csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 22 v 9 o 7 f 75 - 39 mål 75 p
24-30 juni 2013

Nyheter v-26
Den BLÅ reklamfilmen >>>

VI ÄR MÄSTARE IGEN,
Europa League 2012-2013


SÖNDAG:
För den som såg Brasilien mot England innan Confed Cup var det osannolikt, men faktum är att hemmanationen fullständigt klädde av Spanien i finalen. Spanien var så taktiskt utklassade att det var pinsamt stundtals. Deras långsamma tiki-takaspel på mitten misslyckades fullständigt och även om jag hade dem som favoriter kan jag inte låta bli att tycka det var skönt att se ett oerhört tempostarkt och aggressivt (lite väl ibland) Brasilien demontera den spelmodellen som jag aldrig riktigt gillat. Sedan tyckte jag synd om våra spanska spelare. Torres började piggt men, Mata kom aldrig riktigt in i det men Azpi tyckte jag gjorde ett godkänt inhopp. Däremot var David Luiz och Oscar fullständigt strålande i ett Brasilien som lyckades med allt. Och Luiz räddning på mållinjen var riktigt svettig, Oscars framspelning till Neymar sublim. Jag trodde inte mycket på Brasilien innan turneringen då jag tyckte de var rent usla i matcherna därinnan men oj så de växte som lagmaskin under. Spanien däremot tycker jag blev sämre för varje match de spelade... Torres vqnn skytteligan med Fred, men ärligt talat det gjorde han tack vare sin fyrling mot Tahiti. Fred imponerade kanske lite mer i sin målfabrikation.

I en stor undersökning av The Sun pekas José Mourinho ut som den nye manager som har störst chans och förtroende till att vinna. Vilket innebär att 52% av fansen faktiskt tror på Chelsea som ligamästare nästa år.

Idag är det sista officiella dagen för spelare som Paulo Ferreira, den oerhört lojale och alltid kompetente portugisen. Men även de andra imorgon kontraktslösa spelarna lämnar nu officiellt och då Silly Season faktiskt inte börjar officiellt förrän imorgon har de kanske förhandlat men inga har kunnat skriva kontrakt ännu. Flera lägger nog av som Ferreira och Hilario, men Malouda och Benayoun söker nya klubbar. Det talas en del om West Bromwich för den sistnämnde. Vi får önska dem lycka till allihopa och tacka dem för deras tid och insatser i Chelsea, oavsett vad som nu händer med dem.

Chelseas spelare skulle varit tillbaka i träning nu på onsdag, men efter den extremt långa och tunga säsongen med 69 matcher har Mourinho gett alla spelare lite extra ledighet. Nu samlas Chelsea först nästa måndag, den 8 juli. Spelare som Mata (som spelat i princip nonstop i två års tid) lär nog få lite extra ledigt ovanpå det vilket väl tyvärr också lär innebära ytterligare dumspekulation om honom och Torres och Luiz...

FREDAG:
Marko Marin
lånas ut till Sevilla nästa säsong. Lite oväntat och än mer att det kommer redan nu, men tyvärr måste vi väl säga att Marins första säsong hos oss blev verkligen ingen succé. Något som delvis kan tillskrivas att han var skadad en del av säsongen.Vi önskar honom lycka till bland apelsinträden och att han får en nytändning som behövs för att ta en plats i Chelsea.

Torres startade och Mata hoppade in när Spanien gick till final i Confed Cup, dock utan att alls imponera. Det var straffar som tog dem dit, och många bra straffar var det. Så Chelsea har kanske fyra spelare på plan när finalen i VMs uppladdningsturnering avgörs. Luiz, Oscar är givna i Brasilien och Mata används av någon mystisk anledning enbart som inhoppare. Torres kanske får starta även om han nog inte helt övertygade igår. Mindre chans att Azpi får spela dock. Men hans tid kommer. Liksom att Mata snart ersätter Xavi permanent.

TORSDAG:
Det är något alla redan vet, men vi ska väl önska vår dubbelvinnare och gentlemannen Carlo Ancelotti till som efterträdare till José Mourinho i Real Madrid (förutom när vi möter dem i CL).

Jag säger inte att någon transfer ytterligare kommer att hända (även om vi måste nog ha en back-upmålvakt). Jag säger inte att det här är sannolika värvningar; men jag säger att det finns en chans att av alla (och många är de) rykten som omgärdar oss kan de här möjligen hända, just nu (det är ju mycket kvar av Silly season som faktiskt officiellt inte ens börjat):
Marco van Ginkel
Edinson Cavani

Jag skulle vilja att Chelsea gav sig in i kampen om Lewandowski, men jag är inte säker på att det sker. Jag hade gärna också sett att tidiga rykten om Khedira hade haft en substans, men jag tvivlar på det.

Därtill kommer säkert någon riktigt ung spelare ytterligare till klubben. Spelare som inte är aktuell för a-laget. Men vi har redan Wallace (även om han köptes i januari, men ansluter nu) och Schürrle. Om Mikel säljs kan nog en defensiv mittfältare bli aktuell. Mikel är också det enda försäljningsrykte jag just nu tror har en smula substans. Åtminstone om vi räknar med spelare som står nära en startplats nästa säsong (längre ut blir det fler och Bruma är nog först bort).


ONSDAG:
David Luiz
spelar med bruten näsa, måste opereras efter Confed Cup och gör en väldigt onödig straff när han drar ned sin motståndare. Obetänksamt och dumt. Som tur för honom slog Forlan en rätt usel straff (även om Strömberg försökte få den till att vara ok, det var den inte) och César kunde lätt rädda. Jag älskar Luiz, men visst, ibland klickar hans omdöme - fortfarande.

Dam-EM i Sverige närmar sig och England genrepade mot Japan. 1-1 slutade matchen och Chelseas Eniola Aliuko gjorde Englands mål. Som ni kanske vet så har Chelsea också en spelare med i Sverige...

TISDAG:
André Schürrle
presenterades idag. Officiellt har vi ju vetat om att han kommer en tid. Han har skrivit på ett femårskontrakt. Gissningsvis för omkring 18m pund. Han får tröja nr 14 vilket faktiskt de Bruyne officiellt hade förra året..

Todd Kane har gått på lån igen, till Blackburn Rovers för hela nästa säsong.

George Savile
lånas ut till Brentford till januari 2014.

Kenneth Omerou skadades i Nigerias match mot Spanien. Redan efter 11 minuter i en närkamp med Fabregas. Omerou fick en axelskada som inte ska hindra honom när den nya säsongen startar. 19-åringen var i år utlånad till ADO den Haag och etablerade sig i Nigerias landslag som ordinarie både i Afrikanska mästerskapen (som de vann) och nu Confed Cup.

MÅNDAG:
Torres
målskytt igen. Mot Nigeria som inhoppare. Har han verkligen hittat målformen eller är det bara i landskamper och cuper... Jag tror dock på en sak som han ofta sagt senaste tiden; han vill verkligen jobba med José Mourinho - vilket också nämns som en anledning för nästan alla i Chelsea.

Christian Cuevas, enda Chesleaspelare i U-20 VM (Danny Pappoe skadades och är borta) blev utvisad i helgen mot Egypten. Chilenaren drog på sig två gula som vänsterback.

Gus Poyet, fd spelare (och jag tror hans son spelar i klubben) sparkades i direktsändning. Han var studiogäst under Spanien-Nigeria och hade inte en aning om det. Situationen mellan Poyet och Brighton har varit väldigt infekterad på sistone, men ändå...

 

Rykten, notiser m m, v-26

SÖNDAG:
Ännu en Roman-artikel som kan vara värd att läsa. >>>

Det var väl bara en tidsfråga efter hans succéartade första år i PL. Nu knyts Christian Benteke till Chelsea medan Aston Villa lär ha satt en prislapp på 25m pund för belgaren.

Det var ett tag sedan men nu är WBAs tonårslöfte Isiah Brown aktuell för Chelsea igen. Det kanske är möjligt men jag undrar. Däremot tror jag mindre på att Chelsea är intresserade av Milans El Shaarawy, även om det låter som en säljande klubbs försök att casha in genom att koppla ihop en spelare med rikare klubbar. Chelsea ska vunnit kampen om Brown mot Arsenal. En tribunal måste fastställa övergångssumman då Brown ännu inte är 17 år.

Den är inte så lång men en trevlig liten hopklippsartikel om Juan Mata och lite varför han vill stanna i Chelsea. >>>

Sista dagen innan Silly Season officiellt startar är det hetaste namnet Bruma från Sporting Lissabon. En 18-åring som Mourinho sägs vara särskilt intresserad av inför framtiden. Några kallar honom den nye Ronaldo. Som vi ju vet från portugisk-talande länder är varje löfte alltid en ny-någon.

Alltid het är förstås Cavani och nu säger flera större medier att Chelsea ska ha höjt sitt bud på uruguyanen men ännu inte mött utköpsklausulen - och de Laurentiis i Napoli vägrar ens tala med Chelsea, eller för den delen med Cavani innan den har mötts.

Är det dagens vildaste rykte eller bara fria fantasier av en internetsajt (oddsen är ungefär 99-1 på det sistnämnda). Wenger vill nu köpa Fernando Torres och para ihop honom med Higuin (som Arsenal inte köpt) längst fram....

LÖRDAG:
Sevilla har tackat nej till ett bud på 7,7m pund för Kondogbia. Vem som lade budet är inte avslöjat men många tror det var Chelsea. Men det låter lite konstigt då Chelsea igår lånade ut Marko Marin till Sevilla. Varför skulle de göra det om vi vill köpa en av deras spelare och fått nobben?

En helt ny vändning på vad som verkar bli sommarens transfersaga. Chelsea sägs nu ha sagt nej till ett förslag från Napoli att köpa Cavani för kontanter OCH Ramires. Bra gjort av Chelsea. Jag tycker verkligen inte om de här affärerna som ska involvera spelare, inte ens när det handlar om spelare som inte är a-lagsspelare. Ramires är en väldigt viktig del av Chelseas spel med sin snabbhet och direkthet och det är för mig rätt obegripligt att Scolari inte vill ha honom i brasilianska landslaget.

Under hela dagen har dessutom ryktena om att Cavani och Chelsea är överens om hans personliga kontrakt vuxit. Inte bara i Aftonbladet utan det återkommer i många andra mer respekterade publikationer nu. Vi får väl se, men något är säkert på gång även om detaljerna kring utköpsklausulen och att den slutar gälla 10 augusti är förvirrande och förändrar tidpunkterna ordentligt. (Men är det verkligen trovärdigt att Cavani mitt under Confed Cup skulle suttit ned med Chelsea och förhandlat om personliga villkor utan klubbens tillåtelse, eller ens med...?)

Två dagar senare har ryktet som vi kommenterat nedan flera gånger faktiskt också nått Aftonbladet. Synd för dem bara att Napoli dementerade det redan igår... Ryktet är alltså att Cavani ska ha kommit överens med Chelsea om kontrakt.

En ovanligt korrekt och balanserad artikel om Roman Abramovich. Läs den gärna: >>>

Dagens rubriker handlar om att engelska medier vet att Wayne Rooney tänker begära att få lämna United oavsett att Moyes efterträtt Ferguson. Frågan blir då, till vilken klubb kommer United att tillåta Rooney att gå, för Rooney själv lär inte få bestämma. Att United skulle låta Rooney gå till en direkt konkurrent verkar omöjligt, förmodligen vill United försöka sälja honom till PSG eller Barca som plötsligt dykt upp som Rooneys förstaval. Men själv har jag svårt att se Rooney i ett utländskt lag, han är på något sätt arketypen för en hemmaspelare.

FREDAG:
Kommer ni ihåg Napolis ägare de Laurentiis som för några dagar sedan hävdade att den enda klubb som lagt bud på Cavani är Real Madrid. Det trodde vi ju på. Idag står det i engelska tidningar att samma man nu hävdar att Man City är den enda klubb som lagt ett bud på Cavani men att det är på tok för lågt.... Hmm, är han den nye galningen att efterträda Zamparini i italiensk fotboll nu eller...

Igår var det hett, nu är det mindre hett igen. Marco van Ginkel, 20, lär kräva garantier för att han skulle bli en startspelare i Chelsea (på vårt mittfält!) för att komma. Annars verkade det klart med en 9m-affär. van Ginkel lär aldrig någonsin kunna få sådana garantier, han får kämpa om en startplats som alla andra, men han lär knappast få en på vårt mittfält. Så min igår tippade affär blir nog inte av, om det nu ligger någon sanning i de här ryktena...

Chelsea lär intressera sig för Norwichs John Ruddy. Det vore onekligen en riktigt bra back-up till Cech, men är verkligen en engelsk landslagsman (bakom Hart) intresserad av den sortens roll även om det är i en storklubb som Chelsea? Chelseas bud lär dock avböjts. Media säger att Chelsea bjöd 5m pund vilket Norwich sa nej till, men Chelsea lär tydligen återkomma med ett bud... Norwich vill dock ha det dubbla vilket är oerhört mycket pengar för en back-upmålvakt även om Norwich säkert tycker Ruddy är värd det.

Mycket oroande rykte är att PSG ska ha träffat David Luiz's agenter. 45m euro lär vår karismatiske back/mittfältare kosta enligt de ryktena. Hoppas verkligen inte det här är sant. Men jag börjar nog bli lite oroad över frekvensen i ryktena.

Då är det mycket mer roligt att höra rykten om att Chelsea trots min skepsis igår tydligen blivit aktivare och på allvar intresserat sig för Robert Lewandowski. För jag vidhåller min uppfattning om att han sett till pris, lön och kapacitet är ett bättre köp än Edinson Cavani. Om han är en bättre spelare för Chelsea är svårare att avgöra då jag alltid tyckt Cavani passar Chelsea väldigt bra, men det är usel ekonomi att satsa på Cavani tyvärr.

En annan favorit är unge Julian Draxler och Schalke lär plötsligt öppnat dörren för att han kan lämna för t ex Chelsea eller Real Madrid. Intressant.

Vi är ju vana vid att alla från Barcelona rutinmässigt snackar skit. på ren svensk.a om José Mourinho. Ett undantag har plötsligt kommit och det är inget litet undantag, för det är själva Lionel Messi som tippar att "great manager" Mourinho kommer att bli en succé i Chelsea. Inte illa, Messi kanske lyssnar till fel skatterådgivare men han visar att det finns gentlemannaskap även hos Los Arrogantos.

Mindre trovärdigt, eller vi säga mindre möjligt är nog ryktet om att Chelsea skulle försöka få Gareth Bale från Tottenham. I England talas det mycket om att United vill ha Bale och nog tror jag Tottenham som vanligt hellre säljer till United än till oss, men ärligt talat ska Bale lämna Tottenham handlar det väl ändå bara om Real, eller? Real som ska ha erbjudit 500m kr och Higuin och Coentrao till Tottenham för Bale!

TORSDAG:
Chelsea lärt ha följt en turkisk 16-åring som vräker in mål. Enes Unal har istället valt Bursaspor och fortsatt utveckling hemma. Även United och Inter lär varit höggradigt intresserad av målskytten.

Fullständigt opålitliga Metro hävdar att Chelsea nu är mycket nära en affär med Marco van Ginkel. Jag tror intresset för van Ginkel är genuint men än är ingen affär klar. Och jag tror inte heller han är en startspelare för Chelsea redan kommande säsong.

Vi trodde inte på det igår när nätet surrade och massor av sajter och medier sa att Chelsea hade gjort klart med Napoli, och idag bekräftar Napoli att inga samtal förs om Edinson Cavani.

Celta Vigo har redan anmält intresse för att få låna Oriol Romeu nästa säsong. Nu har en tungviktare på arenan också visat intresse för ett sådant lån, Valencia.

ONSDAG:
Agenter är agenter och som sådana tyvärr alltför ofta personer man bara kan förakta. Edinson Cavanis agent har i allra högsta grad nu blivit en av dem. Men om det här skulle vara sant, vill jag inget hellre än att INTE se uruguyanen i Chelsea. För enligt hans agent kräver Cavani 300.000 pund i veckan i lön. Inga fler kommentarer.

För alla oss som betraktat ryktena om Mata till Barca som rent skitsnack kan vi nu slå oss på bröstet och notera att Mata nu offentligt lär ha sagt att det kommer inte att hända. Det var bara som CSFC hävdat hela tiden ett försök av spanska medier att jävlas, framförallt med JM som de gärna sätter alla käppar i hjulet för, om det kan. (Ni kan tänka er vad som kommer att sägas om vi som vanligt lottas mot Barca i CL någon gång i år). Till skillnad från oss som läst dravlet i media, är Mata själv rätt road av ryktena, vilket kanske mer än något annat visar hur falska de är.

Jeffrey Bruma ser verkligen ut att hamna i PSV som CSFC redan berättat. Det är nog en bra lösning för jag tror nog inte Bruma tar en fast plats i Chelsea.

Eny ung mittfältare som media tror ska hamna i Chelsea. Det tror inte vi. Jorginho heter 21-åringen från Brasilien och han spelar i Verona. Till och med spekulanterna tror inte på det utan försöker få det till att Chelsea ska köpa honom enbart för att låna ut honom.

TISDAG:
Många rykten om att Chelsea gått med på att betala nästan 50m pund för Edinson Cavani. Jag tror inte det är sant, men det kanske blir sant när Confed Cup är slut även om det verkar idiotiskt när hans svindyra utköpskontrakt går ut i augusti.

MÅNDAG:
Micah Richards
har tackat nej till förlängning i Man City, vilket ska locka Chelsea, Milan och Inter att jaga honom. Inte så säker, även om det för några år sedan kanske var så att Chelsea var intresserad av försvararen som dock stannat i utvecklingen.

Det är kanske inte så många som hört om André Gomes. Den 19-årige mittfältaren (!) i Benfica är inte särdeles känd, men med portugiska medier som försöker märkas bland de spanska är han nu aktuell för Chelsea. Vi behöver inte mittfältare och särskilt inte oerfarna sådana, men mest häpnar jag över utköpsklausulen. Han kostar nämligen 30m !!!!! euro. Har extremt svårt att tro att Chelsea är intresserade av att lösa ut någon för den summan, om denne är helt oprövad.

För dem som jag, som inte är odelat roade av alla rykten och skitsnack som förekommer så här års kanske det är ändå kommer som en slags lättnad. Napoli som med pukor och trumpeter och lite till gör allt för att sälja Edinson Cavani ha rju stött på patrull. City är helt ovilliga att betala hans enorma utköpsklausul och Chelsea har inte ens diskuterat att göra det och definitivt inte lagt något bud. Real har lagt ett bud, men det ligger långt från vad Napoli kräver vad vi förstått.
    Nu säger Napoli att de måste ha ett bud senast 20 juli. Senaste påtryckningen. Men som alla inblandade klubbar antagligen redan är mycket väl medvetna om, kontraktet med den löjeväckande utköpsklausulen går ut innan Silly Season slutar.... Kontraktet med utköpsklausulen gäller bara till 10 augusti, silly season till sista augusti. Det tvingar Napoli att sälja Cavani eller ge honom ett nytt kontrakt de sista veckorna av silly season. Självklart avvaktar klubbarna. De vet ju att priset kommer att sjunka. Så räknar med att såpan Cavani kommer att fortsätta även om de nog åker ur Confed Cup i veckan.

van Ginkelryktena är starka idag. Vilket dock inte betyder särskilt mycket då det fortfarande är semestertider hos klubbarna och media är fulla av semestervikarier som alla är angelägna om att "hitta" (på) sommarens stora transferstories.

Jag bedömer det inte som trovärdigt även om Chelsea visat intresse för Paulinho flera gånger tidigare. Men det spekuleras massor i att Chelsea ska svepa in och sno affären med Corinthians om mittfältaren som var duktig mot oss i klubblags-VM från under näsan på Spuds. Som sagt mindre trovärdigt då vi liksom börjar få nog av offensiva mittfältare nu, men kul för allt som retar spudsfansen är kul. Eller hur?

Annars mycket snack om att Chelsea ska sälja. Chelsea är inte en säljande klubb så sådana rykten är betydligt mer ovanliga. Luiz, nu till PSG inte Barca längre, Torres ungefär vart som helst och så vidare. Däremot har ryktet om Mikel till Galatasaray tystnat trots att där kan det hända något nu när Confed Cup är slut för Nigerias del.

Wengers snokar runt en av våra ungdomar igen. Har han inte lärt sig läxan. Fast den här gången är det inte Chalobah som intresserar mr Whiner. Utan den ännu yngre Conor Hunte som United var och ryckte i vintras. Ärligt talat, jag tror inte Whiner har större chans. Särskilt inte som Hunte nu skrivit ett flerårskontrakt!

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop

tillägnad Thomas och ozzie