csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 31 sp 17 v 7 o 7 f 61 - 33 mål 58 p

14 april 2013

CSFCs spelarbetyg mot Manchester City

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betgsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Gjorde flera riktigt bra räddningar. Chanslös på målen. 7+
César Azpilicueta Olycklig studs vid målet, men sådant kan ingen skydda sig emot, bara otur att Azpi fick den särskilt efter självmålet senast. 6
Branislav Ivanovic Första halvleks bäste spelare i Chelsea, men i en sådan här match hade man kanske hoppats att det skulle varit någon längre fram. Borde kanske varit vaknare på Agueros mål. 7+
David Luiz Väldigt bra. Synd att frisparken gick utanför. 7+
Ryan Bertrand Bra match där han ändå inte testades så hårt som man trodde han skulle bli. 6+
Ramires Vilken kämpe idag. 7
Mikel Solid men skulle tagits av tidigare. 6
Eden Hazard Blixtrade till men för sällan tyvärr. 6+
Juan Mata Började aktivt men försvann ur matchen, kom dock tillbaka i andra. 7
Oscar Var bra och spelade även bra defensivt men han får inte fram de avgörande passningarna just nu. 6+
Demba Ba Lite anonym men väldigt fint mål. 7
---
Fernando Torres Bra inhopp av Torres och han borde fått mer med sig av domaren. 6+
    -
    -

Vikarierande manager RAFAEL BENITEZ INSATS

BETYG

Laget var det väntade, taktiken dock i mina ögon alldeles för defensiv i matchens inledning och första halvlek. Taktiskt utmanövrerad av Mancini och som vi vet har Benitez aldrig någon plan B eller kan ändra sin spelplan. Ändå gjorde han till slut det, dock väl sent. Men plus för att han valde att spela både Ba och Torres. 6-

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Branislav Ivanovic

DOMARENS INSATS Chris Foy

BETYG

Foy är Premier Leagues sämsta domare och det visade han idag igen. Dessutom är han världens lataste domare för ingen rör sig så lite på plan som han gör, han följer inte med i situationerna, han vänder bort huvudet innan avgörandet är klart i närkamper och så vidare. Värdelös. Skulle visat ut Aguero. Skulle gett Torres straff.