csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 31 sp 17 v 7 o 7 f 61 - 33 mål 58 p

14 april 2013

    Ännu fler Chelseaminnen från Harri

Harri Hemmi, tidigare ordförande och grundare av Chelsea Supporters Sweden gräver vidare med med flera artiklar från sin rika skatt av Chelsea-lore.


CSS FÖRSTA MEDLEMSRESA, SEPTEMBER 1998

I mitten av september avgick den officiellt första CSS (den officiella svenska supporterklubben, red.anm) medlemsresan till London. De 22 som deltog på jungfruresan spenderade en stor del av tiden på Shed Bar. Något som Ken Bates uttryckte sin stora glädje över;  -Spend a lot of money, var hans uppmuntrande ord till oss svenskar. Det gjorde vi verkligen, både på Shed Bar och Megastore.

Fluffo, Harri, Åke, Bingo-Berra, Bylund, John, Rickard, Andreas och Johan var några av de som höll ihop under större delen av London vistelsen.

I samband med matchen mot Arsenal på onsdag kväll hade Åke och Harri den stora äran och dela ut ”CSS Player of the Year 1997/98”-priset till Dennis Wise inne på Stamford Bridge före avspark. Så här beskriver Åke själva händelsen;

”Femton minuter kvar till avspark i det prestigefyllda derbyt, Chelsea-Arsenal. Publikens sånger rullar fram och tillbaka. Jag befinner mig i spelartunneln på Stamford Bridge. Står lätt lutad mot väggen till omklädningsrummet och försöker se oberörd ut. Inombords bubblar jag av känslor. Förväntan, upphetsning, glädje, lycka, nervositet. Tittar på Harri. Har ni sett ett barn på julafton så förstår ni Harris ansiktsuttryck i detta ögonblick. Vialli kommer gående i sin Armanikostym och nickar leende mot oss. Han svänger elegant in i omklädningsrummet framför näsan på oss. Han ska inte spela tänker jag...skönt... Tony Adams kommer lätt joggande in i tunneln och i ett svagt ögonblick tänker jag sätta krokben för honom. Ju närmare han kommer ser jag dock hur otroligt stor karln är. Jag avstår.

Dennis Wise står strax framför oss med Super Cup-bucklan i ena näven. Speakern inne på planen presenterar Wise och jublet stiger. Inte utan att jag ryser. En minuts viftande med bucklan och sedan var det dags för ”The Swedish Branch” och göra entré. Vi fick nöja oss med applåder och lite allmänt buande från Arsenal fansen som fanns precis bakom ryggen på oss. Kände för att vända mig om och köra en ”Every Gunner is a......”. Inte heller det fullbordades.

Några snabba artighetsfraser mellan oss och Wise och en hel del fotograferand, och direktsändning från SKY SPORTS. Kan ju inte direkt klaga på bevakningen. Hoppas att vi inte såg alltför slitna ut i TV, efter en hel dag på puben? Därefter snabbt till våra platser på West Stand”.

Matchen var ganska medelmåttig, och slutade 0-0 inför 34 644.

På fredagen var hela gänget bjudna på fest ute i Worcester Park, hos Chelsea-legenden Peter Bromley och hans fru Nikki. Före avresan dit hölls en liten förfest på Phene Arms med George Best och hans fru Alexis, som för övrigt är Chelsea supporter och fick av oss mottaga en CSS T-shirt under högtidliga former. Best var lika trevlig och tillmötesgående som vanligt. Samma sak gäller bartendern Pat, han skall ju bara upplevas, vilken störtskön snubbe.

Taxi ner till Worcester Park och puben ”Huntsmans Hall”. Denna pubfest hade alla ingredienser en lyckad fest skall ha; trevliga Chelsea fans och massor av öl. Bromley och hans vänner talar visst än idag om festen....Lyckat blev det och många av svenskarna tog sig aldrig tillbaka från Worcester Park den natten. Frukosten hos Bromley bestod av ett halvt glas whisky och rostat bröd.

På  väg in till Stamford Bridge och matchen mot Nottingham Forest på lördagen kom vi in från Wimbledon hållet, något som var helt nytt för oss. Vi har aldrig kommit söderifrån till en hemma match. –Alltid kul med nya Chelsea upplevelser, tyckte Harri, och såg ut som vi vunnit ligan.

Vi laddade upp på Imperial Arms på King`s Road före matchen, och klockan närmade sig en kvart före avspark. Åke frågar då Bromley ifall det inte var dags att gå till arenan snart? Hans dräpande svar; - Aaahhh, noooh...It`s only those silly presentations on the pitch now...

Zola gör 1-0 redan efter 25 sekunder och är för övrigt helt lysande matchen igenom. Poyet skickar in Chelseas andra mål, och matchen slutar 2-1 inför 34 809.

Efter matchen var det, ”Hejdå, vi syns i Helsingborg” till våra engelska vänner. Chelsea skulle möta HIF på Olympia 1 oktober i Cupvinnarcupen, och CSS hade en full supporterbuss ner dit.



Harri Hemmi + Åke Larsson

Besök csfc-facebook: facebook