Matchen:   Manchester United v Chelsea    0 - 1  (0-0)

1.Cech
28.Azpilicueta
2.Ivanovic
4.David Luiz
3.Cole
7.Ramires
8.Lampard (k)
11.Oscar
10.Mata
13.Moses
29.Ba

Avb: 22.Turnbull, 19.Ferreira, 26.Terry, 24.Cahill, 57.Ake, 30.Benayoun, 9. Torres.

MANCHESTER UNITED

Lindegaard; Rafael, Evans, Vidic, Evra; Jones, Anderson; Valencia, Cleverley, Giggs; Van Persie.

Avb: De Gea, Ferdinand, Rooney, Hernandez, Scholes, Kagawa, Büttner.

Domare Howard Webb.

.

Första halvlek

   

Andra halvlek

Det är en riktigt tuff uppgift idag. Helst behöver vi tre poäng, men även en poäng behövs. Vårt största hopp ligger förstås i att laget spelar som de kan ibland och gjort ibland mot United, näst störst är att vi har motivationen - det har knappast de. De Gea som varit lite av ett spöke och gjort sina bästa matcher mot oss står inte, det känns rätt bra.
    Hazard som rapporterades ha skadekänning spelar inte, inte heller från bänken. Det känns ju inte så bra med tanke på den form han visat. Luiz tillbaka på backen. Får hoppas Lamps tangerar rekordet idag. Ba istället för Torres.

Det är inte det bästa United-laget, men räkna med att ersättarna vill visa vad de går för. Det jag ser som vår bästa chans är att jag är klart tveksam till deras mittfält. Där borde vi kunna få ett grepp stora delar av matchen.
   United startar matchen väldigt tydligt med långa bollar ut på kanterna. Det är Fergusons favoritspel med yttrar som tydligen ska gälla idag - men till skillnad från Benitez är Ferguson en fantastisk matchcoach så räkna med ändringar om det inte funkar.
    Mycket bra chans för Ba på en boll från Mata, men Ba är lite för långt fram och det blev en bit utanför. 3
    Chelsea trycker på och lyckas missa på alla upptänkliga sätt. Azpi slår bollen på en Chelseaspelare, Ba slår en rundpall i luften på en annan fin lyftning fram till honom av Mata och sedan passar han fel. 7. Men bra initiativ även om det redan börjar se ut som om det är det ineffektiva Chelsea som dykt upp idag. Hoppas innerligt jag har fel.
    Cole blir överlistad men Cech stannar upp bollen som kan tas bort av övriga försvarare. 8
    van Persie bröstar ned bollen till Cleverley som skjuter långt utanför. Det är på Chelseas vänsterkant som det händer och Cole behöver backning där just nu. 9
    Kanske borde Benitez ta Moses från högerkanten och byta med Oscar för Moses kan gå ned och täcka upp bättre än Oscar på kanten och då nästan allt som United gör kommer från deras höger är det för mig det givna taktiska draget just nu.
    Ba tror han har någon bakom sig och släpper bollen. Ba har börjat aktivt men väldigt tveksamt. 12
   Oscar försöker ta ut Mata i en djupledslöpning men Mata är offside och bollen är lite lång. Det verkar nu som om Moses faktiskt kommit över till vänsterkanten för att hjälpa till. 13
   Oscar går ensam och skjuter överraskande men Lindegaard lyckas styra bollen i stolpen. 14. Mycket nära.
    Giggs lätt skott som Cech inte har några som helst problem med. 15. Webb släpper att Evans håller i Ba.
    Chelsea anfaller bra efter misstag på mitten, men Mata släpper bollen till Moses istället för att skjuta själv men Moses skjuter fullständigt uselt upp mot strålkastarna. 17. Ännu ett bortslarvat ögonblick. Vi har inte råd med mycket fler sådana mot United och vi har redan missat flera lägen.
    van Persie totalmissar och bollen till inkast. Försvaret var vakna på honom. 18
    Mycket bra inlägg men Anderson missar precis, och sedan står han ivägen för Cleverleys skott. 19. Uniteds bästa chans hittills.
   Chelsea pressar väldigt högt och till slut blir det en hörna av det. 20. Det är inte United vana vid. Ba nickar ned till Iva och efter lite strul blir det en ny hörna. Lindegaard boxar ut.
    Chelsea är lite överraskande, men kanske ändå inte det dominerande laget. Det är ju vi som måste vinna. United kan unna sig att spela på resultatet för en gångs skull. Väldigt bra fart på våra fans också.
   Kort hörna men Chelsea hittar ingen väg fram. United står alltför rätt. 28 Lampard skjuter till slut från distans men det är alltför rakt på och alltför lätt att rädda.
    Moses fälls och ingen åtgärd. Mycket tveksamt faktiskt. 29
   Ba skjuter men utanför. 30
   Visst, jag är fördomsfull mot Webb men jag tycker faktiskt lite väl många 50/50-grejor går deras väg redan i matchen. Inga stora fel, men...
   Bra försvar av Chelsea när van Persie är fri med Luiz. Azpi kommer till hjälp och täcker hans skott. Bra försvarsspel. 33
    Anderson har tur med en boll och det blir ett bra anfall där inlägget går konstigt och Cech boxar liggande ut det, men Cleverleys skott på den går högt över. 34
   United börjar skära av våra passningar bättre nu, vilket är ett tecken på att Chelsea behöver höja tempot
   Ett möjligt felbeslut som gick vår väg. 37
   Och ett till... Kanske jämnar saker och ting ut sig.
   Fin aktion av Moses och det slutar med en hands på honom, men frågan är om det inte var det på försvaren också. 40
    Bra försvarsspel av Cole som tvingar Jones ned i en ofarlig position, och innan dess var det Azpi som försvarade bra. Azpi har varit en av halvlekens bästa. Särskilt defensivt.
   Riktigt farligt när van Persie petar till bollen men som tur var gick bollen utanför. Annars hade nog Cech inte hunnit dit. 43
   Oscar skjuter men bollen strax utanför. 43
   Iva tittar på bollen och ser inte att Giggs dyker upp bakom honom. Det kunde slutat illa. 44
   Vidic får in bollen till en van Persie som är fri men nicken rakt i famnen på Cech. Där missade försvaret då det var en försvarare kort i det läget. 45

En bra fotbollsmatch men Chelsea är tyvärr lite ineffektiva. Ingen förtjänar underbetyg även om Rami varit lite för osynlig och Ba har tagit felbeslut och missat grovt i bra lägen. Så förhoppningsvis smäller han till som han gjorde senat. Mata, Oscar och Azpi kanske bäst.


    

 

Moses är tillbaka till höger i början av halvleken. Oscar försöker hitta Mata men det går inte. 48
   Offside på van Persie och självklart är det rätt då det är Sian Massey som dömer där. Jag är oerhört imponerad av henne som linjedomare, skulle vara väldigt kul att se henne döma som huvuddomare men det lär hon väl inte få göra. Det är ju rätt mycket bli vid din läst som domare. Luiz satte van Persie i offside så han ska ha beröm för det.
   Moses spelar in bra, men Evans lyckas täcka bort Ba. 50. Hörna. Dålig hörna, men Chelsea fångar upp och Luiz går ned på linjen.Giggs drar ned honom på linjen men Webb går som så ofta Uniteds väg. Fel av domarna. Inte ens frispark.51. Enda man kan säga är att domarna hade inte reprisen, och Giggs skymde vad han gjorde för linjedomaren.
   Vidic varnas. 52.
   Chelsea spelar bra men Ba hinner inte fram utan Evra bryter. 52
    Mata i kamp mot Vidic, inte helt jämna odds. 57. Strax efter blir det frispark mot Mata för nästan inget alls, enligt reprisen.
    van Persie borde varnats när han sätter upp båda händerna i ansiktet på Luiz. Webb håller på att förlora greppet om matchen om det här får fortsätta. 61
    Valencia oroar på kanten, men oj vad dålig kvalitet det har varit på de flesta av hans inlägg. Plockpotatis för Cech. 64
    Azpi inlägg men för nära målvakten. 66
    Bra frisparksläge för Mata när Evra trycker ned honom. Mata sätter den i mure, det såg nästan bestämt ut på förhand då Luiz var där för att plocka upp returen. Någon form av udda variant var mitt intryck. 68
   Rooney och Buttner på väg in, Cleverley ut och Anderson ut. 68
   En uppväxling för United då Cleverley inte var särskilt bra och Anderson försvann ur matchen. Buttner tydligen in för att få medalj.
   Mata och Rami samspelar bra, men en touch gör att Lindegaard kan ta hand om bollen. 71
    Jag tycker nog Benitez ska ta in Torres nu, kanske tillsammans med Ba. Men Ba har inget flyt med sig även om han förstås jobbar hårt.
    Uniteds första hörna i matchen. Giggs tar den och Cech boxar ut. 72 I andra vågen slår Valencia ett bra inlägg men bicken över sedan.
     Bra brutet av Luiz när United försöker rulla upp Chelsea. 74
    Torres kommer in även om det går långsamt att få av sig överdragskläderna. Offside på van Persie 75
    Torres in och Moses ut. Bra, jag vill se två anfallare. 76. Chelsea har fortfarande ett knappt bollinnehavsövertag.
   Mata kastar sig fram på ett bra inlägg från Lamps, men Mata saknar ett par centimeter. 77
   Dubbelhörna. Iva i kamp med målvakten och det blir ny hörna. En tredje, andra från höger. Frispark för målvakten. 78
  Iva täcker nästan bollen in i mål. Usch. 80
   Jones gult kort då han stoppar Rami, hade det varit 65 m längre upp på plan hade det blivit rött då det var avsiktlig fällning för att stoppa en kontring.
    Bra frisparksläge efter att Evra igen knuffar omkull Mata någon meter utanför straffområdet. 82.
   Luiz, Lamps eller Mata? Svaret blev Luiz och lite över målet. Tyvärr. 83
    Mata slarvar bort ett anfall men det blir inkast åtminstone.
   Luiz blir vansinnig då van Persie igen är inblandad. Luiz är riktigt arg och blir förstås varnad. Onödigt men van Persie har nog gått dem lite på nerverna. 86
   Mata försöker hitta Torres, Evans emellean.
   Fint spel och Mata skjuter ett rätt löst men perfekt placerat skott via stollpen i MÅL. 87 Möjligen lite touch på Jones, mycket fin klack från Rami till Oscar som smart hittade Mata. Efter att vi fått en 50/50 med oss när Rami och Rooney krokade ihop och Rami kom ut som vinnare med bollen och drog upp anfallet.
   Rafael gör ned Luiz och det är oerhört upprört, inte minst med Giggs. Rafael får direkt rött kort för det överfallet. 89. Reprisen visar att det är solklart men Luiz utnyttjar onekligen siutationen.
     Gissa om Ferguson kommer att gnälla på Webb idag. Först Rooneysituationen som jag nog tyckte Webb gjorde rätt i och utvisningen är också rätt. Det var en ren hämndaktion av Rafael centimeter framför Massey.
    Aké in för Mata. 90+1 Fyra minuter tillägg. Jag sa ju att Webb var på väg att tappa matchen och det gjorde han, dock lite förvånad över att det skulle bli åt det hållet. Men domsluten var rätta även om Luiz lätt kunde låtit bli leendet i kameran.
    8e utvisningen i PL mellan oss, 5 till Chelsea och 3 till United.
    Torres klumpigt fäller Jones och ger United en ny chans. 90+4. Torres nickar själv bort lyftningen in. Rami skjuter på kontringen, strax utanför. 90+4
   

 

VINST. Underbart viktig seger för oss.

En klart sämre andra halvlek men i det stora hela anser jag att vi var bäst. Hetsigt slut men där var det goda domslut. Ett av Matas viktigaste mål. Tillbaka på tredjeplatsen. Så härligt.
    
        

 


 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!