csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 22 v 9 o 7 f 75 - 39 mål 75 p

20 juni 2013

    Chelseafakta från Harri

Harri Hemmi fortsätter bidra till vår kunskap om Chelsea med lite andra artiklar än reseminnen här:


Alan Bruce, en levande legend

Chelsea supportern med ett fantastiskt rekord.

Med anledning av "Socrates" påstående på ett forut, angående en Chelsea supporter han hörde talas om då han var i Prag nyligen, tänker jag härmed skriva ett par rader om just detta unikum. En supporter som vi skrev några rader om i CSS gamla klubbtidning, Baggy Trousers, i januari 1997.

Jag presenterar, Alan Bruce, Chelsea supportern som sett mer än 1 000 A-lagsmatcher i följd. En svårslagen bedrift och ett fantastiskt rekord.

Han såg sin första match 23 april 1975, då Chelsea spelade 1-1 hemma mot Sheffield U. Det har blivit några fler sedan dess. Denna smått otroliga serie innefattar även alla matcher utanför England. Matcher i Portugal, Sverige, Grekland, USA, Canada m.m. Cupmatcher likväl som träningsmatcher. Den 1 000:e matchen, I FÖLJD, såg han på Goodison Park 13 januari 1995, då Chelsea spelade 1-1 mot Everton.

Inte nog med det, Alan hinner dessutom med och se reservlagets samtliga hemmamatcher, samt de flesta bortamatcherna i London området. Som om det inte räckte? Normalt hinner han även med och se juniorlagets hemmamatcher i Harlington på lördags förmiddagen, innan det är dags att bege sig till Stamford Bridge för och se A-laget. Där Chelsea finns, där finns Alan Bruce.

Han säger själv; "Visst, det kostar ju en hel del, men hade jag inte gått på fotboll, så satt jag väl bara på puben annars. Jag har fördelen och ha ett jobb där jag kan ta ledigt när jag behöver".

Till Stamford Bridge har han ungefär en och en halv timmes resväg. Matcherna ser han från East Stand, Middle Tier, där han har sin säsongsbiljett. Alan är inte speciellt förtjust i söndags matcher. " Det är svårare att ta sig till vissa ställen. Annandagsmatchen mot Leeds borta 1990 var en mardröm. Tidig avspark, innebar flyg från Heathrow, och sedan taxi till arenan. Dessutom förlust 1-4".

Hur länge tänker han fortsätta och följa sitt älskade Chelsea? "Tills jag blir för sjuk för och klara av det".

Sviten som började i april 1975 fick ett snöpligt slut i mars 1998. Alan hade bokat ett flyg till bortamatchen mot Real Betis i Cupvinnarcupen, och detta flyg ställdes in. Omständigheter han inte kunde påverka själv. Det blev trots allt fantastiska, 1 116 matcher i följd.

Nästföljande söndag började han om på ny kula, i bortamatchen mot Derby, varvid de tillresta Chelsea fansen sjöng, "One one one", då Alan gick genom vändkorsen på arenan. Undrar hur det kändes?

Så var det, Socrates. Det var Alan Bruce, Matthew och grabbarna berättade om för dig, på någon pub i Prag nyligen.

 


Harri Hemmi

Besök csfc-facebook: facebook