csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 22 v 9 o 7 f 75 - 39 mål 75 p
17-23 juni 2013

Nyheter v-25
Den BLÅ reklamfilmen >>>

VI ÄR MÄSTARE IGEN,
Europa League 2012-2013

NY FRÅGA för er som läst Mou-intervjuerna nedan


SÖNDAG:
David Luiz fick gå ut tidigt efter skada, men det såg inte så allvarligt ut. Oscar var lite tam och det är lätt att tro att det enormt tuffa matchschema han spelat som bara 21-åring, börjar ta ut sin rätt. I vilket fall som är Brasilien som väntat i kvarsfinal även om Italien till slut gav dem en tuffare match än man trodde efter en svag första halvlek.

LÖRDAG:
Hela spelschemat 2013-2014. Det ser rätt intressant ut. >>>

Linus Sjöström blev den 300:e som klickade Gilla för CSFC på Facebook. Roligt, även om vårt fokus kanske inte ligger på Facebook utan här på sajten.

Chelsea har inget sagt men Atletico Madrid bekräftar att Thibaut Courtois lånas ut till dem en tredje (och hoppas jag innerligt sista) säsong.

FREDAG:
Chelsea har släppt några fler spelare som aldrig kommer att ta steget upp till a-laget: James Ashton, Samuel Bangura, Conor Clifford, Ben Gordon, Tom Howard, Rohan Ince, Nortei Nortey, Adam Phillip. Conor Clifford var en favorit för mig, men... >>

Chelsea har förlängt med Adidas och partnerskapet kommer nu att vara till minst 2023. Inget sägs om pengarna som är inblandade men Chelsea måste ju vara en av de klubbar som tjänar bäst på avtal med den tyska skogiganten. Adidas efterträdde Umbro (nu Nike) som Chelsea samarbetade fram till 2006.

(Det är inte konfirmerat förstås men källor hävdar att avtalet med Adidas är värt en schysst summa; 290-300 m pund! Och för idioterna där ute, det här är pengar som inte påverkar Uefa FTP, utan det är intjänade pengar som Chelsa kan spendera som de vill.)

Kenneth Omerou och Mikel spelade hela Nigerias match mot Uruguay och Mikel gjorde mål (!). Något han alldeles otroligt sällan gör i Chelsea, ännu inget i ligaspelet.
     Alla Chelseaspelarna startade också i Spaniens ganska lätta seger, 10-0, mot Tahiti. Juan Mata byttes dock ut mot Fabregas. Torres gjorde fyra mål - och missade en straff. Mata gjorde ett mål.

ONSDAG:
Det gör mig glad och stolt över att David Luiz, Neymar och fler i Brasilien går ut och stödjer dem som protesterar mot hur landet vräker ut pengar på Fifa och fotbolls-VM men negligerar sitt folk - det finns hopp om fotbollsspelare ändå. Alla är inte tatuererade idioter som bara bryr sig om sig själva. Bra Luiz m fl.

Sådana här löften gillar vi, Lukaku lovar att träna ännu hårdare. >>>

Jag har aldrig gillat honom men respekterat Carragher (till skillnad från väldigt många av hans lagkamrater), och det här gillar jag. Hans syn på nästa säsong. >>>

David Luiz bröt näsan igår i matchen mot Meixco. Landskamper är livsfarliga!

Nykomlingarna (igen!) Hull i första matchen som går hemma och sedan Man United. Ett United som har fått flera toppmöten i det fåtal matcher som redan har släppts. Fullt spelschema kommer 7 juli.

MÅNDAG:
Två Chelseaspelare i det Nigeria som kommer att krossa sina motståndare i Confed Cup ikväll. Både Mikel och Omerou startar. Just det, motståndarna är Tahiti som för första gången någonsin deltar i en stor fotbollsturnering.

José Mourinho har gjort nya intervjuer med Chelsea och bemöter flera intressanta saker. Som om han skulle tagit jobbet hos United vilket alla inbilska sportjournalister svär på, JM själv säger att det skulle han gjort enbart (om han blivit erbjuden det) om Chelsea inte var ledigt." For Chelsea, I would have turned down every job in the world."
Läs gärna artiklarna och tro mer på dem än vad sportjournalisterna tolkar:
>>> t ex om varför Sheva kom
>>jobberbjudande
> om FFP

 

Rykten, notiser m m, v-25

SÖNDAG:
Det är rätt interessant vilka nationella intressen media representerar under Silly Season. I engelska medier är allt klart med Higuain och Alcantara till våra konkurrenter. I andra länders medier, inte riktigt lika mycket. Idag är det t ex också klart med Marco van Ginkel till Chelsea, samtidigt som det talas om hur JM har holländsk frossa och aldrig någonsin lyckats med en holländsk transfer - fast den blaskan kopplar det inte till van Ginkel utan till Wilfried Bony.... Lite beroende på vilket lag olika engelska tidningar stödjer så vill också Rooney nu ett/ stanna två/ gå till Chelsea, tre/ inte gå till Real (som också ska köpa Cavani, Suarez och säkert några till) tre/ börja förhandla med Arsenal (fast ingen klubb får ens tala med honom eller hans representanter innan United och Rooney pratats vid i nästa vecka). Och ja, i engelska medier kommer förstås C Ronaldo tillbaka till United. Det tror inga andra.

Detta är ingen roligt läsning, men det säger något om fotbollen förr och nu. Det är en extremt bitter och besviken gammal legend som uttalar sig, Alan Hudson. En enormt begåvad fotbollsspelare som liksom så många andra varit långt från lika begåvad på att hantera livet. Läs gärna, men läs också kommentarerna som den här gången ger väldigt viktig extra information. Jag kan hålla med om att Chelsea borde stöttat honom mer (men glöm inte att detta också hände under Ken Bates tid i klubben och han gillade verkligen inte klubbens legendar som han generellt behandlade oerhört illa). Det är dock trist att läsa en del av bitterheten och Chelsea är sannerligen inte enda orsaken till Hudsons situation idag. >>

I över två år har han flirtat desperat med Chelsea, till och med låtit sig fotograferas i vår tröja, men nu har Marouane Fellaini tydligen snabbt bytt lojalitet och pratar om våra konkurrenter i nordvästra London istället. Lite dålig smak i munnen ger det att se spelare som så till den milda grad vill lämna den klubb de spelar för att de bjuder ut sig till vem som helst. Mer oroande är dock att jag tyvärr tror det skulle vara en kanonvärvning för våra konkurrenter.

Under avdelningen fria fantasier bokför vi Expressens (och Talksports) påståenden om att Chelsea jagat Felipe Anderson, en ung försvarare som går till Lazio.

Det finns en målvakt i klubben vi alla glömt, då han liksom kom på köpet när klubben intresserade sig för hans bror. Vincent Angban heter målvakten som hade pappersproblem och fick återvända till Elfenbenskusen för att lösa dem, men som spelade en del matcher i reservlaget. Vi får väl se om det är han som ersätter Hilario som tredjemålvakt. Att Jamal Blackman lyfts upp i truppen som back-upmålvakt tror jag är givet, men frågan är om Chelsea tar in någon mer rutinerad eller om vi har en återkallningsklausul i lånet av Courtois (det sista får vi verkligen hoppas annars är vi extremt beroende av att Cech förblir skadefri).

Den tredje Hazardbrodern, 20-årige Kylian har fått ett proffskontrakt. Nej det är inte med Chelsea som hans bröder, utan med White Star i Bryssel, division-två-lag. Det finns dessutom en Hazard till, men det dröjer till Ethan blir färdig spelare då han är sladdbarnet i familjen med sina nio år. Men fotboll spelar han redan.

LÖRDAG:
Kurt Zoumaryktena växer. Den storväxte 18-årige backen från St Etienne lär dock kosta. St Etienne räknar med att få 10m pund för en oprövade talangen som satt på bänken i Frankrikes U-20 match igår... Fotbollen är nästan osannolik numera i sin prissättning. Samtidigt kan United köpa en etablerad mittfältare/anfallare som Thiago Alcantara för hälften...

Mycket rykten idag om Wayne Rooney till Chelsea. Jag tror ändå inte det kommer att hända, då jag inte tror United släpper en av sina bästa spelare till en av sina farligaste konkurrenter. Jag skulle inte vilja se Chelsea göra det.

Det har också blivit en återkomst om ryktena att JM tänker försöka få flera Real-spelare till Chelsea. Som Luka Modric trots att denne själv klart sagt ifrån att han vill stanna. De övriga är väldigt intressanta Raphael Varane och veteranen Xabi Alonso. Inte mycket substans i det här utan mest försök att få en omgång klick till på gamla rykten.

Napoli säger att bara Real Madrid har lagt bud på Cavani. Chelsea har alltså inte gett sig in i någon budgivning på den oerhört dyre uruguyanen. Vi har redan berättat att City tycker han är för dyr och inte tänker bjuda på honom. Det ser alltså mer och mer ut som det där jättestora namnet och affären som alla trodde Chelsea skulle göra i sommar inte blir av, om inget händer sent på silly season (som ju stänger först när ligan startat, vilket är vansinne). Vår viktigaste värvning är dock redan gjord, jag tänker förstås på en viss Happy One, José Mourinho.

FREDAG:
Jeffrey Bruma som CSFC tror kommer att säljas, lär vara aktuell för 3,5m pund till PSV.

Jag tror inte United tänker sälja Wayne Rooney till en konkurrent, men om det sker vill Rooney själv till Chelsea, inte till Arsenal som media säger vill köpa honom.

Barcelonatonåringen Josimar Quintero som t ex Expressen hävdat har köpts av Chelsea har själv nu sagt att han kommer till Chelsea, men affären är inte klar. På twitter förstås och det tror vi ju, ganska lite men att något är på gång tror jag vi kan utgå från. Quintero lär dock knappast bli aktuell för a-laget de närmaste 3-6 åren.

Det spekuleras! att Chelsea kommer att göra ett försök att ta över den affär som United tror är klar med Barca ang Thiago Alcantara som var MoTM i U-21 EM-finalen. United är överens med Barca men inte spelaren. Alcantara har i många år knutits till Chelsea, men jag undrar om Chelsea är tillräckligt intresserade...

Hans mamma sa att City skulle köpa Edinson Cavani, pappa sa att Real skulle göra det. Kanske men ingen vill betala det idiotpris som Napoli begär, 54m pund. City har nu dragit sig ur diskussionerna vilket gör Napoli rätt desperata då det kanske blir så att de kan inte få till ett köpkrig kring uruguyanen. Cavani är en spelare jag gillar, jag tror han skulle passa Chelsea, men summan begärd är löjeväckande och jag hoppas att Chelsea inte köper honom. Tlll det priset.

ESPN hävdar att Chelsea fortfarande jagar St Etiennes försvarare Kurt Zouma. Jag hade ingen aning om att Chelsea ens jagat honom då det är ett helt nytt rykte.

Vi har ju hört en del vilda försäljningsrykten i sommar, men en som aldrig nämnts är den ur Brasiliens landslag petade Ramires. Förklaringen kan vara den att José Mourinho vid två tidigare tillfällen försökte köpa Ramires, till Inter och senare till Real.

ONSDAG:
Caught offside, en sajt ungefär lika pålitlig som en svensk kommunpolitiker LOVAR att Chelsea kommer att ha gjort klart affären (?) med Edinson Cavani inom 48 timmar. Vilket innebär strax efter midnatt midsommar. Tyvärr vill de inte slå vad med mig om det.


Oriol Romeu
är spelklar igen och friare har anmält sig. Celta Vigo vill låna Romeu nästa säsong. Kanske intressant.

Dagens rykte är att John Obi Mikel ska ha bekräftat att han lämnar Chelsea för Galatasaray och för att spela med The Drog igen. Vi väntar tills det är officiellt och inget blir officiell under Confed Cup, men detta har väl varit troligt en tid nu. För ignet är bekräftat förrän det står här eller på Chelseas hemsida, absolut inte på tabloidernas sillybloggar.

TISDAG:
Idag är det verkligen en dag då alla rykten testas en gång till och ungefär samtliga är lika otroliga eller brister på alla punkter på trovärdighet så varför upprepa dem?

Nästan nytt är att Dortmund som själva inte vill ge något fortsätter att tjafsa om Kevin de Bruyne. Lär knappast hända då jag inte tror Chelsea lånar ut de Bruyne till en klubb som Dortmund, även om det faktiskt inte är en helt dålig idé.

Faktiskt nytt är att en stor rätt respekterad tidning (nej inte i Sverige) talar vitt och brett om att Chelsea inte tänker spendera i sommar efter JMs intervju igår, samtidigt som de i samma artikel hävdar att vi tänker köpa en för de flesta helst okänd försvarare från Sevilla; Geoffrey Kondogbia. Han kostar inte enorma summor, bara 10m pund. Bara! För en okänd 20-åring är det en enorm summa, men förstås inte under silly season.

Roligast eller hittills veckans dummaste rykte är från en helt okänd sajt som hittat på att Chelsea vill köpa tillbaka Nemanja Matic som användes som växel när Luiz kom. Den delen har ni hört förr, det extremt skrattväckande eller förargelseväckande (välj själv) är att Chelsea tänker betala 38 m pund!!!!!!!!! för Matic.

MÅNDAG:
Nytt rykte, istället för ryktena kring Mangala. Silly Season är fantastiskt när även rykten kring rykten förs fram nu. Mangala är långt från Chelsea och ingen vet egentligen hur intresserade Chelsea är (och som ni vet hävdar CSFC ständigt att vi står väl rustade centralt i försvaret med utlånade och unga spelare), men nu börjar sajter "sälja in" alternativ till Mangala trots det. Vlad Chiriches är den nu som ska komma när Chelsea inte köper Mangala! Ni kanske kommer ihåg Chiriches. Han var duktig, och gjorde till och med mål när Chelsea mötte Steaua Bukarest. Men billig? Nja, jag tycker inte 15m euro är ens i närheten av en prisvärd summa för en försvarare som är rätt oprövad, 24 år gammal. Och ser vi till dem vi har, Kalas, Omerou, Chalobah, Aké är det rent ut sagt bortkastade pengar, eller.... har jag fel?

Jacob Maddox
lär vara klar för Chelsea. Det lär nog dock dröja att spelaren från Bristol City märks i klubben då han bara är 14 år gammal.

Chelsea ska ha fått konkurrens av United då det gäller Marco van Ginkel. Kanske det.

Det verkar som om Robert Lewandowski inte vill spela utanför Tyskland. Det är åtminstone ett rykte som går. Istället tänker han vänta ut sitt kontrakt hos Dortmund innan han går till Bayern.

Media roar sig också med att påstå att David Luiz börjar intressera sig för PSG. Luiz har sagt något artigt om klubbkamraten Thiago Silvas klubb nämligen. Jag är dock 100% säker på att inget som rör Luiz och Chelsea kommer att hända innan Confed Cup är över.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop

tillägnad Thomas och ozzie