubben i sex år nu, vår målvaktstränare Christopher Lollichon. Läs >>>

MÅNDAG:
Yuki Ogimi har skrivit på för Chelsea. Hon spelade för Japans VM-vinnande lag och kommer närmast från tyska Turbine Potsdam. Chelseas damer satsar, lite vilket är kul. Ogimi vann skytteligan i Tyskland den senaste säsongen och har massor med meriter.

Idag börjar Chelsea träna inför sydostasienturnén, sedan ska de till USA för fler träningsmatcher. Det kan helt enkelt inte vara bästa uppladdningen för säsongen och jag fruktar en slö start. Tur att vi inte har samma schema som United lyckades få i lotten, men vi möter ju dem redan i andra matchen. Jag tror JM kommer att hålla en rätt stor trupp redo, även om han av regelskäl måste anmäla 25 spelare varav så och så många måste vara home-grown som det heter innan serien startar.

Den 17 augusti startar allvaret, hemma på The Bridge mot Hull.

 

Rykten, notiser m m, v-28

SÖNDAG:
Uppkomsten till rykten om Dider Drogba lär vara att ivorianen ska ha setts på någon restaurang i måndags med José Mourinho. Vilket i sig är obestyrkt och dessutom kan vara ett rent privat möte då de är vänner.

LÖRDAG:
Lillebror Fulham har fått en ny ägare. Shahid Khan. Ta mustaschen för vad den är, men det här är en väldigt intressant ägare som jag tror kommer att lyfta Fulham. Kul för lillebror och en rolig ägare i fotbollen. Hans ägarinsats för den amerikanska fotbollens sämsta lag kanske inte lett till troféer, men han har blivit extremt populär bland fansen för sitt engagemang.

När vi redan trodde årets silly season var den dummaste genom tiderna kom "nyheten" att Didier Drogba är på väg att återvända till Chelsea. Ryktet kommer från Frankrike.

Idiotin att Mata och Luiz ska gå till Barca vägrar dö. De ska nu kosta 60m pund tillsammans och anledningen är att ingen av dem ska ingå i Mourinhos planer - självklart kommer skitsnacket från Spanien.

Bruma kan komma för fri, ändå säger andra källor att Chelsea erbjudit 6,9m pund. Vi får nog se vad som händer i den såpan, som vi redan sagt är det kontraktstvist och kidnappningsförsök mot den unge portugisen. Men att Chelsea är intresserade tror jag nog på. Även Porto jagar honom.

Daniele de Rossi är inte med på Romas försäsongsträning vilket med medielogik gör honom klar för Chelsea. Jag vet inte vad jag ska tro längre, jag måste dock erkänna att jag förstår inte riktigt affären/ryktet men om det blir av hoppas jag det blir till rätt pris.

West Ham ska ha försökt sig på en fräckis och försökt få Romelu Lukaku på lån. Det blev tvärnobben.

FREDAG:
Monaco har tydligen gett sig in i jakten på Mikel. Denne är nu önskad av tre klubbar; Galatasaray och Trabzonspor är de andra.

Chelsea ska lagt bud på Bruma nu. Det unga löftet utsattes dessutom i veckan för ett kidnappningsförsök! av Sportings egna supportrar. Det är väl att ta fanatism lite väl långt i fotbollssammanhang?! Uppgiften om att Chelsea lagt ett anbud kommer från agenten, som också medger att även Galatasaray har lagt bud.

Claudio Marchisio i Juventus är ett nytt namn men ärligt talat känns det mest som om tidningarna påstår att Chelsea är intresserade för att United verkar vara intresserade.

TORSDAG:
Tröjnumren som kommer att användas under Asienturnén enligt vad CSFC erfar. De är inte officiella förrän truppen spikas. Några har bytt nummer, andra har tagit sina gamla efter lån. Och de nya har fått välja rätt höga nummer. Rätt kul är att i början av trettiotalet har vi flertalet av våra kommande försvarare. >>>

Jag trodde det var äntligen slut, men nu har de spanska idioter som kallas sportjournalister satt igång igen. Nu ska Juan Mata ersätta Thiago Alcantara (vadå ersätta, Mata är klasser bättre!!!!) i Barcelona för ynka 30m pund. LÄGG AV NU. Mata stannar i Chelsea, vill stanna i Chelsea och skulle han lämna borde han kosta lika mycket som Cavani.

Ännu ett av alla de här ryktena vi inte tror ett dugg på. Chelsea ska bjuda på spuds Kyle Walker. Nix. Vi har Azpi, Iva, Wallace, möjligen Kalas som kan spela högerback, så varför lägga ut pengar på något vi inte behöver?

Sportings Bruma som JM lär vilja ha för framtiden har bett om att få lämna och det ser ut att bli en rörig affär, men det är ju ett jättelöfte så självklart ska Chelsea vara med och ge honom chansen om vi kan.

Trabzonspor ska har gett sig in i jakten på Mikel. Bra säger jag som inte tillhör hans stora fans. Då kanske det kan hända något. Vi får se, just nu är Mikel, liksom Omerou, Torres, Mata, Azpicueleta, Oscar och Luiz fortfarande på semester.

Avsiktligt eller oavsiktligt. JM avslöjar i en artikel på CFC webb att han följt van Ginkel i sex månaders tid. Och jag tror inte det var som prospekt för Real. Detta kan faktiskt tyda på att JM och Chelsea fört diskussioner väldigt länge och att allting i princip var klar redan runt nyår. Intressant, eller hur...

Det var lite oroande att Jeffrey Brumas transfer till PSV Eindhoven stoppade upp. Oroande därför det indikerades att Bruma hade någon form av hjärtfel och det är inte nyheter vi vill höra om unga fotbollsspelare. Nu sägs det i Holland att PSV och Chelsea har vidare konsulterat en mängd experter och det ska inte vara någon fara Bruma. Skönt! Därför verkar transfern åter vara på gång och förväntas vara klar kanske senast imorgon.

Daniele di Rossi är fortfarande på tapeten och Mirror säger att ytterligare ett hinder för den är avklarad. Genom att Roma köpt en ev ersättare i Strootman. Jag är fortfarande i högsta grad skeptisk, inte minst för att det sägs att priset är 16m pund för en 30-åring (ok, 29 år 11 månader).
    Det snackas också om att Chelsea ska släppa Wallace i mellanskillnad, eller som lån, plus 110m kr. Nix hoppas jag. Wallace ska vara kvar eller i absolut värsta fall lånas ut i England så han får lära sig engelsk fotboll, inte den tempofattiga italienska,

ONSDAG:
Det är så dumt att det kan bara hittats på av någon uttråkad sportjournalist. Men de spekulerar nu i att Chelsea ska köpa Benteke från Villa och istället ge dem Lukaku! Det framgår inte klart om påhittaren av den här dumheten ser Lukaku som lån eller som delbetalning av Benteke. Jag vet inte, men i en silly season som faktiskt är mer silly och ärligt talat stendummare än vanligt är det här kanske det dummaste hittills.

Spanska! medier hävdar att Oriol Romeu har bett om att få bli lånad till Valencia. Tror vi på något alls från Spanien? Nej. Tror vi Romeu kan bli utlånad? Kanske, men allt hänger på om Mikel blir kvar eller inte.

Vi vet det redan men nu börjar det snackas om att JM gjort klart för både Mata och Torres att de ska ignorera all flyttrykten som de vedervärdiga spanska medier sprider hela tiden. De ingår enligt flera uppgifter idag i Chelseas planer. Knappast en nyhet men hoppas vi får se samma försäkran ang Luiz när han återvänder från sin semester.

Det är kanske inte en död affär, trots Moyes förnekanden. Det vill säga Wayne Rooney till Chelsea. Läs den här tänkvärda artikeln av Daily Mails Neil Ashton (och jag har läst flera krönikörer som faktiskt rekommenderar Rooney att lämna United för att få en nytändning liknande den van Persie hade). Intressant är det och Rooney i Chelsea känns faktiskt inte fel, tror hans stil och JMs ledarskap kan bli en succé. Men United måste gå med på att sälja... Läs >>

Vi har en liten liknande Cavanisituation på gång på transfermarknaden igen. Fast lite annorlunda då Christian Benteke har lämnat in en transferbegäran för att bli såld, det har inte Cavani gjort. Chelsea tillhör ju dem som funderar på honom enligt olika källor. Benteke själv vill tydligen till Tottenham då han räknar med mer speltid där inför VM. Aston Villa kommer dock inte att sälja honom om köparen inte betalar de 25m pund de begär. Vilket Tottenham lär vara ovilliga att göra men som Chelsea med sin bättre ekonomi säkert skulle kunna möta om de vill. Så det hrä kan bli en utdragen historia där Spuds vill vänta ut Villa och de väntar ut budgivning.

TISDAG:
Chelsea ska ha lagt ett bud om 6,9m euro och ett låneår till i klubben på Sportings tonåring Bruma.

En annan ung tonåring som får ut och resa är vår egen Islam Feruz som tydligen ska få följa med a-laget till Asien. Lite tidigare än väntat och kanske ännu ett tecken på att vi ändå inte letar anfallare med ljus och lykta som medierna vill ha det till.

Rykten om att Nathan Aké lånas ut till Vitesse för att få mer speltid. Undrar om det kan ha något med van Ginkel-köpet att göra...

Efter Fioretinas köp av Mario Gomez, ett klipp för dem, tror alla att Stevan Jovetic kommer att släppas. Juventus står tydligen först men vill inte ge vad Viola vill ha. Så nu ska agenten ha flugit till England för att se vad han kan göra här; första stopp tycks dock inte vara Chelsea utan City. Chelsea kanske tvåa på listan före Arsenal (agenter tänker ju enbart med plånböckerna som ni vet och ett tag var de oss de alltid vände sig först till. Ändå saknar jag verkligen inte den tiden.t).

Mycket skriverier om att WBA ska ha avböjd bud på Izzy Brown, men jag förstår inte vad det handlar om då hans ålder ska göra att hans ärende automatiskt ska gå till tribunalen, eller skiljenämnden för att använda svenska beteckningar.

Gårdagens rykten om nytt bud på John Ruddy kan visa på att det är en ravin i skillnad mellan Norwich och Chelseas värdering av målvakten. 6m pund påstås Chelseas senaste bud vara och Norwich kräver 10m.

Det sägs också att JM och Chelsea tänker spränga banken med att erbjuda Wayne Rooney 125m kr i lön för ett femårskontrakt om han tvingar sig bort från United (240k i veckan, och han lär tjäna 225k redan idag). Det tror vi inte på då Rooney redan idag tjänar väldigt mycket mer än någon annan i Chelsea, kanske så mycket som 60k mer i veckan! och Chelseas prioritet för tillfället är att sänka totala lönekostnaderna. Inte höja dem.

Helt nytt och väldigt oväntat. Everton tror de ska kunna köpa loss Victor Moses för mindre pengar än vad Chelsea betalade för Moses. Det tror jag inte JM lär gå med på, eller någon annan i klubben. För det första behöver vi spelartypen som Moses är även om han behöver jobba mycket på effektiviteten (men det behöver mång därframme i Chelsea), men framförallt är summan löjeväckande, 8m pund!

Fullständigt obekräftat och inte helt trovärdigt, men nu säger rykten att Barcelona för en gångs skull öppnat plånboken och inte bara tror de kan köpa spelare billigt för de är Los Arrogantos. 30m pund ska de ha bjudit för David Luiz. Personligen anser jag det vara väldigt lite men för Barca är det mycket. Det är verkligen dags att Chelsea sätter stopp för de här ryktena nu genom att öppet deklarera var de står kring Luiz. Jag vill absolut inte se honom lämna oss, absolut inte och ännu mindre än så till Los Arrogantos.

Många är det som ära på alerten nu. För Christian Benteke har lämnat in en transferansökan sent måndag kväll och det är många som är intresserade då prislappen inte blir omöjlig. Han gjorde ju också stor succé första säsongen i Aston Villa då han tlll stor del räddade dem ända tills laget började spela fotboll alldeles på slutet. Chelsea lär definitivt vara en av dem som följer honom nu när Cavani, Gomez, Lewandowski, Rooney mer eller mindre är ur bilden.

Laurent Blanc är säker på att Cavani kommer och att som vissa tidningar skriver PSG vunnit dragkampen. Det var dock ingen dragkamp. Det var en auktion. Högst bjudande. Inget som helst annars och jag är inte så säker på att Cavani själv är så road. Men de Laurentiis skrattar hela vägen till banken. Men vi Chelseafans sitter knappast i en position då vi kan klaga då vi lite grann gjort samma sak, bara inte riktigt lika dyrt och uppenbart bara om pengar. Chelsea var ändå trots myten ett topplag, om än kanske inte absolut topplag som idag även innan Romans revolution för tio år sedan.

Mycket bilder från första träningspasset. >>>

MÅNDAG:
Det blir nog inget lån av Marco van Ginkel som jag spekulerade i när han skrev på. Istället är det många artiklar som hävdar att JM lovat honom ordentligt med starttillfällen redan första säsongen. Räkna med ordentlig rotation på mittfältet i år alltså. Vi har ju en fullständigt fantastisk omgång unga mittfältare-yttrar. Mata, Hazard, Oscar, Moses, van Ginkel, de Bruyne, Schürrle, McEachran, Piazon....kanske Chalobah och Aké även om de kanske är lite mer defensiva och också kan spela i backlinjen. Därtill lastgamle Mikel 26, Essien 30 och riktigt åldrige Lampard 34 och Oriol Romeu även om han liksom Mikel knappast betraktas som offensiv mittfältare (Dä räknade jag ändå inte Luiz....).
    Och framåt har vi Lukaku, Torres, Ba.
Nog kommer det att finnas konkurrens i Chelsea i år även om vi inte värvar de där stora namnen i sommar (vilket det lite grann ser ut som). Men vi vet mer när första träningsmatcherna har spelats.

Det ryktas att Chelsea lagt ett högre bud på John Ruddy men även det har Norwich tackat nej till. Det verkar som om Chelsea siktat in sig på spelare vars klubbar verkligen håller ut för stora pengar. Dock knappast något nytt i det, det har vi gjort förr. Se bara på alla köp från Porto och Lyon som alltid kostat oss mer än de kanske skulle kostat andra klubbar.

Jag vet inte om vi ska vara tacksamma eller missnöjda, men jag vet att scouserssupporter är sura på att det inte händer. Xabi Alonso förnekar att han skulle fundera på en återkomst till Premier League. Det verkar nästan som om väldigt mycket av luften redan har gått ur Silly season då de stora namnen knutits upp mer eller mindre redan.

Vitesse har på sin hemsida bekräftat att Patrick van Aanholt ska komma på lån igen, men Chelsea har inte tagit upp det som jag har sett. Men vi får nog se det som en trolig utveckling.

En intressant artikel om Chelseas stil denna säsong, om vi får tro Daily Mail. En lite ny filosofi från JM om vi får tro det, det ska inte längre bara handla om att vinna. >>>

Christian Benteke
är det som medierna nu anser att Chelsea kommer att köpa. Vi får se, men lite nedköp är det kanske ändå från de namn som tidigare ansetts skulle köpas av Chelsea för att åtgärda anfallarnas måltorka hos oss. Vi får dock ett rätt samspelt lag, halva belgiska landslaget typ.

Izzy Brown, den eftertraktade tonåringen från WBA har fått tillåtelse att börja träna med Chelsea vilket tyder på att övergången i princip är klar. Om än inte officiell. Summan styrs av tribunal pga Browns ålder - det är inget någon av klubbarna kan påverka.

Matej Delac, som var så lovande målvakt men som verkar tvärstannat i utveckling är på väg till Vojvodina i Serbien på lån.

Chelsea ska ha gett sig in i kampen (med scousers bl a) om Benficas Tiago Ilori. En försvarare. Jag tvivlar starkt. Låter som agentsnack för att få upp priserna.


     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop