Matchen:   Fulham v Chelsea   0 - 3  (0-2)

1.Cech
2.Ivanovic
4.David Luiz
26.Terry (k)
34.Bertrand
7.Ramires
8.Lampard
13.Moses
10.Mata
17.Hazard
9.Torres

Avb: 22.Turnbull (mv), 28.Azpilicueta, 57.Ake, 12.Mikel, 11.Oscar, 30.Benayoun, 29.Ba.

FULHAM

1.Schwarzer; 27.Riether, 4.Senderos, 5.Hangeland (k), 3.Riise; 10.Petric, 33.Enoh, 14.Karagounis, 28.Emanuelson; 11.Ruiz; 9.Berbatov.

Avb: 38.Etheridge (mv), 12.Frimpong, 15.Richardson, 18.Hughes, 20.Rodallega, 21.Frei, 25.Manolev.

Domare: Mike Dean.

Första halvlek

   

Andra halvlek

Första Chansen gick till Fulham precis i matchinledningen.
   Chelsea har två jubilarer idag. Frank Lampard gör sin 600e match och David Luiz sin 100e.
   Luiz som skjuter hårt men bollen tar på en försvarare och studsar tillbaka till försvaret.
   Frank skjuter på volley och Schwarzer har problem men tar sin egen retur. 9. Mycket bra av Lamps.
    Chelsea spelar bra fotboll just nu och Fulham är pressade. 10
    Hörna för Chelsea. JT faktiskt sist på den, men kunde inte göra något med den. 17. Ännu en dålig hörna, som alla den här säsongen. Statistiken ljuger inte när den pekar ut Chelsea som ligans sämsta hörnläggare.
    Iva kortas då han sätter upp fotsulorna. Tveksamt om ni frågar mig, men när sulorna kommer upp... 18
   Rakt i händerna på Cech som plockar den på linjen. 19
   Lite förvånande är att Luiz spelar till vänster i mittförsvaret och JT till höger. Det brukar vara tvärtom. Kanske bara tillfälligt.
   Riise gör ned Hazard. Lika mycket gult som för Iva men inga fotsulor. 22
   Snygg sula från Haz till Iva som slår ett bra inlägg. 22
   Fulham får en hörna, touch av JT. Bra hörna so nästan lurade ut Cech men han stod kvar och fick boxa bollen i marken. Efter några bollar kom den tillbaka till Karagounis som skjuter mycket bra, men strax över. 24. Två chanserna till Fulham nu.
   torres bryter bra men förlorar omgående bollen. 26. När Chelsea kontrar förlorar Moses passningen till Haz.
   Moses bara slänger in bollen, men Torres är inte på plats vilket Moses inte sett tydligen. På kontringen får Ruiz ännu en chans men Cech tar säkert hand om den. 29
    Moses slår en bra boll in men Torres är återigen inte på plats. Torres är tydligen bara bra, eller bäst just nu, som inhoppare när inga krav ställs på honom -typ. 29
    VILKET MÅL. David Luiz klämmer till från 30 m och bollen spikrakt in i mål otagbart för Schwarzer från höger sida. NEj det är närmare 35 m. 30
   Berbatov får en chans men det blir inget.
   Fulham har varit aktiva sedan målet.
   Emanuelson mycket nära att göra mål, men Cech som var på väg åt fel håll lyckas vända och rädda väldigt bra. Bollen touchas på vägen fram också. 36. Hörna.
    Bertrand söker sig in med ett inlägg men för nära målvakten. 40
    Berbatov skjuter bra med kort ansats, precis utanför. 41
    Lång frispark, Lampard skjuter och Schwarzer har stora problem med den trots att den kom rakt mot honom. Hörna. 42. OCh som vanligt hände inget med den men Chelsea fick behålla bollen och JT gör MÅL. JT hade stannat kvar och Mata hittar honom med en väldigt bra boll långt utifrån. Perfekt med huvudet och Schwartzer har inte en chans. Senderos missade bevakningen av JT som center!. 43
   Ruiz går ned över ett utsträckt ben från JT, men Dean ser det som filmning och kort till Ruiz istället. 44. Där var JT inblandad i allt för ett ögonblick.
    

En bra halvlek av Chelsea där tre spelare stod ut för mig, i Chelsea. Utan inbördes ordning Hazard, Lampard och Luiz. Med hedersomnämnde till Cech för Fulham har inte varit ofarliga. Två väldigt fina mål av Luiz, vilken rökare och JT med en perfekt nick som center då han dröjde sig kvar i straffområdet.

 


 

Det får hemskt gärna fortsätta precis som det börjat. Det känns inte som om Chelsea går helt för full maskin och Fulham är inte ofarliga men det flyt vi saknade så oerhört i söndags finns där med skickligheten som krävs idag. Två väldigt olika och två väldigt fina mål. Hittills.
   Något mål till och Benitez kan börja vila spelare som Mata som spelat flest matcher av alla. Även Luiz har spelat mycket, men honom lär de nog få slita av för att han ska kliva av. Han har ju redan förklarat att han föredrar att spela många matcher till att träna (min idé också).

Tyvärr påminner kommentatorerna om att vi gett bort tvåmålsledningar förr i år. Och det är ju tyvärr sant.
    Fulham försöker starta aktivt i andra. Torres försvarar bra och går fram med klass. 47
   Senderos fick gult kort för kapningen av Moses. 48
    Nu är Luiz och JT tillbaka på ordinare platser i mittlinjen. Men de spelade länge på den andres plats i första. Ovanligt att se men vi har ju sett Luiz hela året hur skickligt som helst växla mellan vänster- och höger som mittback, plus att han gjorde väldigt bra ifrån sig som defensiv mittfältare. Utan tvekan David Luiz's bästa säsong hittills. Snart får han nog till och med beröm av engelska förståsigpåare.
   Om resultatet mellan WH och United står sig (2-1 just nu) kommer United inte att slå Chelseas poängrekord som seriesegrare. Även om de vinner resten av matcherna kan de bara tangera vårt rekord. (Förutsatt att WH vinner alltså).
   Bra inlägg av Fulham men ingen där. Leder dock till en hörna som är bra men som de ändå inte kan göra något på. Två spelare nickar ihop, Hazard en av dem. 53
    Bägge spelarna är uppe.
   Torres gör bra ifrån sig och görs sedan ned av Hangeland, tur för Hangeland att han slapp kort. 55. Frisparken för nära målvakten. Torres har börjat andra klart bättre än han spelade i första då han var underkänd.
    Haz verkar missförstå Moses och bollen ut. Synd för uppbyggnaden av anfallet var härlig. 58
   Lampard snyggt till Torres, bra boll från Torres men precis utanför och Mata hinner inte fram. Kunde blivit snyggt. 59
   Det är ett rörligt och roligt Chelsea idag. Kanske är det motståndet, kanske är det spelglädje men roligt att se är det.
    Det är en öppen och rolig match att se och Fulham är inte dåliga, men inte lika skarpa och saknar lite spetskvalitet förutom hos Berbatov.
   Tyvärr kvitterar United så de kan fortfarande slå vårt poängrekord på 95 poäng för en säsong. De kan nu nå 96, men då måste de slå oss också.
    Lampard försöker med en väldigt svår volley som touchar och går högt upp och lätt byte för Schwarzer. 65
    Moses ser sig inte omkring och det rinner ut i sanden. 65
    Rodallega in för Riise, klart offensivt byte. 67
   Riktigt dålig hörna av Fulham men bollen kommer tillbaka innan Chelsea kan kontra med Torres. Haz stannar upp anfallet och Mata görs ned utan att Dean som står bredvid reagerar. 68
    Sedan blåser Dean av Lamps för mindre ojusthet än Mata råkade ut för. Obegripligt. 69
    Oscar ersätter Hazard som vilas. 69
    Karagounis touchar muren och får en hörna.
    Farlig hörna men det var offside på Petric på linjen. 70 Förmodligen, kanske hade Senderos nick gått in om Petric inte hade stått i vägen och tagit den i offsideläge (Petric styrde den upp i ribban och över). 70
    Moses skjuter bra och väldigt bra räddning av målvakten. MÅL på hörnan. Av JT igen. Torres styrde med huvudet bollen och JT kastar sig fram. Hade inte JT kastat sig fram hade en spelare räddat Torres nick på mållinjen. 71
    Mikel in för Rami. 75. Bra byte då Rami behöver lite vila. Han är så viktig för oss, vilket vi tyvärr inte kan säga om Mikel. 75
   Frimpong in för Karagounis. Lite oväntat. 76
   Ba in för Mata. 81
   Fyra minuter tillägg.
   Mikel orskar återigen en farlig frispark precis utanför strffområdet. Som tur var träffar frisparken en av deras egna. 90+2
   Torres riktigt nära att få fram bollen till Lampard i centerposition, men halvmeter framför. Synd. Det var touch visar reprisen, som gjorde att Lampard inte fick en jättechans. 90+3.
    
   

En rätt enkel, stensäker och nödvändig seger där det enda trista för mig var att Lampard inte fick fira sitt jubileum med ett mål.
    

 

 

   
Lindy

Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!