Matchen:   Liverpool v Chelsea   2 - 2  (0-1)

1 Petr Cech (k)
28 Cesar Azpilicueta
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
34 Ryan Bertrand
7 Ramires
12 John Mikel Obi
17 Eden Hazard
10 Juan Mata
11 Oscar
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 26 John Terry, 8 Frank Lampard, 30 Yossi Benayoun, 13 Victor Moses, 29 Demba Ba.

LIVERPOOL

Reina; Johnson, Carragher, Agger, Enrique; Gerrard (k), Lucas, Henderson; Downing, Suárez, Coutinho.

Avb: Jones, Coates, Skrtel, Shelvey, Coady, Assaidi, Sturridge.

Domare Kevin Friend.

Första halvlek

   

Andra halvlek

Efter Tottenhams fantastiska spurt mot City idag är en vinst mot Liverpool ett krav om vi ska kunna hålla en av de andra Londonklubbarna bakom oss. Särskilt med tanke på vårt spelschema. Däremot undrar jag om inte Everton spelade bort sin chans mot Sunderland.
    Att Torres startar på sin gamla hemmaplan är inte så oväntat även om Benitez normalt hade startat Ba idag. Torres har visat form på sistone även om hans första halvlek senast var rent svag. Han har faktiskt varit bättre som inhoppare. Vi får hoppas han får en bra match, det har han aldrig haft mot Liverpool. Sturridge börjar på bänken i Scousers.

Noterar att Torres fått sitt tröjnummer på sin ansiktsmask också. Chelsea har lite extrautrustade spelare numera, Cechs hjälm är vi dock så vana vid att nästan ingen känner igen honom utan numer.
    Matchen börjar med att Mata slarvar bort bollen. Hoppas inte det blir signifikativt. Det är en slarvig inledning av bägge lagen men Benitez hittade något att anteckna redan första minuten.
   Agger kliver snett och haltar omkring efter en duell med Torres. Det var helt självförvållat. 2
    Jättemöjlighet för Johnson som kommer helt fri mellan mittbackarna. Cech rusar ut och täcker bra och skottet går en bra bit utanför. 5. Där trodde jag faktiskt det skulle bli mål.Tur att det inte var en målskytt som fick chansen.
   Mikel orsakar en rätt farlig frispark i hörnet utanför straffområdet. Men försvaret rensar och Henderson skjuter grovt över. 7
    Iva slår en boll rakt till Reina, vad håller de på med. Liverpool har skapat två bra chanser men Chelsea har knappt haft en spelare i straffområdet, visst brukar vi börja långsamt men...
   Chelsea spelar fortfarande bara långbollar mot Torres som inte är en targetspelare (som Ba kan), vi spelar över vårt eget mittfält. Ingen bra inledning alls av de våra.
   Äntligen ett bra anfall av Chelsea även om Torres fick bollen lite långt ned och han såg rätt överraskad ut över att Mata inte sköt. 11
    Det är fortfarande långa bollar på Torres som är taktiken,jag förstår den inte
   Hazard bjuder på sin fantastiska teknik och balans. 14. Anfallet blir dock inte särskilt farlig, men oj så fint Hazard tog sig fram på mitten.
   Chelsea har kommit in i matchen nu och särskilt Hazard har startat bra.
    Bra anfall av Liverpool men Iva är väldigt bra med och täcker ut till hörna. 17. Cech stängs ned på hörnan men som tur var kan inte Liverpool utnyttja det.
   Rami skjuter bra efter pass från Hazard, men Reina får den rakt på sig och boxar ut. 20
    Chelsea slår fortfarande bort bollen med llånga bollar på Torres som inte ens är där längst fram. Nu Luiz som passade direkt till Reina istället. 22
   Oscar skjuter från långt håll. Utanför. 24
   Haz ordnar en hörna. Skulle vilja se Chelsea utnyttja hörnorna, lite som mot Fulham men nu har vi ingen JT. Iva och Luiz är dock bra huvudspelare. 26
   Och det gör Chelsea. Oscar nickar bollen i MÅL vid första stolpen. Mycket skickligt. 26. Nickmål av Oscar, det hade jag inte gissat men det var hur snyggt som helst. Reina blev helt överraskad och hade inte en chans.
   Henderson har jobbat ihop till ett gult efter att jagat ifatt Haz bakifrån och fällt honom. 29
   Luiz tar frisparken långt ut och Reina kan inte hålla bollen och håller på att tappa in den fast den kom exakt rakt på honom. Nära. 29
    Oj, 76% bollinnehav till Chelsea de senaste 5 minuterna. Det var enormt. Då ordnar dock Liverpool fram en hörna.
   Dålig hörna. som går ut till inkast.
    Det är halt och Luiz tappar balansen, det var dock offside så. Det har regnat kraftigt innan match och det märks, även om det nog varit fler röda som tappat fotfästet.
   Chelsea sågar sig nästan igenom Liverpools försvar. Efter de svaga första tio har Chelsea spelat riktigt bra. Kanske gynnar den blöta planen våra tekniska spelare bättre än Liverpools mer storväxta. Chelsea har också hållit Suarez under kontroll.
    Chelsea spelar nästan trianglar på mitten och Liverpool får jaga boll intensivt, men sedan kommer den långa bollen som inte passar Torres.
     Torres får kort efter en vårdslös armbåge på Carragher. 38
    Hazard trycks bryskt ned. Tycker nog Friend tillåter lite för tufft spel, precis som Foy mot City.
    Mikel täcker fint ett skott. Fin kontring sedan men Rami missar sista passet. 40 Mata höll på att hitta fram med en lyftning.
   Bra räddning av Cech. Suarez sköt efter att Luiz tå på bollen inte räckt. Skickligt skott av Suarez efter den petningen. 41
    Mikel täcker skott igen vilket ger oss en kontring men Ramis pass når inte Torres. Rami har spelat väldigt offensivt men ännu ine haft tur med sista passet. 43
   Haz lyckas nästan få en tå på bollen i en rörig situation med fyra Liverpoolspelare. 45
   Suarez försöker hitta en lucka vid stolpen men där är Cech. 45+1

En riktigt bra första halvlek av Chelsea förutom de tama första tio. Försvaret har varit bra, Rami aktiv men bäst av alla Eden Hazard. Jag fattar dock inte taktiken med långa bollar på Torres, det är inte alls hans styrka. Kanske beror det på det hala underlaget, annars är det bara usel taktik.
    
    

 


  Sturridge kommer in direkt. För Coutinho.
   Hoppas Chelsea fortsätter spela och inte försöker försvara ledningen. Liverpool skapar direkt en jättechans med Gerrard. Cech räddar med en fotparad. 46. Där var Chelsea inte vakna.
     Sturridge vänder upp och smäller bollen i stolpen. Strax efter fint inlägg men där ingen når fram. Mycket bra start av Liverpool i andra, betydligt mindre imponerande av Chelsea som nästan ser lite panikartade. De hade inte väntat sig den här pressen och offensvien direkt.
    Torres och Oscar skjuter, bägge skotten blockeras. Torres lägger in bollen till Haz men Carragher hinner emellan, bra replik av Chelsea. 49. Det blir rörigt på hörnan.
   Solen ställer till med tv-bilden som går från djup skugga. Liverpool ordnar en hörna där vi får frispark för Aggers knuffande. 51
    Det var en väldigt livlig inledning på andra halvlek. MÅL. Suarez släpper fram bollen till en fri Sturridge som inte kan undvika att göra mål. Bollen över Iva och Azpi är inte riktigt med. Som strax efter skaffar gult kort också.
   Lucas fäller Mata och får kort. 54
   Gerrard stoppar Rami från att komma fri. Hörna.
   Straff för hands på Suarez. Solklar handboll visar reprisen.
    Carragher och Mikel grälar efteråt med varandra och det är inga vackra ord Carragher använder.
    Hazard får vänta på att ta straffen och Gerrard försöker psyka. Kort till Suarez för snack antagligen. Inte bra att haz får vänta och Reina psykar ytterligare med att plötsligt börja dricka. Hazard lurar helt borta Reina, oerhört starkt gjort rent psykiskt efter allt det strul som var innan han fick ta straffen. 57 MÅL
    
Det är irriterad stämning på plan nu. Och riktig kamp där Hazard står upp oväntat bra i det mycket fysiska spelet, tack vare sin underbara balans.
      Torres står och dräller när Azpi lägger in ett inlägg. Hade Torres varit vaken hade han fått ett jätteläge på returen från försvararen. 63: Carragher fick sitt gula kort till slut. Det borde han fått tidigare.
    Liverpool saxar sig fram fint. Iva täcker ut Gerrards hårda skott till hörna och Suarez fortsätter tjafsa med domaren, antagligen om straffen. Han har redan skaffat sig ett gult för snack så det är väl inte så smart. Iva nickar borrt hörnan. 66
   Carragher hamnar i en dubbelmacka mellan Luiz och Iva och försöker få det till straff, vilket det absolut inte var. Men mycket farligt frisparksläge precis på linjen. 67
    Suarez tar den. Nästan alla spelarna står i muren. Utanför. 68
    Reprisbilder visar att Suarez biter Ivanovic i armen i en situation. Är den killen fullständigt vansinnig?
    Cech bryter bollen till Sturridge, mycket bra gjort. Gerrard spelar bra just nu. 69
   Oscar skjuter, tar på Downing. 70
    Hazard skjuter på andrabollen, Lucas lyckas få huvudet på den, annars hade det nog blivit mål. 70
    Det börjar kännas nervöst nu, jag vill så gärna att vi vinner just den här matchen. Inte minst efter sett hur Suarez uppträder. Om han inte bestraffas för det i efterhand får man ge upp hoppet om FA, det räcker ju med att Aguero slapp straff för sin stämpling.
    Mycket fin brytning av Luiz, men hans inlägg när han går upp är inget vidare. 74
   Suarez spelar slalom men skottet rakt i famnen på Cech. 75
    Liverpool trycker på nu för kvittering. Iva fortsätter spela väldigt bra. Chelsea är lite pressade för tillfället. Dålig hörna. 76
     Downing söker straff men ingen försvarare går på honom. 77
   Chelsea behöver lugna ned det nu, men Liverpool är oerhört aggressiva. Kommer det här matchen att sluta ut utvisning?
   Hazard får gå ut och ge plats till fräscha ben, från Benayoun. Märkligt byte. 79 Det borde väl blivit Lampard som skulle kommit in? Är det bara för att Benitez vill lufta fd liverpoolspelare.
    Shelvey in för Downing. 80. Drar snabbt på sig ett kort för en ful stämpling på Oscar. Moses på väg in, antagligen då för skadade Oscar. Ja, så blev det. 84
    Torres nära en spark på näsan igen.
    Shelvey missar öppet mål när de rullar upp vårt försvar. Oj vad nära det var. 85. Usch. Nu är det nervöst.
    Carragher sliter lätt i Torres arm och de två gamla klubbkamraterna är ordentligt irriterade på varandra idag. 86.
   Gerrard som klivit fram håller emot och får till ett skott som Cech tar. 87
   Sturridge stämplar Bertrand fult och Friend låter det bero. Helt fel. 87
    Rami slår bollen på Moses häl och Liverpool kan fortsätta anfalla. 88
    Bwenayoun slarvar bort ett anfall där Chelsea kunde dödat lite tid. 89
    Iva blockerar Shelveys skott. 90
   Lampard in för Mata. Lamps skulle kommit in mycket tidigare. Sex minuter stopptid.
   Bertrand spelar bakåt och en Liverpoolspelare hugger, såg livsfarligt ut i tv men var det nog inte.
   Ny hörna för Liverpool. Shelvey skjuter över på kort hörna. 90+2
    Henderson skjuter långt utanför. 90+3
   Det är nervöst nu. Som det alltid blir när ett lag försöker försvara en ledning och skänker bort initiativet.
    Rami kämpar bra, men har slagit en del felaktiga passningar i andra.
   Liverpooll söker lägen. Suarez skjuter men lätt för Cech. 90+6
   Skit också. Inlägg som Suarez får huvudet på. MÅL. 90+7 Extra stopptid också. Det går inte att försvara sig till en seger. Vi har tappat så många sådana här matcher i år att jag blir tokig. Det är fel taktik. Vi får hoppas det här inte kostar oss CL-platsen. För vi har ett väldigt tufft spelschema och sådana här tavlor har vi inte råd med.

 


 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!