csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 34 sp 19 v 8 o 7 f 68 - 35 mål 65 p

28 april 2013

CSFCs spelarbetyg mot Swansea

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betgsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Hade inte särskilt mycket att stå i. 7
César Azpilicueta Bra match av Azpi men gjorde en ful tackling som kunde lett till en annan färg på kortet, hade han haft otur med domaren. 6+
Gary Cahill Ställdes inte på några större prov, men såg inte heller ut att vara matchotränad alls. Bra match. 7
John Terry Positionsspelet i försvaret är så gott som alltid bättre när JT är på plan. 7
Ashley Cole Som i torsdags väldigt bra defensivt. 6+
Ramires Hann inte med mycket innan han skadades tyvärr. 6
David Luiz Det märks att Luiz trivs på mittfältet och han går ofta väldigt offensivt trots utgångspunkten ska vara det defensiva mittfältet. 7+
Juan Mata Alltid kvalitet men fram till slutet av matchen inte dominant. På slutet märktes han desto mer, men missade avgörande ögonblick. Borde gjort mål idag. 7+
Eden Hazard Bra i första men mer dominant i andra. Spelade lite djupare i plan än oftast och fick där utrymme att glänsa många gånger. 7+
Oscar Det var lite träben för Oscar som inte var god vän med bollen i första halvlek fram till ett perfekt avslut i 44 minuten. Mycket snyggt mål. Efter det var han inblandad i allt i den intensiva avslutningen på första. Plus för målet, annars lite passiv idag. 7
Demba Ba Väldigt fint skott som gav Worm problem vid flera tillfällen. Lite anonym kanske i första, märktes väldigt mycket mer i andra. Riktigt bra andra halvlek men sista lilla turen med att få ett mål saknas. 7
---
Frank Lampard Fantastiskt bra inhopp, riktigt bra från första sparken och sedan ett målpass och sitt 201:a mål på straff. Inte lika dominant i andra men bra. 7+
  För kort tid för betyg. -

Vikarierande manager RAFAEL BENITEZ INSATS

BETYG

Med facit i hand borde ju Lamps fått starta. Det blev lite väl mycket Benitezfotboll för att kontrollera resultatet på större delen av andra halvlek. 6+