Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 34 sp 19 v 8 o 7 f 68 - 35 mål 65 p
22-28 april 2013

Nyheter v-17

Sign up for Frank. >>>
Den BLÅ reklamfilmen >>>


SÖNDAG:
Reading och Queens Park flyttas ned efter att spelat oavgjort idag. Jag hade trott båda skulle klara sig, QPR mest för att de köpte så fritt och mycket men oj vad de köpen har svikit. Reading såg också ut att värvat bra, men de fick aldrig spelet att fungera. Båda har också bytt managers till ingen nytta.

Jag tror Gary Cahill kommer att få spela mot Swansea, det var länge sedan sist då hans skada visade sig ta betydligt längre tid att läka än man först trodde. Ba lär säkert också få starta då Torres nu spelat tre matcher på raken. JT och Lampard lär nog offras till bänken om Benitez agerar som han brukar. Chelsea har inga andra skador just nu förutom som alltid långtidsskadade Oriol Romeu.

En fråga som få vågar ställa men som måste ställas är hur kommer Mark Clattenburg att sköta sig i matchen mot Swansea. Det har ju talats mycket om rasismanklagelserna mot honom från Mikel och Ramires (som aldrig kunde styrkas och kan berott på hörfel). Den biten oroar mig inte alls, det tror jag både spelarna och domaren kan stå över. Min oro är mer över hans kompetens med tanke på hans rent ut sagt usla och närmast partiska insats i den matchen mot United. En match United aldrig någonsin skulle vunnit utan Clattenburgs direkta hjälp. Clattenburg är ju i en position att även påverka den här matchen nu och även om jag inte tror han är ute efter det, känns det inte tryggt att veta att han förmodligen inte hyser några varmare känslor för Chelsea eller de inblandade spelarna. Eller är jag bara nojig efter alla usla domarinsatser vi fått uppleva i år med Clattenburg, Foy och tjecken i torsdags med flera?

LÖRDAG:

Juan Mata fyller år och vill som födelsedagspresent ha en vinst mot Swansea. Det vill vi också för Matas och Chelseas skull. Swansea ligger så till i tabellen att de inte har något direkt att spela för. De kan inte klättra och de kan inte åka ut och de har redan sin plats i Europaspelet garanterad så Chelsea borde onekligen vara oerhört mycket mer motiverade. För vi har verkligen något att kämpa för. En vinst tar oss tre poäng före Tottenham och så får vi hoppas att Man United inte är helt sönderfestade utan kan ta poäng mot Arsenal. (Där hoppas jag verkligen på oavgjort, då det innebär att United då inte kan ta vårt poängrekord, vilket nu är Fergusons största mål när titeln är helt säkrad).
    Swanseamatchen är faktiskt den enda lätta matchen vi har kvar, både på papper och för mig. För sedan följer United borta (aldrig någonsin en lätt match även om de redan är mästare och kanske inte kan nå poängrekordet), Tottenham hemma i en match som kanske avgör vilka som får spela CL av de två lagen, näst sista matchen är mot Aston Villa som kämpar för livet nere i botten på tabellen (usch, möta lag i det läget den här tiden på året är inte lätt oavsett kvalitetsskillnader i trupperna) och sista matchen är mot Everton som ännu skuggar en CL-plats - den matchens svårighetsgrad avgörs självklart väldigt mycket av hur tabellen ser ut just då. Och den är efter en eventuell EL-final.

Synd att Wigan inte kunde hålla sin ledning utan fick se en flipperboll gå in som självmål, men de lurade ändå Tottenham på två poäng vilket vi får tacka för då det innebär att Tottenham fortfarande är bakom oss trots en match mer spelad.

John Terry har deklarerat att han återigen vill spela för England om han blir uttagen, även om det innebär att han måste spela tillsammans med Rio Ferdinand.

FREDAG:
Jag börjar verkligen undra om det är värt det.

En dag när hatarna får bort Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson från den svenska klubb jag själv stödjer och har jobbat för, får mig återigen att börja undra. Jag har varit redaktör på Chelsea Vital och mött sådana här hatare från flera olika kulturer och tyckte Vital gjorde på tok för lite mot dem och valde därför att lämna Vital trots att jag hade enormt mycket roligt där och tror jag bidrog. Istället valde jag att satsa ännu mer på CSFC, men valde helt bort möjligheten till kommentarer här då det tyvärr missbrukas och kräver ständig övervakning.

Jag kan inte och kmmer aldrig att acceptera när supporterskap går över gränsen och inte längre handlar om att stödja sin klubb och möjligen reta och irritera sina motståndare, till hot och hat.

FY FAN FÖR DE HÄR ASEN SOM FÖRSTÖR både för Djurgården, svensk fotboll och fotbollen i största allmänhet. En bra sak med England är att man åtminstone försöker rensa bort och förbjuda sådana här hatare att identifiera sig med och påverka andra under täckmanteln att de är supportrar till en klubb.

Jag mår faktiskt lite illa över den här sortens lägsta av de lägsta och jag kan bara hoppas vi slipper dem här och vår Facebooksida.


 


Nog är det ironi ändå, Suarez skulle aldrig fått vara kvar på plan då han redan hade en varning när han bet Iva i söndags och sedan avgör han matchen med sista bollen i den på extrem övertid. Luiz kunde nog ha åkt ut när han frustrerad gav sig in sent och steg på underbenet på en spelare efter att själv blivit nedgjord några gånger utan att domaren brydde sig, och så avgör han med matchens sista boll.
   Jag är faktiskt oroad över hur oerhört domarstandarden sjunkit både i Europa och England i år. Jag kan tycka att sådana grejor som Luiz gör faktiskt borde ge avstängning i efterhand. Men vi har ju sett Sturridge och Aguero göra ännu värre saker bara de sista två veckorna... Enda lösningen som jag ser det är bedömningar i efterhand och bestraffning. För uppenbarligen hänger domarna inte med längre, men deras egon och status ska till varje pris skyddas av Fifa och förbunden genom att de inte får efterbedömas som domare i nästan alla andra sporter.

Vet fortfarande inte vem jag är mest förbannad på, domaren som gjorde ren domarskandal igen (fjärde tveksamma, andra rent totalt feldömda straffen emot oss i EL) eller Benitez som igen sätter Chelsea på att spela på resultatet utan att gå för vinst. Ärligt talat, jag blir så glad när han försvinner om en månad. Han gjorde allt annat rätt i matchen, men likt förbannat ska vi försvara oss fram vilket Chelsea gång på gång i år visat att vi inte klarar av. Det är bara fyra dagar sedan vi senast misslyckades. Hans attityd är så fel, hans taktik är så fel för det spelarmaterial vi har.

ÖVERHUVUDTAGET tycker jag domarstandarden rakt av i år har varit påfallade usel. Ett stort steg bakåt för domarna just nu, hoppas det blir lite bättre när de får målteknologi (dock ej i Europa då Platini vägrar) nästa år.

TORSDAG:
Todd Kane,
utlånad till Blackburn för resten av säsongene har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2016. 19-årige Kane spelar oftast högerback.

Det blir en tjeckisk domare ikväll. Pavel Kralovec. Jag vet inget om honom, men jag vet att Chelsea kan inte underskatta hemmalaget det allra minsta. Särskilt inte som vi inte direkt glänst i våra bortamatcher i Europa hittlls och de exempel som hemmalagen i närliggande Tyskland satte igår mot favoriterna sänder kalla kårar längs ryggen med tanke på hur ojämna Chelsea varit den här säsongen.

Ashely Cole
och Gary Cahill är aktuella för spel ikväll.

Chelsea har tjänat 1m euro på att nå semi i Europa League, de kan nå 2,5-5m euro om äventyret fortsätter. Till prissummorna kommer självklart också publikintäkter och tv-pengar.Det är alltså inte bara statusen som är annorlunda i Europa League och Champions League, det är också en enorm skillnad på prispengarna.

Noterbart är kanske att samtliga semifinalister i Europa League i år kommer via Champions Leaguespel.

Idag sitter tennis-ikonen Roger Federer och hejar på sitt Basel i Europa League-semin. Han tippar också 2-1 till Basel. Själv är jag nöjd med oavjort bara det blir mål. Fast en vinst skulle onekligen sitta bra för Chelsea behöver arbetsro just nu med tanke på hur Bitaren fick stjäla poäng från oss i söndags. Jag blir dock inte helt missnöjd med Federers förhoppning, för Basel är ett bra hemmalag så det är väldigt viktigt att vi gör mål och skulle vi förlora är 2-1 det absolut bästa förlustresultat som finns, kanske. Dock hoppas jag att Chelsea kan släppa lös som vi sett flera gånger och spela ut och få ut all den talang som ibland känns som om de spelar under strypkoppel när taktiken känns så fel (typ första halvlek mot City i FA Cupen). Stor varning dock för Basel, och vi har ju sett hur hemmalagen fullkomligt exploderat i CL-semifinalerna i veckan.

Jag har hela året tippat Real som CL-vinnare, men efter Lewandowski-show visar det sig nog att jag är en lika usel tippare som alltid. Straffen blev spiken i kistan. Dortmund spelade ju som i trans, de var inte lika överlägsna som Bayern mot ett underlägset och underpresterande Barca, men oj vilket utfall de fick då Lewandowski hade en sådan där match en spelare förmodligen knappt ens vågar drömma om.

Jag måste dock säga, jag verkligen älskar två sorters fotboll (och är dödstrött på spansk kontrollfotboll), det är tempofotboll, skälet jag blev kär i engelsk fotboll och kontringsfotboll och just nu i detta ögonblick gör ingen det bättre än tyska lag.

ONSDAG:

Luis Suarez fick tio matchers avstängning för bitangreppet mot Ivanovic. Bra tycker jag att FA agerar bestämt, mycket mer bestämt än jag trodde de skulle. Jag utgår dock från att sista ordet är inte sagt - det lär säkert bli överklaganden från Liverpool som redan uppträtt väldigt ryggradslöst i den här affären är väldigt upprörda. Förstår inte varför, Suarez har gjort bort sig lite för många gånger och självklart blir återgångsförbrytare hårdare straffade - men oj vad scousersupportrarna nu gråter krokodiltårar i pressen, särskilt här i Sverige.

TISDAG:
Hade 3-0, 19x pengar för jag tycker Barcelona är sämre i år än de senaste 6-7 åren. Tyvärr vann jag som vanligt inte. Men jag har sagt det i flera år, den tysk jag helst vill se i Chelsea är Thomas Müller.

Islam Feruz avgjorde i uppvärmningen för U-18. Han gjorde enda målet mot Bolton, men det är på måndag det gäller. Första finalmatchen i FA Youth Cup.

Fifa som påstår, med mycket liten trovärdighet, att de ska rensa upp och försöka ta itu med sitt rykte om mutor och ohederlighet är inte särdeles samarbetsvilliga. Den kommitté som leds av schweiziske juristen (det är alltid sådana som leder Schweiz-baserade Fifa och Uefas "utredningar") Mark Pieth har inte gjort några som helst framsteg och nu har anti-mut experten Alexandra Wrage totalt tröttnat och avgår från vad hon betraktar som en fullständigt osamarbetsvillig utredning. Jack Warner, den mest korruptionsanklagade tillsammans med Hammam, kommer säkerligen på något sätt att frias då han ju hotat med att annars kommer det att komma fram saker om Blatter själv. Wrage tror inte den rådgivande undersökningen kommer att kunna få något som helst inflytande på Fifa. Tyvärr har Fifa absolut noll trovärdighet när det gäller korruption långt tillbaka, tidigare ordförande som Havelange har ju visats vara enorma mutkolvar i andra sammanhang och vem tror det annorlunda inom Fifa?!

MÅNDAG:
Vi får gratulera Man United till ligatiteln. Det har stått klart länge och helt spikat är det inte förrän om 45 minuter, men med 3-0 i ryggen efter ett hat-trick av RvP frågan är inte ens akademisk.      Förhoppningsvis stoppar vi dem dock från att ta vårt poängrekord. De måste vinna samtliga kvarvarande matcher för att göra det, och de ska möta oss. Å andra sidan med vår tur med domare just nu oroar jag mig för första gången för vår CL-plats nu. Jag trodde vi skulle vara närmare titeln i år, men med det oflyt och de beslut som tagits den här säsongen får vi nog vara mycket glada om vi kan komma före ett Londonlag. Men det är alltid nästa år. Och jag är övertygad om att vi har ett kanonlag på gång, bara ledningen kan få managerfrågan rätt.

Chelsea har värvat målvakten Shannon Lynn. Hon kommer från skotska Hibernian för att avvärja en krissituation i damlaget. Förstemålvakten Nicola Davies som är soldat i flygvapnet har förflyttats till Oman och andremålvakten bröt handen i vecka. Hur många manliga spelare känner ni till sedan andra världskriget som fått sin karriär avbrutna för att de förflyttats till andra placeringar i världen?

Det är inte nog med dåliga nyheter kring Chelsea. Nu har vi dessutom fått skandaldomaren Mark Clattenburg i hemmamatchen mot Swansea i helgen. Få av oss har väl glömt hans makalöst usla insats, för att inte säga rent partiska för motståndarna, i matchen mot United i höstas. Vi har sagt det förut, Chelsea har inget flyt just nu. Foy, Friend och Clattenburg på två veckor!
Plus ett par rätt usla insatser i matcher i Europa League, som straffen som var mer än ett skämt senast mot Rubin. Det var till och med mindre en straff än den de fick gratis i första matchen.

Det är lite fascinerande att se hur Benitez vägrar kritisera Liverpool för vad Sturridge och Suarez gjorde under matchen. Båda borde visats ut. Samtidigt som Benitez demonstrativt spelade Torres (som aldrig varit bra mot sin gamla klubb) och Benayoun istället för vad åtminstone jag tycker hade varit klart bättre alternativ. Men visst, domaren var usel och hur han ens hittade 6 minuter övertid övergick mitt förstånd och då lade han till ytterligare nästan minuten... Friend skötte matchen bra fram till straffen men där förlorade han den och lät Liverpool göra mer eller mindre vad de ville.

 

Rykten, notiser m m, v-17


SÖNDAG:
Intressant läsning, en statistisk jämförelse mellan Juan Mata och Eden Hazard. Väl värt att reflektera kring. >>>

Nu tlll och med säger Chelsea TV att Frank Lampard är en före detta Chelseaspelare. Av alla de saker jag upplevt som Chelseasupporter än nog behandlingen av Frank Lampard av Michael Emenalo, Roman, Gourlay och de andra slipsarna det värsta. Ken Bates försök att ruinera klubben för att rädda sina affärer var inte roligt, Matthew Hardings död, många resultat och domarskandaler, katapultstolen för manager är inte rolig, huliganerna som kidnappade klubben är inte roliga minnen - men just nu är behandlingen av Frank Lampard det som svider mest. Jag hoppas så mycket att ryktena om att JM kräver att Lamps är kvar för att han ska komma är sanna, men jag misstänker att ingen manager kommer någonsin att få full kontroll över spelartruppen och spelaraffärer i Chelsea. Nästa år är det JTs tur att tvingas bort, det är jag övertygad om - om vi inte får en manager som kan och får stå emot ledningen.
   Ändå är och kommer jag alltid att vara Chelseasupporter, det är på något sätt min identitet. Jag har dock inga som helst planer på att glömma det här eller tro något annat än att de ovan nämnda ligger bakom. Inte heller kommer jag någonsin tro att det är bra för Chelsea vad de gör. Och jag ber någon slags böner för att jag inte behöver uppleva Lamps i en konkurrentklubb nästa år. Det är i så fall en match som jag vägrar ens titta på. Vi älskade Zola, men Frank Lampard är nog Chelseas bäste spelare genom tiderna. Hoppas han får chansen av Benitez att slå målrekordet också. SIGN UP FOR FRANK.

LÖRDAG:
John Terry
lovar att han aldrig kommer att spela för en annan engelsk klubb. Läs mer >>

Tyska Bild som sedan i onsdags har hävdat att José Mourinho är klar för Chelsea säger nu att JM själv ska ha undsluppit det när han talade med Jürgen Klopp i samband med CL-matchen. De säger också att Chelsea nu intresserar sig för Robert Lewandowski. Ungefär som resten av Europa efter hans fyra mål på Real. Vi får väl se.

Udineses försvarare Medhi Benatia som Chelsea lär vara intresserade av flirtar nu med engelska klubbar om att komma och köpa honom i sommar. Jag är osäker om det är något för Chelsea, vi har väldigt bra med spelare, färdiga och kommande i försvaret.

Utlånade jättelöftet Nathaniel Chalobah gör ett drömmål vilket håller Zolas Watford kvar i kampen om en direktplats till Premier League. Se det här >>

Kevin de Bruyne är dagens rykte. Nu sägs det att han vägrar att bli lånad till Bayer Leverkusen (ev vill han bli såld till Dortmund istället, men besviken på hur Chelsea behandlar honom är han säkert, och jag med). Då hans lån till Leverkusen lär varit en viktig del av att Leverkusen skulle släppa André Schürrle till Chelsea för 20m (vansinniga pengar) pund då påstås det också att nu blir inte den affären av.

Mycket rykten idag om att det blir Kevin de Bruyne som ersätter Mario Götze i Dortmund. 135m kr ska ha kosta enligt de ryktena. Vilket än en gång visar hur snett ute Chelsea är i sin behandling av den Tintin-liknande belgaren. Självklart borde de Bruyne spela i Chelsea, inte säljas innan han spelat en enda match.

FREDAG:
Luis Suarez
har valt att inte överklaga sin avstängning på tio matcher. Förmodligen inser Liverpool och han att det förmodligen bara skulle ge en ännu längre avstängning. Kan inte säga jag bryr mig särskilt mycket. Vi lär knappast spela mot Liverpool utan Suarez, och den skada han åstadkom oss var ju framförallt att han fick vara kvar på plan - hade han blivit upptäckt hade han ju fått minst gult och blivit utvisad då han redan hade ett gult -vilket hade varit en bra mycket bättre grej för Chelsea, för då hade han aldrig kunnat göra 2-2 målet och lura oss på poäng som kan peta bort oss från en CL-plats.

Vi har redan hört det till leda, men återigen sägs det att André Schürrle kommer att skriva på inom dagar...
   Och de Bruyne ska gå andra vägen, till Leverkusen - men om det blir lån eller försäljning tycks ingen eller alla sig veta.

Det var ett tag sedan sist men nu ska Alexis Sanchez komma till Chelsea igen efter floppandet i Barcelona. Jag tror nog att Sanchez lämnar Barca men jag tror inte han kommer till Chelsea, och var ska vi göra av honom för ca 25m pund...?

TORSDAG:
Fiorentina lär anmält intresse för Fernando Torres vilket han nog gillar mer än Anzhi borta i Dagestan. Det gäller om Stevan Jovetic, förut så knuten till oss går till Arsenal som ska öppna plånboken i sommar.

Neymar kopplas åter till Chelsea även om nästan alla bedömare tror det bara är för att höja priset. Att Neymar hamnar i Barcelona är väl knappt spelbart längre.

"Lillebror" Hazard, Thorgan
beskrivs som ett av årets fynd under sin lånetid i Zuite-Waregem. Vilket ju är kul. Han har tydligen tagit ett stort kliv i sin utveckling och har kallats upp till belgiska U-landslaget vilket inte är illa med tanke på den talangbas som Belgien plötsligt fått. Läs mer >>>

Fler rykten om att Chelsea tänker sälja Kevin de Bruyne. De Bruyne som Leverkusen tydligen vill ha är själv mindre intresserade av dem utan vill nog till sensationen Dortmund där han säkert kan utvecklas ännu mer. Önskar jag kunde förstå varför Chelsea inte är intresserade av sin egen spelare.

Italienska rykten säger att vi är intresserade av Lyons försvarare Dejan Lovren.

Tyska Bild påstår att JM är klar för Chelsea. Jag tvekar, men jag tror som ni ser av artikeln här bredvid att det kan komma att bli så. Men klar, nej.

ONSDAG:
Rätt överraskande är att Fernando Torres närmast kritiserar Benitez för att denne inte har Chelsea spelande som ett lag utan förlitar sig för mycket på individuell skicklighet. Inte något jag väntat mig från en spelare som är den som gynnats mest av Benitez ankomst till klubben, något som enligt spekulationer också skedde för att gynna just Torres. Däremot tycker jag faktiskt Torres har en hel del rätt i en sådan kritik även om jag mer tror på att det är det alltför stora roterandet som är problemet att Chelsea inte spelar särdeles bra lagfotboll just nu. Torres räknar också med att stanna kontraktet ut, tre år till, i Chelsea oavsett om t ex Falcao kommer till klubben.

Daily Mail, som ofta har fel men också har rätt en del skriver idag en väldig övertygad artikel om att Chelsea tackade nej till Edinson Cavani (aktuell för PSG, affären ska vara gjord enligt vissa källor) därför att Chelsea är väldigt nära ett avtal med Radamel Falcao. Goda nyheter för mig, mindre goda kanske för Torres. Läs själva >>>

Martin Samuel, en av de krönikörer jag gärna läser i England skriver så här om Benitez uppträdande i söndags (och då kommenterar han ändå inte att Benitez valde gamla Liverpoolspelare istället för bättre spelare i matchen): "One of the reasons why Roy Hodgson was swiftly doomed at Anfield was his chummy relationship with Sir Alex Ferguson.
Liverpool supporters see their club as being on a permanent war footing with Manchester United and want a manager who shares their antipathy. Rafael Benitez was perfect for them.
Yet, so desperate is Benitez to stay in the good books at Liverpool and one day reclaim his job there that on Sunday, when a Chelsea player was bitten by Luis Suarez, he claimed not to have been aware of the incident and refused to comment when informed.
It was a day when battle lines were drawn. Those Liverpool supporters perplexed by the animosity towards Benitez at Stamford Bridge may now understand."

TISDAG:
Fjanterier.
Julio César går på sin kompis födelsedagsmaskerad, utklädd till sin kompis. Det vill säga killen han själv kallar Sideshow Bob och som vi all akänner som David Luiz. I klädseln ingick den typiska peruken och en Chelseatröja och nu gapar engelska medier om att han ska straffas för att burit en annan klubbs tröja. QPR har sagt att de kommer hantera "affären" internt.

Deco,
kommer ni ihåg den lille portugis-brasilianaren som kanske inte hade sin bästa tid i Chelsea säger något jag finner rätt sant. Att Roman driver Chelsea som ett fotbollsfan driver/skulle driva en klubb. Läs mer >>>

Gus Poyet
har förlorat en hel del av den respekt jag hade kvar för honom, trots att han valde att spela för Spuds. Han går återigen ut och försvarar Suarez och tycker dennes uppträdande inte är så mycket att reagera över ochklagar över dubbelmoral i engelsk fotboll. Det sista har han helt klart rätt i, se bara hur JT blev behandlad av FA. Men därifrån till att hävda att Suarez uppträdande inte är särskilt anmärkningsvärt. Nejdu Poyet, det är nog tur att du inte kommer tillbaka till Chelsea.

JT räknar med att öppna kontraktsförhandlingar med Chelsea i sommar. Med tanke på behandlingen av Lampard i synnerhet men även Drogba skulle jag nog inte vara lika säker. Det beror nog väldigt mycket på vem som kommer som manager.

Yossi Benayoun ska ha utsatts för rasistiska uttryck av Chelseas egen publik matchen mot Liverpool. Vet inte hur sant det är, men allt sådant är förstås helt oacceptabelt, precis som att bita motspelare. Även om jag personligen tycker det har blivit lite väl PK just vad det gäller saker som eventuellt möjligen kan tolkas ras-fördomsfullt. Särskilt när vissa ska frias direkt som Clattenburg trots att friandet faktiskt bara bygger på att ingen kunde bevisa att något blev sagt. Det är på tok för lätt att skrika på ras-kortet som även Jonevret i Norge har tagit upp med sin egen spelare som anklagade en domare för rasism för att domsluten inte gick hans väg. Rasism är vidrig, men allt är inte rasim bara för att det inte gillas av någon från en minoritet eller annan kultur.

Iva
har inte accepterat Suarez ursäkt enligt Sun. Han kommer inte att anmäla Suarez vilket han gjorde klart för polisen redan i söndags, men han accepterar inte heller kannibalens ursäkt. tur för Iva att det inte blev blodvite för då hade han väl fått ta rabiessprutor.

Det är väl närmast en kovändning. Jeffrey Bruma som varit utlånad två år till Hamburg och hela tiden pratat om att han vill stanna förklarar nu att han tänker minsann kämpa om en plats i Chelseas försvar nästa säsong. Ärligt talat jag var övertygad om att han skulle bli såld till Hamburg, men det verkar det inte som om Hamburg SV längre är intresserade av, vilket förklarar Brumas nyvaknade intresse för den klubb han tillhört sedan skolpojskåldern. Själv tycker jag nog Bruma stannat upp lite i utvecklingen och är mer intresserad av hur Tomas Kalas och Kenneth Omerou kommer att konkurrera under sommaren.

MÅNDAG:
Luis Suarez i rätt roliga montage. Se mer >>>

Jag håller inte med om den omedelbara slutsatsen, för den hävdar att David Luiz var inte en bra fotbollsspelare innan Benitez, för det var han. Men visst har Benitez haft del i att Luiz verkar mer fokuserad i sitt spel nu. Läs mer >>>

Luis Suarez ska få sin dom på onsdag, och jag tror att det blir inget särskilt hårt straff. Kanske 4-5 matcher. Liverpool har återigen ställt sig bakom sin spelare och bara gett honom ett symboliskt straff som han utnyttjar vilt genom att be dem skänka till Hillsborough-offrens fond. Hade hoppats på lite mer ryggrad från Scousers, men trodde det inte då Suarez är nästan hela laget i år. Hade också varit trevligt att få höra en ursäkt från Daniel Sturridge som också anser skulle visats ut för sin fula stämpling, men vars ojusthet helt har kommit i skymundan av kannibalens extremt omogna uppträdande. Min lillasysters bets, men hon växte ifrån det tidigt.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie