csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
1 - 7 juli 2013

Nyheter v-27

Europa Leaguemästarna 2012-2013


SÖNDAG:
Imorgon startar Chelseas säsong på allvar då de flesta spelare, särskilt utlånade och unga, anländer till första träningarna med José Mourinho som manager. Ett kärt återseende för en del och kanske också starten till lite klara besked, även om det inte direkt är Chelseas grej, klara besked.
     Framförallt vill jag höra JM kategoriskt förneka att David Luiz ska säljas. För det ryktet vägrar ju dö då PSG uttrycker intresse för honom och los arrogantos är också tillbaka och rycker i honom då PSG bad dem fara och flyga vad det gällde Thiago Silva. Dock gör det katalanska tidningarna sitt bästa för att försöka locka Luiz till los arrogantos. Det skrivs oerhört om att Barca kommer att kunna locka honom till sig (och till ibland löjeväckande summor, för vi vet ju alla att Barca behöver inte betala lika mycket som andra klubbar då de ju är så speciella - i sina egna ögon.
     Däremot är jag inte emot att sälja Mikel till Galatasaray för 16m pund, som är det pris det mumlas om. Det kan också finnas en del yngre spelare som jag tror borde säljas av om vi kan hitta köpare. Jeffrey Bruma var nära PSV men de hittade tydligen ett hjärtfel så den affären tycks gått om stöpet. Jag tror inte Bruma blir aktuell för truppen, där det blir Aké, Kalas, Ormerou och möjligen Chalobah som tar back-upplatserna i mittförsvaret. Det talas också om att Ba kan lämna, men ryktena om Torres har tystnat.

LÖRDAG:
Först är man skolpojke (eller flicka då vi också har en ungdomsakademi på flicksidan). Därefter får man sitt första "riktiga kontrakt" och blir lärling i Chelsea. Och från man är 17 år kan man få det första proffskontraktet. Så är gången inom akademierna i England och som vi redan skrivit om har Chelsea gett sju nya spelare lärlingskontrakt. Flera av dem känner vi redan till då de spelat i det unga U-18-laget som tog sig till final i FA Youth Cup, som Jeremie Boga och Charlie Colkett. Här presenterar Chelsea dem lite noggrannare. >>

FREDAG:
Marco van Ginkel har nu skrivit på för Chelsea. I fem år. Han var förra säsongens Årets talang i Holland, en utmärkelse flera andra Chelseaspelare faktiskt har fått (Robben, Kalou och Zenden). van Ginkel förmodas bli Lamps ersättare inom 18 månader. Han beskrivs som en kombination av Frank Lampard och Michael Essien före knäskadorna. Inget dåligt betyg och något att verkligen leva upp til för en 20-åring. Till skillnad från Schürrle har jag en känsla av att Marco van Ginkel verkligen är en Mourinhovärvning.

Tre Chelseaspelare spelade igår i landskampen inför dam-EM. Sofia Jakobsson hoppade in för Sverige, Eni Aluko och Dunia Susi spelade för England. Sverige vann ju övertygande med 4-1. Chelseas damlag har också släppt tre spelare som återvänder till sina moderklubbar i Island och Skottland.

TORSDAG:
Även unge danske försvararen Andreas Christensen har nu skrivit kontrakt med Chelsea. Ett treårs. Det lär dock dröja något innan han konkurrerar om en startplats. Christensen har redan spelat i Chelsea så det handlat om proffskontrakt mot tidigare ungdomskontrakt.

OFFICIELLT. Marco van Ginkel blir nu Chelseaspelare.
   
 van Ginkel är offensiv mittfältare vilket kanske inte är vårt behov för tillfället. 20 år gammal. Gjorde åtta mål och tio assist förra säsongen. Ser det som ett köp för framtiden, bli inte förvånad om han blir tillbakalånad. Gjorde landslagsdebut mot Tyskland i höstas. Priset ryktas ligga kring 7,5m pund.

Chelsea hade sju spelare med i Confed Cup. Två av dem kom med i det officiella Confed Cup XI. Det var David Luiz förstås (som spelade hela turneringen med en bruten näsa och inget skydd!) och Fernando Torres (lite mer överraskande). Oscar var fantastisk i finalen men jag tyckte han var lite svag i början av turnerningen (speltrött?). Juan Mata fick inte helt till det (spelttröttare?), Azpilicueta spelade för lite men spelade sig säkerligen närmare en startplats i Spanien då han hade betydligt bättre kontroll på Neymar än hans konkurrent hade i finalen efter Azpi hoppade in i halvtid. Victor Moses var av någon anledning inte med i Nigeria, Kenneth Omerou spelade hela tiden och skötte sig bra. Mikel gjorde till och med mål.

ONSDAG:
Fem unga engelska spelare har skrivit sina första kontrakt med Chelsea; George Brady, Ola Aina, Kasey Palmer, Brad Collins och Charlie Colkett. Och så säger engelska medier att PL-klubbarna inte gör nog för engelska talanger. Skrivit kontrakt har också Jeremie Boga och Charly Musonda gjort.


TISDAG:
Tore André Flo
, lite av en legend i Chelsea återvänder till klubben som ungdomslagscoach. Chelsea har annars prioriterat brittiska coacher på ungdomssidan.

MÅNDAG:
Patrick Bamford
som jag alltid är nyfiken på men alltid tycks missa lånas ut till MK Dons till januari.

Idag börjar den nya säsongen. Massor av hopp och förhoppningar. Titlar, bra spel, underbara mål och ett framgångsrikt Chelsea. Underbart, härligt.

Nästa måndag kommer spelarna tillbaka (utom Confed-spelarna), snart blir det träningsmatcher och turneringar där varumärket Chelsea ska säljas i Sydostasien och USA. Tyvärr. Borta för alltid är de dagar vi kunde få se Chelsea i Sverige. Å andra kan vi nu följa alla matcher på tv på olika sätt. Spännande blir det.

Chelsea åker på två turnéer i sommar så det blir en rätt intensiv träningsmatchsommar också. Först till sydostasien med matcher i Thailand, Malaysia och Indonesien (första besöket någonsin där). Senare blir det en "mästarlags"turné i USA (igen). I augusti ska också Supercupmatchen mot årets Champions Leaguemästare Bayern München spelas. Det är första gången tror jag som två raka CL-mästare möts i Supercupen. Vi kommer dock ihåg förra årets fiasko i just Supercupen, efter en kanonfin inledning på säsongen utklassades vi ju av Atletico Madrid. Det var då man först anade att det skulle vi en riktig bergochdalbanesäsong.

Det är också idag formellt 10-.årsjubileum för Romaneran. För det var idag för tio år sedan Roman kom in i våra Chelsealiv och räddade klubben från Ken Bates vanstyre, vräkte in pengar i spelare, infrastruktur, anläggningar och titlar. Oj vilka tio år det har varit. Fullständigt fantastiska. Vem hade trott att min charmiga, men ganska så opålitliga favoritklubb en dag skulle vara en av världens i särklass största och vinstrikaste klubbar?

Tack Roman för den resa du bjudit oss på. Stort tack.

 

Rykten, notiser m m, v-27

SÖNDAG:
Det lär inte bli någon Robert Lewandowskitransfer i sommar om vi ska tro Dortmunds tränare Klopp. Denne säger att Lewandowski redan gjort klart med en övergång till Bayern nästa sommar.

Det börjar kännas som en sanning nu, men ännu har inte Chelsea konfirmerat så det är det inte. Men sannolikheten är att Patrick van Aanholt återvänder till Vitesse. Lite konstigt är det allt att han inte får eller väljer att kämpa om en plats med Bertrand som back-up till Cole. För ingen av dem petar nog ännu Ashley Cole. van Aanholt utsågs tydligen till bästa vänsterback i Holland förra säsongen, så då blir det ju ännu underligare om det här sker på det här sättet. Men det är silly season och innan Chelsea konfirmerat saker så är inget sant.

Många sajter, framförallt fansajter har börjat lobba för att Chelsea ska vända intresset till Mario Gomez. Själv tycker jag fortfarande Robert Lewandowski borde vara huvudmål nu om vi ska köpa en etablerad anfallare, men Gomez är ju ingen dålig spelare och han vill säkert bort från Bayern, trots att de är CL-mästare nu. Men han är ju mestadels bänkad där och om Lewandowski inte går i sommar lär han ju komma nästa sommar till Bayern, så... Däremot verkar nästan alla nu övertygade om att PSG tar Cavani även om jag misstänker att Cavani själv har en del att säga om det, men Napoli tänker ju bara på pengarna så frågan är vad han har för manöverutrymme?
    De som anser sig veta i media hävdar att Chelsea först vill ha Cavani, tvåa på listan är Hulk! och trea är Lewandowski, så Gomez är ju rätt ny som aktuell. Jag undrar fortfarande om vi verkligen behöver en ny anfallare. Vi har en rätt bra uppsättning nu när Lukaku återvänder.

Ryktet om att Chelsea ska betala 34m pund för Luis Suarez vägrar dö, men det är ju så dumt att man tror inte det är sant. Visst är det en duktig spelare, men också en strulputte som vi inte behöver i Chelsea. Det är alltför många som redan tycker alltför illa om oss.

Daniele de Rossi är ett annat rykte som fortfarande lever starkt. Men priset börjar se löjligt ut. 15-17m pund för en 30-åring som vi inte kan skriva långt kontrakt med då Emenalo inte vill att 30-åringar ska ha mer än ettårskontrakt.

JM lär vara intresserad av Sportings Bruma, och det är en story som fått en kul vinkling nu. Tydligen ställde Sporting in ett möte med Bruma och det kan räknas som någon form av kontraktsbrott vilket skulle kunna göra Bruma till en fri transfer...

I övrigt är det samma namn om och om igen nu. Mycket lite nytt.

LÖRDAG:
Oops, men det kommer från Spanien så tro inte för mycket på det. Men enligt dem ska Xabi Alonso komma till Chelsea.

Mycket rykten om att Chelsea vill köpa tillbaka Nemanja Matic från Benfica. En spelare som var dellikvid (idiotgrej) med Luiz (även om köpet av honom var en guldgrej). Matic blev utsedd till portugisiska ligans bäste spelare förra året.

Nu när Cavani verkar säljas med eller mot sin vilja till PSG så har Chelsea tydligen återigen börjat titta på Bayerns överflödiga Mario Gomez.

Kyle Scott, en femtonåring i Chelseas akademi sägs ha tackat nej till ett nytt "kontrakt" med Chelsea (trots att kontrakt egentligen inte får skrivas förrän de är 17). Detta ska intressera Real Madrid och Barcelona som lär vara intresserade av den unge amerikanen.

Rykten om att Oriol Romeu kommer att lånas ut till Valencia. Det är inte första gången de hörs, men vi får väl se. Har svårt att tro att det händer om Mikels förmodade byte till Galatasaray sker.

Patrick van Aanholt som jag haft stora förhoppningar kring verkar återvända till Vitesse på lån om vi ska tolka hans twittrande. van Aanholt sågs av många som den kanske bäste vänsterbacken i Holland senaste säsongen. Så varför inte stanna och kämpa en plats bakom Ashley Cole...

FREDAG:
David Moyes säger att United inte kommer att sälja Wayne Rooney. Vad Wayne Rooney säger är dock ännu okänt.

Intressant läsning om JTs reaktioner när Roman köpte Chelsea. >>>

Norwichs John Ruddy lär enligt ryktena trots allt vara intresserad av en flytt till Chelsea trots att det med stor säkerhet innebär en bänkroll. Intressant vändning, men Norwich värderar honom till 10m pund och Chelsea lär bara bjudit hälften även om envisa rykten säger att klubben planerar ett nytt bud.

Som ni säkert noterat har fotbollens vandringsman nummer ett återkommit till Premier League och då Nicolas Anelka har varit en Chelseaspelare önskar vi honom all lycka i West Bromwich under Steve Clarke.

Igår berättade vi om det knasiga ryktet att Demba Ba skulle återvända till Newcastle. Idag är han aktuell för Guus Hiddinks Anzhi i Dagestan. Vi får se, men vi måste ju tillstå att hans tid hos Chelsea var ingen odelad succé trots ett par underbara mål.

Här är en artikel som lite bättre beskriver vår nye spelare, Marco van Ginkel. Roligt att läsa i olika medier är också Ajax's gnällande om hur Chelsea vann kampen om honom. Surt sa räven. Läs >>>

Spanska blaskan As som har ett så passande namn på svenska språket spred igår kväll ryktet att Luis Suarez - ja, just han, är i det närmaste klar för Chelsea för 40m euro!!!! Sannolikheten för att As skulle ha rätt är så mikroskopisk att det enbart blir roande att de är villiga att visa sin inkompetens på det sättet.

Det är nog dags att börja avskriva eventuella förhoppningar på Edinson Cavani till Chelsea, oavsett vad spelaren själv vill och känner. För PSG har lagt ytterligare ett bud, som nu som först är lika högt som det som svenska tidningar skrev att de lade första gången, 50m pund på Cavani. Och vi vet ju att de Laurentiis bara bryr sig om pengarna så den klubb som möter utköpsklausulen på 54 (och varför bjuda 50 men inte 54 med en gång...) får spelaren. Jag tror inte det blir Chelsea. Tyvärr.

TORSDAG:
Det har varit mycket Daniele de Rossi senaste dagarna. Nu börjar prisuppgifter komma och Roma vill ha 100m kr. De Rossi är tydligen tänkt som ersättare till Mikel och i det läget är det väl inget dåligt val, men som offensiv mittfältare tror jag inte mycket på det. Frågan är väl vad vi kan få för Mikel...han var verkligen inte billig när han kom som ung med ersättningen till United och lurendrejeriet från norska klubben Lyn.

Cavanisagan
har tagit en vändning. Nu erbjuder, enligt ryktena som är högst opålitliga, PSG Napoli Zlatan plus pengar för Cavani...

Rykten om att Jeffrey Brumas transfer till PSV inte blir av då de ska ha upptäckt någon form av hjärtfel hos Bruma vid läkarundersökningen.

Efter PSGs bud på Cavani har alternativen dominerat skvallret. Het just nu är att Chelsea ska mött utköpsklausulen på ännu en belgare; Christian Benteke i Aston Villa. Ärligt talat, jag tror inte alls på det även om det kan bli ett alternativ, men jag är ändå rätt övertygad om att inget definitivt händer med Cavani tills i augusti.

Också mer snack om de Rossi men jag ser det som agentjafs inför löneförhandlingarna med Roma. Jag kan inte tänka mig att Chelsea vill köpa en 30-årig mittfältare oavsett om JM gillar honom eller inte. Det kan dock bli en prisfråga, till rätt pris, varför inte även om jag inte tillhör de Rossis stora beundrare.

Hulk försöker fortfarande komma från rasistiska Zenit. Nu genom att hävda att han kommer att skriva på för ett bättre lag. Jag hade hellre sett en "goal-poacher" som Fred i så fall. Jag är ingen stor beundrare av Hulk som inte imponerade i Confed Cup heller.

ONSDAG:
En intressant artikel om trumslagaren Petr Cech. >>>

David Luiz
som Lego >>>

Skönt, nu förnekar Bayern att de är intresserade av Luiz och Barca har också gett upp och istället lagt ett av sina patenterade skambud på Thiago Silva (som de aldrig i livet kommer att få köpa till den summan). Så kanske slipper vi rykten om Luiz nu. Ett tag.

Gael Kakuta som var så oerhört lovande och som knappt ens blivit till avslaget vatten förväntas nu stanna på lån hos Vitesse. En dyr och kontroversiell övergång som inte gett något, trist att se. Han har tre år kvar på sitt kontrakt med Chelsea, men inga köpare.

Lite kul rykte, men det kommer från en fansajt för Newcastle, så... De hävdar dock att Chelsea tänker låna ut Demba Ba den här säsongen, till WBA!

Nu sägs det i engelska medier att PSG hade inte alls lagt ett bud på 500m sek på Cavani som svenska medier säger. Det vara bara på 43m pund! Alltså 11m under vad Napoli kräver.

Det är ju absolut ingen nyhet för ett Chelsea-fan, men nu börjar faktiskt till och med medierna fatta att Chelsea kommer inte att storhandla i sommar. Det blir ingen upprepning av köpfesten när Roman kom till klubben och snabbt gjorde oss till ett stabilt topplag istället för ett ojämnt sådant. Idag är situationen en helt annan och även en del av önskemålen. Förutom att Chelsea ska fortsätta vinna, spela fin fotboll och allt det där andra som vi hört av tidningarna att vi vill, ska vi nu också se till att akademin ger avkastning. Så det börjar gå upp för medierna att Chelsea faktiskt menar allvar med sin satsning på ungdomar och att vi inte bara tänker köpa spelare. (Även om Chelsea självklart kommer att göra det också, men i mycket mindre omfattning).

Ett köp det talats mycket om är förstås Edinson Cavani och nu har tydligen PSG på allvar gett sig in i leken och jag undrar om Chelsea tänker hänga med i budgivningen. Jag är mycket tveksam. Om det stämmer att PSG bjudit dryga 50m pund för Cavani, dvs fyra mindr eän utköpsklausulen tror jag faktiskt inte att Chelsea bryr sig. Kanske har jag fel men från och med nu handlar det nog mer om hur mycket de Luarentiis kan klämma PSG på än om Chelsea köper Cavani. Hoppas det får oss att seriöst titta på Robert Lewandowski istället för Wayne Rooney tror jag inte släpps till oss. Jag ser det faktiskt inte som någon som helst katastrof. Visst saknar vi en målgörare som gör mål i stora matcher just nu, men Lukaku kan bli den och vi har rätt hyfsad back-up bredvid honom. So what.... om vi missar Cavani (så länge han inte hamnar i våra konkurrenter och jag ser inte PSG som en konkurrent).

TISDAG:
Sena rykten: Chelsea ska ha mött Marco van Ginke för diskussionerl, PSG ska ha lagt ett jättebud på Cavani och vi vet ju att Napoli skiter i vad Cavani vill, bara vad de kan få för honom. Milan förnekar El Shaarawy-rykten. Rooney vill till Chelsea. Butch Wilkins ska ha snackat skit om att Roman förstört engelsk landslagsfotboll. För det första tror jag inte han sagt det för det andra är det skitsnack. Girighet, slapphet och ovilja att verkligen kämpa har förstört engelsk landslagsfotboll. Se bara hur Sturridge uppträdde i Chelsea. I Liverpool visar han lite mer laganda och samspel. Lite mer om att Luiz kanske lämnar, jag vill något alldeles oerhört gärna höra JM och Chelsea kategoriskt förneka detta.

Vi söker en back-upmålvakt och har lagt bud på John Ruddy i Norwich, som dock skulle kosta hela 10m pund om Norwich får som de vill. Det är också en målvakt med aspirationer till att bli back-up till Hart i landslaget så frågan är om hans ambitioner står i relation till att stå bakom Cech hos oss? Men varför tittar inte Chelsea på en granne till oss. Fulham har meddelat att de släpper Mark Schwarzer. En mycket kompetent målvakt om än lastgammal enligt mångas sätt att se på saker och ting, han är 40. Vore det inte ett bättre alternativ om han är sugen på en bra lön sista året av karriären. Han kostar inget och är tillräckligt bra för att vara bättre än Turnbull tills Chelsea löst frågan med att ha två av Europas bästa målvakter samtidigt i klubben (Courtois och Cech förstås. Jamal Blackman ser jag som tredjemålvakt).

Seriösa Telegraph säger Chelsea lagt bud på Wayne Rooney om 200m sek. Något som när Chelsea gör det kallas skambud, men när exakt samma summa nämndes som vad Arsenal vill betala inte ens kommenterades! Nu tvivlar jag på det här trots källan, men lite kul är det ju att vi ställer till det för alla.

Det är inte Chelsea men West Brom under Steve Clarke är nästan Chelsea och om ryktena stämmer blir det verkligen ett ex-Chelsea nästa säsong. De får inte behålla Lukaku på lån men istället planerar de, WBA, enligt medierna att köpa på sig flera exspelare; Franco di Santo är kanske inte så sensationellt som Salomon Kalou och Nicolas Anelka! Nja!

Så då är ryktet om Daniele di Rossi aktuellt igen. Jag tror inte ett skvatt på det. För det första behöver vi honom inte, för det andra är det helt mot vår nya emenalopolicy att köpa äldre spelare och de Rossi är 29. Så vi får nog utgå från att hans agent är desperat i försöken att få till ett nytt sista lukrativt kontrakt för mittfältaren.

Sport Mediaset som dykt upp som sommaren största lögnare på silly seasonmarknaden (vi har redan sett massor av rena och skära lögner från dem framförallt om Cavani) hävdar nu att Chelsea tänker erbjuda Milan Fernando Torres OCH kontanter för Stephen El Shaarawy som Milan verkar nästan desperata att sälja. Inte trovärdigt.

Chelsea kommer också att lämna bud på Kurt Zouma nu i veckan. Det har vi hört ett tag. Detta, enligt t ex Footylatest (inte värst men knappast trovärdiga) för att vi inte kan köpa Mangala från Porto. Vi vet ju alla att inga har utköpsklausuler som portugiserna (de har verkligen lyckats göra fotboll till ett datorspel där, särskilt nu när Benfica lyckats se till att bara de får sälja och visa deras hemmamatcher, en extremt oroande utveckling för fotbollen men säkert bra för Benfica som har många fans). Mangala ska kosta 50m euro (en del säger pund). För en ung oprövad försvarare.... Men Porto behöver ju inte pengar, de avyttrade ju årets skörd redan till Monaco och oss har de blåst förr.

MÅNDAG:
Det blir en ny tolkning av offsideregeln den här säsongen. Hur den formuleras har ändrats och tydligen ställer det till förvirring vid inledande konferenser och träningsläger för domarna. Det handlar om hur spelare påverkar spelet som tidigare var rätt individuellt behandlat av linjemännen (men inte Sian Massey som aldrig tycks göra misstag). Förmodligen kommer det nu att bli fler avblåsningar för spelare som står offside och som på minsta lilla sätt kan sägas påverkat spelet. Vi får väl se när säsongen är igång hur nivån kommer att läggas. Annars hoppas jag bara mest av allt på att Chris Foy lägger av nu.

Den officiella tioårsartikeln. >>>

Det kommer säkert fler artiklar om Roman idag på jubileumsdagen. Här är en från ansedda BBC. >>>

Som om vi inte redan är utmattade av allt tjafs om Barcelona, PSG - nu lär Pep Guardiola intressera sig för David Luiz igen. Fast till sin nya klubb, Bayern München. Om inte annat brode allt intresse i Luiz bevisa att han är en världsstjärna redan. Vi som såg Confed Cup var ganska många som tog ut honom som turneringens mittback (och då tycker jag ändå han är bättre på mitten) och hans mållinjesrensning mot Spanien i finalen är bland det svettigaste jag någonsin sett. Väldigt många stora namn håller den som den bästa någonsin. Så se till att få stopp på det här snacket nu, vi vill ha Luiz kvar i Chelsea lika mycket som vi ville ha Lamps kvar ett år till. Men där Lamps är en kulturbärare som inte förväntas spela varje match är Luiz för mig en absolut nyckelspelare även om hans spelstil anses vara för yvig för de som tror sig veta vad José Mourinho tycker och tänker.

Vem tror på det här? Chelsea avser att lägga 38m pund på en tonårig fotbollsspelare. Inte ens de mest fantasifulla tror väl att Chelsea betalar sådana summor för en icke etablerad spelare. Och hur mycket jag än gillar Julian Draxler är summan löjeväckande. Men med tanke på andra löjeväckande summor som nämnts sista tiden så har nu Cavanis lönekrav (enl media) gått ned från agentens begärda 300k i veckan till 140k!

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop