csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3 Chelsea FC 32 sp 18 v 7 o 7 f 64 - 33 mål 61 p

17 april 2013

CSFCs spelarbetyg mot Fulham

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betgsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Ett par riktigt bra räddningar. 7+
Branislav Ivanovic Inte lika bra som mot City när han var tillbaka på högerbacken. 6
David Luiz Fantastiskt mål. Ett helt underbart långskott. Smack i krysset. 8
John Terry Mycket bra nick i mål när han smugit sig kvar efter en hörna och lurade Senderos helt när han spelade center ett kort tag. Två mål borde ge honom Matchens Lirare nästan, men jag väljer ändå en annan. 8
Ryan Bertrand Solid match där han hade oväntat lite att göra då Fulham sökte sig fram på andra kanten. 6+
Ramires Rätt stillsam i första, gjorde fler bra saker och framstötar i andra när Lampard var mer defensiv. 6+
Frank Lampard Aktiv och nära mål redan tidigt i matchen. Mer osynlig i andra. Verkade ha fått en mer defensiv roll då. 600:e matchen. Synd att han inte fick göra mål också. Hade någon halvchans men inte mycket mer. 7-
Eden Hazard Började väldigt bra, mattades något mot slutet av första halvlek. Förmodligen matchens bäste spelare, men inte matchens lirare för den går till en annan. 8
Juan Mata Lite trög start som så ofta, men vilken passning till JTs mål. Mata är dock aldrig dålig, bara lite stillsammare i delar av matcherna ibland. Vår meste spelare i år, och vår bäste spelare i år. 7+
Victor Moses Gjorde en del bra saker, men visade också orutin och ouppmärksamhet vid andra tillfällen. 6+
Fernando Torres Det verkar som om Torres trivs bättre när han får hoppa in och inte har press på sig just nu. Mycket svag första, klart bättre andra halvlek som räddade hans insats. Nästan så han fick ett plus också. 6
---
Oscar Några fina aktioner dock där han glänste med klacksparkar och annat godis. Bra defensiv också. Han är ju den mest defensivt skicklige av de tre matadorerna. 6+
Mikel Märktes inte mycket när han kom in. Orsakde som så ofta förr en riktigt farlig frispark precis utanför straffområdet. 6-
Demba Ba För kort tid för betyg. -

Vikarierande manager RAFAEL BENITEZ INSATS

BETYG

En lite starkare startelva än jag fruktade. Fick matchen dit han ville redan i första halvlek genom två försvare som gör väldigt fina mål. Ett lätt match för Benitez och Fulham oroade inte tillräckligt för att kräva någon matchcoachning. 6+