csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 22 v 9 o 7 f 75 - 39 mål 75 p
3 - 9 juni 2013

Nyheter v-23
Den BLÅ reklamfilmen >>>

VI ÄR MÄSTARE IGEN,
Europal League 2012-2013

NY FRÅGA


SÖNDAG:
Det kan ändå bli Earls Court för Chelsea då det visat sig att ett område där, Lillie Bridge, nu är till salu och Chelsea är möjliga köpare eller hyresgäster för att bygga en 60.000 åskådare stadium där. Det är som vanligt massor av politik och snack men det låter onekligen intressant. Läs mer >>

FREDAG:
Som vi redan nämnt flera gånger släpper Chelsea massor med spelare, ovanligt många i år, varav båda back-upmålvakterna (och ändå är det knappt en målvakt som knyts till klubben i silly season-skvallret). Chelsea släpper följande kontraktslösa spelare: Hilario, Ross Turnbull, Yossi Benayoun, Florent Malouda och trotjänaren Paulo Ferreira. Men även svensken Amin Affane släppts av klubben liksom Aziz Deen-Conteh, Archange Nkumu. Lite trist att inga svenska ungdomar någonsin lyckas ta sig igenom Chelseas akademi utan släpps rätt omgående när de är för gamla för ungdomslaget. Jag tror det blir fler ungdomar som släpps, det brukar bli 6-7 varje år men det är kanske inte klart ännu, möjligen ska JM också säga sitt.
Därtill är jag rätt övertygad om att någon eller några av de som kunnat räkna sig som ganska ordinarie i år lär få gå. En gissning är att Mikel är en av dem, kanske även Ryan Bertrand som stoppade i sin utveckling även om han spelade en del när Ashley Cole var skadad. Jag är osäker på Michael Essien men han kan nog sägas vara en JM-favorit med tanke på utlåningen och hans speltid i Real. Även utlånade spelare som van Aanholt, Lalkovic, Bruma, Delac, Kakuta tror jag kommer att lämna. Chelsea har behov att förstärka, och då inte bara bakom Petr Cech. Även om de unga målvakterna Jamal Blackman och Sam Walker tillhör dem som klubben just nu valt att behålla.

Kevin de Bruyne gjorde första målet för Belgien när de ryckte i sin VM-kvalgrupp genom att slå ett namnkunnigt Serbien med Iva och Chelsea-knutna Makrovic i startelvan. Courtois i mål. Hazard hoppade in efter sin skada. Belgien har verkligen ett intressant lag på gång och Lukaku kom in sent för just de Bruyne.
   Petr Cech höll nollan mot Italien vars Balotelli som vanligt skämde ut sig och blev utvisad.

TORSDAG:
Chelseas nya andratröja, för bortamatcher, blir vit igen. Den kallas "stylish" i tidningarna.

Strumporna däremot gillar jag inte därför de har rött i dem och Chelsea ska inte ha rött någonting i våra dräkter om ni frågar mig.

TISDAG:
Första intervjun; Chelsea TV >>>
Det är en mycket intressant intervju med en nedtonad JM som ger ett mycket positivt och bra första intryck, vilket känns väldigt skönt.

Petr Cech har blivit Årets Spelare i Tjeckien för åttonde gången, det är väl t o m mer än Zlatan i Sverige. Det understryker vad jag försökt säga hela säsongen, Petr Cech har haft en oerhört bra säsong men av någon anledning får han absolut inte credd för det av de självutnämnda professionella tyckarna.

Nostalgitripp om spelarna som spelade JMs senaste match som Chelseamanager. >>>

MÅNDAG:
BEKRÄFTAT

José Mourinho är åter Chelseas manager. De har skrivit ett fyraårskontrakt.

Han tar med sig Rui Faria, Silvino Louro och José Morais (jag har för mig att alla tre var med förra gången också, Faria var det i alla fall). Dessa ska jobba med Steve Holland, Chris Jones och målvaktstränaren Christophe Lollichon som redan finns i Chelsea. (Jerry T rättade om Morais, förvirrande namn då vi har haft flera Morais i Chelsea både i ledarstaben och som spelare som inte lyckades, men det var inte han som var med JM senast på SB, han efterträdde en viss AVB i Inter istället. Däremot var Louro med redan förra gången.).

Skönt, nu kanske vi slipper en del av spekulationerna, nu handlar det "bara" om förändringar i spelartruppen. Nästa måndag hålls en presskonferens som förhoppningsvis besvarar många frågor.

 

Rykten, notiser m m, v-23

SÖNDAG:
Romelu Lukaku lär hållit samtal med José Mourinho om sin framtid i Chelsea, enligt tidningarna. Jag förstår bara inte när det här skedde då Lukaku inte är i London utan är på landslagsuppdrag. I vilket fall som har tidningarna bestämt sig för att han inte kommer att lånas ut nästa säsong utan kommer att konkurrera om en plats i Chelseas anfall.
   Samtidigt sägs det att Torres också kommer att ha liknande samtal om sin Chelseaframtid. Och en hel del andra, JT nämns ofta.

LÖRDAG:
Jores Okore
, en annan erkänd Chelseasupporter påstås sagt nej till ett bud för Chelsea för att få speltid och utvecklas. Jag stöder det helt och hållet och hade det inte varit för FA, FIFA och UEFA skulle vi sluppit sådant här. Då hade talanger fått utvecklas där de utvecklas bäst (hemmavid) och sedan komma till de stora klubbarna men förbunden har stoppat all sådan utveckling och storklubbarna tvingas därför samla talanger utan att kunna ge dem chansen tack vare kortsynta regler från nationsförbunden som bara har ett enda syfte, skydda deras egna landslag och förstöra fotbollen för alla andra. Från Sverige till England, till Italien och ungefär alla utom de länder som faktiskt jobbar aktivt med att skapa talanger, dvs Spanien och Tyskland istället för att sitta på sina feta arslen och hoppas någon ska bli duktig nog.

En historia från de murkigare och skummare delarna av fotbollsvärlden. Som ni vet är Lazar Markovic en spelare som Chelsea och JM är mycket intresserade av. Han är ännu mer intresserad av Chelsea då han lär vara en Chelseasupporter. Han är Serbiens stora löfte, gjorde landslagsdebut som 17-åring och startade igår mot Belgien.
   Serbiska medier har gång på gång sagt att han är klar för Chelsea, nu är plötsligt Benfica destinationen för honom.
   Och varför, ju för att Fifa ännu inte lyckats stoppa de moderna slavhandlare som kallar sig agenter.
   Markovics rättigheter har sålts av hans serbiska agentur, till Pini Zahavi en skum agent som tyvärr tycks stå Roman väldigt nära. En agent som älskar att handla med rättigheter i spelare som en älskvärd gentleman (med stålhandskar) från amerikanske södern innan inbördeskriget. Pini Zahavi har därför inget som helst intresse av att sälja Markovic till sin gode vän Roman. Istället vill han parkera Markovic i Benfica i hopp om att yngligen ska utvecklas och bli den storspelare så många tippar.
     Allt för att tjäna ännu mer pengar på en ung spelare som lurats skriva på kontrakt han antagligen aldrig kunde ana skulle innebära att han också skrev över hela sin framtid till en person som lovar massor och håller....
    Zahavi har alltså, om historien stämmer och det verkar den göra, skaffat sig ägarintresse som tredjepartsägare (något han har i massor av spelare, särskilt från Brasilien och Sydamerika). Detta är förbjudet i England och Chelsea kan därmed inte köpa Markovic. Det är dock tillåtet i Portugal vilket sägs vara anledningen till att Chelsea aldrig köpte Falcao när han lämnade Porto. Då Falcao var tredjepartsägd.
    Fifa vill förbjuda det här i världen, men Fifa är ju själva beskrivningen av korrupt organisation så ännu har inget alls hänt. Tyvärr för det är ännu en avart av fotbollen som borde utrotas omgående, liksom home-grown-regler och det sätt Uefas FFP-regler fungerar. (läs inte fungerar).
    Vi kan väl bara hoppas historien inte är sann, jag tror tyvärr den är det då Zahavi absolut är inblandad idag, och att Markovic karriär inte förstörs av giriga agenter med massor av pengar som har äganderätt i honom.

---
Det talades om att Florent Malouda skulle "tala" ut om sitt sista år i Chelsea som började när det skar sig med AVB och fortsatte med resten av ledningen. Jag väntade mig nog det också då jag var enormt besviken på att han inte lämnade vid de tillfällen han hade chansen och istället stannade kvar med sin skyhöga lön. Nu visar dock Malouda klass och det ska han äras för. Han har valt att inte snacka skit om klubben utan talar istället om att han är stolt över vad han uträttat för Chelsea. Snyggt och han var bra 2010. Tyvärr inte så ofta förutom det året.

Att Edinson Cavani intresserar Chelsea kan vi nog slå fast. Men sedan skiljer sig varje tidning åt. Vissa säger att Chelsea är överens om en 58m euro-övergångssumma. Andra säger att Napoli tackat nej till pengar och Torres, medan åter andra säger att Napoli tackat nej till pengar och andra spelare; och det är Courtois med flera som nämns. Jag tycker silly season är vidrigt när tidningarna håller på på det här sättet; de har absolut inget alls att komma med och detta gäller även större s k seriösa medier; ändå hittar de på saker som de själva finner lämpliga. Är det verkligen roligt att följa? Människor som behandlas som handelsvaror för att tillfredsställa en sportjournalists behov av att ljuga sig till någon form av framgång fast han inte har en aning om vad han (för det är män) snackar om?

Kevin-Prince Boateng lär vilja lämna Milan. Är kvoten av bråkstakar fylld i klubben när Balotelli kom? I vilket fall som lär Chelsea vara intresserade. Jag är tveksam både till sanningshalten och intresset.

Wayne Rooney har senaste dagarna kommit att se ut som en spelare Arsenal tänker försöka köpa. Nu svarar tidningarna med att försöka göra det till en kamp med Chelsea. Inte för att Chelsea skulle vara intresserade av Wayne Rooney egentligen utan bara för att bjuda emot Arsenal. Trist, men det ingår ju i det allt mer spridda idéen att spelare bara är handelsvaror. Jag tror Rooney, och har trott i många år, skulle passa Chelsea - däremot undrar jag om han som de flesta underbarn, spelare som kommer fram i mycket unga år, inte verkar ganska sliten och kanske inte är den stjärna längre som han varit. Vi har ju en parallell i klubben med Torres, medan spelare som hade en långsammare utveckling som t ex Lampard hela tiden utvecklas.

FREDAG:
Lite nytt om Josimar Quintero från Barcelona. För det verkar som om Barcas mytomspunna La Masia-akademi nu tappar spelare i parti och minut. Liverpool och Arsenal är också destinationer därifrån, men Quintero verkar vara på väg till Chelsea. Nu dröjer det innan vi kan säga om det är en bra värvning eller inte, för Quintero är bara 16 år.

De spanska blaskornas kampanj mot Mourinho och Chelsea går ut på att väcka oro och de gör det framförallt kring Juan Mata nu. De är så otroligt arroganta, inbilska och inbillar sig att Mata verkligen vill till Real Madrid och att Chelsea skulle släppa honom för en summa som faktiskt är lägre än vad Chelsea betalade Valencia för två år sedan! Spansk sportpress, världens sämsta och vidrigaste. De gör inget utan att ha massor med bakomliggande motiv och just nu handlar det om att svartmåla Mourinho och därmed Chelsea. De hoppas kunna komma åt dem och oss genom att göra Mata ifrågasatt.

Några av de mer fantasifulla skvallersajterna säger idag att Chelsea är överens med Napoli om Cavani som ska kosta 58m euro... Frågan är om Chelsea och Napoli ens startat samtal.

Ryktena om Lazar Markovic är tillbaka och det är ju rätt roligt då det är en väldigt intressant spelare för framtiden, bl a landslagsdebutant vid 17 års ålder. Nu 20.

Fanatix, en opålitlig sajt som bara dyker upp i Silly Seasontider, är bland dem som säger att Monaco tänker bjuda 7m pund för John Terry. Som om JT ens skulle överväga att lämna Chelsea oavsett om han är på sista året av sitt kontrakt.

Galatasaray är intresserade av John Obi Mikel. Mikel har gjort mer än 300 matcher för Chelsea och ännu aldrig lyckats vinna över många av oss fans. Kanske är det ett lämpligt tillfälle för honom att lämna även om han kom till Chelsea under JMs tidigare period hos oss.

Marouane Fellaini som knutits till Chelsea länge har tydligen hittat en annan friare. Det sägs att Arsenal är villiga att betala över 42m pund för honom (9m mer än de tidigare lagt upp för någon spelare och de backade ju undan från Jovetic för att han var för dyr att lösa.) Tyvärr tror jag Fellaini skulle bli ett bra köp för Arsenal.

Det var seriösa, ibland, Guardian som började sprida ryktena om att Luiz ska säljas. Ett rykte som inte verkar dö trots JMs uttalande i måndags. Jag hoppas innerligt att det verkligen dödas ordentligt på JMs första stora presskonferens nu på måndag lunch. För mig är Luiz en av Chelseas untouchables för att använda ett uttryck som José myntade tidigare.

TORSDAG:
Eden Hazard erkänner att han krånglar till det lite för mycket när han spelar men att han nästa år vill spela ett rakare och mer direkt spel och därmed göra många fler mål. Han sätter det målet riktigt ordentligt högt och pratar om att göra 60 mål som Messie och Ronaldo... Det är bra med stora ambitioner, men jag tror nog ingen kan göra så många mål i engelsk fotboll där varje lag ger allt i alla matcher. Det är liksom bra mycket lättare i en liga som den spanska. Läs mer: >>

Media hajpar alla rykten nu genom att kalla dem exklusiva och bekräftade. Och bekräftat påstår Hulk att det är att JM bjudit 35m pund för honom (lägg av alltså, han är inte värd i närheten). Och Napoli bekräftar att Chelsea lagt bud eller åtminstone velat öppna förhandlingar om Edinson Cavani. Åtminstone ett av de ryktena är med allra största säkerhet falskt, förmodligen båda oavsett hur bekräftade de är. Får jag välja är jag dock intresserad av Cavani även om jag hellre ser Lewandowski eller kanske t o m Rooney i vårt anfall.
    Men även ryktet om Zlatan får nya fötter hela tiden oavsett att jag inte tror engelsk fotboll skulle passa honom alls. Men det är kanske Raiola som ligger bakom, det brukar vara det när Zlatan ska få löneförhöjning. Det är ju deras taktik att alltid hålla Zlatans klubbar i osäkerhet och aldrig visa lojalitet med gällande kontrakt. Zlatanryktena är dock inte "bekräftade" ens av de som hittat på dem.

Som vi hört nu i flera månader har ju Chelsea nått en överenskommelse om André Schürrle, trots att inget sådant på något sätt konfirmerats.

ONSDAG:
Blaskan Marca som inte gillar Mourinho hävdar nu att han tänker dumpa Juan Mata (Chelseas bästa spelare de två senaste åren) och Fernando Torres (inte den bästa spelaren sedan han kom). Betänk källan och se det som BS.
   Tro inte ett ord från någon spansk tidning. Marca och AS hatar José Mourinho och har varit de allra mest drivande bakom de kampanjer som förts mot JM i Madrid. De andra hejar på Barca och hatar JM av det skälet precis som deras ledning för att JM alltid gjort klart för dem att han aldrig vill representera klubben igen.

TISDAG:
Orkar ni med fler osannolika rykten? Detta kommer från Turkiet. JM vill ha Wesley Sneijder. Tror inte det då Sneijder är år och mil från den spelare han var när Inter vann CL.

Opålitliga goal.com hävdar att Chelsea öppnat förhandlingar med Roma om Daniele di Rossi.

Men det är kanske trovärdigare än att JM vill ha en återträff med Zlatan. Jag tror inte Chelsea alls är intresserade av en spelare vars spelstil knappast passar England, särskilt inte tempomässigt, och vars lön skulle innebära att minst ett par-tre spelare måste lämna och då talar om jag om de högbetalda. Plus att han är i samma ålder som den där Chelseas Emenalo säger att spelare endast ska få möjligen ettårsförlängning.

Leverkusen fortsätter att påstå att de har ett avtal med Emenalo och Chelsea, ang Schürrle och de Bruyne. Vi får se även om det upprepats i det oändliga nu.

Vet inte hur trovärdigt, om det ens är trovärdigt alls, men det kanske är något att läsa ändå om "politiken i Chelseas omklädningsrum". >>>

Plötsligt är det inte jätteköp som cirkulerar utan idag handlar det nu om Stevan Jovetic (även om han inte är billig, och för dyr för Arsenal) och Edin Dzeko (som lär bli betydligt billigare) som ska vara JMs förstaval. Efter uttalanden om Luiz i JMs första intervju hoppas jag de ryktena, försäljning, dör den sotdöd de förtjänar.

MÅNDAG:

Flera källor rapporterar att José Mourinho nu öppet säger att han kommer att vara Chelseas manager inom denna vecka.

Edin Dzeko är det senaste anfallsnamnet som kopplas till Chelsea. Varje tidning, varje sajt och varje skvallerbytta tycks ju veta exakt vem och vad José Mourinho nu ska köpa till Chelsea. Tröttsamt nog.

Samtidigt sprids ryktena om att David Luiz offras när JM kommer, vilket gör att jag personligen känner en allt större tveksamhet om Chelsea verkligen går rätt väg. Jag vet inte, men Luiz är en personlig favorit som jag absolut anser borde vara kvar i Chelsea både pga hans talang och hans hjärta för klubben. Det ger också oro över vilken sorts fotboll vi kommer att spela framöver, för även om vinna till varje pris-fotbollen som gav oss två titlar var effektiv har det ju varit roligare att se Chelsea många gånger de senaste åren.

Neymar har också avslöjat att en stor anledning till att han valde bort Chelsea var att han ville komma till en klubb med stabilitet, inte en klubb som byter manager varje säsong - en utveckling vi länge talat om.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop

tillägnad Thomas och ozzie