csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 22 v 9 o 7 f 75 - 39 mål 75 p
20-26 maj 2013

Nyheter v-21
Den BLÅ reklamfilmen >>>

VI ÄR MÄSTARE IGEN,
Europal League 2012-2013


SÖNDAG:
Räknar vi med Torres övergångssumma och lön så kan hans tid i Chelsea räknas till en kostnad om 2m pund per mål! Fotboll är ingen billig sport för Roman.

Ännu mer matcher i sommar. Inte nog med att Chelsea ska till fjärran östern, bl a Indonesien och göra reklam för sig. Nu är det tydligen klart att Chelsea ska delta i en Champions Cup i USA med åtta andra storlag i slutet av juli. (OK, sex storlag och två till) Real Madrid, AC Milan, Inter Milan, Juventus, Valencia, Everton, Chelsea, och LA Galaxy

En jättetavla av Chelsea gav Barry chansen att göra mål redan inom 4 minuter. Usel start av ett ungt Chelsea. Vi kan säga så här; det märks att det är en uppvisningsmatch. 2-0 till City genom två rätt billigt tillkomna mål,det andra av Nasri som skickligt lyfte bollen över Hilario när han var helt frispelad, annars var det Joe Hart som utmärkte sig mest i första halvlek. Men det märks att det är ett ungt Chelsea mot ett närmare ordinare City. Chelsea har t ex skickat hem sina engelska landslagsmän redan medan Joe Hart står i Citys mål. Bytena i Chelsea började redan innan halvtid, Ferreira in för en sista match istället för löftet Loftus-Cheek.. En halvlek som avslutades med att Aké träffade kryssribban med sista skottet.
   City bytte ut Hart mot 3emålvakten Wright i halvtid och andra halvlek hade inte mer än börjat när Rami reducerade. Citys tredje av Mllner var snyggt. Massor av byten av Chelsea (så många att de amerikanska kommentatorer jag lyssnade till inte ens kunde hålla reda på vilka som gått ut och som spelade!) och massor av slarvigt spel. Inte direkt en intressant match, träningsmatcherna före säsongsstarten har åtminstone ett syfte. Den tredje veteranen som spelade sin sista match, Benayoun, fick också komma in (och missade tre chanser som borde varit mål). Rami gjorde ett andra mål, väldigt enkelt, efter fint förspel av Torres. Nasri gör ett liknande mål i andra på Cech som dålig går ned istället för att stå kvar. Mata satte en frispark i krysset. Dzeko satte femman utifrån och där gjorde Petr Cech en usel insats.
    Ärligt talat inte en Chelseainsats värd att sitta uppe för, även om Chelsea stundtals spelade bra saknades all skärpa vilket City hade. Två anfallare på plan i en vänskapsmatch och ingen av dem är ens nära att göra mål!!! Många mål dock, men för mig måste det gälla något... Bäst på plan Nasri vilket kanske säger det mesta. Aké mycket bra i Chelsea; Rami var också bra. Slutresultat 3-5

LÖRDAG:
Strax efter midnatt börjar vänskapsmatchen mellan Chelsea och City i New York. Hilario får starta i sin sista match för Chelsea. Förmodligen hans sista i karriären också.
Laget: Hilario, Azpilicueta, Christensen, Luiz, Ramires, Mikel, Loftus-Cheek, Oscar, Ake, Ba, Torres. Citys lag är betydligt närmare det lag som spelar normalt med bara någon enstaka spelare från bänken och ingen från ungdomslagen. Chelsea har ju tre juniorer på plan från start.

Ironi att förre Chelseaspelaren Robben avgör (jag höll inte på Bayern) fast det sägs att han får sparken nu när Guardiola tar över.

Målrättelser: Ramires skott på Torres ska krediteras Ramires (mot Middlesbrough i FA cupen). CSFC har hela tiden hävdat att det är Ramis mål. Likaså målet som svenska källor försökte få till självmål på Old Trafford. Självklart var och är det Matas mål. Detta har nu den sk kommittén för tvivelaktiga mål slagit fast.

För er som är intresserade eller undrar över en av tidernas sämsta och dummaste idéer, Uefa Financial Fair Play (missförstå mig rätt, jag tycker syftet med regeln är jättebra, men utförandet är bara till för att skydda de stora klubbarna som redan finns) kan dels läsa reglerna via länken allra sist på artikelnmenyn. Men lättare är kanske att se Michel Platini avklädd (som han ju så lätt blir som Uefapresident men så sällan blev på plan, stora fotbollsspelare är inte alltid stora hjärnor om vi säger så) i den här intervjun. Läs >>
    Jag hoppas ni läser den för det kommer upp en hel del viktiga saker i den och den är ordagrann, inte en sammanfattning av en intervju som de flesta artiklar är.

FREDAG:
Många unga Chelseaspelare fick göra a-lagsdebut i förlustmatchen mot Man City i St Louis. 3-4 blev slutresultatet. Chelsea ledde med 3-0 men sju byten hjälpte inte. Från start fanns Ruben Loftus-Cheek med, liksom Andreas Christensen, dansken. Bägge från U-18-laget. Azpi gjorde sitt första mål, Oscar och Ba gjorde de andra. I andra halvlek blev det ytterligare en debut (om nu debut räknas i uppvisningsmatcher) med Jamal Blackman i mål som jag tror ersätter Hilario som tredjemålvakt nästa säsong.

Nathaniel Chalobah i Watford (play-offmatch mot Crystal Palace väntar) blev The Championships Youth Player i maj. Kanske den av våra lån i England som utvecklats mest av alla.


På Stamford Bridge spelades finalen i Champions League för damer. Lotta Schelins Lyon var jättefavoriter, långt större än Bayern är mot Dortmund på lördag. Lyon har vunnit två år på raken och rankas överlägset som Europas bästa damlag. Motståndarna Wolfsburg gör debut i sammanhanget. Så de gav nästan 9 ggr pengarna på Svenska Spel och jag har svårt att låta bli att sätta en liten liten slant på underdogs. Vilket lönade sig. Wolfsburg vann sensationellt.

Bland andra saker som kan hända på fredag och som till och med ser möjliga ut trots att Spanien skriker högt och försöker stoppa det till varje pris; är att Europa får ett till Chelsea att heja på i europeiskt cupspel. Vi talar om det Chelsea som spelar i Gibraltars högsta liga. Gibraltar är trots mångårigt spanskt motstånd på väg att väljas in som medlem i Eufa vilket innebär att deras lag också får spela i deras cuper. Kul. (Det finns också ett Manchester United, Boca Juniors och än mer fascinerande klubbnamn, FC Hound Dogs i den ligan).

TORSDAG:
Uefa kommer att ändra reglerna på fredag, den viktigaste ändringen blir kanske att vinnaren av Europa League från 2015-16 blir kvalificerade för Champions League. Vilken t ex kan ge England fem CL-lag. Däremot får inte femteplacerade laget en plats om vinnaren som Chelsea i år av egen kraft kvalificerar sig till CL.

Som ni märker är det inte mycket till nyheter just nu, bara skvaller. Men Chelsea spelar idag mot City i St Louis. Därefter sticker de engelska landslagsmännen; Lamps, Cahill, Cole tillbaka till England för två matcher.
 
    För de som har möjlighet visar Chelsea TV matchen gratis. Men tiden är inte så snäll mot oss som måste upp fredag morgon. 02.30 på natten går den (eller startar sändningen, CTV brukar inte vara så noga med att berätta vilket!) om jag fick rätt tidsskillnad (lokal tid 7.30pm som amerikanerna säger, men så använder de också det vedervärdiga uttrycket soccer, sparkning, för fotboll och kallar den handboll de spelar football istället).

TISDAG:

Den korrekta bilden på nya tröjan finns nu i Webbshopen. För att fira segern i Europa League. (CSFC har bara ett påslag på 7,5%, men tyvärr kostar tryckning av enskilda tröjor mer än när man kan köpa in och hålla lager - å andra sidan blir de betydligt mer unika då de trycks en och en).


NEJ, det är bara ett pr-trick av firman som har billboarden och vill skapa uppmärksamhet. Men kul är det.

 

Rykten, notiser m m, v-21

SÖNDAG:
Nyheten sprids av de mindre seriösa men lär ursprungligen vara från mer seriösa Sunday Times. Och den hävdar att JM skrivit/skriver kontrakt med Chelsea för fyra år till lönekostnaden 8,5m pund per år vilket är den högsta lön någon fått/får i Premier Leagues historia.

Florent Malouda är glad över att vara fri från Chelsea är det budskap han lyckas få ut i media, skicklig mediaagent har han tydligen. Det är inget i närheten av hur glada vi är att äntligen bli av med honom. Han hade möjligheter att gå redan förra sommaren, i januari och så vidare men det ville han inte för det var bättre att vara kvar, träna med juniorerna och inkassera pengar på en skala som ingen klubb ville eller någonsin vill betala för hans tjänster. 80k pund i veckan. Vilket är ungefär 80 ggr mer än vad han förtjänar. Malouda och Bogarde är de spelare som lämnat Chelsea minst önskade och saknade av alla även om Malouda under ett tag under Ancelotti faktiskt bidrog lite, det gjorde Bogarde aldrig alls. Å andra sidan kostade Malouda oss väldigt mycket mer pengar.

Det sägs nu att om JM kommer då lär Romelu Lukaku inte lånas ut nästa säsong. Jag tror nog svaret på det kommer först i början av augusti.

Vi har redan lidit av alla spekulationerna om vilka Realspelare JM tar med sig om han kommer till Chelsea (Svaret är ungefär samtliga utom Iker Casillas). Nu kommer spekulationerna vilka Chelseaspelare Benitez tar med sig till Napoli, om han nu hamnar där. Jag tror inte han har minsta chans att få med sig vissa av de utpekade, möjligen någon på lån. Men vissa kan säkert bli aktuella, särskilt en utan kontrakt. Det är i vilket fall som enligt fria fantasier på webben: Azpilicueta, Aké, Ramires, Torres och Benayoun.

Då är det äntligen över. Spekulationerna om Neymar. Han gjorde det trista men oerhört väntade val som CSFC har sagt han skulle göra från dag ett. Han gick till Barcelona. Det enda är väl hur billig han blev.
    Mer trist är väl att det ser ut som om Falcao är på väg till Monaco. Det pratas om att han läkarundersöks där snarast (även om spanska ligan inte är klar). Frågan är varför? Pengarna, hustruns påverkan? För det kan ju ändå inte vara av sportsliga skäl då Monaco inte får delta i något annat än inhemsk liga och cup, och inget av dem är särdeles imponerande.

LÖRDAG:
Ännu en Realspelare är klar för Chelsea. Ja, inte i verkligen förstås men i den alternativa verklighet som skvallersajter och media lever i. Det är Fabio Coentrao den här gången.

Romelu Lukaku säger att han förstår om Chelsea inte anser honom redo för vårt a-lag ännu. Men han kommer förstås att träna och visa upp sig för den nye managern när nästa säsong startar i början av juli. Om han ska lånas ut igen siktar han in sig på Dortmund och det vore nog inte så dumt både för hans utveckling under Klopp och kanske Chelsea. Fast jag undrar jag, om inte Lukaku kan vara färdig för en plats i Chelseas a-trupp. Han har onekligen mognat från 18-åringen som trodde han skulle få starta massor av matcher redan förra säsongen.

Det var förstås bara en tidsfråga. Nästan alla Real Madridspelare utom Iker Casillas har knutits till JM och Chelsea - fast JM inget har med Chelsea att göra (än i alla fall). Så självklart skulle också Chelsea spenderara 30m pund på Luka Modric då vi ju onekligen jagade honom intensivt för två år sedan. Å andra sidan har vi istället fått Mata, Hazard och Oscar så vad ska vi med Modric till, och jag tycker inte han imponerade alls i Real även om han självklart har PL-erfarenhet i massor.

Samma blaska, Sun, hävdar att Chelsea kommer att sälja Fernando Torres. Det tror jag i så fall mer på. Torres har inte haft en dålig säsong även om hans ligaspel jämfört med hans cupspel lämnade en hel del övrigt att önska. Kanske är det därför rätt att sälja honom när han är på väg upp igen? Eller kanske blir nästa säsong den stora för honom? Jag gillar och respekterar att Torres alltid skött sig väldigt bra och jobbat oerhört hårt, men jag erkänner, till slut tog mitt tålamod också slut.

Lampard menar att Chelsea måste förlänga JTs kontrakt som går ut efter nästa år. Han tror att Chelseas äldre spelare kommer att vara pivotala för en ligatriumf under JM nästa år och han skrattar åt ryktena som säger att spelarna tvingat bort managers då ingen av dem skulle vågat gå till Roman och kräva en managers avgång.

Efter att han varit mer eller mindre klar för City är nu Isco nästan klar för Chelsea. Åtminstone om vi ska tro de mindre trovärdiga skvallersajterna som CaughtOffside som blandar men blir allt sämre.

FREDAG:
Det pratas om Zlatan Ibrahimovic till Chelsea, eller City. Det hoppas jag innerligt bara är tidningsprat. Zlatan är en duktig fotbollsspelare (vars attityd jag tycker lika illa om som hans dörrvaktsfrisyr) men han passar inte i engelsk fotboll. Han skulle aldrig klara det tempot och den intensiteten. Frankrike och Italien är länder vars fotboll passar honom och PSG är väl de enda som har råd med hans löner och arvoden till världens sliskigaste agent Mino Raiola. Men det är inte första gången, knappast heller sista gången Zlatan kopplas till en av de få klubbar som har råd med honom oavsett om det är logiskt eller klokt. Oddsen är låga på att Raiola ligger bakom ryktena.

Rafael Benitez
ska vara klar för Napoli. Jag tvivlar på att det är klart men om det är så önskar vi honom lycka till där.

Raphael Varane
är den senaste Realspelaren som ska komma till Chelsea om JM blir manager. Ett oerhört intressant namn men inte särdeles trovärdigt.

Arda Turan som varit aktuell till och från sedan Guus var landslagsmanager för Turkiet är nära kontrakt, enligt mindre trovärdiga källor.

Marco Skallade Materazzi lär vara aktuell som hjälpreda till JM om han kommer. Tveksamt som bara den.

Däremot växer ryktena om C Ronaldo, men jag undrar verkligen om det är ekonomiskt möjligt för att inte tala om möjligt av andra skäl.

Drogbas lagkamrat har återigen blivit aktuell för Chelsea, som om det inte räcker med det närmast tiotalet anfallare som redan ska köpas. Vi talar alltså om Burak Yilmaz som länge ledde skytteligan i årets CL.

TORSDAG:
Någon som lade märke till en anfallare i PSG i år? Nej, inte den långe med den taskiga dörrvaktsfrissan utan Ongenda. Nja, inte jag heller, men vi United och Arsenal lär jaga honom med blåslampa. För att köpa honom. Återigen detta lilla ord, Varför?

Daily Star som nästan aldrig har ett enda rätt basunerar ut att de har den exklusiva storyn om att JM har skrivit på för fyra år... Fast Mirror säger det är bara på tre år. Å andra sidan vet Mirror exakt vilka spelare JM köper för 100m pund. Ni känner igen en del namn som Isco, Fellaini, Falcao, Schürrle men vem är Eliquim Mangala? Jo en 22-årig försvarare som kommer från JMs gamla klubb Porto. Därtill ska Courtois inte lånas ut igen.

Dessutom har vi fått Pole Position enligt vissa, till att vi blir C Ronaldos nya klubb.

(Skyll inte på mig, jag bara rapporterar om alla påhitt, lögner och inbilskheter som sker i vårt namn just nu hur tröttsamt det än är).

ONSDAG:
David Luiz
kör bil ungefär som han ibland spelar fotboll, eller vad säger ni? Se >>>

Mycket oroande rykten är att tidningarna påstår att JM enligt dem inte tror på David Luiz's defensiva kvaliteter och både Real och Barcelona vill köpa honom. Så huvudnyheten i flera medier är att Chelsea kommer att dumpa Luiz när JM kommer (observera att ingen tidningen längre säger om) Det här är något jag vänder mig väldigt mycket emot så självklart hoppas jag det bara är tidningstjafs då jag tillhör Luiz's största fans och absolut inte vill se honom försvinna, och alldeles särskilt inte till de klubbarna.

Londonklubbarna lär vara intresserade av James McCarthy i Wigan, vi har hört det förr, nu har han även fått en prislapp. Hela 15m pund. Jovisst du.

Hazard stannar i Belgien på lån. Vi talar förstås om Thorgan nu. Han har varit en stor succé hos Waregem och även tagit sig in i landslagstruppen. Nu säger ryktena att han lånas ut till Anderlecht istället för nästa säsong. Att Thorgan nog skulle lånas ut en säsong till var det inga stora odds på. Det var nog mest en fråga om var.

Det är inte det snabbaste målet och motståndet var rätt frånvarande, men gulligt var målet som Josh Turnbull gjorde i helgen. Se det >>>

TISDAG:
Att Barcelona vill ha David Luiz (måtte de aldrig någonsin lyckas) är ingen hemlighet. Han lär vara i topp på deras önskelista tillsammans med Neymar och de behöver onekligen skärpa sitt försvar. Nu anmäler sig tydligen Real Madrid som klubb som vill köpa Luiz. Istället för Pepe som liksom JM ska tvingas från klubben för han inte passar in i stjärnkulturen. Jag tror Luiz spelar kvar i Chelsea, utan tvekan, men med vår ledning vet man ju inte om ett jättebud på 30+m pund kommer in. Jag litar ju inte direkt på vår sportchef och andra dignitärer i klubben.

Det var ett tag sedan sist men efter alla Falcao, Cavani, Rooney, Lewandowski och andra anfallare ska Chelsea nu igen intressera sig för Jackson Martinez. Om ni inte kmmer ihåg var han spelar så är det ju i vår "farmarklubb" Porto. Jo just det, engelska medier tror igen att Neymar kan vara aktuell för Chelsea. Jag tvivlar ordentligt.

Ska vi ta en försvarare som omväxling. Till nu har alla trott han var på väg till Liverpool för Carragher men nu är tydligen Chelsea med i leken om Kyriakos Papadopoulos från Schalke 04. Varför? När vi har en uppsjö duktiga unga försvarare som bara längtar efter att få chansen. Hoppas några av dem får spela de här löjliga uppvisningsmatcherna i USA.

Han är inte vår manager - än, ändå vet alla exakt vad han ska och tänker göra. Bl a Sun som har ger oss alla "fakta" om att JM tänker satsa på våra ungdomar, sälja Torres och så vidare.... >>>

De tar också en titt på om JM verkligen är så speciell, nu när han fått ta emot sina första motgång med egona i Spanien. Och blivit kallad spansk fotbolls gissel av Los Arrogantos, Barcelona. Läs >>>


Tyska Bild som ljugit friskt om klara kontrakt och sådant och närmar sig spanska medier i fantasi hävdar nu att Chelsea (med José Mourinho, som ju ännu inte tillhör Chelsea) varit i kontakt med Mario Gomez och officiellt frågot ommöjligheten till övergång. Det är många stora anfallare som knyts till oss just nu.

Wilfried Bony från Vitesse lär vara i London för att prata med Chelsea. Han kommer från vår samarbetsklubb Vitesse men jag undrar ändå över sanningshalten i detta.

Är de redan helt desperata i Silly Season-redaktionerna? Pocchetino i Southampton skojar när journalisterna frågar honom om Luke Shaw till Chelsea (eller spuds eller....) och säger att han kanske borde sajna några Chelseaspelare. Vilket förmedlas till oss på fullaste allvar... Men visst, det finns flera väldigt billiga fd Chelseaspelare att tillgå inom mycket kort. Ferrereira är en lojal gentleman som fortfarande kan spela på rätt hög nivå, Florent Malouda lär säkert tacka ja till en stor lönecheck. Yossi Benayoun kan nog bli en tillgång i klubbar som inte har ett mitfält med spelare som Lamps, Mata, Oscar och Hazard...

I Ryssland, i Spanien och på alla andra ställen som tror sig veta sägs det att JM redan är klar för Chelsea. Möjligen, förmodligen även troligen kommer JM tillbaka till Chelsea men jag tvivlar på att det kommer att konfirmeras före 1 juni eller före Benitez slutar och ärligt talat hoppas jag att Chelsea för en gångs skull visar sin manager lite respekt och inte tar upp detta medan Benitez ändå ska leda laget i ytterligare två matcher.

MÅNDAG:
Chelsea, och en handfull andra klubbar lär vara intresserade av Al Ahlys försvarare Ramy Rabia. Om vi ska tro en mindre seriös amerikansk sajt, som även hävdar (det gör flera dock) att Torres kommer att säljas nu när han äntligen levererar.

Tidning, sajt efter varannan visar hur usla sportjournalister är ibland. För nu påpekar var och en att Chelsea minsann inte bara ska köpa Schürrle Shaw, Falcao, Lewandowski, Ronaldo, Cavani (några säger säkert Zlatan också) med flera. Utan vi ska dessutom köpa spelare som redan tillhör Chelsea. Som högerbacken, unge Wallace som Chelsea köpte redan i januari men lånade ut till hans gamla klubb Fluminense för resten av säsongen. Silly season är fantasisk eller bara oerhört påfrestande (välj själv).

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie