csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 22 v 9 o 7 f 75 - 39 mål 75 p
27 maj - 2 juni 2013

Nyheter v-22
Den BLÅ reklamfilmen >>>

VI ÄR MÄSTARE IGEN,
Europal League 2012-2013


TORSDAG:
Både Kevin de Bruyne och Romelu Lukaku imponerade stort med Belgien mot USA igår. De låg bakom flera av målen i 4-2-vinsten och Lukaku hade ett mål bortdömt som tydligen inte skulle blivit bortdömt. Eden Hazard och Thibaut Courtois spelade inte men Thorgan Hazard gjorde ett sent inhopp.

ONSDAG:
Frank Lampard
kvitterade mot Irland i landskampen. Gamlingen kan verkligen än. Tre Chelseaspelare startar och två f.d. Chelseaspelare.

Lewis Baker satte en straff för England U-19, men det hjälpte inte att de slog Skottland med 3-0, Georgien tog platsen i finalen.

Brand Finance, ett av de här företagen som ska mäta och värdera allt, i deras fall nu fotbollsklubbarnas varumärkevärde, har lyckats komma fram till att Chelsea är fotbollsvärldens femte största varumärke. Oväntat leder dock Bayern München den värderingen då de tog sig förbi Man United i år. Artikeln nämner inte vilka de övriga två är, men om de inte heter Real Madrid och Barcelona blir man väldigt förvånad.

Chelsea har idag officiellt befriat Rafael Benitez från resten av hans kontrakt (som väl gick ut på lördag...) för att Benitez ska kunna ta upp sin nya position i Napoli.

TISDAG:

Juan Mata, César Azpilicueta och Fernando Torres ingår i Spaniens trupp inför Confederations trupp. Två ska bort från truppen. På ett sätt önskar jag en av dem blir Juan Mata som spelat runt 165 matcher på två år och som behöver vila inte spela träningsturneringar i sommar. Jag tror dock inte Mata tycker detsamma.

MÅNDAG:
Intressant läsning och analys. >>>
Även om man inte behöver hålla med i allt.

Lampards sätter ett ordentligt långskott på Englands träning. Formen är tydligen god även om Daily Mail inte kan bestämma sig för om det var 40 eller 50 yard från mål när Lamps satte den. Video >>>

Nathaniel Cahlobah spelade 73 min men fick inte uppleva att Watford gick upp i Premier League, för det gjorde överraskningen Ian Holloways Crystal Palace på ett straffmål i förlängningen.

Lewis Baker gjorde ett sent frisparksmål i kvalmatchen mot Belgien för Englands U-19 och John Swift fick hoppa in. Matchen slutade 1-1.

 

Rykten, notiser m m, v-22

SÖNDAG:
Daily Mail meddelar och visar på bild att JM har anlänt till Heathrow och London för slutförhandlingar med Chelsea. Vi kan nog snart få det här officiellt.

Även Florentino Perez, presidenten i Real Madrid säger idag att José mourinho återvänder till Chelsea. Det är bara den officiella bekräftelsen vi väntar på nu, och på att få höra från JM själv vad hans planer är (planer jag innerligt hoppas inte innebär en försäljning av Luiz och Iva).

Claudio Marchisio från Juventus och Daniele di Rossi från Roma, ingen av dem ungdomar och båda mittfältare anses vara på JMs shoppinglista. Liksom vår förre mittfältare Nemanja Matic som användes som mellanskillnad när Luiz kom.

Mycket oroande är att ryktena om att Luiz och Iva säljs till Barcelona vägrar gå iväg. Jag blir verkligen inte nöjd om det skulle hända. Jag vill att båda ska stanna och framförallt aldrig någonsin säljas till den klubben. Det ska enligt de som säger sig veta, ske för att Chelsea ska ha råd att köpa nya spelare.

Det kanske bara var en tidsfråga, men nu knyts även Cesc Fabregas till Chelsea fast Arsenal lär ha en förköpsoption. Jag tror inte så mycket på det här.

Det var mycket prat om Gonzalo Higuin förra året och nu när alla tycks tro att han är klar för Juventus återkommer ryktena.

Valencia missade överraskande Champions Leagueplatsen i Spanien i sista matchen och därmed säljer media nu deras bästa spelare. Det innebär att Ever Banega nu ska komma till Chelsea enligt vissa. Han har knutits till Chelsea förr men det var flera år sedan och jag tror inte mer på det nu. Även Roberto Soldado säger de är aktuell, men jag tror allt det här är konstiga spekulationer av någon silly season-crazy skribent som agerar utan något som helst på fötterna enbart för att Valencia missade kvalet till CL.

På Premier Leagues officiella hemsida har det konstaterats att José Mourinho återvänder till Chelsea. Dock inte på någon sajt som har anknytning till Chelsea. PLs basunerade nyheter var också daterat till imorgon. Nog tror jag det blir så men vi avvaktar till Chelsea säger det.

LÖRDAG:
Det påstås att JMs assistent, och den som fick hålla presskonferenserna oftast i Spanien, Aitor Karanka har sagt att JM kommer att gå till Chelsea men att han kan inte följa med då Real Madrid inte släppt honom. Fast han kanske istället blir manager för ett topplag i Frankrike, finns det några sådana förutom PSG och kanske Monaco nästa säsong?
   Ikväll spelar Real Madrid sin sista match, en oväsentlig sådan och det finns nog en stor chans att efter matchen får vi veta om världens största icke-hemlighet är sann eller inte.

Enligt en sajt, vi ska inte skämma ut dem genom att nämna vilka de är, vill Real Madrid värdera Pepe 20m och samtidigt bli av med honom genom att byta honom mot David Luiz. Som om vi vill ha Pepe (någon kanske vill men inte här).

Chelseaspelaren Kyle Scott uppvaktas av Real Madrid, Barcelona och Juventus. Tack vare Uefa och de nationella förbundet måste de stora klubbarna ju idag ägna sig åt barnarov och det här är en konsekvens av det. För Kyle Scott är bara 15 år gammal, även om han redan spelat i Englands U-16-landslag.

FREDAG:
Då var det helt klart att Falcao inte kommer till Chelsea, han valde pengarna och utmaningen att göra Monaco till en klubb att räkna med i Europas femteliga. Inte oväntat, Chelsea skulle köpt honom innan han gick till Atletico, vilket CSFC lobbade för, men av någon anlendning tycks varken Roman eller Emenalo lyssna till oss.
  
  Jag är högst tveksam om Chelsea får tag på någon s a s "garanterad" målskytt. Lewandowski går till Bayern, Rooney tror jag stannar eller möjligen Arsenal även om jag inte tror United släpper honom till en engelsk klubb, Hulk vill jag inte ha, Gomez är ok men inte förstaklass längre, Cavani är nog bästa budet nu. Men han lär kosta, även om Torres kanske används som mellanskillnad, ett förfaringssätt som jag uttryckt min negativism mot många gånger.

Mycket snack om att vi ska köpa Eliaquim Mangala från Porto (tänker Porto sälja hela sitt lag för det verkar ju som om massor av deras spelare är på väg bort förutom de två som redan gått till Monaco). Och varför köpa en försvarare och snacka om att sälja David Luiz. Mycket oroande. Ännu mer oroande är att tidningarna chansar på att Mangala kostar 30m pund och vi skulle sälja Luiz för 24m...
   
 Nu tror jag lika lite på sportjournalister som jultomten (några få undantagna) men skulle spekulationerna, gissningarna, önskningarna de för fram om vad som kommer att hända när JM kommer till klubben vara sanna - då måste jag säga, att jag vill ha en annan manager. MEN nu tror jag inte på dem så jag väntar och ser försöker bara redovisa tjafset till er. (Med vissa kommentarer)
   (Iva-ryktet till Barcelona tycks ha upphovet, det kommer självklart för de ljugande spanska sportmedierna, att han är där på semester med familjen och åt på en restaurang i närheten av Nou Camp. Man blir så trött!).

Klubben vi hatar just nu Barcelona är inte nöjda med att snacka skit om vår förre manager (och kommande?) utan försöker också lura till sig våra försvarare (något som inte får ske). Både David Luiz och nu Branislav Ivanovic står tydligen på deras inköpslista - tror de. Även Monaco drar ju i Iva. Vi får väl se vad som händer men jag är lite oroad över alla löjliga rykten om att JM inte rankar Luiz och skulle kunna tänka sig att sälja honom - för gör han det ryker en stor del av min tilltro till Mourinho som manager (särskilt om han säljer till en klubb som inte gör annat än snackar skit om honom - fast händer det är det ett bevis på att JM inte lär få bestämma något om transfers utan att Emenalo vann den maktkampen till Chelseas nackdel).

Asmir Begovic verkar ha lika lite tilltro till Mark Hughes som manager som jag för nu rapporteras det att han kan tänka sig gå till Liverpool eller Chelsea. Tidigare har han sagt att han vill bara gå till en klubb där han är uttalad förstemålvakt. Källan är dock Daily Star.

Thibaut Courtois ser ut att lånas ut en tredje! säsong till Atletico Madrid. Den andra bästa lösningen, för jag hade hellre sett att han fick PL-erfarenhet. Dock mycket snack om att JM om han kommer vill ha honom på Stamford Bridge oavsett konkurrensen med Petr Cech. Sedan kan man ju undra varför Chelsea ska gynna Atletico när de typ blåste oss på Falcao?!

Chelsea-fan Lazar Markovic lär inte komma till Chelsea i sommar, men han hoppas fortfarande enligt media och han hoppas vägen dit är inte direkt från Belgrad utan via Benfica. Vi får se, men det är kul med spelare som verkligen vill komma till oss och han är ett stort löfte.

TORSDAG:

Ryktena börjar bli intressanta, eller ska vi säga sjövilda. Nu tänker United, City och Chelsea erbjuda spuds 80m för Gareth Bale. Säkert! Undrar om klubbarna tänker dela på honom eller... Bale är verkligen duktig, men inte 80m pund duktig.

Barcelona, en gång min spanska favoritklubb men idag kanske den klubb (förutom direkta lokalkonkurrenter och scousers) jag tycker absolut sämst om i hela världen fortsätter skämma ut sig. Deras vicepresident Carles Vilarrubis utfall och nästan fyllesjuka uttalanden om något han inte vet nästan något om tillhör nog det obehagligaste jag läst i fotbollsvärlden om hur en klubbrepresentant beter sig mot en enskild individ (i det här fallet José Mourinho). Om inte klubben officiellt ber om ursäkt för de sjuka och ogrundade uttalandena faller klubben med världens högsta svansföring ännu mer ned i arrogansens gyttja och växer i mitt förakt på ett sätt som gör att man kan först fotbollsfans hat mot motståndare. Barcelona har alltid hatat Mouirinho ända sedan han lämnade klubben som assisttent och vägrade hylla dem, ett hat som spelare som Alves och ledare under åren gjort sitt bästa för att underblåsa. Kom ihåg lögnerna kring Frisk-affären och mycket mera. Det ursäktar självklart inte Mourinhos eget usla uppförande många gånger mot dem, särskilt ögonpetningen på Villanova som väl var bland de barnsligaste och ynkligaste han någonsin gjort. Det ändrar ändå inte fakta, att en "neutral" klubb uttalar sig på det sättet om en manager som vunnit det JM gjort och som jobbat i många klubbar där han både respekterats och älskats är patetiskt på en skala som inte går att mäta. Fy fan för Barcelona säger jag. (om nu den här förvillade personen faktiskt officiellt representerar dem).

Leverkusens president Wolfgang Holzhauser hävdar att de har ett avtal med Chelsea om att Kevin de Bruyne ska lånas till dem på ett år för att André Schürrle ska lämna för Chelsea. Det verkar bara som om folk båda klubbarna struntat i att fråga de Bruyne som uppenbarligen inte vill till Leverkusen. De Bruyne harmit t asbolut fulla stöd. Han ska inte gå med på att användas som en slags växelpengar för att klubbar ska göra affärer. Hoppas verkligen JM kan sätta stopp för Emenalos obehagliga människoaffärer om JM kommer (men tyvärr tror jag ingen kan rubba Emenalo för tillfället trots fiaskot med Benitez mot allas vilja).

Hulk som själv och särskilt hans agent vill ha i Chelsea börjar nu antyda att det kan bli den där klubben i N17 som han kan hamna i. Ok då, jag bryr mig inte så mycket men jag tycker nog inte Hulk är särskilt intressant för Chelsea om vi ser till kvalitet kontra kostnad.

The Sun!!! (ja just de) och svenska blaskor basunerar idag ut att José Mourinho har skrivit på ett fyraårskontrakt med Chelsea värt totalt 40m pund. Det blir nästan en lön som en medelmåttig spelare som Florent Malouda.
   "Nyheten" är inte bekräftad varken av Chelsea eller mer trovärdiga källor än Sun och Expressen.

   The Sun lyckas dock hävda att deras nyhet är officiell hur den nu kan vara det innan Chelsea bekräftat. Usel journalistik och ryktesspridning oavsett om det blir sant eller inte.

ONSDAG:
Joséspekulationerna
är löjeväckande just nu och allra mest löjeväckande var Martin Lipton (ni vet Sverige- och Zlatanhataren) som förra veckan skrev nästan intressant i samma ärende ungefär. Men idag slog han rekordet i grundlösa spekulationer och skvallriga påståenden. Fullständigt ogrundat lade han fram den ena konstiga spekulationen efter den andra, vilket också märktes i kommentatorsfältet. Jag tänker inte länka till artikeln för den är inte värd att läsa, men ville ändå nämna det för jag mår snart illa av att läsa om alla spelare som JM ska köpa till Chelsea och vad han ska göra med klubben och så vidare. Det finns bara en, möjligen två personer som vet det. Den ena är JM som inte uttalat sig om Chelsea ännu och Roman som eventuellt anställer honom. Så tro inte ett ord som skrivs kring det här ännu - tro bara på vad JM själv och Chelsea FC säger.

Ännu en Realspelare ska komma med JM till Chelsea. Det är helt otroligt hur många från Real som ska till Chelsea. Jag tror inte en enda kommer förutom förstås Michael Essien som Real lånade av Chelsea. (Jo, jag tror nog det blir JM, men säker är jag inte förrän det är bekräftat). Däremot tror jag inte Diego Lopez kommer för att ta back-upplatsen till Petr Cech.

Jag har väntat på ryktet hela senaste månaden. Att Chelsea åter ska intressera sig Stevan Jovetic från Fiorentina. Denne ska annars ansetts vara klar (i England) för Arsenal, men sista dagarna sägs det att pengaförsiktiga Arsenal inte vill betala begärda 25m pund för honom. Intressant spelare, men behöver vi honom verkligen med den offensiva uppsättning mittfältare vi har?

Att Lazios anfallare Senad Lulic skulle vara aktuell det får vi mer se som italienska mediers försök att höja statusen på Serie A.

Dagens mest sjuka rykte, eller mest osannolika är att Falcao ska ha en klausul i sitt kontrakt med Monaco som ger honom möjligheten att lämna för Chelsea. Ingen klubbägare i världen skulle gå med på ett sådant om man pytsar ut 51m pund för en spelare.

Barcelona som fick en verklighetschock i Champions League har köpt Neymar och nu intresserar de sig för David Luiz och nu enligt ryktena även för Juan Mata som de tror de ska få för 17m plus en spelare. Spelaren i fråga är floppen Alexis Sanchez. Även Real lär intressera sig för Mata om de inte får Gareth Bale. De spanska los arrogantos lär dock knappast kunna köpa Mata, Chelsea är ingen säljande klubb - vi säljer inte våra bästa spelare.

Ryktena om Wilfried Bony från Vitesse har återkommit då hans agent hävdar att Bony kunde hamnat i Chelsea i januari hade det inte varit för att han spelade i Africa Cup of Nations.... Hmmmm

TISDAG:
Geoffrey Kondogbia
i Sevilla lär scoutas av Chelsea, och en drös andra lag. Defensiv mittfältare, 20 år.

Vi kan nog glömma Falcao till Chelsea, han genomgick idag en läkarundersökning med Monaco. 51m pund lär han kosta och man kan ju förstå om Chelsea är lite tveksamma till storaffärer för anfallare. Vi betalade ju 50m pund och även om Torres aldrig helt floppat har han absolut inte motsvarat köpesumman. 2m pund per mål är lite väl dyrt och kanske är jag snäll med ordet flopp för det är det kanske, men jag tycker Torres jobbat hårt även om han inte fått till det. Summan är dock häpnadsväckande om vi ser vad Chelsea fått ut av honom. Vår nästnäst dyraste (Hazard kostade lite mer i år) var ju Shevchenko och inte heller han betalade ju för sig. (9 mål är ännu mindre, då han kostade 30,8 m pund och därtill kommer lönen).

Monaco intresserar sig tydligen för Branislav Ivanovic, som om Chelsea vore en säljande klubb. Men det är rätt intressant att notera att de flitigaste säljryktena kring Chelsea hittills i den ännu inte officiellt startade Silly Season ärkring försvarsspelare, den lagdel som jag tycker fungerade sämst under säsongen.

Har läst på lite om gårdagens rykte om Marco van Ginkel, en spelare jag ärligt talat knappt hört talas om. Han verkar dock vara en intressant spelare för oss då han är tydligen lite mer en defensiv mittfältare i Khediras mall men ändå målfarlig. (Åtta mål den här säsongen). Så det är kanske en smartare värvning än det först verkade som, för vi har ju knappast behov just nu av ännu en offensiv mittfältare. Särskilt inte som Chelsea verkar släppa de Bruyne trots att jag betraktar honom som ett löfte bara snäppet efter Hazards. Eden Hazard spelar en annan roll, är lite äldre och längre kommen i karriären, men de Bruyne kommer att låta talas om sig och jag brukar sällan tro så där jättestarkt på att Chelsea släpper spelare som kommer tillbaka för att straffa oss (Matic gjorde det faktiskt inte så farligt i Europa Leaguefinalen), men de Bruyne vill jag inte förlora, ändå tror jag han har tröttnat på Chelsea som ville använda honom som mellanskillnad.

Bild som har (åter) dykt upp som en komet på de skvallrigaste ryktena hävdar att det är klart att Kevin de Bruyne lämnar Chelsea permanent för Dortmund för 12,8m pund. Jag kan bara hoppas det inte är sant men som Emenalo behandlat honom förstår jag om han väljer den vägen. Även om jag hade nog avvatkat vem som blir ny manager och hört vad han sagt innan jag låtit Emenalo tvinga bort mig.

Jag hoppades att ryktena om Hulk skulle självdött vid det här laget men hans agent är tydligen ihärdig och har än en gång lyckats placera den storväxte brasilianaren som ett primärt mål för Chelsea i media. Jag tror inte på det. Det skulle väl bara hända om vi missar Falcao (mycket troligt) Cavani (samtal förs tydligen), Gomez, Lewandovski (tyvärr troligt) och ett par andra alternativ. Hulk är inte bättre än Lukaku så varför köpa honom. Frågan är om han är bättre än Ba. Nja, jag undrar det trots Bas lite misslyckade första halvår hos oss.

Då är det officiellt att Rafael Benitez har fått ett nytt jobb. Som manager i Napoli. Vi får önska honom lycka till där och tacka för ett gott jobb i Chelsea, där han dock framställer sig själv som en succé och det är inget som CSFC skriver under på. Men ett bra jobb gjorde han, jag är dock övertygad om att Roberto di Matteo hade också gjort det och han gjorde ett fantastiskt jobb året innan.

MÅNDAG:
Helt ur det blå står det nu klart, om man tror på det, att JMs första värvning blir Marco van Ginkel från Vitesse. En 20-årig anfallare som gjort åtta mål under säsongen. Det verkar som varje sajt, varje tidning i värlen vet vem som blir JMs första värvning. Vi andra vet inte ens om JM kommer till Chelsea även om det kanske är ganska troligt, men vi lärnog inte få veta förrän nästa veckan när spanska ligan är slut.

Paulinho från Corinthians är åter i fokus för Chelsea enligt rapporter. Ännu en ung mittfältare vilket gör att jag tar "nyheten" med en ganska stor nypa salt. det var annars mycket snack om honom i samband med klubblags-VM (en finalförlust som fortfarande svider, mest för att vissa så tydligt visade att de inte brydde sig).

Benitez hävdar att han vann över några Chelseafans. Det är möjligt men Benitez självbild saknar ett visst oberoende så jag tror nog det mer handlar om att några av oss respekterar vad han gjorde men att han skulle vunnit över oss, nja. Hade han brytt sig om klubblags-VM lite mer kanske...

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie

stöd webbshop