csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 38 sp 22 v 9 o 7 f 75 - 39 mål 75 p
13-19 maj 2013

Nyheter v-20
Den BLÅ reklamfilmen >>>

VI ÄR MÄSTARE IGEN,
regerande Europamästare i alla cuper


SÖNDAG:
Romelu Lukaku gjorde tre mål i en otrolig 5-5 match mot United. (United ledde 5-2!) Kommer Chelsea, (Emenalo?) att ge honom chansen nästa år eller kommer han lånas ut igen? 17 mål och därmed egentligen Chelseas bäste målgörare i PL!

LÖRDAG:
Imorgon är Paulo Ferreiras och Yossi Benayouns sista matcher i Chelsea. Bägge har utgående kontrakt som inte kommer att förlängas.Ross Tunrbull och Henrique Hilario lär också försvinna men med tanke på matchens betydelse tror jag inte någon av dem lär få förekomma i matchen om inte resultatet känns väldigt säkert. Även en viss Florent Malouda som bara suttit av tiden och tränat med juniorerna för att behålla lönen försvinner. Och med tanke på hans uppträdande sista säsongen, saknad av absolut ingen. (Det kan nog bli en och annan spelare till som lämnar i sommar, men de här är nog rätt klara att de pensionerar sig respektive varvar ner eller försöker hitta nya klubbar). Vi säger också adjö, förmodligen, tävlingsmässigt till Rafael Benitez.

Everton kommer att sakna Phil Neville som skulle spelat sin sista match hade han inte varit skadad. Spelarna vill nog också ge sitt allra bäst i David Moyes sista match. Moyes siktar också på att få med sig ett rekord när han lämnar, en vinst skulle nämligen sätta nytt poängrekord för Everton i Premier League.

Thibaut Courtois blev en av de största hjältarna i Atleticos något oväntade vinst i spanska cupen. Han gjorde ett par riktigt avancerade räddningar. Avgörande målnickare blev Miranda med en fantastiskt bra nick men Alteltico måste också tacka domaren, det går det inte att bortse från. Matchen urartade också med massor av skandalscener. Bl a blev Mourinho uppvisad på läktaren får protest mot domslut, och jag förstår att han protesterade även om det kom lite plötsligt då han tidigare under matchen var väldigt lugn, medan Simeone var som en uppskruvad robot på speed men aldrig ens fick en tillsägelse. Essien gjorde en habil insats men inte kan jag se honom ta högerbacksplatsen från Azpilicueta när han kommer tillbaka annat än genom ren favorisering i så fall. Essien är tyvärr inte den spelare han var innan knäskadorna även om jag hoppas han kan bli en stabil defensiv mittfältare om Chelsea inte köper Khedira som hållit honom från den platsen i Real.

FREDAG:
Vi brukar ha förfärligt svårt för Everton, men vi måste ta poäng och egentligen måste vi ta tre poäng om vi inte ska kvala i sommar för Champions Leagues huvudturnering. Och vi måste göra det utan Eden Hazard, John Terry, Ryan Bertrand. För jag utgår från att Arsenal vinner över ett svagt och ointresserat Newcastle medan Everton spelar för att avsluta Moyes tid i klubben på ett snyggt sätt.

Blir det särspel mellan Chelsea och Arsenal efter söndag ska matchen spelas på Villa Park 26 maj. Vilket innebär att Chelsea måste ändra sin USA-turné och spela en 70:e tävlingsmatch för året.

Ett trevlig bildspel med Lampard-bilder. >>

Inte oväntat och absolut helt rättvist och självklart hade han fått min röst. JUAN MATA är Årets Spelare i Chelsea. Visst har Hazard varit fantastisk ibland och Azpi överraskande bra. David Luiz har defiinitivt tagit minst ett steg framåt, Lamps är alltid Lamps och JT må se lite långsammare ut på plan men det kompenseras väldigt väl på andra sätt och Petr Cech har haft en kanonsäsong i mål, flera gånger räddat oss då försvarsspelet varit som det varit trots att det anses att det är Benitez's största bidrag till oss. Han blev också Spelarnas val till Årets Spelare.
    Nathan Aké blev Året Unga Spelare.
    Årets Mål gick till Oscar för hans andra mål mot Juventus (fast hade David Luiz bredsidesrökare i krysset skett några veckor tidigare, då...)
    Tidigare vinnare: >>

Tre spelare är med i Englands landslagstrupp; Ashley, Cahill och Lamps. I Belgiens har Chelsea fem spelare med debutanten, lillebror Hazard Thorgan. Övriga är förstås Eden, Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois och Romelu Lukaku.

Lampard har även statistiskt sett det bästa målsnittet i ligan (ni ser att jag berörde ämnet redan igår). Han gör mål var 120,6 minut han är plan. Bättre än van Persie, Dzeko, Bale och hela gänget. På femte plats dock Romelu Lukaku. På tionde plats kommer Demba Ba, men ärligt talat, hans siffror kommer huvudsakligen från Newcastletiden.

Omspel om tredje plats om något av följande resultat händer:
Chelsea oavgjort 0-0, Arsenal vinst 2-1
Chelsea oavgjort 1-1, Arsenal vinst 3-2
Chelsea oavgjort 2-2, Arsenal vinst 4-3
Chelsea oavgjort 3-3, Arsenal vinst 5-4

TORSDAG:
NU är det klart, FRANK LAMPARD har skrivit på för ett år till. Äntligen. Officiellt bekräftat.
Efter 560 starter och 47 inhopp. Och 203 mål och fler lär det bli.
    Vinst igår och Lamps nära två mål och idag nyheten om Lampard (även om ryktena gick igår kväll) - ett härligt dygn faktiskt.  
    Det är så skönt att förnuftet äntligen segrat hos Chelsea. Om det beror på fansens påtryckningar eller eventuellt till och med ett krav från kommande manager, det spelar ingen roll. Det är bara så skönt att idiotier som att inte behålla en av världens bästa mittfältare och låta honom avsluta karriären i klubben han älskar när han är i perfekt fysisk form. Jämför hans målsnitt med nästan vem som helst i världen i år, han har startat och spelat färre matcher än någonsin och ändå är han vår bäste målgörare (i ligan).
     (Det här hade försvunnit från sidan, men många har skrivit och berättat, tack för det...)

Adidas har hyllat Superfrank på Stamford Bridge genom att trycka alla hans mål på 203 fotbollar som arrangerats på arenan. Se själva. >>>

En bra sammanställning av Frank Lampards karriär. >>>

Det blev någon öl för mycket när Chelsea äntligen vann en titel igår och klev in i en ovanligt exklusiv skara av bara fyra lag som vunnit alla de europeiska cuperna. Chelsea, Bayern, Juventus och Ajax

ONSDAG:
Johannes påpekade det i ett tidigt mejl i morse, och nu är det i tidningarna också. Det kan bli omspel, dvs en 70:e match för Chelsea om 3-e platsen i ligan (eller rättare sagt om direktplatsen till CL) om resultaten går fel väg på söndag. 2-1 till Arsenal mot Newcastle och 0-0 för oss mot Everton och det ska tydligen bli fler matcher! Visserligen gillar jag att titta på Chelsea och en match som gäller något är roligare än två ointressanta uppvisningsmatcher mot City i USA, men ändå...

Det var Chelseaspelaren Isak Ssewankambo som missade den avgörande straffen i 22-straffars-dramat mot Ryssland i U-17 EM igår. Trist för Isak.

Unitedfansen ville ta äran från Juan Mata för touchen vid målet på Old Trafford, men kommittéen för tveksamma mål har rätteligen nu också officiellt gett Juan Mata målet och inte satt det som självmål.

Chelsea är skadedrabbat inför kvällens stora final. Mikel och Eden Hazard är skadad. JT tveksam. Oriol Romeu har inte spelat något sedan han blev spelklar igen. Det ser ut som om Lamps kommer att få spela en match till. Frånvaron av Hazard är ett stort avbräck och vi får se hur det påverkar laget. Ba är avstängd då han är cup-tied. Det oroar mig mest är dock hur alla Chelseas lag viktig ned sig i viktiga matcher i alla cuper hittills i år (med möjligt undantag av City-matchen i FA Cupen då domarens inkompetens också påverkade). Vi har missat sju titelmöjligheter hittills och ungdomslaget har förlorat tre finalmatcher- det är väl ändå inte ett sådant år?!
     Benfica med Cardozo och kanske Nemanja Matic som verkligen vill visa att Chelsea gjorde fel som använde honom som mellanskillnad är ingen motståndare att underskatta. Vi slog dem 1-0 och 2-1 i förra årets slutspel i CL, men i andra matchen hade de också en utvisning.

TISDAG:

Riktigt dåliga nyheter. Eden Hazard kan inte spela i morgondagens final. Ett stort avbräck. John Terry bedöms sent, där är det inte helt klart ännu om han kan spela eller inte. Tror dock inte JT blir uttagen även om han kan spela, det vore inte likt Benitez trots att JT på något sätt borde få spela efter att missat förra årets final.

Ramires petas ur Scolaris 23-mannatrupp till Confederations Cup i sommar. Rami som kanske inte visat allra bästa form på sistone även om han gjort några fina mål. Oscar och David Luiz är dock med.

Trist att Wigan åker ut tycker jag. De hade verkligen inget flyt idag. Slutkörda som de var efter FA Cuptriumfen och förlorade sin viktigaste spelare tidigt i andra innan Arsenal fick ett par enkla mål. Så var bottenkampen avgjord. Däremot går kampen om 3-4-5-plats vidare. Chelsea kan dock inte bli sämre än fyra. Vi måste dock nu ta poäng minst, mot Everton som vi sällan gör sådana där imponerande insatser mot. De har dock inget att spela för så förhoppningsvis är Chelsea mer motiverade på söndag.

Två lånespelare är uttagna till Englands U-21 för kvalspel. Det är Josh McEachran som varit utlånad till Middlesbrough och Nathaniel Chalobah som fortfarande är utlånad till Watford som spelar play-off om avancemang till Premier League.

MÅNDAG:
Det här ser ut att bli en förfärlig säsong. Ikväll förlorade ungdomarna ännu en final, men förlorat alla pga bristande lagspel, dåligt försvarsspel och ineffektivitet. I NextGen mot Aston Villa och två matcher mot Norwich. A-laget har förlorat Community Shield, finalen i klubblagsvärldscupen, semifinalerna i Ligacupen och FA Cupen. Ligan förlorade vi tidigt och nu på onsdag spelar vi ännu en final med (förmodligen) två av våra viktigare spelare skadade. Måtte den här hemska trenden med förluster i avgörande matcher i år vända.

---
Skolpojken Jeremie Boga kvitterade Norwich ledning och Chelsea U-18 leder dagens finalrepris. Det har gått en kvart av matchen.
   Chelsea har dominerat matchen.
   MÅL. Självmål av Adam Nditi. Enda gången Norwich anfallit, efter en kort hörna. 1-1 och Norwich leder sammanlagt.
   Det är lite förvånande att Nathan Aké sitter på bänken, men han gör det för att han ska med a-laget till Amsterdam imorgon.
    Lewis Baker slår en mycket bra frispark från långt håll men målvakten räddar ännu bättre. 27.
    Feruz missar en bra chans. 29
    MÅL. Norwich får återigen en straff och Norwich leder nu sammanlagt med två mål. 2-1 i den här matchen. Men det var en filmning som domaren, PL-domaren Neil Swarbrick, gick på, och jag har för mig att straffen i första matchen var något liknande. Trist att se att ungdomslagen är precis lika hopplösa med det här beteendet som de vuxna. Det var Alex Davey igen som var inblandad, han som orsakade straffen i Norwich. Straffläggare, igen, förre Chelseaspelaren McGeehan.
    Chelsea har varit det klart bättre laget, men en filmning och ett självmål och ungdomarna har ett tvåmålsunderläge att ta igen i andra halvlek. Halvtidsresultat. 1-2, sammanlagt 1-3. (Bortamål räknas inte dubbelt i FA Youth Cup) Vi ska dock inte glömma att Baker också räddade på vår mållinje, trots att Norwich inte annars oroat så mycket, men de är så mycket effektivare plus en gåva igen i form av straff betyder massor.
    Studion menar att det inte var självmål av Nditi utan att bollen gick via vår målvakt Beeney så att målet ska ges till Norwichs Murphy.
   Chelseas individuella skicklighet är större, men Norwich spelar väldigt organiserat och då våra spelare fortsätter slarva väldigt mycket med passningar och förlorar de flesta närkamperna är det faktiskt så att Norwich som börjat andra halvlek bäst.
   Fantastisk räddning på en Bakervolley. 51. Så synd.
    Norwich försvarar sig bra och Chelseas spelare försöker göra lite för mycket själva hela tiden, vilket Norwichs större och äldre spelare bara inväntar hela tiden. Vi skulle behöva lite tur just nu för att få till ett mål. Då kan vi kanske vända matchen.
    Det är total dominans av Chelsea just nu, vilket öppnar för kontringar. Men det blir ändå inte riktigt farligt.
    Feruz kommer fri, men målvakten får fingrarna på den och när Feruz får tillbaka bollen skjuter han okoncentrerat utanför fast målvakten är borta. 61 Där skulle det varit mål.
    Obegripligt tas Swift av för Charlie Colkett, ett byte Viveash brukar göra, men fel den här gången. Även om det är rätt att Colkett är på plan, men kanske inte för Swift den här gången. Swift som stått för matchens prestation med passningen till Feruz som den lille skotten brände.
   Norwichs bästa chans i andra är ett skottläge vid målområdet som Murphy lägger till inkast. 67
   Ny jättechans och den här gången tvingar Murphy Beeney till en utmärkt räddning. 68
   Wright in för Nditi. 70
    Tjugo minuter att rädda matchen till förlängning.
    Musonda in för Ola Aina. Ett offensivt byte. 72
   MÅL. Matchen är över. Norwich kontrade med fler än Chelsea försvarade sig med och matchen är över. 1-3. Murphy.
    Boga reducerar i ett bra anfall. 87. 2-3, sammanlagt 2-4
    Norwich har varit det bättre laget oavsett att Chelsea dominerat. Men fotboll är ett lagspel.
   Chelseas bäste spelare och den ende som jag tycker ändå nådde normal standard var Lewis Baker.
   Nästan 17.000 åskådare varav de allra flesta är lika besvikna som jag. Avgörande självklart Swarbricks gåva för en solklar filmning som han dessutom hade fri sikt på, efter det var Chelsea tvingade att blotta sig och det gjorde de. Det är tio år sedan ungdomslaget förlorade på Stamford Bridge senast.
       
---

Domare på onsdag blir Björn Kuipers från Holland.

Ikväll avgörs det. Ska ungdomarna ta hem en femte FA Youth Cuptitel? De förlorade på en klumpigt orsakad straff på övertid i första matchen. Ett resultat de borde kunna vara kapabla att vända ikväll.
   Här presenteras de aktuella spelarna >>>

Romelu Lukaku har blivit utsedd till West Bromwichs Player of the Year. Det är väldigt ovanligt att en lånespelare blir det.

Thibaut Courtois har fått Marcas Ricardo Zamora-pris som ges till den målvakt i Spanien som har bäst ratio i antalet spelade matcher-insläppta mål. Dock måste målvakten spelat minst 28 matcher. Courtois vann tydligen rätt överlägset. (Victor Valdes har vunnit fyra år i rad tidigare och dessförinnan Iker Casillas).

Idag undersöks John Terry och Eden Hazard i magnetkamera och vi får hoppas det blir positiva besked, men det såg ju inte bra ut i lördag.

 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG:
Carlo Ancelotti ska ha bett om att få lämna PSG för att flytta till Real Madrid. Möjligt, det har ju pratats om det samtidigt som många tidningar påstår att JM går tillbaka till Carlos förra klubb, Chelsea. Ingen lär bli överraskad om det här stämmer, men ännu är inget alls klart. Svenska tidningar hävdar att det är bekräftat, men det är det inte alls. Varken det ena eller det andra.


Tidningar alltså; idag säger Daily Mail att JM är minsann inte klar men Chelsea pushar för att sajna Wallace, Schürrle och Shaw med flera ändå. Det är bara det att Wallace skrev på redan i vintras - vilket väl visar och indikerar väl medias kunskapsnivå om vår klubb. Shaw anses av de andra vara mer klar för Tottenham trots att han är Chelseasupporter men Saints har alltid varit en plats för Londonklubbarna att sno talanger (Bale i spuds, Walcott, Oxlade i Arsenal t ex) Då är ändå just Daily Mail knappast de allra skvallrigaste och okunnigaste - normalt.

Det är fascinerande att se hur tidningarna och media (tex Caughtoffside som bara blir sämre och sämre) vet exakt vilka som José Mourinho tänker köpa (senaste är tydligen C Ronaldo, Edinson Cavani och Wayne Rooney) fast de flesta av oss andra faktiskt inte ens vet om Chelseas nästa manager heter José Mourinho.

Fast en annan sajt vet förstås att det är inte alls de tre som José Mourinho tänker köpa till Chelsea (kan inte jag också få vara med och köpa för en position jag inte har och pengar jag aldrig lär se). Det är istället Sami Khedira, Arda Turan och Marouane Fellaini.

JM själv säger enligt betydligt mer pålitliga källor att han tänker inte säga ett ord om sin framtid innan han diskuterat den med Florentino Perez, Reals ordförande.

Flera tunga, men inte alltid särskilt korrekta källor i England säger att Chelsea ska kontaktat Man United och bett dem ange sitt pris för Wayne Rooney.

LÖRDAG:
Ryktena om Saints Luke Shaw är tillbaka. 15m skulle yngligen kosta. På tok för mycket. Men han är Chelseasupporter och det gör honom ju extra intressant för vi vill ju gärna ha spelare med hjärta för klubben.

Jag har enormt svårt att tro på det men jag brukar ju ha betydligt större förtroende för oddssättare än sportjournalister när det gäller fotbollstransfers. Och oddset för att Christiano Ronaldo (utvisad igår efter en frustrerad hög spark) ska komma till Chelsea har sjunkit oerhört kraftigt senaste dygnet. Det är nu 6/4 till att Ronaldo blir den anfallare som alla tycks tycka att Chelsea ska köpa. För affären talar kanske att Ferguson inte är kvar i United (vilket han ju är, men inte som manager) och att det är kaos i Real Madrid med spelarfalanger som tycks ligga i öppet krig med varandra. Emot talar att jag uppfattar inte att han har ett bra förhållande med JM (som nästan alla tror blir vår näste manager). Emot talas om att United ska ha förstahands-chansen om Real säljer. Emot talar de enorma summor han kräver i lön och som Real kommer att kräva i transfersumma. (Roligt att notera är också att Unitedsajter och bloggar nu kraftfullt börjar lobba emot Ronaldo till Chelsea, vilket är otroligt intressant att läsa, och hävdar att Chelseafans hatar honom som vi "hatade" Benitez och att han därför absolut inte ska komma till oss. Själv är jag inte förtjust i Christina Ronaldo som person alls då jag tycker han är sagolikt botskämd och arrogant, men att han är världens näst bäste fotbollsspelare kommer jag inte att bestrida och vilket lag skulle inte vilja ha en sådan målmaskin).

Annars har många börjat tippa Chelsea som ligasegrare efter Fergusons och Mancinis försvinnande - om Mourinho kommer till klubben. En som är väldigt tydlig med det är André Villas-Boas, men även Ferguson har ju sagt sådana saker.

FREDAG:
Rekommendera gärna platser där ni brukar se Chelsea spela inför nästa säsong. Vår lista är rätt tunn över ställen där Chelseasupportrar träffas. (Under CFSC-rubriken här på sajten)

West Ham har inte bara frågat om lån av Lukaku och jag tror inte det händer, då ligger Swansea bättre till om det blir lån, utan de har även gjort ett försök att köpa honom trots att de inte har råd att köpa loss Andy Carroll och Lukaku måste kosta minst lika mycket som han.

Cavani eller Falcao. Bägge knuts dagligen till Chelsea fortfarande även om Monaco plötsligt ses som Falcaos troligaste destination nu.

De 100m euro som Benitez i spansk media angav var Chelseas sommarkassa för spelarköp har inte oväntat nu blivit 100m pund istället i engelska tidningar. Vi får väl se, säger jag som vanligt. Men något stort köp och något köp till ser jag nog. Vi måste ju ha en målvaktsreserv även om jag tror Jamal Blackman kliver upp i truppen och en defensiv mittfältare, sedan blir det nog trots Torres europeiska form och Lukakus återkomst någon beprövad anfallare (som förhoppningsvis inte drabbas av måltorkesjukan som Ba och Torres i ligan).

Nu i webbshopen: (Obs av någon anledning syns inte trycket på baksidan där just nu, men felet är påpekat):

TORSDAG:
West Ham ska ha förhört sig om möjligheten att få låna Romelu Lukaku, som häromdagen var aktuell för Swansea. Det lär dock finnas en rätt lång lista av klubbar som vill låna belgaren om han lånas ut igen.

Prat om att Daniele de Rossi är aktuell för Chelsea. Varför Romamittfältaren (ännu en mittfältare) skulle vara aktuell för oss är väl mer oklart. Däremot lär ju City försökt få honom i flera år, men nu är ju Mancini borta därifrån så de har kanske nya transfermål. De Rossi är 29 år gammal och lär väl inte få något långt kontrakt om Emenalo får säga sitt om 30-åringar.

Tyvärr har ryktena om Lampard och nytt kontrakt förnekats, men vi fortsätter hoppas. Han var kanske bäste spelare igår även om Torres och Iva blev hjältarna.

Myt eller påhitt, eller till och med sanning?! Vem vet. Men ryktet går att Petr Cech lär vänt sig till den där meningslöse femte domaren som ska hålla koll på straffområdet igår när Chelsea fick hörnan som Iva satte i mål, och sagt: "Titta nu, vi kommer att göra mål".

Benitez påstås ha sagt att Chelsea kommer att spendera 100m euro på nya spelare i sommar. Vi får väl se, jag har lite svårt att tro på det men någon riktig dyr kommer nog.

Swansea tror att de kommer att få låna Romelu Lukaku nästa år. Vet inte om det är det klokaste att låna ut honom igen, men... Lukaku själv har ju sagt att han vill till en kontinental klubb som spelar Europaspel. Vet inte om Wales kvalificerar sig som kontinental, men de spelar ju i Europa league nästa säsong.


ONSDAG:
Onsdagskvällens stora nyhet innan matchen är ej bekräftad, men Chelsea och Frank Lampard ska vara överens om ett kontrakt om ett år till!

Martin Samuel i Daily Mail menar att vinner Chelsea ikväll är Benitez en succé och förlorar vi är han ett misslyckande. Jag håller inte med, Benitez har gjort ett gott jobb och får godkänt, inte mer i mina ögon om vi vinner. Vinner vi inte får han med möda knappt godkänt för att vi ändå är i CL nästa år. Det har varit för många förluster i viktiga matcher och tappade ledningar och konstiga laguttagningar i mina ögon. Dock, jag erkänner en viss fördomsfullhet då jag aldrig någonsin tyckt om honom eller den fotboll han förordar. Jag anser fortfarande helt klart att Roberto di Matteo hade gjort jobbet minst, absolut minst, lika bra .RdM hade 2 poäng i snitt under sin tid, Benitez 1,92 trots senaste tidens formtopp. Jag kommer absolut inte att sakna honom när han försvinner. Samuel gör en rätt bra analys av benitez som manager tycker jag. Läs mer >>>

TISDAG:
Sven-Göran Eriksson
som väl inte fattat särskilt mycket av modern fotboll sedan han sparkades av City uttalar sig och utnämner Benfica till favorit imorgon. Han är relativt ensam om det, men så är han ju fd benficamanager så det kanske mer handlar om att försvara ev popularitet. Men när han hävdar att Chelsea inte har några tekniska spelare då undrar man ju var omdömet är?!

Dortmund förnekar att de skulle skrivit kontrakt med Kevin de Bruyne.

International Business Times (som är långt från så seriösa som namnet kan tyda på) hävdar att Chelsea nu är nära ett avtal med Edinson Cavani! Det var ett tag sedan vi knöts till honom. Cavani anses annars vara närmast Man City.

Flera spelare tycks uttalat sig om Mourinho nu så det starkaste ryktet av alla blir allt starkare. Senast är det Hazard och Mata som pratar om honom.

Mycket rykten i Tyskland om att Kevin de Bruyne och Dortmund är överens om ett femårskontrakt. Medan Chelsea vill använda honom som mellanskillnad för en spelare jag inte anser vi behöver. Jag är verkligen inte glad över det här, jag anser att Kevin de Bruyne skulle bli en tillgång för oss, och en långt större sådan än den spelare vi sägs köpa för honom, Schürrle. Det här har dock pågått så länge att man undrar.

Chelsea förväntas hålla skadeläget hemligt inför finalen i Europa League. Inget har ännu sagts om John Terrys vristskada och Eden Hazards lårmuskelskada. Det spekuleras i att Chelsea inte heller vid dagens presskonferens säger något. Av tv-bilderna att döma var bägge nog för att hålla dem borta, men skulle jag gissa är nog Hazard närmast spel. Vilket ju är lite av en personlig katastrof för JT som också missade förra årets stora final, om än av andra skäl.

Chelsea lär också förbereda sig på att finalen kan avgöras av straffar. Vilket vi lärt oss behärska bättre än förr. Juan Mata är en av dem som i media säger sig vara vilig att ta en straff trits missen i München (det blir också hans 132:a match på två år, snacka om någon som behöver semester i somma, men det kommer han inte att få då han ska spela Confederation Cup i sommar för Spanienr). Luiz är en annan given straffläggare. Lampard och Hazard är de som tagit straffar annars i år. Torres har också skjutit straff nu fast han förr inte ansågs vara en straffläggare.

MÅNDAG:
Det blir ingen play-offinal mellan gamla Chelseaspelare då snart Unitedspelare Zaha (två mål) förstörde favoriterna Brightons hopp om en resa till Wembley. Ian Holloway är en räv och har tagit upp lag förr från The Championship.

Bernard, playmaker i Atletico Mineiro i Brasilien är återigen aktuell för Chelsea sägs det. Även Dortmund lär vara intresserade av 20-åringen.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie