Sign up Lamps

csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 31 sp 17 v 7 o 7 f 61 - 33 mål 58 p
8-14 april 2013

Nyheter v-15

Sign up for Frank. >>>


SÖNDAG:
Räkna med massor av ändringar i laget från i torsdags då Benitez chansade med en ovanlig uppställning. Nu hade han tur att vi fick ett tidigt mål, men samtidigt var matchen väldigt oroande då försvaret var bra i första halvlek och rent uselt i andra. Den extremt billiga (felaktiga) straffen som avgjrode matchen påverkade dock inte utgången av kvartsfinalerna. Men idag kan vi nog räkna med ett ganska annorlunda lag med våra tre mittfältsstjärnor från start. Osäkert är väl om Torres som hittat formen får spela eller Ba som precis hämtat sig från skada. Får jag önska något är det att Tevez inte spelar för City för han har en obehaglig ovana att göra mål på oss. City måste räknas som favoriter men Chelsea har mer erfarenhet av den här sortens matcher.

U-18 förlorade mot Reading med 3-0. Det var förstås ett helt annat U-18 än det lag som slog Liverpool på fredagen.

LÖRDAG:
Chelsea har vunnit våra senaste tio matcher på nya och gamla Wembley (vi vann ju sista finalen på gamla och första på nya- och så var vi på Millennium Stadium också). Vår senaste förlust där var 1994 (mot laget vi slog ut i förra omgången, Man United). Mer oroande är väl att våra motståndare imorgon faktiskt inte släppt in ett ål i FA Cupen i år, även om de självklart har haft en bra mycket lättare resa till Wembley än vi haft.

Chelsea kommer att spela ett minimum av 68 matcher i år, det kan bli 70 om vi tar oss till finalerna (plus två till mot City i USA som väl inte räknas). Det är förstås rekord. Vi har dock en bit kvar till målrekordet på 142 under dubbelåret (vi står nu på 125).

Chelseas U-18 har en jättechans att ta sig till ännu en final i FA Youth Cup. De vann borta mot Liverpool med två mål mot inget. Målskytt Alex Kiwomya, båda gångerna, sent i matchen. Retur nästa vecka.
   Mitchell Beeney; Ola Aina (Fankaty Dabo 72), Andreas Christensen (Dion Conroy 78), Alex Davey, Kevin Wright; Ruben Loftus-Cheek, Charlie Colkett (John Swift 58), Lewis Baker (k); Alex Kiwomya , Islam Feruz, Jeremie Boga.
Avb som inte deltog: Ben Killip Connor Hunte.

FREDAG:
Det blev Basel i lottningen. Andra matchen hemma. Det är jag rätt nöjd med även om de slog ut Tottenham vilket är rätt imponerande. Speldatum, borta 25 april, hemma 2 maj.

Vid lunch lottas semifinalerna i Europa League. Ska vi hoppas på Basel, eller Fenerbahce, eller Benfica. Personligen hoppas jag nog på Basel trots att de slog ut Tottenham.

Ikväll spelar U-18 semifinal i FA Cupen mot Liverpool, borta.

TORSDAG:
Jag vet att jag brukar oroa mig, men det är sådana matcher som ikväll som oroar mig. Matcher där de flesta av oss, och därmed säkert också några spelare och ledare redan tänker på nästa jätteviktiga match på söndag, där vi har en säker ledning (3-1), men ska spela på konstgjort underlag inför nästan tomma läktare mot ett lag som grovt underpresterade i första matchen men ändå fick närmast ett gratismål borta att ta med hem. Ärligt talat det kan bli nervöst och jag oroar mig över hur Benitez tänker resonera? För vi har redan sett honom rotera bort givna matcher så att säga, senast mot Southampton där rotationen sände signalerna att Chelsea inte tycktes bry sig. Vilket tände motståndarna och sänkte spelarna som startade.
    Roligare är att notera att TV4 återigen har placerat matchen i en gratiskanal, TV4 Sport. Hoppas bara att kommentatorn ikväll har läst på lite bättre än senast.

Arbetet med att skapa en CSFC Webbshop håller på. Det kommer att bli ett rätt begränsat antal artiklar till en början pga omständigheterna, men det blir en del alternativa texter och designer till dem. Påslaget kommer att bli rätt modest, långt under 15% i de flesta fall. Förhoppningen är dock att lite ska säljas och därmed hjälpa till att betala de fasta, internetkostnader, CSFC har och som har täckts alla år av personliga utlägg.Vi har ju inget medlemskap och all information här är Gratis trots att det är ett arbete som görs i flera timmar dagligen. Så stöd oss gärna när vi kommer igång. Vi lovar att ni blir rätt unika med våra grejor.

ONSDAG:
Ändrade matcher. Matchen mot Man United är flyttad till 5 maj och mot Aston Villa är flyttad till 11 maj. OBS den sistnämnda matchen kan flyttas igen, om vi piskar Man City på söndag och går till FA Cupfinal som då går 11 maj istället.

Gary Cahill har opererat sitt skadade knä. Ingen prognos om när han är tillbaka har getts.

TISDAG:
Ryan Bertrand är sjuk och det är tveksamt om han kan spela på torsdag. Det gör en akut brist på vänsterbackar även om både Luiz och Ferreira har spelat där. Ett annat alternativ är Nathan Ake.

Ännu fler brasilianare i Chelsea. Den här gången en spelare som representerat Brasilien 58 gånger. Ester Aparecida dos Santos är den första brasilianskan i engelska ligan.

MÅNDAG:
Kvällens fråga är inte om Manchesterderbyt är viktigt för ligan. Frågan är om det är viktigt för Chelsea. Vad blir bäst för Chelsea, att City vinner eller att City förlorar med tanke på vad som ska ske på en riktig arena, Wembley, på söndag?

Det blir två matcher mot City som vi också möter på söndag, efter säsongen i USA. i St Louis och i New York. Det har nästan blivit för mycket företag i fotbollen idag. När säsongen är slut är den slut, jag kan inte låta bli att tycka det och det tror jag samtliga spelare också tycker. Och vem ska vara manager då...antar att Benitez kontrakt sträcker sig till juni och matcherna spelas i maj så.

Unge Connor Hunte gjorde enda målet när U-21-laget också vann över Sunderland.

Iva's klackmål igår var hans sjunde i år, vilket är personligt rekord för serben. Kul. Totalt har han gjort 21 mål under sina fem säsonger i Chelsea.

 

Rykten, notiser m m, v-15


SÖNDAG:
Det var ett rykte som man trodde var dött, men faktum är att Neymar återigen knyts till Chelsea. Sanningshalten i det är nog annorlunda.

Tyvärr vägrar ryktena om Schürrle dö ut. Jag är fortfarande väldigt tvivlande till att det är rätt spelare och om de Bruyne ingår som bytesaffär i den är jag väldigt emot. Jag tror nämligen betydligt mer på de Bruyne än Schürrle.

LÖRDAG:
Dagens Real Madridare som kommer till Chelsea är Sergio Ramos. Kanske, möjligen, eventuellt eller inte alls.

Demba Ba är spelklar igen efter sin vristskada. Cole och Cahill är dock fortfarande skadade. Liksom förstås Romeu.

FREDAG:
Att José Mourinho återvänder till Chelsea tycks medierna nu ta för givet, åtminstone ena dagen. Nästa dag brukar de säga tvärtom. Det senaste är ju att de med största säkerhet slår fast vilka spelare JM tänker köpa, särskilt vilka spelare han tänker ta med sig från Real Madrid.
    Sami Khedira kommer att bli den förste spelaren som JM tar med sig från Real. Förutom att sanningshalten väl är som den är, så är tanken ganska rätt. Det är ju på avdelningen defensiva mittfältare vi kanske mest behöver förstärka, även om vi har Mikel och nästa säsong är Oriol Romeu tillbaka efter sin knäskada.
   Fast föredrar ni att tro på Aftonbladet (!) så går JM till PSG med Christiano Ronaldo och tänker värva Vidal som väl då bytes mot Zlatan....

ONSDAG:
Skitsnackarbrigaderna vet minsann att José Mourinho har skrivit treårskontrakt med Chelsea och kräver att vi köper Hulk. Jag tror mer på påskharen, men det är väl som det är.

De påstår också att Man United, som aldrig lär varit intresserade förut, har betalat en handpenning för Falcao och därmed försäkrat sig om dennes tjänster.... Aldrig någonsin har en inte-silly season varit Dummare.

Chelsea ska ha värvat 17-årige Kasey Palmer från Charlton. En offensiv mittfältare. En värvning som kan kosta Chelsea 800.000 pund. Det är förutsatt att kontraktets alla klausuler utlöses. Ett rätt normalt förfarande numera. Vi hade ju ett liknande avtal om Sturridge som byggde på hur många matcher han gjorde, om han nådde engelska landslaget etc. (Palmer spelar f ö i England U-17).

Avdelning långsökt. Chelsea kommer att få Falcao tack vare Drogba. Det vill säga därför nu när Drogba spelar i Galatasary (och vilket underbart mål han gjorde igår förresten) så kan Atletico Madrid köpa Burak Yilmaz och då kan de sälja Falcao till Chelsea. Inte undra på att sportjournalister ibland slår knut på sig själva.

TISDAG:
En trist dag även på ryktesfronten. Hetast är återigen Wilfried Bony från Vitesse som talar till tjeckiska tidningar om Chelsea, även om favoriter till att få hans signatur är West Ham. Mer om José förstås och många har hoppat på tåget som vi skrev om redan igår att Marina Granovskaia rest till Madrid för att fixa Josés namnteckning, även om möjligheten säkert är lika stor att hon är där för någon annan, som Falcao.

Vi kan också notera att Benitez inte direkt uttalar sig smart när han säger att han är övertygad om att han kommer att träna Liverpool igen. Personligen tror jag mindre på det än till och med vad jag tror på att han är kvar i Chelsea. Men varför säger han sådana saker när han faktiskt ändå har ett jobb i Chelsea, och han vet ju om att han inte var populär tidigare heller?

MÅNDAG:
Napoli är de senaste friarna som ställt sig i kön för att få värva Frank Lampard till nästa säsong. Det ovanliga är att ryktet inte kommer från Italien utan från en obskyr engelsk källa, The Express.

Samtidigt kommer rykten om att Chelsea är villiga att släppa Michael Essien till Real Madrid utan övergångssumma. Ännu ett tecken på hur mycket klubben försöker prioritera att få ned lönekostnaderna inför nästa säsong - om det nu är sant.

Marina Granovskaia påstås har sänts till Madrid för att fixa avtal och kontrakt med José Mourinho. Granovskaia är den person som anses vara sista personen i förhandlingskedjan så fort Chelsea ska landa en stor fisk. Hon är Romans personliga assistant och sägs ha stort inflytande i alla transfers. Det här ryktet kommer dock från Spanien, så....

     

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


tillägnad Thomas och ozzie