Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 33 sp 18 v 8 o 7 f 66 - 35 mål 62 p
15-21 april 2013

Nyheter v-16

Sign up for Frank. >>>
Den BLÅ reklamfilmen >>>


LÖRDAG:
Det pratas och spekuleras en hel del om hur Benitez kommer att tas emot och hur han själv kommer att agera på Anfield imorgon. Särskilt som Benitez har kvar sin bostad i området och i veckan flirtade vilt med scouserfans och sa att han trodde att han kommer att komma tillbaka till klubben. Ett uppträdande som inte ger honom fler fans bland våra supportrar, för att uttrycka det milt. OCh tar Benitez chansen att flirta med fansen före matchen imorgon, då blir jag verkligen inte glad. Jag kan bara hoppas han istället vill visa att Liverpool gjorde fel när de sparkade honom och att vi får se ett väldigt bra Chelsea, för som jag vill vinna den här matchen. Förutom en möjlig final i EL är det den match jag allra mest vill se Chelsea vinna nu. Jag är dödstrött på våra usla insatser mot Scousers de senaste åren och motsvarande match ungefär vid samma tid förra året var den pinsammaste.

Själv missade jag tyvärr matchen, men ungdomarna är återigen i final i FA Youth Cup. En turnerning vi fullständigt dominerat de senaste åren. 2-1 blev det i andra matchen mot Liverpool (2-0 i första). I finalen väntar Norwich vilket inte är ett lag som vi hör så mycket om i ungdomssammanhang annars. Kul. Nathan Aké och John Swift gjorde målen. Vi är titelhållare och första finalmatchen borta går 29 april.

FREDAG:
Om ni som jag tycker Juan Mata är Årets Spelare i England, förstärker det här klippet bara den åsikten. Se >>

Cary Cahill och Ashley Cole har tränat idag för första gången på ett bra tag. Jag tror det är för tidigt att räkna med dem på söndag, men det stärker ju truppen framöver. Skönt även om "ersättarna" skött sig väldigt bra. Även Marko Marin som varit lättare skadad återvände till träningen.

Spelarföreningen PFA som brukar utse Årets Spelare redan i december har i år istället kommit en ett nominerings urval, short list, med sex spelare. Två av spelarna kommer från Chelsea; det är förstås Juan Mata, Eden Hazard som ska tävla med i mina ögon främste konkurrenten Gareth Bale, Luis Suarez, Michael Carrick och Robin van Persie.

Eden Hazard och Bale är också aktuella för Young Player Award också. Men också Chelseas Romelu Lukaku är nominerad.Övriga nominerade är Christian Benteke, Danny Wellbeck och Jack Wilshere.

Kul fakta som kanske är lite svårt att tro på först; John Terry har gjort fler mål än Barcelonas Andrés Iniesta! JT har gjort 55 mål i sin karriär. (Iniesta har 40 mål om vi räknar bort b-lag, i Barcelona och landslaget).

TORSDAG:
Aldrig någonsin har jag sett en matchtröjepremiär få mer press än Chelseas färg-lansering av Adidas. Vi har skrivit om det förut och videon finns på Facebook. Varenda stor tidning i England har tagit upp den. Personligen tycker jag det är en riktigt bra tröja även om jag inte är så förtjust i ränderna på strumporna. Men det är en av de bättre Adidas har släppt. Synd att vi inte spelade i den mot City istället för svarta reservstället som verkade föra otur med sig. Officiell premiär 15 maj. Det kommer nya reservställ också, så var beredd med stora plånboken. Ändå, vilken enormt lyckad lansering i uppmärksamhet och det kunde blivit hemskt som för de stackars Cardiffansen som fick uppleva att deras Bluebirds blev röda.

Det var en skön seger igår. Fina mål, åtminstone de två första det tredje var ju mest JT som såg till att bollen verkligen skulle gå in och inte räddas på mållinjen. Nu väntar ett lag vi har ett fullständigt uselt facit mot senaste åren, och det lag jag personligen fortfarande tycker sämst om även om deras gapiga fans stämt ned tonen något oerhört senaste säsongen. Scousers borta är en mycket svår match. De har mycket lite att spela för utom äran medan Chelsea måste ha semin i Europa League i bakhuvudet. De har flera f d Chelseaspelare som inget hellre vill än visa att Chelsea hade fel som sålde dem och en manager som också vill visa sin kapacitet även om han tillhör de få som inte pekats ut som nästa manager i Chelsea. Det är en riktigt svår match och en riktigt viktig match. Vinst i den bortamatchen också och då tror jag vi till och med har råd att tappa poäng i någon match framöver i kampen om CL-platsen. Faktum är att jag hade önskat att den här matchen hade spelats på lördagen så vi haft mer tid att förbereda för bortamatchen mot Basel, men sådant är vårt extrema spelschema - som vissa väl kan gnälla över men som jag (och David Luiz) gillar för vi vill ju se Chelsea spela så mycket som möjigt faktiskt.

Glöm inte heller att vi faktiskt spelar mot Liverpool redan i morgon. Returen i FA Youth cup och vi har en rätt trevlig ledning med 2-0 från bortamatchen.

ONSDAG:
David Luiz har nu fått FA "amnesti". Han nådde inte sitt tionde gula kort i söndags så nu stryks de och han får inte någon avstängning för ackumulerade antal kort enligt de nya reglerna.

Vi kommer att få se ett roterat Chelsea idag då Benitez säkerligen lär spara spelare till matchen mot Liverpool i helgen. Trots att det här är en jätteviktig match. Vi FÅR inte tappa mer poäng till lag som ligger i mitten och egentligen inte har något särskilt att kämpa för på grund av underskattning och Southampton-attityd om ni förstår uttrycket som kommer från inställningen i matchen mot Saints. En seger och vi tar tillbaka tredjeplatsen och har ändå en match tillgodo på Arsenal. Men våra konkurrenter om CL-platserna har oerhört mycket lättare spelschema på pappret medan vi t ex har Liverpool, United, Everton, Tottenham och det är bara de bäst placerade lagen...

Cardiff, ett egentligen blått lag från Wales blir andra walesiska laget i Premier League, samtidigt. Det är rätt fantastiskt från ett fotbollsland mindre än Sverige. Synd bara att deras ägare är ett spån som byter ut klubbfärgen för att han själv en en vidskeplig fåne. I vilket fall som så gratulerar vi Cardiff till deras nya status och det blir roliga derbyn mot traditionella lillebror Swansea nästa år.
   Intressant att notera är att i engelsk press är deras smeknamn fortfarande The Bluebirds.

TISDAG:
Ashley Cole och Gary Cahill, liksom självklart Oriol Romeu är fortfarande borta. Det finns frågetecken för Marko Marin inför matchen mot Fulham imorgon. Ett annat mindre roligt faktum är att vi har inte vunnit borta sedan i januari!

Tottenhammatchen har fått sitt datum. Och det gör inte säsongen mindre intensiv. Speldag blir nu 8 maj.

Premier Leagues mest effektiva målgörare är Romelu Lukaku, Chelseaspelare som inte spelar för Chelsea men han gör mål var 119,1 minut vilket är bättre än Citys supersub Edin Dzeko, Robin van Persie och skytteligaledaren Luis Suarez. Demba Ba kommer sexa på listan (spelare på listan måste dock spelat minst 1000 minuter PL-fotboll). 25:a är Fernando Torres, alltså långt från de värsta. (Fast tyvärr räknas inte mot vilket motstånd han gör mål - eller som tur var kanske är rätt ord.) Sämst av alla är Uniteds Danne Wellbeck som gör mål per 1.204 minut han spelar!

Matchen mot Swansea har flyttats till 28 april. Men jag har ännu inte sett att det kanske extremt avgörande derbyt mot Tottenham har fått ett nytt speldatum ännu.

Benitez har klarat sig från mycket av kritiken för hur han matchar JT genom att säga att han spelar honom försiktigt för hans knäskada. En uppfattning JT själv förstås inte delar, utan JT säger nu öppet att han visst skulle klara två matcher i veckan och nog tror jag att hans hjärta och hjärna hade varit en tillgång på Wembley i söndags, så vi kanske hade sluppit den lama första halvlekens defensiva taktik.

MÅNDAG:
U-21 klarade 1-1 mot Aston Villa, mycket tack vare målvakten Jamal Blackman som jag ser som ett andra-tredjealternativ redan nästa säsong. Så vi kommer bara att behöva en back-upmålvakt nästa år.

Det känns faktiskt riktigt bittert idag. Ännu en gång har Chelsea blivit bortdömda i en stor och viktig match. Och den här gången av en nisse som redan förr har visat att han inte är mogen, eller snarare övermogen uppgiften. Chris Foys insats var den enda riktigt dåliga på Wembley förutom Agueros oerhört fula och avsiktliga stämpling som verkligen sänkte respekten för honom. Det är ett riktigt bittert piller att svälja efter den fina spurten Chelsea gjorde. Tyvärr var taktiken helt fel i första och bytet som var helt rätt och ovanligt modigt för Benitez, kom för sent. Ändå, Chelsea ska ha en stor eloge för avslutningen av matchen - men flyt, det hade vi sannerligen inte med oss.

 

Rykten, notiser m m, v-16


SÖNDAG:
Nya tröjan (se reklamfilmen här bredvid) tycker jag är snygg, riktigt bra tröja men andra och tredjeställen blir inte bra. De är vita och svarta. Det svarta tredjestället har fula passpoaler sid sidan på bröstkorgen och det vita stället har en ruskigt ful röd rand över bröstet. Röd!!! Den går tvärs över bröstet ovan en också ganska tunn blå rand. Verkligen ingen lyckad design och jag vänder mig alltid mot röda inslag i våra matchställ.

Benitez är ute och skryter i medierna igen; nu hävdar han att han har räddat Fernando Torres karriär! Samtidigt som David Luiz hyllar Benitez för justeringar denne har gjort i Luiz spelstil.

LÖRDAG:
Chelseas spelare ska ha frågat Ron Gourlay om de får bonusar om de vinner Europa League. Gourlay lär sagt att det inte har diskuterats då ingen hade planerat att vi skulle spela den turneringen. Ett diplomatiskt svar som väl egentligen betydde; det är ert fel att vi ens spelar Europa League era överbetalda underpresterande spelare...

Chelsea värvar från Barcelona. Åtminstone om vi ska tro vissa källor. Det är 16-årigen Josimar Qunitero som väljer Chelsea istället för att stanna i Barcelonas akademi. Inget är dock bekräftat och vi vet ju hur det brukar vara med nyheter från Spanien.

Mer om de Bruyne och Leverkusen. Rudi Völler vill ha de Bruyne och det pratas om ett lån i samband med att Chelsea ska köpa Schürrle. De Bruyne själv lär vara mer intresserad av att säljas till Dortmund. Varför intresserar Chelsea sig inte för en av våra egna spelare mer? Man skäms ju över hur de Bruyne används, inte används av oss. >>>

FREDAG:
Vi har redan förut berättat om Frank Lampards nya äventyr som barnboksförfattare, här är mer om det >>

Gaphalsen Mino Raiola är tydligen ute efter att höja Zlatans lön ytterligare för nu är han ute i italienska medier och nasar den långe till Chelsea, och fem andra klubbar! Jag blir så trött på det där radarparet. Raiola har öppnat munnen i Sky Italia.

Bayer Leverkusen och André Schürrles representanter lär vara i London för att förhandla med Chelsea rapporterar flera medier. Schürrle påstås kosta 213m kr plus att Kevin de Bruyne lånas ut till Leverkusen som hans ersättare. Idioti hävdar jag fortfarande. Varför lägger vi stora pengar på en spelare i en position där vi redan har ett överflöd, offensiv mittfältare, och där våra bästa unga spelare redan finns. Jag förstår mig inte på den här affären, men blir det av så får vi hoppas vi nya manager gillar honom och det går bra för Schürrle i Chelsea. Men igen, varför - förklara det Emenalo?

Alla tidningar kan ju läsa folks sinnen, det har vi lärt oss när vi läser sportsidorna. Nu förstår tidningarna att JM vill ha Robert Lewandowski till Chelsea. Inte illa, vi vanliga som är rätt insatta i Chelsea är fortfarande ens långt ifrån övertygade om att JM kommer till Chelsea, än mindre vilka spelare han tar med sig och tidningarna har redan utlovat minst ett lag nya spelare, särskilt från Madrid när JM kommer (Så media, här kommer en svår en; read my mind...om vad jag tycker om er?)
   
Den enda spelare vi kan vara säkra följer JM från Real Madrid, om nu JM kommer till Chelsea, är Michael Essien som återvänder från lån. Hur länge är dock oklart då det är svårt att se i vilken position Essien kan konkurrera framöver. I Real har han mestadels spelat högerback men han konkurrerar inte ut Azpi eller Iva där. För mig vore den mest naturliga platsen som defensiv, sittande mittfältare före Mikel men det är en position han inte spelats i Real...

Det finns ju en chans, kanske relativt stor chans, att Romelu Lukaku lånas ut nästa säsong. Själv har han, han uttalar sig ju ibland inte så genomtänkt, sagt att han vill till en klubb som spelar i Europa. Det gör Swansea nästa år, i Europa League och kanske är det därför ryktena florerar om att Lukaku återfinns i Wales nästa säsong som lån. Vi får väl se. Lukaku själv lär ha sagt att han vill till kontinenten istället men det är min uppfattning om att Chelsea aldrig ska låna ut nästan färdiga spelare utomlands utan enbart inom England för att de ska få det engelska spelet och motståndet.

TORSDAG:
JT
utmanar Benitez genom att öppet deklarera att han klarar av att spela tre matcher i veckan och inte bara då och då när Benitez släpper fram honom. Hans två mål mot Fulham säger ju inte emot JTs uttalanden, men jag sätter en selma på att han inte lär få spela på söndag.

Mer managerskvaller. Daily Mail skriver som om de vore insatta att Chelsea pratat med representanter för Manuel Pellegrini (ja det är så han stavar fast man läser olika stavning hela tiden, även i samma artiklar). Favorit är dock fortfarande José Mourinho som ska ha styrelsens stöd. Den som har reservationer är tydligen Roman själv och det ska vara över JMs lönekrav. Jag har ingen aning om vad som är sant men med tanke på vad Roman spenderat (väl värt flera spelarköp) på att lösa ut managers spelar nog pengarna roll, men att det skulle vara det som avgör - det känns inte trovärdigt. Särskilt inte som Pellegrini har en utköpsklausul om 3,4m pund, vilket dock är betydligt mindre än de 12m som det påstås JM kräver, per år. Då vore jag mycket mer benägen att tro att det handlar om vilken handlingsfrihet som JM begär. Att samtal förs med olika parter, är dock mycket troligt. Men inget kommer att hända innan serierna är över, dock hoppas jag på ett mycket snabbt beslut därefter. (Till de krav som hela tiden hävdas att JM ställer hör också större inflytande på transfers än normalt i Chelsea, samma fråga som förmodligen fick honom att se till att han fick lämna senast, och att Chelsea verkligen kvalificerar sig till CL. Det sistnämnda tror jag varenda potentiell kandidat både bland managers och spelare avvaktar kring, det lär enligt DM också vara en anledning till att Roman vill avvakta).

Igår handlade det om Manuel Pellegrini, idag är det José Mourinho igen. Särskilt som spanska! medier påstår att han sagt vid någon slags konferens eller dylikt att han inte är kvar i Real nästa säsong. Och så förstås att Schürrle är klar för Chelsea fast nu är priset 23 m. pund. Man blir bara så trött. Vi fans kan bara genomlida det hela för jag tror varken på den ena eller den andra grejen förrän säsongen är slut.

ONSDAG:
Starka rykten, men de verkar vara spanska så..., om att Chelsea ska erbjudit Manuel Pellegrini managerposten. Bra manager men ändå inte rätt.

Även de seriösa tidningarna börjar nu tro att Chelsa kommer att köpa André Schürrle för 20m pund. Jag har inget mer att säga än jag redan sagt. Jag bara hoppas intensivt att vi inte tänker ge spelare som mellanskillnad. Och hoppas jag en dag kommer att förstå - varför? Däremot kan jag inte låta bli att tro, att köper vi Schürrle lär vi knappast köpa Falcao. Och varför gör vi affärer utan att vår nästa manager tillfrågas, eller är han eller hon redan tillfrågad. (OK, jag hade visst en del till att säga...).

Vasco da Gamas Dédé (inte han som spelade i Kalmar för många kilon sen) ska ersätta JT sägs det. Men brasilianska spelare är inte billiga längre. 20m för en i Europa oprövad försvarare, det är inte direkt inom Uefa FFP. Faktum är att det är vansinnigt dyrt.

Monaco som också har en rik rysk ägare är den senaste klubben som vill knyta till sig José Mourinho. Deras bud är att göra honom till fotbollsvärldens bäst betalde manager. Tror inte pengar som sådana är JMs första intresse, men Monaco har ett bygge på gång som kanske intresserar honom nu när de väl lära klara av att återvända till Ligue 1. Och de har en stor fördel jämfört med PSG, Monacos skattesatser är helt annorlunda än Frankrikes. Vilket PSG-fans redan talar om som ekonomisk doping vilket väl är århundradets ironi.

Aguero
har åtminstone kontaktat David Luiz och bett om ursäkt för sin fula stämpling i söndagens match. Att han slapp avstängning är ju bara ett skämt som visar att reglerna måste ändras och övergrepp kunna straffas efteråt när domarna (alltid denna Foy) inte klarar av matcherna.

Några fantasifulla mediespekulanter har knutit Frank Lampard till Fulham. Något Fulhams manager Martin Jol fick ett gott skratt över. Det är inte en värvning Jol själv tror på om vi säger så.

Mario Gomez
som igår knöts till Chelsea hade kul igår i tyska cupen mot Wolfsburg. Ett äkta hat-trick på sex minuter efter att han fått hoppa in i matchen.

Benitez vill inte spela Torres och Ba samtidigt för han tror det kommer att neutralisera Mata. Läs mer: >> Jag tycker väl ändå Mata bidrog i allra högsta grad de minute de bägge spelade mot City, att sedan bytet kom ppå tok för sent och att även Lamps borde kommit in är en annan sak.

TISDAG:
Martin Lipton i Mirror skriver en del saker som kan vara värda att läsa inför vår säsongsavslutning där jakten på CL nu blir allt intensivare och viktigare. Vinner Everton ikväll är även de inblandade i den jakten. Läs >>

Eden Hazard
erkänner i The Sun att Chelsea var rädda för City (och med tanke på den fysiska nivån kanske rädda på mer än ett sätt) och hade för stor respekt för dem i första halvlek.

Mario Gomez
har svårt att få speltid i Bayern, så självklart dyker rykten upp om att han är aktuell för Chelsea. Och City. Väntar bara på att få läsa att han skriver på för PSG också.

MÅNDAG:
Dortmund lär bjudit 14,5-17m pund för Kevin de Bruyne vilket ännu mer visar vilken idiot som försöker använda honom som mellanskillnad för att få en rätt ointressant Schürrle till Chelsea. E - börjar dennes efternamn på. de Bruyne är Chelseamaterial, hans mor kommer från Ealing vilket är Chelsealand och absolut en spelare klubben ska behålla.
    Det finns nog tyvärr bara två managers, möjligen tre, i världen som är starka nog att stå emot idioterna i Chelseas ledning om de får chansen att sköta klubben som den ska skötas framöver. Vi har ett kanonlag på gång, men en fotbollsledning som inte är värdig det laget.

Jag kan inte låta bli att tycka att Steven Howard säger det mesta rätt här: Läs >>

Dagens JM är att José inte är nöjd med det avtal han fått presenterat - och det handlar inte om pengar utan hur jobbet läggs uppp och vilket inflytande han får. Mycket förståeligt eftersom det var problemet redan när han lämnade förra gången och Chelsea har ju blivit ännu värre på det här området sedan dess. Läs även Dear Roman i menyn till höger om spekulationerna kring det.

Intressant läsning, om än kanske lite Englandbetonad kring JT och Lampard som inte fick spela igår, Självklart skulle åtminstone Lampard kommit in tidigt, tillsammans med bytet att spela med två anfallare. Läs mer: >>

Om ni inte tyckte gårdagen var hemsk nog, så växer rykten i London om att Roman är intresserad av att förlänga Benitez's kontrakt. Ett rykte hans insats i semifinalen "förhoppningsvis" tog död på.

United är intresserade av Nemanja Matic som tidningarna beskriver som Chelsea flopp vilket är en osanning så grov att man får svårt att svälja den. Matic var aldrig en flopp men han tog sig inte in i laget tidigt och användes som mellanskillnad när Luiz köptes. En sedvana jag tycker oerhört illa om och som det pratas mycket om i år när det gäller Courtois och de Bruyne.

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie