Avb: 22 Ross Turnbull, 2 Branislav Ivanovic, 34 Ryan Bertrand, 8 Frank Lampard,30 Yossi Benayoun, 9 Fernando Torres. Mikel

Vorm; Rangel, Chico, Williams (k), B Davies; Britton, Ki; Hernandez, De Guzman, Routledge; Michu.

Avb: Tremmel, Tiendalli, Taylor, Monk, Dyer, Schechter, Moore.

Domare Mark Clattenburg.

.

Första halvlek

Andra halvlek

JT spelar två matcher i rad, det har väl inte hänt under Benitez managerskap hittills. Synd att Lamps inte får en chans att bättra på sina målsiffror, men annars är det en stark elva Chelsea ställer på benen. Seger är ju också ett absolut måste idag.
     Noterbart är att Mikel saknades i den officiella laguppställningen på Chelseas hemsida,men finns med i TVs.

En rätt tam inledning på matchen där Swansea kortpassar och Chelsea har prövat lite längre bollar. Det har handlat rätt mycket om Luiz som är lite överallt så här de första fem minuterna.
   Första skottet på mål av Hazard, men det är en lätt match för målvakten. 6
   Bra frisparksläge lite till höger utanför straffområdet. Mata lägger den i muren och Rami får inte till skottet efteråt. 13
   Swanseas första framstötin i straffområdet blir rätt ofarlig. 14
   Hazard och Oscar försöker såga sig fram men sista bollen är inte helt lyckad. 15
   Ba vänder upp och skjuter direkt, överraskande och med svår bollbana och Worm har stora problem med det, tyvärr ingen med på returen. 16
   Första hörnan går till Swansea. 20. Rami har samtidigt fått en smäll och ser ut att ha rätt ont. Ser inte bra ut. Lårkaka? Han är redan rätt bandagerad där. Lamps och Mikel börjar värma.
   Farligt skott, eller inlägg som Cole bryter framför Cech. 21
   Rami tillbaka in på plan. Men bara någon minut för han kan inte fortsätta utan ersätts av Lampard. 24
   Två bra chanser för Swansea, men grova missar. 26
   Oscar igen har lite dålig bollmottagning och bollen rinner iväg. Bra anfall annars. 27
   Full kalabalik med Oscar och Ba i huvudrollerna men ingen fick iväg något riktigt skott utan blockerades. 28
   Bra försvarsspel av Azpi och det blir hörna på kontringen. 29. Snabb kort hörna, som inte blir till något.
   Oscar har lite träben idag, nu tappar han ut en boll över linjen. 31
   Nära att Haz fick läge men passningen från Ba var nog lite överraskande. Lampard har varit bra sedan han kom in. 34. Luiz skjuter men skottet blockeras.
   Lampard skjuter med vänster, men det går över. 35
   Michu skjuter utanför men bäst läge hade Hernandez men försvaret täckte bort honom. 36
    Chelsea har dominerat halvleken men Swanseas chanser har känts lite rakare och mer direkta.
    Bra frisparksläge i straffområdeshörnet.. Williams varnad för armbåge i ansiktet på Oscar. Mata lägger in bollen och Luiz försöker en språngnick somdock går utanför. Svår boll som kanske Cahill borde fått istället. 38
   Lampard kan spela Mata i bra läge men får också fritt skottfält. Bra skott men Worm lyckas rädda. 40. Cahill nickar precis över på hörnan.
   Otäck smäll med Luiz och Davis. Skallade ihop på mittplan. Luiz verkade klara sig bäst. Men bägge Bägge två tar sig upp dock och kramar om varandra, skönt.
     MÅL. Oscar prickskjuter in målet och visar att det träben han haft tidigare inte längre gäller. Mycket bra anfall där Jt bryter och spelar Lamps som spelar ut till Oscar som sätter den perfekt. 44
    Chelsea pressar på ordentligt just nu och särskilt Oscar står i centrum. Fyra minuter tillägg.
   Dålig hörna igen av Mata. Det vore bättre om Lamps fick ta dem.
    Mata tar sig in i straffområdet och Britton trycker ned honom. Straff. Britton varnas för att sparkat undan bollen i frustration efteråt. Lampard tar straffen förstås. MÅL. Stenhårt och Lampard gör sitt 201:a mål för Chelsea. Worm hinner inte ned så hård är bollen. 45+2

Vilken avslutning vi fick på halvleken. Två snabba mål och det känns bra. David Luiz lite av halvlekens man då han var precis överallt, men Lampard slår honom ändå med ett målpass och ett mål och ett väldigt bra inhopp redan innan dess.

Otur att Rami blev skadad, men vilket inhopp det blev för Lamps. Rekordet är verkligen inom räckhåll fortfarande även om klubben tänker tvinga iväg honom (idioter som de är).
   Chelsea lyckas hålla bollen i Swanseas straffområde en lång stund men det blir aldrig någon riktig målchans av det. 46
   Ba har varit väldigt aktiv i andra halvleks inledning. Men saknat turen att få bollen i rätt läge.
    Hernandez fixar dagens högsta boll när han skjuter mot mål men träffar typ läktartaket. 48
    Bra försvarsspel av Cole. 50
    Swansea spelar bättre i andra och de satsar på att få till en tidig reducering, även om Chelsea haft bästa chanserna under de intensiva första sju minuterna.
   Ba tar bollen av Williams och skjuter ett lurigt skott i svår vinkel, men Vorm tar bollen med lite problem. 53
   Routledge tar sig förbi JT och Cahill bryter bryskt men korrekt. 54
   Azpi kortas efter gått in sent i en tackling. Lång diskussion med Clattenburg. 55. Inget att säga om, det var fel av Azpi.
    Jag är lite oroad över att Chelsea stundtals ser ut att spela Benitez-fotboll nu, på resultatet och utan att istället försöka gå för fler mål (även om vi haft några bra lägen ändå).
   Swansea har ett bra anfall. 56
   Hazard drar upp anfallet och Lampard släpper passningen till Ba som skjuter mycket bra, men Worm gör en jätteräddning. 59
    Lampard gör ett felpass till de Guzman som turligt nog väljer helt fel och försvaret kan ta hand om det. 61
   Ba halkar när han får en bra boll och har lite problem med mottagningen. 62
   JT på rygg får inte träff på bollen, hade tryckts ned ordentligt momentet innan. 64
   Långt inkast till Ba men innan han vänt upp och fått bollen ordentligt under kontroll hinner försvaren täcka ut bollen när han skjuter. Usel hörna igen, kortvariant där Oscar till slut lägger bollen långt förbi mål och medspelarna. 66.
   Dyer in för Routledge. 66
   Det är helt klart att Chelsea mest spelar av matchen även om de blixtrar till ibland. Lampard hittar nästan Ba men bollen går förbi och Worm kan lätt plocka upp den. 68 Swanseas vilja att försöka komma ifatt har också ebbat ut en del så matchen är rätt trist för ögonblicket.
   Britton ut för Shechter. Offensiv satsning av Laudrup. 69. Strax innan varnades en Swanseaspelare, men jag såg inte vem. Verkade vara en tuff varning.
   Luiz återigen problem med en huvudskada men är snabbt på benen.
  Bra försvarssspel av Chelsea och Williams får sitt andra gula. Clattenburg friade ordentligt det var nästan frilägesutvisning.
   Väldigt nära mål av Mata och Ba. Matas skott precis utanför och Ba får inte fram foten för att stöta in bollen. Mycket nära igen. 74
   Långpass från Luiz till Ba men försvararen får bollen till inkast. 75
   Mata väldigt aktiv och dominerar just nu på plan. Det är dock i det stora hela en rätt avslagen tillställning just nu, men små ögonblick av intensitet.
   Mata spelar fram Lamps med en av sina nästan patenterade små lyftningar men Lamps hinner inte få ned bollen. 80
   Hörna för Swansea och de tar in Taylor för Davies. 81
   Lampard får nästan läge men spelar Ba som inte kan vända upp och Chelsea får börja om. 82
    Ba klipper till i steget och blir tacklad i samma ögonblick. Vorm klarar men hur illa skadade sig Ba? 83 Direkt på utspark från Cech.
    En väldigt billig frispark när Luiz tar sig förbi Hernandez. Feldomslut.
    Hörnvariant, lång till Lampard som skjuter direkt men skottet täcks. Synd, det var ett bra skott som hade kunnat gå i mål. 87
    Tre minuter tillägg, kan Chelsea göra en liknande avslutning av den här halvleken?
   Mata försöker antingen lirka in bollen eller sikta på Ba. 90+3
   Ba halkar igen och bollen långt utanför.

En kontrollmatch och de blir ju aldrig särskilt roliga, men roligt att se Lamps ta ett steg närmare rekordet och ett snyggt mål av Oscar.

Tillbaka på tredjeplatsen och så får vi hoppas resultat på Emirates står sig. 1-1 där passar oss alldeles utmärkt, vi tar/tog oss förbi Arsenal med det och United kan inte slå vårt poängrekord.